Review și păreri căști Astro A50 Wireless

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Căști gaming Astro A50 Wireless
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Fidelitate și mixare excelentă a sunetului
Cupe moi, confortabile
Se conectează la orice cu un port optic

Performanță variabilă a bateriei
Lipsa de canale separate pentru vorbit și sunete de joc
Cabluri și adaptoare vândute separat

Nimic nu va îmbunătăți jocurile tale preferate pe calculator, precum una dintre cele mai bune căști de gaming pentru PC. Detaliile audio rafinate și sunetul surround al acestor căşti creează o atmosferă imersivă și transformă paşii unui dușman într-un avantaj împotriva lui. Campaniile single-player devin călătorii din care nu veți mai dori să vă întoarceți. Online, să ai un microfon foarte bun transformă lucrurile într-o experiență socială, permițându-vă să discutați cu colegii de echipă și să va coordonați tacticile din mers.

Astro A50 este o cască care face toate aceste lucruri și chiar mai mult – și la costă, ar trebui să o facă. Mulțumită în parte formatului Dolby Pro Logic llx, Astro A50 oferă un amestec de surround digital 7.1 simulat. Este una dintre cele mai bune căști dacă vrei să simți cum rachetele inamice îți trec chiar deasupra capului și este suficient de adaptabilă încât să vrei să o folosești pentru vizionarea de filme și pentru a asculta muzică.

În cele din urmă, faptul că este compatibil chiar din cutie cu Xbox One sau PlayStation 4 și orice computer sau Mac cu un port optic, adaugă o tonă de adaptibilitate – depășind cu mult alte căști compatibile pentru Xbox.

Lăudat de mult timp pentru design-ul lor deosebit, Astro Studios a pornit Astro Gaming în 2006 – care a concurat cu mărci precum Mad Catz, Tritton și Razer pentru a produce căști premium pentru gaming. Deși Astro A50 nu sunt căștile perfecte, acesta se apropie cu siguranță de perfecţiune, iar gama largă de dispozitive cu care sunt compatibile le fac o investiție excelentă pentru fanii tehnologiei.

Astro A50 are înalte clare, bass profund și, datorită compatibilității sale Dolby Pro llx, oferă un mix de sunet redat de software la fel de bun ca orice altă cască 7.1 de pe piață. De asemenea, poate fi necesar să vă luați un adaptor dacă doriți să vă conectați la orice dispozitiv fără un port optic, cum ar fi MacBook Pro – cu toate că baza căștilor are o mufă de intrare de 3.5 mm.

Am constatat, de asemenea, că durata estimată a duratei de viață de 12 ore a bateriei de la Astro nu a fost tocmai exactă, ceea ce face ca un cablul de încărcare să fie o achiziție bună pentru a evita să rămâneți fără baterie în timpul jocului. Sau puteți utiliza un cablu micro-USB dacă aveți unul de rezervă în casa.

De asemenea, există o actualizare esențială a firmware-ului care trebuie neapărat facută şi care rezolvă o problemă cu A50-urile care au un mic „pocnet” intermitent în audio. Dacă ați achiziționat A50s, asigurați-vă că descărcați actualizarea și instalați-o.

Căști gaming Astro A50 Wireless văzute de sus.

Design

O putere audio mare vine cu un volum pe măsură; căștile Astro A50 sunt mari și voluminoase, dar totuși reușesc să fie surprinzător de confortabile. Fiecare bucată a căștii care vine în contact cu capul tău, anume cupele pentru urechi și partea inferioară a benzii, este acoperită cu un material textil moale, asemănător spumei.

Veți simți cu siguranță greutatea A50-urilor așezate pe cap, dar punctele de contact moi le fac ușor de purtat. În timpul ședințelor lungi de joc sau în timp ce am vizionat un film, am uitat că le purtam. Ar trebui să purtați A50 pentru o perioadă cu adevărat lungă de timp pentru a deveni inconfortabile sau obositoare.

Potrivirea A50-urilor pe cap nu este la fel de simplă ca alte căști pe care le-am testat. Se simt un pic mai largi, mai ales dacă ești obișnuit cu ceva mai strâns pe cap, dar eu unul am reușit să mă descurc destul repede cu problema asta. O potrivire pe cap îți relaxează mai mult urechile la purtare, dar înseamnă şi că sunetul se pierde puțin. Dacă dai sunetul mai tare, oamenii din jurul tău vor putea să audă şi ei ce asculți. Dar soluția e simplă pentru problema asta, nu asculta niciun mesaj secret cu spioni inamici prin jurul tău.

