10 cărți care îți vor schimba viața

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Băiețel cu pălărie citind o carte într-o barcă.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Există cărți sau romane care te distrează, îţi antrenează mintea, îți schimbă felul de a gândi. Vrei asemenea cărți în viața ta?

Există anumite cărți care par să vorbească direct cu sufletul – cărți care-ţi schimbă viața, care te fac să te  îndoiești de unele din credințele tale fundamentale, rămânându-ți în minte mult timp după ce ai terminat de citit.

Cărțile pot fi un lucru incredibil de puternic care se conectează cu inima. Au capacitatea de a ne absorbi, de a ne transporta în palpitante aventuri și de a influența modul în care gândim.

Ne pot învăța, ne pot oferi noi perspective și ne pot ajuta să ne modelăm. Iar cele mai puternice, ne schimbă viața pentru totdeauna.

Dacă sunteți în căutarea de cărți care vă pot schimba viața, poate doriți să verificați următoarele:

Cum să vă faceți prieteni şi să influențezi oamenii – Dale Carnegie (How to Win Friends and Influence People)

Cartea Cum să vă faceți prieteni şi să influențezi oamenii – Dale Carnegie

Această carte vă va schimba cu siguranță percepția față de oamenii din jur și, de asemenea, vă învață mult cum îi vedeți și judecați pe alții. Una dintre cele mai bune cărți legate de relațiile cheie ale oamenilor.

Oricine poate să învețe ceva din aceasta carte. Principiile descrise sunt simple, şi totuși, putini sunt cei care le aplică .Scopul acestei cărți este de a te ajuta sa îți faci mulți prieteni, să eviți disputele şi să te faci plăcut.

Aceste concepte cheie au un număr de principii:

-tehnici fundamentale în influențarea oamenilor

-metode în care sa faci oamenii să te placă

-cum să câștigi oameni prin felul tău de a gândi

-cum să schimbi comportamentul oamenilor fără a provoca resentimente

Plină de idei și sfaturi utile pentru a avea succes în interacțiunile cu ceilalți ,care te vor ajuta foarte mult.

„Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii” carte a celui mai vândut autor- Dale Carnegie -, îți oferă sfaturi testate în timp și tehnici simple despre cum poți să te descurci cu oamenii, să îi înțelegi și să te înțelegi cu ei.

Verifică preț Cum să vă faceți prieteni şi să influențezi oamenii – Dale Carnegie aici!

Omul în căutarea sensului vieții – Viktor E. Frankl (Man’s Search for Meaning)

Cartea Omul în căutarea sensului vieții – Viktor E. Frankl.

Este o carte scurtă, dar extrem de intensă, publicată prima dată în 1946.

Viktor Emil Frankl (1905-1997) evreu austriac, neurolog, psihiatru și supraviețuitor al Holocaustului.

În centrul teoriei sale stă convingerea că forța motivatoare fundamentală a omului este căutarea sensului vieții.

În această carte, el arată că el și ceilalți supraviețuitori au putut rămâne în viață imaginând și așteptând cu nerăbdare viața lor de după război. Cei care şi-au pierdut speranța și nu și-au putut imagina reîntâlnirea cu familiile lor după război, au pierit: de parcă nu ar mai fi avut niciun motiv de a trăi și astfel au ales să moară decât să supraviețuiască.

Într-una dintre cele mai importante cărți ale timpului nostru, Victor Frankl dezvoltă un argument filosofic care are ca rezultat o premisă  de bază: fericirea este o alegere pe care oamenii o pot face, indiferent de circumstanțele în care se află.

El a mai spus că nu ar trebui să solicităm sensul vieții noastre. Mai degrabă, ar trebui să ne întrebăm ce vrea viața de la noi.

Viktor Frankl a fost un om extraordinar nu pentru ca a supraviețuit Holocaustului, ci pentru că a luat cea mai mare palma pe care ţi-o poate da viața şi a transformat-o într-o experiență uluitoare de cunoaștere. A scris „Man’s Search for Meaning” (Omul în căutarea sensului vieții) în numai 9 zile, iar succesul cărții a fost mult peste ce s-ar fi așteptat autorul.

Verifică preț Omul în căutarea sensului vieții – Viktor E. Frankl aici!

Gândește și vei fi bogat– Napoleon Hill (Think And Grow Rich)

Cartea Gândește și vei fi bogat– Napoleon Hill

Vă puneți vreodată aceste întrebări ?

– De ce unii oameni sunt atât de bogați, în timp ce alții, din păcate, sunt săraci?

– De ce unii oameni merg ca o rachetă înainte, în timp ce alții rămân blocați?

