Review boxe Logitech Z906

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Boxe Logitech Z906.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Deși acest pachet de home cinema cu 5.1 canale este destinat, în primul rând, utilizării cu un PC, este la fel de potrivit pentru celelalte activități audio-video, datorită gamei sale ample de porturi și funcții – în special certificarea THX, ceea ce înseamnă că respectă standardele exigente pentru redarea filmelor lui George Lucas.

Specificații cheie

  • Decodare Dolby Digital & DTS
  • 500W ieșire
  • 3 x intrări audio digitale
  • Consolă de control pentru desktop
  • Moduri stereo 3D, 4.1 și 2.1

Cutia conține un set de cinci difuzoare-satelit compacte și un subwoofer alimentat, care oferă, în total, o putere destul de impresionantă de 500 W – pentru ca să nu fii ademenit de un dispozitiv compact.

Difuzoarele-satelit identice din față și din spate au o carcasă mai degrabă ciudată, inelegantă, fiind de culoare gri închis și având o grilă cu aspect relativ inestetic în față – fapt pentru care unii oameni nu-l vor dori în sufrageria lor, dar sigur că vei găsi o soluție și la această problemă.
Calitatea carcasei este extraordinară – sunt foarte solide, deși au un aspect ciudat, așa că te duc cu gândul că nu vor fi nici măcar zgâriate dacă vor cădea pe scări (nu am încercat asta însă). Ne place felul în care fiecare satelit se orientează ușor în sus când este așezat pe masă și, ca bonus suplimentar, le poți monta pe perete, datorită fantelor speciale de pe spate. De asemenea, primești un difuzor central dedicat, care are dispunere pe orizontală.

În ceea ce privește subwooferul, acesta este în formă de cub și este compact, ceea ce nu ar trebui să reprezinte o problemă majoră, indiferent dacă îl pui sub un birou sau în spatele televizorului și este conceput pentru a se potrivi cu boxele-satelit. Este un design cu dispunere laterală, cu un driver de 8 inch și este echipat cu decodoare audio, un amplificator de 165W și toate conexiunile sistemului.

Acestea includ trei intrări audio digitale (două optice și una coaxială), utile dacă vrei să conectezi mai multe surse simultan (un DVD sau Blu-ray player, console de jocuri, de exemplu). Există, de asemenea, un input cu șase canale pentru conectarea PC-urilor, o intrare stereo analogică și o intrare de 3,5 mm pentru playere MP3 și altele asemenea. Există, de asemenea, un panou pentru cablurile difuzoarelor, iar acestea sunt și pe spatele fiecărui difuzor, pentru o conectare facilă.

Păcat că nu există porturi HDMI sau decodoare audio HD, ceea ce ar fi făcut posibilă utilizarea cu playere Blu-ray și console.

Subwoofer Logitech Z906 vazut din spate.

Caracteristici și funcții

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale sistemului este consola de control. Aceasta este o mică unitate desktop care se conectează în partea din spate a subwooferului și îți permite să reglezi volumul, să comuți între diferitele moduri de sunet și să reglezi nivelurile fiecărui canal.

Acest lucru este, evident, mai util celor care utilizează Z906 ca sistem pentru desktop, dar atunci când îl utilizezi într-o configurație tradițională home cinema, poți utiliza telecomanda pentru a regla aceste setări, așa că oricum poți face ușor aceste setări.

Consola are un cadran de volum mare la mijloc, înconjurat de un inel de LED-uri care indică nivelul volumului și care se aprinde intermitent, atunci când este în Mute.

În partea dreaptă a cadranului se află un grup de lumini portocalii cu aspect ciudat, care reprezintă sunetul difuzoarelor într-o reprezentare tradițională 5.1 – pentru ca să poți vedea ce canal este selectat, atunci când setezi diversele tonalități. Pe cealaltă parte a cadranului se află șiruri de lumini care indică input-ul selectat (fiecare fiind numerotată pentru a corespunde cu panoul din spate) și modul de sunet ales.

