Review și păreri căști gaming Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Căști gaming Sound BlasterX H7 Tournament Edition.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

La cât costă, Sound BlasterX H7 Tournament Edition este o alegere excelentă, cu performanțele sale audio superbe, confortul extrem și versatilitatea ridicată.

Foarte confortabile
Curba EQ adaptată jocurilor
O separare largă a sunetului
Reprezentare clară și precisă a sursei audio

Gama de sunete medii mai puțin proeminentă
Înalte un pic exagerate

Cine a spus „Dacă nu s-a stricat, nu-l repara”, evident, nu a întâlnit designerii de la Creative. Compania a luat căștile de gaming Sound BlasterX H7, un model deja solid și i-a oferit o revizuire completă, întărindu-i performanțele, cu un finisaj mai elegant și cu un preț chiar mai mic pentru a fi accesibil pentru toţi gamerii.

Cu toate acestea, rămâne întrebarea: își păstrează Sound BlasterX H7 Tournament Edition performanţele față de concurenți, cu un preț accesibil? Da. Da, o face.

Nu vreau să spun că nu are defectele sale – mediile sunt puțin cam încete, iar înaltele sunt cam cam exagerate pentru genul de muzică mai organică, de exemplu. Însă, când Creative a promis o cască pentru gaming care combină confortul, durabilitatea și performanțele audio excelente, puteți paria că s-au ţinut de cuvânt.

Preţul este doar un bonus!!!

Căști gaming Sound BlasterX H7 Tournament Edition.

Design

Doar uitându-te la ele, şi nu poţi nega faptul că Sound BlasterX H7 Tournament Edition sunt căşti pentru gaming. Sunt mari și voluminoase. Și contrastul aprins de culoare – nuanțe de roșu pe negru, care mie unul mi-a plăcut foarte mult – alături de X-ul strălucitor, pulsând cu roșu pe plăcuțele de pe cupele căștilor (care sunt activate în modul USB), nu face decât să intensifice aspectul acela de „gaming”.

Acestea fiind spuse, emană o estetică sofisticată printr-un finisaj mat, cu captuseală din piele moale și o pereche de plăci din metal pentru cupele căștilor.

Cel mai bun lucru despre designul acestei perechi este faptul că este construit atât pentru durabilitate, cât și pentru ultra confort. Sunt solid construite, cu o bandă robustă, din oțel și cu cabluri groase (dar nu prea groase) care nu se vor rupe în curând.

În același timp, dispune de un strat gros de căptușeală pe bandă, acoperind-o perfect, având şi flexibilitate. De asemenea, spuma moale cu memorie din interiorul cupelor pentru urechi vă ajută să vă bucurați de sesiuni de joc lungi sau de un maraton al seriei Lord of the Rings.

Microfonul detașabil este, de asemenea, ergonomic, fiind atât de flexibil, încât să-l poți răsuci, să-l rotești și să-l poziționezi în orice mod, în funcție de preferințele tale … sau să îl introduci rapid la loc atunci când nu îl utilizezi.

Pentru comoditate, telecomanda are un port micro USB pentru audio digital, o mufă audio de 3,5 mm, controlul volumului, comutatorul microfonului și un buton multifuncțional (pentru redarea/oprirea muzicii și încheierea apelurilor). Pentru versatilitate, se conectează cu ușurință la alte dispozitive, cum ar fi PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One și Nintendo Switch.

Căști gaming Sound BlasterX H7 Tournament Edition.

Performanță

Locul unde îți vei câștiga cu adevărat banii, este sunetul excelent al lui Sound BlasterX H7 Tournament Edition. Creative afirmă că au actualizat driverele FullSpectrum de 50 mm din modelul anterior pentru a oferi un sunet și mai clar și mai precis.

Aceste căşti sună perfect ajustat pentru jocuri și vizionare de filme, cu o claritate superbă, raport redus de zgomot/semnal, și cu o curbă EQ adaptată ideal pentru jocuri.

În timp ce mă jucam Horizon Zero Dawn, de exemplu, am observat că exploziile din lupte nu au depășit capacităţile căștilor. În ciuda faptului că se întâmplau mai multe lucruri simultan – explozii, săgeți care zboară, mașini în mișcare, muzică de fundal – am putut auzi fiecare efect sonor distinct. Acest tip de experiență imersivă a fost evidentă și în timp ce vizionezi filme precum Dunkirk.

Îmbunătățirea clarității și a separării sunetului este dat de designul înclinat al cupelor, care reduce în esență rezonanța dintre cupă și urechile tale.

Acest sunet frumos este susținut de software-ul BlasterX Acoustic Engine, care vă permite să faceți lucruri precum ajustarea EQ, activarea/oprirea ScoutMode și alegerea presetărilor de sunet specifice pentru diferite genuri de jocuri și software-ul X-Plus Configurator, ceea ce vă permite să încărcați pe setul de căşti presetări ale sunetului pe care puteţi să le folosiţi oricând.

(Rețineți că BlasterX Acoustic Engine Lite vine gratuit cu H7 Tournament Edition, în timp ce Pro trebuie cumpărat.)

Desigur, nimic nu este perfect și deficiențele acestui model sunt mediile un pic cam încete și înaltele puțin prea proeminente. Acestea au făcut ca unele genuri de muzică precum rock, jazz și country să sune plat și ușor sterile… dar muzica EDM (electronic dance music) și pop au sunat fantastic.

În ceea ce privește microfonul, este ergonomic, foarte direcțional, ceea ce înseamnă că face o treabă bună să păstreze zgomotul de fundal separat de vocea utilizatorului, permițându-i să iasă clar și răspicat în chat.

Căști gaming Sound BlasterX H7 Tournament Edition.

Sunet surround

Sunetul convingător 7.1 al căștilor este probabil cea mai tare funcție, dacă nu chiar cea mai bună. Oferă căștilor o acustică mai mare și o experiență foarte imersivă.

Totusi trebuie sa înțelegi ca este un sunet surround virtual, astfel încât nu va avea aceleași capacități ca un sistem de sunet surround normal. De exemplu, într-un joc, orice se întâmplă în spatele tău nu va avea aceeași separare a sunetului ca separarea produsă de ce se întamplă in fața ta sau în lateral. Sunetele din spatele tău vor suna la fel de tare indiferent de distanța lor.

Cu toate acestea, este o caracteristică minunată care este executată destul de bine la acest model. Poți auzi clar sunete care se deplasează de la stânga la dreapta sau spre tine.

De asemenea, poți recunoaște cu ușurință locul în care adversarii sunt în orice direcție, cu excepția celor din spate, ceea ce îți oferă avantajul de a cunoaște imediat pozițiile inamicilor. Și evenimentele sonore se sincronizează cu poziția și mișcările tale și se ajustează corespunzător cu precizie în funcție de locul în care se află personajul tău.

Căști gaming Sound BlasterX H7 Tournament Edition.

Verdict final

Per total, Sound BlasterX H7 Tournament Edition este o cască excelentă de gaming care oferă performanțele audio superbe pe care le aștepți de la un set de căști competitiv pentru jocuri și îl cuplează cu confortul utilizatorului, versatilitate, un design elegant și acel mediu de sunet surround imersiv. Şi la preţul pe care îl au aceste căşti merita fiecare leu plătit pentru performanţele oferite.

Verifică preț Sound BlasterX H7 Tournament Edition aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.