Deoarece unitatea este mare, Astro a făcut o alegere bună pentru a-i oferi o schemă de culori subtilă. Finisajul negru mat este atractiv și discret; fără să atragă atenția în plus asupra A50-urilor mari. Cablurile roșii, verzi sau albastre (în funcţie de modelul ales) semi-expuse care se deplasează pe părțile laterale ale benzii, constituie un punct de reper atractiv.

Microfonul este super flexibil și durabil și are o caracteristică inteligentă: îndreptarea în sus îl blochează în loc și îl pune pe mute. Este un design interesant și convenabil, dar totuși aș fi apreciat opțiunea de a elimina pur și simplu microfonul.

A fi capabil să-l poţi lăsa sa stea drept în sus este o caracteristică excelentă pentru LAN-party-uri sau sesiuni lungi de jucat, dar te face să arăți ca un cosmonaut șomer atunci când te uiți la un film. Ar fi fost frumos dacă am fi putut să îl scoatem, însă nu e o problema chiar atât de mare şi cu el ținut în sus în dreptul căștii.

Setup-ul

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Astro A50 este modul în care se leagă ușor cu atât de multe „jucării” diferite. Atât timp cât un dispozitiv are un port optic, A50 vor funcționa cu acesta imediat ce le-ai scos din cutie. Fără un port optic, A50 se poate conecta la dispozitive (cum ar fi un MacBook) prin conectarea unui cablu standard stereo la bază. După ce le-ai conectat, sincronizarea se face fără probleme. În plus, Astro include un Ghid rapid foarte simplu, care explică modul de conectare la un PlayStation, PC sau Xbox.

Pentru majoritatea setărilor, Astro A50 folosește două conexiuni: USB și optic. După conectarea la unul dintre aceste două porturi, sincronizarea se realizează prin apăsarea unui buton de pe bază și apoi cel de pe cască. LED-urile clipesc pentru o secundă sau două, apoi eşti conectat. Când vrei să folosești diferite console, toate conectarea și deconectarea poate deveni enervantă, în funcție de cât de accesibil este home theater-ul dvs., dar sincronizarea este întotdeauna fiabilă și ușoară.

Interfaţa

Simplitatea interfeței este esențială pentru căștile Astro A50. Când un inamic trage în tine în Call of Duty: Black Ops 4 sau ești în mijlocul unui punct culminant într-un film de acțiune, nu o să vrei sa stai să te joci cu controalele pentru volum. Deși nu am numi interfața căștilor A50 complexă, nu este la fel de simplă ca la alte căști pe care le-am întâlnit, iar modul său de a combina sunetul din jocuri cu vocile necesită un timp ca să te obișnuiești cu el.

Volumul principal al A50-urilor este controlat cu o rotiță care se găsește în partea inferioară a căștii drepte. Rotița nu este extrem de sensibilă la atingerea ceea ce înseamnă că nu îți vei sparge timpanele doar pentru că ai atins-o puţin. Cu toate acestea, butonul de echilibrare Game to Voice de pe casca din dreapta poate fi un pic problematic. Apăsarea părții cu „Game” crește volumul jocului și coboară volumul vocii, în timp ce apăsarea pe „Voice” face opusul.

Eu unul prefer căștile care tratează sunetul jocurilor și vocea ca două canale reglabile individual, mai degrabă decât metoda A50 de a le ajusta unul în raport cu celălalt. Nu este în niciun caz o problemă majoră , dar vă sugerez să găsiți un nivel cu care sunteți confortabil și apoi să lăsați în pace acest buton mare în favoarea volumului principal.

Căști gaming Astro A50 Wireless verzi.

Calitate audio

Astro A50 este puternic acolo unde contează și anume în departamentul de calitate a sunetului, suficient de puternic încât să-și justifice greutatea și prețul cerut. A50 oferă un sunet stelar, cu o localizare excelentă care va duce experiența în joc la nivelul următor. Are o cantitate bună de putere și bass, dar păstrează totuși o fidelitate mare a sunetului fără a anula din distorsiuni. Deși nimic nu poate înlocui un adevărat set de boxe 7.1 pentru vizionarea de filme acasă, Astro A50 se apropie la fel de bine de această experiență.