– Cum să ne atingem obiectivele?

– Cum să câștigi mai mulți bani în mai puțin timp?

Dacă ai avut vreodată aceste întrebări în minte, această carte este pentru tine.

„Gândește şi vei fi bogat” este o compilație de idei alcătuită special pentru tine, astfel încât să poți lua ideile majore și să-ți schimbi viața în cel mai scurt timp posibil.

Această carte este destinată persoanelor care doresc să devoreze cele mai mari cărți, chiar dacă timpul alocat cititului este foarte limitat. Cartea originală are 388 de pagini.

Pe lângă faptul că vei citi poveștile de succes ale oamenilor studiați de Hill în cartea originală – Carnegie, Edison, Ford şi alți magnați de la sfârșitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX -, vei întâlni unii dintre oamenii de succes importanți din vremurile noastre, cum ar fi Bill Gates, Mary Kay Ash, Arnold Schwarzenegger, Ray Kroc, Michael Jordan şi alții.

Află care sunt tehnicile ușor de înțeles și de aplicat ce îți vor aduce bogăția:
• Atributele majore ale unui lider adevărat
• Cum poate evita un lider cele zece cauze majore ale eșecului
• Cum să obții exact postul pe care ți‑l dorești
• Cum să eviți cele treizeci de cauze majore ale eșecului
• Cum se dezvoltă perseverența
După ce citești această carte, vei afla cum să te ridici de la sărăcie la bogăție. Va schimba modul în care gândești despre lume.

Verifică preț Gândește și vei fi bogat – Napoleon Hill aici!

Izvorul – Ayn Rand (The Fountainhead)

Cartea Izvorul – Ayn Rand

„Izvorul” de Ayn Rand este o viziune înălțătoare a filozofiei sale obiectiviste, înfățișând un artist vizionar care se luptă împotriva dogmei pline de oboseală și conformiste a semenilor săi; o carte despre ambiție, putere, aur și dragoste.

Personajele sunt fascinante, foarte bine dezvoltate, iar povestea este captivantă. Povestea „Izvorului” nu este sacrificată pentru a crea un tratat etic.

Această poveste epică despre bani, putere și lupta unui om pentru a avea succes, este o odă adusă potențialului creator al umanității.

Această carte vă ajută să realizați durerea și agonia unei persoane care stă la baza propriilor sale credințe, sfidând regulile societății și așa numita cultură mondială modernă.

Verifică preț Izvorul – Ayn Rand aici!

Alchimistul –  Paulo Coelho (Alchemist)

Cartea Alchimistul –  Paulo Coelho

Pentru oricine citește nu numai pentru a scăpa de realitate, ci și pentru a înțelege realitatea, Alchimistul poate oferi tot ce este mai bun din ambele lumi.

Alchimistul, extraordinarul roman al lui Paulo Coelho, a inspirat milioane de cititori din întreaga lume.

Plina de culoare, evocatoare si profund umana, povestea lui Santiago este o mărturie etern valabila despre cum ne putem schimba urmându-ne visele si despre cat este de important sa ne ascultam inima.

Alchimistul oferă cunoștințe și inspirație care se extind dincolo de Sahara din Santiago  în toate viețile, fie ele tinere, bătrâne sau adolescente.

Alchimistul a fost tradus în 80 de limbi, a stabilit recorduri absolute de vânzări şi a schimbat nenumărate vieți.

Verifică preț Alchimistul – Paulo Coelho aici!

Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki (Rich Dad Poor Dad)

Cartea Tată bogat, tată sărac - Robert Kiyosaki

Robert T. Kiyosaki este investitor, om de afaceri şi autorul a numeroase cărți de literatură motivațională.

“Tată bogat, tată sărac. Educația financiară în familie”, carte ce a scris-o în colaborare cu Sharon L. Lechter, de asemenea autor a unor cărţi motivaționale şi antreprenor.

Cartea scrisă de cei doi a fost o adevărată inspirație pentru multe persoane, dar a strâns în același timp şi cele mai multe critici, fiind o carte extrem de controversată. Se pare că o dată ce o citești nu poți fi decât într-una din cele două tabere: fie o iubești, fie o urăști. De ce? Pentru că în anumite părți ale cărții ai senzația că această carte promovează un cult al snobismului – “ce îi învață bogații pe copiii lor despre bani şi săracii sau clasa mijlocie nu o fac.”

Dar dacă reușești să treci peste acest sentiment vei descoperi multe lucruri interesante.

