Care este cel mai bun blender pentru smoothies?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Blender Vitamix 5200 roșu.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Un smoothie gros și catifelat este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le puteți cere de la un blender. Te aștepți ca patru lame minuscule acționate de un motor care nu e mai mare decât o cană de cafea să prelucreze fructele înghețate, gheața, verdeața fibroasă astfel încât să fie servite într-un minut.

Deci, mai degrabă decât să te întrebi care este cel mai bun blender pentru smoothie, cea mai potrivită întrebare ar fi:  Care este cel mai bun blender?  Și asta se datorează faptului că, dacă un blender poate face smoothie-uri de calitate, zi de zi, cel mai probabil va lichefia cu ușurință aproape orice dorești.

Orice blender bun va face un smoothie fin, dacă adaugi suficient lichid. Dar, dacă îți place să fie mai gros Vitamix 5200 este cea mai bună alegere. După ani de zile de testare și articole despre blendere am constatat că Vitamix 5200 produce în mod constant smoothie-uri congelate mai bune decât orice alt blender testat.

De asemenea, pulverizează semințe de fructe de pădure si pulpă, mai bine decât majoritatea. Toată acea putere și fiabilitate are un preț, dar am aflat că beneficiați cu adevărat de ceea ce plătiți în acest caz.

Acestea fiind spuse, pentru persoanele care au un buget mare pentru un blender puternic, un blender profesional ar putea fi o alegere bună dacă doriți să faceți doar smoothie-uri și nu vă deranjează ca ies un pic mai subțiri (mai multe despre asta mai târziu).

Vitamix 5200 este cel mai bun blender pentru smoothie-uri și pentru orice altceva.  Da, este scump. Dar am testat 22 de blendere în ultimii cinci ani, iar Vitamix 5200 a amestecat constant mai rapid și mai bine decât fiecare model pe care l-am testat.

Acest lucru se datorează faptului că este suficient de puternic pentru a pulveriza gheața, semințele dure de boabe și ghimbirul fibros într-o consistență fină.  Recipientul conic ajută la menținerea ingredientelor în jos către lamele, iar împingătorul din plastic inclus elimină bulele de aer enervante.  Asta înseamnă că îți petreci mai puțin timp făcând și savurând smoothieul.

De asemenea, am constatat că 5200 este mai rezistent decât alte blendere, așa că ar trebui să reziste mulți ani de abuz. Dar dacă ceva nu merge bine, acest model Vitamix are u o garanție de șapte ani, o echipă  de servicii pentru clienți atentă și un istoric de reclamații fără probleme.

Ținând cont de toate acestea, 3000 RON (prețul aproximativ la momentul publicării) nu pare o sumă nebună de cheltuit pe un blender excelent. Gândește-te așa:  dacă ieși și plătești între 20 și 25 lei pentru un smoothie de calitate, cinci zile pe săptămână, în cinci-șase luni, ai plătit aceeași sumă ca pentru un Vitamix 5200. Parcă se schimbă un pic situația, nu?

Vitamix 5200 este cel mai bun blender pentru smoothie-uri și pentru orice altceva

5200 face parte din seria clasică de blendere pe care se bazează reputația stelară a firmei Vitamix.  Preferăm modelele 5200 față de celelalte modele de la Vitamix, pentru că are tot ce avem nevoie într-un blender: un panou de comandă simplu, viteze variabile și o setare de viteză ultrahigh.

Și mulți bucătari de casă și profesioniști deopotrivă sunt susținători înfocați ai acestui blender (unii entuziaști chiar își iau cu ei Vitamix-ul atunci când călătoresc).

De fapt, smoothie-ul tău scump care îl cumperi dimineață din magazin este cel mai probabil preparat de o versiune comercială a lui Vitamix 5200, Vita-Prep.

Dacă faceți un smoothie în fiecare zi, blenderul trebuie să fie de încredere, rapid și ușor de curățat, astfel încât să puteți să vă faceți treburile liniștiți după folosire.  Vitamix 5200 are toate calitățile necesare pentru un smoothie deosebit.

Blender cu fructe Vitamix 5200.

Secretul unui smoothie extraordinar

Amestecă rapid

Diminețile sunt suficient de scurte, fără să fie nevoie să pierzi timpul luptându-te cu un blender care nu taie nici măcar muștarul. Vitamix 5200 poate face un smoothie mătăsos, fără lichid, în aproximativ 30 de secunde – pentru comparație, acesta este jumătate din timpul în care blenderul Blendtec Designer 675 face un smoothie pe setarea preprogramată.