Fiind un dispozitiv 7.1 simulat printr-un software, mixarea sunetului este de foarte bună calitate. Mixarea este frumoasă și largă, ceea ce transmite sentimentul de spațiu, esențial pentru jocuri precum Battlefield V. În Counter-Strike: Global Offensive, un joc în care localizarea sunetelor produse de  inamic este esențial pentru supraviețuire, am simțit că am avut un avantaj, dar nu mai mult decât oricine altcineva cu o pereche bună de căşti surround.

A50 are trei setări de egalizare: „Media” crește basul, „Core” echilibrează toate nivelurile iar „Pro” crește înaltele pentru o mai bună detectare a focurilor de armă și a pașilor în timpul jocului. „Media” este excelentă pentru filme și muzică, oferind bass în plină expansiune, fără a eclipsa dialogul sau a distorsiona.

Urmărind filmul Top Gun, am fost zgâlțâit de avioanele F-14A Tomcats care urlau de pe pistă, dar puteam auzi fiecare vers din melodia  „Danger Zone” ce cânta pe fundal. Chiar dacă A50 este în primul rând o pereche de căști pentru gaming, stereo-ul fiind pe locul 2, nu ai insulta un audiofil punându-l să-şi asculte albumul preferat cu aceste căşti.

„Core”, are un sunet mai plat pentru jocuri sau muzică, dar are un mix echilibrat bun pentru uz general, cum ar fi vizionarea videoclipurilor YouTube. „Pro” a fost alegerea mea pentru jocuri. Aceasta setare foloseşte la maxim mix-ul foarte larg pe care îl oferă A50. Dialogul personajelor este perceptibil în timpul luptelor din jocuri. Cu toate acestea, uneori m-am chinuit să duc volumul chatului la un nivel ușor de auzit în timpul exploziilor și al focurilor de armă. Iar asta se întâmplă din cauza metodei de mixare a sunetului jocurilor cu sunetul pentru voce care sunt în relative unul cu celălalt în loc de a avea doua canele separate.

Durata de viață a bateriei

Pentru un dispozitiv wireless, durata de viață a bateriei este determinată de cât timp poate trece până vei fi nevoit să îl conectezi la un port USB pentru o încărcare. Cablul de încărcare care se livrează cu setul de căști are o lungime de doar 8 centimetri, așa că atunci când bateria s-a terminat, practic nu le mai poţi folosi, cu excepția cazului în care vei cumpăra un cablu mai lung. Puteți utiliza, de asemenea, orice cablu USB la mini-USB cu o lungime adecvată.

În timp ce Astro evaluează durata de viață a bateriei la 12 ore, am descoperit că uneori ține doar jumătate din timpul declarat. Reprezentanții Astro ne-au spus că acest lucru se datorează faptului că diferite dispozitive, precum și utilizarea microfonului, scurg viaţa bateriei cu viteze diferite.

Astro obține cea mai bună durată de viață a bateriei atunci când este utilizat cu consola, unde reușește să reziste la aproximativ 10 ore de utilizare. În caz contrar, aș spune că 8 ore de viață a bateriei este o medie mai exactă, dacă vei folosi căștile pe mai multe dispozitive. Din fericire, Astro se poate încărca în timpul utilizării, dar în acest timp încetează să mai fie o cască wireless.

De asemenea, bateria este încorporată în căști și, la fel ca toate lucrurile cu litiu-ion, în cele din urmă se va arde. Acest lucru se va întâmpla peste câțiva ani, dar dacă îți păstrezi A50-ul atât de mult (si la ce preţ are, ar trebui), atunci pregătește-ți o zi pentru a merge la un service specializat pentru a o înlocui.

Semnalul wireless

Ca dispozitiv de 5.8 GHz, A50 este printre cele mai bune din clasă când vine vorba de fiabilitatea semnalului. Dispozitivul este evaluat pe o distanță de până la 35 de metri și, dacă aveți o camera de zi mai mare de atât, probabil că nu veți avea nevoie să luați în considerare o recenzie pentru un produs cu un asemenea preț.

Într-un living mediu și într-un birou normal, un loc plin cu telefoane mobile, routere și alte dispozitive wireless, nu am avut niciodată un moment de întrerupere a semnalului. De fapt, a trebuit să „pun” doi pereți între A50 și receptorul său înainte ca semnalul să fie redus puțin.