“Tată bogat, tată sărac” este o carte ce merită a fi citită măcar o dată în viață. Dacă ar trebui să facem un sumar al cărți în 3 propoziții acestea ar fi: asumă-ţi responsabilitatea pentru viitorul tău financiar, învață să investești şi să îți îmbunătățești educația financiară şi achiziționează-ți bunuri care produc bani la rândul lor.

Verifică preț Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki aici!

Cosmos – Carl Sagan

Cartea Cosmos - Carl Sagan

Cosmos este una dintre cele mai bine vândute cărți dedicate științei din toate timpurile.

Scrisă cu atâta inimă și pasiune, cartea lui Sagan ne dezvăluie o lume albastră asemănătoare unei pietre prețioase, locuită de o formă de viață care abia începe să-şi descopere propria identitate şi să se aventureze în marele ocean al spațiului.

Cosmos retrasează cei paisprezece miliarde de ani de evoluție cosmică ce au transformat materia în conștiință, explorând subiecte precum originea vieţii, creierul uman, hieroglifele egiptene, misiunile spaţiale, moartea Soarelui, evoluţia galaxiilor şi, totodată, forţele şi indivizii care au contribuit la naşterea ştiinţei moderne.

Verifică preț Cosmos – Carl Sagan aici!

Meditații – Marcus Aurelius (Meditations)

Cartea Meditații - Marcus Aurelius

Viața ta a fost vreodată schimbată de o carte? Cugetările lui Marcus Aurelius îți vor schimba viața. Cărțile care fac acest lucru sunt într-adevăr foarte rare.

Dar chiar și mai rare decât cărțile care îți schimbă viața sunt cărțile care schimbă modul în care înțelegi astfel de cărți.

Dacă vrei să-l înțelegi mai bine pe Marcus Aurelius, vei dori să citești această carte. „Colaboratorii” stoici ai lui Marcus, Epictetus și Seneca, apar în această carte aproape la fel de des ca Marcus.

Hadot nu rezumă în mod clar părerile acestor filozofi, este interesat să îi lase pe antici să vorbească de la sine.

Astfel, aproape fiecare pagină este umplută cu citate, analiză, citate de analiză și analize de citate.

Verifică preț Meditații – Marcus Aurelius aici!

Război şi pace – Lev Tolstoi  (War and Peace)

Cartea Război şi pace – Lev Tolstoi.

Capodopera Război şi pace (1863-1869) – Lev Tolstoi zugrăvește viața întregii societăți ruse în perioada războaielor napoleoniene; evenimentele istorice şi interesele personale, căile de autodefinire a personalității şi spontaneitatea vieții populare sunt prezentate drept componente echivalente ale existenței natural-istorice.

Cu siguranță, există iubire  în pace. Este timpul copiilor, seninătății, creșterii. Mama își crește pașnic copiii. Fermierul își îngrijește cu iubire câmpurile. Vârstnicii trecându-și ultimele zile în confort înconjurați de familie.

Dar există și iubire în război. Dragostea pentru țară. Acesta este atașamentul violent al unei persoane față de patria sa, pentru care  un om este dispus să își dea viața . Să renunți la propria viață pentru ca altul  să trăiască , aceasta este într-adevăr iubirea!

Verifică preț Război şi pace – Lev Tolstoi aici!

The Last Lecture –  Randy Pausch (Ultima prelegere)

Cartea The Last Lecture –  Randy Pausch

Dr. Randy Pausch (1960 – 25 iulie, 2008) a fost profesor de informatică şi inteligență artificială la Universitatea Carnegie Mellon şi doctor în informatică al aceleiași universități. Profesor şi cercetător științific apreciat, a colaborat la diverse proiecte ale Adobe, Google, Electronic Art şi Walt Disney Imagineering.

În momentul în care a fost invitat de către Carnegie Mellon să conferențieze în cadrul Seriilor Ultima Prelegere, practică obișnuită în sistemul universitar american, a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în fază terminală. A susținut conferința pe data de 18 septembrie 2007, iar la 25 iulie 2008 a încetat din viață.

Ultima prelegere, carte inspirată din acea conferinţă, a ajuns în scurt timp pe primul loc în lista de bestselleruri a New York Times.

Jeffrey Zaslow este editorialist la Wall Street Journal. A asistat la prelegerea profesorului Pausch şi a contribuit la scrierea acestei cărți.

,,Cu toate că se afla de câteva luni în faza terminală a unui cancer pancreatic, Randy Pausch a reușit să scrie această carte. Dificultatea demersului a constat în faptul că ea reprezintă testamentul spiritual lăsat copiilor săi pentru atunci când el nu va mai fi.“

Verifică preț The Last Lecture – Randy Pausch aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.