De fapt, Vitamix 5200 se mișcă mai repede decât orice alt blender pe care l-am testat, inclusiv Cleanblend 1,800-watt și Oster Versa Performance Blender.

Taie legume fibroase și fructe congelate

Obținerea unui piure moale de la modele mai ieftine este o adevărată provocare, deoarece pur și simplu nu au puterea de a pulveriza rapid alimentele dure, precum Vitamix 5200. Iar Vitamix face un smoothie mai bun, deoarece este unul dintre puținele blendere testate de noi, care poate toca verdeață mai dură și fructe congelate tari ca piatra într-o consistență extrem de lichidă.

Proiectat pentru a face față amestecurilor groase

Niciun blender nu este un făcător de minuni, mai ales pentru smoothie-urile mai solide care nu curg ușor în jurul lamelor.  Ajută să aveți un recipient cu o bază îngustă ca cel al lui Vitamix 5200, care trage ingredientele în jos, în loc să le arunce.

Dar, pentru smoothie-urile deosebit de groase, împingătorul de plastic inclus la cele mai multe blendere de mare putere – este esențial pentru a îndepărta bulele de aer și pentru a menține ingredientele aflate în continuă mișcare în recipient.

Ne place acest dispozitiv deoarece forma sa lungă și zveltă ne-a permis să îl manevrăm cel mai bine dintre toate blenderele testate.  Iar în testele noastre, împingătorul de la 5200 ne-a ajutat să facem smoothie-uri dense, unt de arahide cremos și pastă fină din boabe groase de fasole mai rapid și mai ușor decât blenderele fără împingător, cum ar fi Blendtec Designer 675.

Blendtec este predispus la crearea de bule de aer în jurul lamelor, în special atunci când se mixează amestecuri mai groase. Și singura modalitate de a evita acea problemă este să opriți motorul și să agitați recipientul pentru a scoate aerul, ceea ce încetinește mult procesul.

În comparație cu Vitamix, alte blendere nu pot produce smoothie-uri la fel de groase, deoarece au borcane închise și nu puteți împinge bulele de aer în timp ce motorul funcționează.  Pentru a menține lamele în mișcare, blenderele au nevoie de mai mult lichid.  De asemenea, ele produc mai puțină putere și, ca urmare, produc smoothie-uri cu bucăți de fructe sau legume nemăcinate.

Suficient de durabil pentru mixarea zilnică

Vrei să ai încredere că blenderul tău nu se va opri la jumătatea drumului.  Este o adevărată bătaie de cap dacă prima masă a zilei este afectată de un aparat nefuncțional. Un blender ieftin se poate arde prematur după ce a făcut un smoothie mai gros.

Vitamix 5200, pe de altă parte, este un blender durabil, care poate prepara multe smoothie-uri, astfel încât nimeni să nu rămână cu un pahar gol în mână. În testele noastre, am făcut cinci smoothie-uri la rând cu Vitamix 5200, fără a detecta nicio tensiune motorie, în timp ce alte blendere s-au supraîncălzit după două sau trei.

Am folosit Vitamix mulți ani, atât acasă cât și în bucătarii de restaurant. La unul dintre joburi, trebuia să fac un ulei aromat pentru care trebuia să amestec o cutie întreagă de ierburi într-o pastă fină. Vitamix nu m-a lăsat niciodată la greu.

Poate face porții multiple

Recipientul de 1.9 litri al Vitamix-ului 5200 are o capacitate suficientă pentru a amesteca mai multe porții de smoothie (până la patru persoane), asta presupunând că toți vor același smoothie, terminând de pregătit micul dejun printr-o apăsare de buton.

În comparație cu Vitamix 5200, un blender obișnuit poate face doar un singur smoothie. Blenderul nostru cu capacitate mică NutriBullet Pro (review aici), are o capacitate maximă de 680 de grame, adică un smoothie mai mare.

Ușor de curățat

Diminețile sunt de obicei agitate și majoritatea oamenilor nu au timp să spele mâncarea din ungherele unui borcan de blender. Soția mea mi-a spus că îi place că Vitamix 5200 este super ușor de curățat:  „Îmi place cât de ușor este de curățat – o picătură de săpun și un burete sunt suficiente să pot curăța totul înainte ca smoothie-ul să se întărească în recipient.”  Și baza motorului se curăță la fel de ușor cu trecerea rapidă a unui burete.

Concluzie

Înțelegem că un blender cu putere mare și scump nu este pentru toată lumea. Dar ținând cont de avantajele pe care le are Vitamix 5200 considerăm ca acesta nu ar trebui să lipsească din casa celor care sunt înnebuniți după smoothie-uri sau piureuri.

Verifică preț Vitamix 5200 aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.