Bază căști gaming Astro A50 Wireless

Baza

A50-urile sunt dotate cu un suport simplu din plastic pe care căștile atârnă, precum o haină pe umeraş. Baza vine în câteva bucăți care se îmbină ușor împreună. Standul nu este nimic fantezist, ci doar o modalitate de a-ți menține setul de căști deasupra biroului.

Se simte totuși puțin fragil pentru un pachet atât de scump. Deși face o treabă bună de a ține căștile într-un loc sigur, îți dă oarecum senzația de fragilitate, cu toate ca nu am auzit cazuri în care acesta să se rupă. De asemenea, aș fi apreciat un clip sau două pentru a ajuta la managementul cablurilor.

Datorită designului, nu va trebui să transporți şi standul de fiecare dată când trebuie să iei A50-urile după tine. Standul nu este esențial și poate rămâne acasă.

Pentru cât costă aceste căști sunt o investiție destul de importantă. Costă aproape cât o consolă! Totuși, aș recomanda aceste căști prețioase oricui cu mai multe console în casa sau cuiva căruia îi place să joace pe computer, precum și să se bucure de sunet stereo ascultând muzică.

Când le folosiți pe diferite dispozitive, conectarea și deconectarea poate deveni obositoare, dar merită. A50 oferă un sunet de înaltă calitate și o ușurință relativă de utilizare cu o mulțime de dispozitive diferite. Acestea oferă un sunet fenomenal în joc, gestionează chatul în echipă în mod adecvat și sunt suficient de bune pentru a vă bucura de filme sau muzică.

Pro

În primul rând, calitatea sunetului a fost de primă calitate. Astro A50 are un mix excelent care oferă un tip de localizare sonoră care vă va schimba experiența de joc.

De asemenea, funcționează pe mai multe dispozitive, ceea ce face ca prețul de achiziție să fie mult mai ușor de înghițit. Dacă joci pe mai multe platforme, acesta este setul căşti potrivit pentru tine. De asemenea, este suficient de bun pentru vizionarea de filme și pentru a vă bucura de muzică, ceea ce ajută la o mai mare justificare a prețului.

Este, de asemenea, surprinzător de confortabile. S-ar putea să arătați ca un astronaut atunci când le porți, dar nu vei fi incomodat de mărimea lor. Spuma moale de pe cupe și de pe bandă face ca A50-urile să se așeze foarte ușor pe cap, în ciuda dimensiunii și a greutății sale.

Contra

Amestecarea sunetului pentru voce şi pentru jocuri. Am fi preferat canale separate cu controale individuale de volum, decât să trebuiască să le reglăm unele față de altele. Nu e tocmai o problemă gravă doar că te încurcă un pic acest aspect. Uneori a fost greu să obțin un echilibru bun între sunetul jocului și chat-ul vocal iar atunci când am reuşit-o, m-am gândit: „Ok, nu mai ating vreodată acest buton”.

Bateria era destul de inconsistentă, iar afirmația celor de Astro cu privire la durata de viață a bateriei de 12 ore nu este o declarație exactă a performanțelor ei. Performanța încărcării variază, în funcție de dispozitivul la care vă conectați și dacă activați sau nu microfonul. Totuși, ar trebui să fie capabilă să reziste minim 8 ore sau ceva mai mult, ceea ce nu este ceva tocmai rău.

Verdict

Recomandăm cu drag Astro A50 oricărui jucător care dorește o cască puternică și flexibilă. Oferă o fidelitate excelentă a sunetului și faptul că le poți folosi pe un PC, Mac, Xbox One sau PS4 face să merite banii. Deși conectarea şi sincronizarea între mai multe dispozitive va fi întotdeauna o bătaie de cap, A50 oferă o calitate a sunetului care va merita efortul depus.

Am fost ușor surprins de viața variabilă a bateriei, dar această problemă este pur și simplu umbrită de sunetele puternice și opțiunile flexibile oferite de această cască. Dacă te decizi să alegi o pereche de căști A50, nu uita să cumperi și un cablu Play-and-Charge (cu excepția cazului în care dețineți deja un cablu mini-USB mai lung) și asigurați-vă că descărcați cea mai recentă actualizare a firmware-ului. Aceste căști vin în două versiuni, una compatibilă cu Xbox One iar cealaltă cu PS4.

Verifică preț Astro A50 Wireless aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.