Aceste funcționalități îmbunătățesc semnalele stereo, cu efecte diferite. Acestea includ Stereo 3D, care adaugă un efect surround „3D” prin toate boxele; Stereo 4.1, care redă semnalul stereo prin partea din față, din spate și sub; și Stereo 2.1, care redă semnalul prin front și sub. Desigur, poți să le oprești și să asculți sunetul chiar în forma sa originală.

Deși conexiunile și decodarea nu reușesc să accepte formate audio HD, precum Dolby True HD sau DTS HD Master Audio HD, Z906 poate decoda regulat bitstream-urile Dolby Digital și DTS prin intermediul inputurilor digitale.

Difuzoarele au o gamă de frecvență între 35Hz și 20kHz, iar fiecare are un driver de aluminiu, tip 3in.

După ce ai depășit metoda destul de criptică de ajustare a nivelurilor, sistemul este ușor de utilizat. Telecomanda furnizată este mică, iar butoanele sunt distanțate, dar această dispunere simplă acoperă toate funcțiile – volum, mute și selecție de intrare, nivel și mod de sunet.

Controller boxe Logitech Z906.

Performanță și verdict

După ce am conectat un Blu-ray la intrarea digitală coaxială, am pus Avatar și ne-am așezat confortabil. Trecând la cele mai bune scene de testare ale filmului (Bătălia pentru Pandora și Atacul asupra adăposturilor din copaci), primul lucru pe care-l remarci este sunetul excelent al lui Z906.

Oferă claritate și profunzime exploziilor frecvente de rachete și țăcănitului mitralierei, evocând un sentiment de putere și agresivitate care ne face să înțelegem complet de ce THX i-a acordat un calificativ excelent.

Există, de asemenea, un volum remarcabil de detalii vizibile printre explozii și prăbușiri și unele tonuri de frecvență înaltă, care conferă sunetului o senzație proaspătă și plină de viață care este, cu siguranță, superioară față de ceea ce ai obține de la difuzoarele TV flatpanel – un argument care, în sine, este suficient pentru a convinge pe unii clienți.

Această reproducere detaliată se observă și în scenele liniștite, în special expedițiile regulate ale lui Jake prin pădurea Pandorei. Ascultă cu atenție și vei putea auzi strigăte îndepărtate de animale, sunete ambientale plăcute sau foșnetul frunzelor călcate în picioare.

Acestea nu par să aibă aceeași ușurință în redare și aceeași claritate absolută ca difuzoarele home cinema dedicate, cum ar fi Teufel, KEF sau Tannoy, dar este un rezultat bun.

Performanța bass-ului este excelentă. Frecvențele joase emise de sub se aud tare și exact, cu forță în efecte și, în plus, poate susține un sunet profund, fără a acoperi celelalte boxe. Suntem, de asemenea, mulțumiți de exactitatea dialogurilor care se aud prin cele mai zgomotoase scene, fără nicio problemă sau șuierat excesiv.

Este foarte probabil să folosești cu regularitate sistemul pentru muzică, în special dacă este cuplat la PC și, în acest caz, te poți aștepta la o redare curată și dinamică a pieselor, marcată de un ritm agil, cu note ritmice de bass. Vocile au o bogăție surprinzătoare, iar frecvențele înalte nu sunt prea subțiri.

Subwoofer Logitech Z906 vazut din spate.

Concluzie

Indiferent dacă folosești Z906 la birou sau în sufragerie, acesta oferă un sunet impresionant, cu profunzime, forță și claritate decentă. Deși designul său tehnic este mai potrivit pentru un birou decât pe un suport TV, calitatea carcasei este extrem de robustă și includerea unei console de control este o caracteristică excelentă, în ciuda aspectelor sale puțin criptice.

Există, de asemenea, o gamă utilă de porturi, deși lipsa intrărilor HDMI și a decodării Dolby True HD/DTS HD MA este o ușoară dezamăgire și face ca statutul de hub de divertisment al lui sistemul Z906 să fie ușor zdruncinat.

Verifică preț Logitech Z906 aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.