Review și păreri căști gaming Corsair HS50 Stereo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Căști gaming Corsair HS50 Stereo
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Dacă ai nevoie de niște căști de gaming care să fie complexe și să nu ceară un preț prea mare pentru elemente de care nu ai nevoie, atunci Corsair HS50 este alegerea potrivită pentru tine.

Sunet stereo puternic
Confortabil și robuste
Valoare excelentă

Nu are sunet surround
Microfonul poate fi rătăcit ușor

Cu produse de gaming sau produse de audio hardware deopotrivă, obţii de obicei ceea ce plăteşti – și atunci când nu plăteşti mult, atunci probabil că nu ar trebui să te aștepți la mult. Această afirmație se aplică și căștilor de gaming care costă câteva sute de lei dar HS50 de la Corsair e excepția de la regulă și vine cu o ofertă surprinzătoare de căști premium.

Este o cască stereo simplă, construită pentru a-ţi pompa în ureche sunetul shotgun-urilor și armoniile melodiilor preferate, precum și pentru a te sincroniza cu echipa dvs. prin microfonul său unidirecțional cu anulare a zgomotului.

Este adevărat, probabil că HS50 nu te va da pe spate încât să nu mai poţi să te ridici și nici nu poate concura cu opțiunile de căsti high-end de pe piaţă, dar nu asta este atractiv la ea.

Ceea ce este într-adevăr atrăgător este că puteți obține un set de căști de gaming la acest nivel de calitate și performanță având un cost mai mic decât prețul unui joc nou nou. Și asta este destul de uimitor.

Design

Corsair HS50 nu arată și nu se simte ca o pereche de căști ieftine.

Căştile sunt mari, au cupe voluminoase care ar trebui să se potrivească cu ușurință în jurul urechilor, și sunt foarte confortabile. Imitaţia de piele încapsulează cupele de spumă cu memorie, care se pliează ușor pe marginea capului, fără a aplica prea multă presiune, și apoi revin imediat la forma lor iniţială atunci când sunt îndepărtate.

La exterior, cupele au aspectul unui grătar de difuzor, design destul de interesant, cu accente de culoare verde sau albastră asta în cazul în care vrei să le „asortezi” cu Xbox One sau PlayStation 4. O ediție neagră standard este de asemenea disponibilă.

O să ai senzația unor căşti premium când vei vedea arcadele metalice mari care conectează cupele de banda căștilor, având totodată flexibilitate pentru a se potrivi pe toate tipurile de capete. Mai mult, banda are o piele ecologică elegantă, cu cusături colorate în interior și logo-ul Corsair în partea de sus.

La o privire vei avea impresia că e o pereche de căşti mult mai scumpă decât preţul cerut. Nu se identifică deloc cu modele de căşti ieftine, iar suporturile metalice le fac să se simtă foarte rezistente.

Este o cască stereo cu fir, deci are un cablu fix de 3.5 mm care iese din cupa stângă. Dar, deoarece Corsair HS50 folosește un jack audio standard, îl puteți conecta și utiliza cu aproape orice: console de jocuri, smartphone-uri, PC, Mac și multe altele.

HS50 își păstrează, de asemenea, controalele pe acea cupă: are un cadran de volum mic, împreună cu un buton de comutare on-off pentru microfonului. 

Un alt lucru pozitiv este că puteți îndepărta complet microfonul – de asemenea, de pe cupa din stânga – ceea ce face ca HS50 să fie ideale pentru a asculta muzică de pe telefon când eşti în metrou. Doar că vă recomand să aveti grijă de microfon: este mic și subțire și ar putea fi ușor de pierdut.

Căștile arată frumos și, din fericire, se simte şi destul de confortabil. Stau fixe pe cap fără să fie nevoie să le strângi prea tare iar cupele mari se potrivesc confortabil în jurul urechilor, fără să te simţi incomod sau să transpiri din cauza lor. Sincer, nu am avut nici-o reclamație aici.

Căști gaming Corsair HS50 Stereo

Performanță

Acest lucru este valabil și pentru calitatea sunetului, care ce este surprinzător de excelent pentru o cască stereo având un asemenea preţ. Corsair a optat pentru drivere de 50 mm iar acest lucru se simte, făcând sunetul sa fie clar si elegant.

Mi-am petrecut majoritatea timpului testându-le câteva zile zile în Rocket League pentru PlayStation 4, iar HS50 nu m-au dezamăgit. Melodiile electronice din joc au oferit atât sunete înalte precise, cât și tonuri de bass solide, cu o diferențiere frumoasă între ele. De asemenea sunetele produse de mingea care cădea pe suprafața de joc, de mașina care sărea pe teren sau cele produse de o altă mașină care te distruge au fost clare și precise.

Trecând pe Star Wars Battlefront II, sunetul laserului produs de TIE Fighter-ul meu se auzea puternic şi curat în urechilor mele chiar şi în timp ce nava făcea manevre iar sunetul propulsiei era asurzitor.  Iar motoarele răsunătoare din Forza Motorsport 7 de pe Xbox One m-au impresionat aproape la fel de mult ca grafica fantastică a jocului.

De asemenea, HS50 poate gestiona cu atenție muzică, filme și alte materiale media, indiferent dacă transmiteți media pe consola, computer sau utilizând smartphone-ul. Căștile de gaming Corsair HS50 nu au aceleaşi avantaje precum unele căști mai scumpe, cum ar fi sunetul surround 7.1, dar totuși impresionează la acest preț.

Microfonul ușor şi detașabil este foarte compact iar dimensiunea nu afectează calitatea sa de înregistrare. Colegii de echipă m-au auzit tare și clar când ne jucam online, iar înregistrările locale au fost foarte distincte. Corsair spune că sunt certificate pentru Discord, pentru a funcționa perfect cu serviciul popular de chat pentru jocuri și, pe baza testării mele, ar trebui să funcţioneze perfect pe orice platformă pe care o alegi să vorbeşti cu prietenii.

Verdict final

Căști gaming Corsair HS50 Stereo atașate la un controller.

În mod evident, pe piață există căști de gaming mai bune decât Corsair HS50. Desigur, că există!  La un preţ de câteva sute de lei nici nu e greu să existe alte căşti mai bune. Dar ți-ar fi greu să găsești un set de căşti de gaming ieftine mai impresionante decât acest model.

Strălucește în aproape toate punctele de vedere, începând cu o construcție durabilă, cu o senzație de premium, şi un design care îți va permite să le scoţi şi pe strada dacă vrei. Și odată ce le conectezi, datorită sunetului complet, imersiv și performanței puternice a microfonului vei vedea de ce este cea mai bună  alegere la acest preţ.

Dacă eşti dispus să cheltuiești mai mult pe niște căști de gaming, atunci vei găsi o mulțime de avantaje la alte modele, inclusiv suport wireless sau bluetooth, design-uri extravagante și capabilități de sunet surround – pentru care poate merită să cheltui ceva mai mult. Dar daca nu vrei sa arunci o căruță de bani pe niște căști și ai nevoie de ceva capabil, rezistent și flexibil atunci Corsair HS50 este alegerea potrivită.

Verifică preț Corsair HS50 Stereo aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.