Cel mai bun aspirator smart – iRobot Roomba 980 Review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Aspirator iRobot Roomba 980
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Verdictul nostru

În mod incontestabil, iRobot Roomba 980 este destul de scump dar este totuși un aspirator automat fantastic care are o inteligență impresionantă, cu o serie de funcții tehnologice grozave.

Pro

  • Auto-navigație
  • Auto-încărcare
  • Baterie de două ore
  • Cartografierea mediului
  • Control prin telefon cu ajutorul aplicației

Contra

  • Control destul de greoi din aplicație
  • Se chinuie să treacă peste cablurile din casă

Deși majoritatea aspiratoarelor automate sunt fericite să vă aspire praful din casă, intrând în mobilier precum un somnambul beat, iRobot Roomba 980 este lider în domeniu în ceea ce privește inteligenta aspiratoarelor automate.

Înarmat cu o serie de senzori de navigare iAdapt 2.0 și tehnologia de mapare simultană și vizuală (sau vSLAM pe scurt), Roomba 980 a impresionat foarte mult când a fost lansat în SUA și Marea Britanie la sfârșitul anului trecut. Acum, cel mai avansat aspirator creat de iRobot până în prezent a ajuns pe plaiurile noastre.

Încărcat cu funcții de înaltă tehnologie, incluzând noul control pentru aplicații iOS și Android și conectivitatea Wi-Fi, funcționalitatea sporită a Roomba 980 față de modelele anterioare vine la un preț ridicat – preț care poate face unitatea inaccesibilă pentru mulți utilizatori (verificați preț aici).

Acestea fiind spuse, suntem convinși că iRobot Roomba 980 oferă suficiente vrăjitorii robotizate pentru a-l face să fie o achiziție viabilă pentru cei care și-l pot permite sau un cadou magnific, care probabil te va face să crezi că ești fiul sau fiica preferată din familie.

Instalarea

Imediat ce îl scoți din cutie, Roomba 980 este pregătit să funcționeze în câteva minute. După ce ați conectat cablul de alimentare al bazei de încărcare la o priză din perete, tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați plasticul de protecție al bateriei și cartonul galben de pe fundul unității Roomba, să apăsați butonul „Clean” aflat în partea de sus a unității și aspiratorul dvs. automat va începe curățarea casei imediat.

Apăsați butonul „Home” al unității, iar Roomba 980 va opri totul și, într-unul dintre cele mai impresionante acte de grozăvie futuristă, se va ghida automat spre stația de încărcare, așa cum o insectă urmează o lumină.

De asemenea, va face acest lucru atunci când nu mai are baterie sau dacă recipientul de praf este plin.

Aplicația

Mâna unei femei controlând un aspirator iRobot Roomba 980 cu telefonul.

Deși această metodă de control este deja destul de ușor de gestionat în zilele noastre, Roomba 980 este, primul dispozitiv iRobot care poate fi controlat printr-o aplicație iOS sau Android.

Conectarea unității la aplicație este foarte ușoară – aplicația iRobot va detecta automat rețeaua Wi-Fi și vă va întreba dacă doriți să vă conectați Roomba la ea.

Apoi, introduceți parola de la Wi-Fi și apăsați Continue. Duceți-vă la unitate și țineți apăsat butoanele cu simbolurile „Casa” și „Ținta” pe ele până când auziți un ton și luminile încep să clipească. Eliberați butoanele și indicatorul „Wi-Fi” va clipi pentru a vă anunța că încearcă să se conecteze.

După ce configurarea rețelei este finalizată, puteți porni și opri Roomba 980 de pe telefon, puteți să programați aspiratorul să facă până la trei curățări pe zi și chiar puteți ajusta comportamentul de curățare al dispozitivului, cum ar fi dacă doriți ca acesta să inițieze automat modul de aspirare avansat al covorului sau sarcinile de curățare a marginilor.

Trebuie remarcat faptul că emiterea de comenzi către Roomba 980 de pe smartphone sau tabletă nu este o se face instantaneu. De fapt, aspiratorul funcționează ca o imprimantă în această privință, trimițând solicitări care vor dura uneori câteva minute pentru a fi recunoscute.

La început, este posibil să fiți tentat să emiteți în mod repetat aceste comenzi în încercarea de a obține un răspuns, dar acest lucru va adăuga doar mai multe joburi și veți obține mult mai târziu acțiunea dorită inițial.

Jos pălăria, domnule iRobot!

Senzorii de navigare iAdapt 2.0 de la Roomba 980 îi permit să se deplaseze și să curețe un întreg etaj al casei tale, fără să se lovească de lucruri sau să cadă de pe scări sau de pe terasă. Va atinge pereții sau mobilierul dar într-un mod foarte ușor.

