Review și păreri căști gaming Corsair HS70 Wireless Gaming Headset

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Căști gaming Corsair HS70 Wireless Gaming Headset
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Verdictul nostru

Portabilitatea, bass-ul puternic și un soundstage extraordinar sunt foarte bune cu noile căști wireless de gaming de la Corsair. Nu sunt fără defect, dar dacă vorbim doar de sunet, acestea ar putea fi cel mai aproape de „Paradisul gamerilor”.

Un bass puternic pentru gaming
Sunet surround 7.1 impresionant
Microfonul se poate retrage

Semnalul nu este complet consistent
Microfonul iese în evidență
Software-ul CUE este doar pentru Windows

Corsair este un nume recunoscut când vine vorba de periferice și în mare parte au perfecționat arta de a face căști de gaming incredibile pentru buget – Corsair H550 din cea de-a doua jumătate a anului 2017 dă veridicitate acestui lucru.

Deși doar după câteva luni de la lansarea reușită vine vărul său mai high end, complet wireless și cu o calitatea a sunetului surround glorioasă. HS70, la prețul de aproximativ 6-700 RON, posibil să pară foarte puternice văzute din afară, cu look-ul său simplu, însă este o „minune” când vine vorba de gaming.

Căști gaming Corsair HS70 Wireless Gaming Headset

Design

Când vine vorba de look-ul per total al căștilor HS70, apreciem ce au încercat să facă. Cu design-ul neted, în mare parte negru, apreciem faptul că nu  sar în ochi. Nu au lucrurile pe care multe alte periferice le au, dar estetic, se potrivesc bine pentru utilizatorii care nu vor aspectul de gamer.

Structural, Corsair spune că sunt făcute din componente din metal solid cu GUNMETAL TRIMMINGS, care sunt făcute să reziste. Evident, nu putem confirmă acest lucru, dar le-am testat pentru ceva timp și se simt plăcute și durabile. Părțile căptușite – bandă de susținere și cupele – sunt făcute din spumă de plus acoperită de un material moale, ce seamănă cu pielea, cu bandă de susținere ce are un aspect matlasat, ce adaugă un fler luxos.

Am folosit niște căști de gaming mai confortabile, cu cupe mai moi și benzi de susținere mai flexibile, dar HS70 sunt destul de confortabile încât să nu obosească purtătorul după câteva ore de gaming sau un film de lung metraj.

Totuși, nu suntem înnebuniți că au folosit grătare metalice pe post de acoperitori de cupe. Nu sunt neplăcute estetic, dar nici cele mai atractive. În orice caz, s-ar putea să fim noi prea critici, deoarece nu afectează performanță și nici manevrarea căștilor (de exemplu dacă aceste căști ar fi avut un design open back).

Iar din moment ce suntem critici, microfonul detașabil, atunci când este atașat, este mereu în față ta, deci nu este cel mai ușor lucru de ascuns atunci când nu ai nevoie de el.

Controller și căști gaming Corsair HS70 Wireless Gaming Headset

Transmițătorul Wireless USB și software-ul CUE

HS70 folosesc un transmițător Wireless USB pentru a merge wireless. Transmițătorul nu este nimic special sau prea mare pentru a ne plânge de el, este un transmițător tipic.

În orice caz, conexiunea bazată pe USB poate fi limitată uneori. Dacă plănuiești să-ti conectezi căștile la laptop și să le încarci în același timp, o să ai nevoie de două porturi USB. Desigur, acest lucru nu este o problema mare pentru PC sau pentru laptopurile echipate bine, deoarece au porturi multiple de USB. Ar putea fi puțin incomod uneori.

Partea pozitivă la Corsair Utility Engine (CUE) este că software-ul gratuit lasă utilizatorii să ajusteze egalizatorul (EQ) căștilor. Este un software grozav, ce transformă HS70 dintr-o pereche grozavă de căști în una excelență.

Software-ul nu numai ca le permite utilizatorilor sa creeze mai multe profiluri EQ, sa folosească EQ-uri prestabilite, sa seteze opțiunea de oprire automata, sa vadă statusul bateriei, SIDETONE, si sa pornească/oprească  prompturile vocale. Mai important, te lasă să schimbi de la sunet stereo la sunet surround, activând astfel sunetul impresionant virtual surround 7.1 al căștilor.

Singura parte negativă este că CUE este disponibil doar pe PC, ceea ce înseamnă că sunetul surround nu  este disponibil pe calculatoarele Mac, Xbox sau PS4. Dar dacă e să fim sinceri, soundstage-ul pe PS4 are unele calități ale sunetului surround.

Căști gaming Corsair HS70 Wireless Gaming Headset

Performanță

Am fost profund impresionați de performanța căștilor HS70. În primul rând au o baterie ce rezistă un timp îndelungat, în jur de 16 ore la o încărcare plină. În al doilea rând, microfonul detașabil este clar și are o compresie de tip DUCKING, ce face ca sunetele din jur sa fie mai încete atunci când vorbești, iar vocea ta este mai clară și mai tare.

Desigur, cel mai bun lucru despre HS70 este performanța sunetului. Mulțumită unor drivere audio de 50mm precise, calitatea sunetului este grozavă, iar frecvența destul de balansată. Bass-ul este mai puternic, oferind foarte multe bubuituri, pentru că jocurile și filmele (în special cele multă acțiune și explozii) se aud excelent prin aceste căști. Este posibil ca sunetele înalte să fie împinse în sus puțin, însă nu este ceva prea observabil. În plus, utilizatorii care sunt deranjați de acest lucru, le pot ajusta prin CUE.

Soundstage-ul este deja excelent în stereo, cu o separare precisă dintre stânga și dreapta. Deși, cu sunetul virtual 7.1 surround pornit, acesta devine și mai spectacular, făcându-te să te simți ca într-un cinema. Soundstage-ul este observabil mai larg și mai dinamic, nu are doar o reprezentare excelentă pentru stânga și dreapta, dar și pentru față, spate și toate unghiurile de la mijloc, oferind o imersivitate 3D.

În final, mulțumită latenței scăzute, a semnalului wireless ce se extinde până la 12 metri, sunetul este redat mereu precis. De fapt, în timpul testelor nu am observat nici o încetinire.

Cutie și căști gaming Corsair HS70 Wireless Gaming Headset

Verdict final

Când vine vorba de căști de gaming HS70 sunt aproape de perfecțiune. Sunt portabile, ceea ce mulți caută la dispozitivele și perifericele de gaming. Sunt flexibile, mulțumită setărilor preferențiale și au o baterie bună. Performanța sunetului merge ca unsă, cu o latență foarte mică sau chiar inexistentă, un sunet virtual surround ce uimește și are mult bubuit.

Sunt lucruri care ar putea fi mai bune. Una dintre cele mai mari probleme este că nu există un mod de a porni sau opri sunetul surround pe PlayStation sau alte console. Dacă ai impresia că acest lucru este un impediment, îți recomandăm totuși să înduri acest neajuns sau vei pierde ocazia să folosești niște căști fantastice.

Verifică Corsair HS70 Wireless Gaming Headset aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.