Făcând cartografierea inteligentă a casei pe măsură ce curăță, tehnologia vSLAM a lui iRobot scanează de fapt mediul din jurul său pentru a memora și pentru a crea repere vizuale distincte. Acest lucru îl ajută să țină evidența locurilor unde a fost deja, făcând curățarea mai directă și mai eficientă.

În loc să forțeze obiectele din casă, Roomba 980 va „îmbrățișa” orice obiect solid care atinge podeaua, aspirând în jurul lor până când va fi curățat cât mai mult spațiu descoperit.

Cu un diametru de 35,05 cm, Roomba 980 este mai lat decât capul aspiratoarelor obișnuite, dar datorită designului circular și corpului rotativ, este capabil să manevreze prin zone mai înguste decât l-ai crede în stare.

Nu este foarte înalt, dar la 9,14 cm înălțime, există șansa ca acesta să fie puțin prea mare pentru a trece pe sub unele paturi, cu toate ca ideal ar fi sa poată ajunge în astfel de locuri greu accesibil având în vedere că pentru asta a fost creat, deci aveți grijă când îl achiziționați la acest aspect.

În cutie, veți găsi, de asemenea, o pereche de bariere de perete virtuale cu baterii (Dual Mode Virtual Wall Barriers). După cum sugerează și numele, acestea acționează ca un zid virtual care va împiedica Roomba să traverseze anumite zone.

De exemplu, dacă nu doriți ca Roomba să intre într-o anumită cameră, puteți așeza una dintre aceste bariere lângă intrare. Acestea sunt, de asemenea, minunate pentru a ține dispozitivul departe de bolurile dvs. cu apă si mâncare pentru animalele de companie.

Suprafețe

Aspirator automat iRobot Roomba 980 pe o podea.

Roomba 980 funcționează grozav pe plăci de pardoseală și alte suprafețe dure (funcționând relativ silențios în timp ce face acest lucru), dar când întâlnește un covor lucrurile se schimbă.

Capabil de a înțelege atunci când a ajuns pe un covor, motorul Gen 3 de la Roomba 980 și sistemul de curățare AeroForce vor începe să-și crească automat puterea cu 10x pentru a aspira tot praful și murdăria adunate în covoarele tale.

Sub Roomba 980, veți găsi aceleași extractoare rotative duble, care au fost introduse pentru prima dată cu Roomba 800, și un cap de perie rotativ cu peri lungi în apropierea capului de aspirare, pentru a ajuta la curățarea colțurilor și a altor locuri în care un alt aspirator automat rotund ar avea probleme.

S-ar putea să găsești în continuare niște murdărie ratată în aceste zone, dar periile vor elimina în mare parte cantitatea de mizerie strânsă colțurile tale, așa cum ar face un și un aspirator obișnuit.

De asemenea, este capabil să urce pe trepte superficiale, precum un prag de trecere dintre camere, dar ocazional, va rămâne suspendat puțin atunci când va încerca să treacă peste peste cabluri. Acestea fiind spuse, Roomba nu se va încurca niciodată în ele și nici nu le va aspira.

Cu o încărcare completă, Roomba 980 poate curăța până la două ore, și va reveni la stația de încărcare atunci când coșul este plin. Acest lucru este indicat printr-o lumină roșie intermitentă situată deasupra unității chiar sub sigla iRobot.

Un buton mare în partea din față a dispozitivului vă permite să detașați coșul și, deși la prima vedere pare destul de mic, de fapt reușește să depoziteze o cantitate impresionantă de mizerie în el. Sub coș, veți putea, de asemenea, să accesați filtrul Roomba, pe care îl puteți scoate și scutura fără probleme.

Verdict

Deși este de scump nu putem nega faptul că Roomba 980 iRobot este un aspirator automat fantastic și extrem de avansat tehnologic.

Având în vedere faptul că își face singur cartografierea mediului înconjurător și că navighează de capul lui, cel mai recent model Roomba nu va înceta să te impresioneze – să stai și să îl urmărești cum se întoarce singur la stația de încărcare este întotdeauna o încântare.

Deși aplicația sa este puțin încâlcită și se luptă cu trecerea peste cabluri, fiecare parte a experienței Roomba 980 emană calitate.

Iar acest model categoric va fi copiat si analizat de toate firmele producătoare de aspiratoare automate pentru că cel puțin până acum nu există ceva mai bun ca iRobot Romba 980 pe piață.

Dacă vi-l puteți permite veți face o afacere grozavă cu achiziționarea lui si veți fi mulțumiți totodată de curățenia lăsată în urma lui.

Nu e nimic mai plăcut decât să îți găsești casa curată după ce te întorci acasă din concediu și să stai împreună cu familia să vă uitați la poze în loc să dai cu aspiratorul pentru ca s-a pus praful în perioada cât ați fost plecați.

Verifică preț iRobot Roomba 980 aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.