Verdictul nostru
Probabil că HyperX Cloud Flight va face o declarație cu bateria ce rezistă până la 30 de ore și cu luminile incluse, dar designul și funcțiile sunt în spatele unor căști de gaming wireless ce sunt mult mai ieftine.
Durată a bateriei de 30 de ore
Bass puternic și o calitate audio bună
Au doar canal audio 2.0
Incompatibile cu Xbox One
Cloud Flight este prima pereche de căști de gaming wireless de la HyperX, ce sunt cunoscuți pentru căștile de gaming la prețuri accesibile. Posibil să fi întârziat puțin apariția lor, însă aceste căști de gaming fac o declarație având o durată a bateriei printre cele mai mari, 30 de ore, și vin cu o luminozitate ce nu are rival.
Prețul puțin mai mare și setul mic de funcții cu care vin Cloud Flight nu le ajută să concureze cu alte căști de gaming wireless care au un preț mai mic, precum SteelSeries Arctis 7, Logitech G533 sau Astro A20 (review complet aici). Nu încape îndoială că HyperX a creat un set puternic de căști ce au o baterie bună în spate, însă competitorii sunt cu un pas înainte.
Design
Comparate cu alte căști de la HyperX, aspectul căștilor Cloud Flight este considerabil de retras. În locul cupelor ce sar în evidență sau a cusăturilor roșii, aceste căști au un design mai tradițional și neted – așa de mult încât le poți încurca cu o pereche de căști Bluetooth de la Bose.
Acestea fiind spuse, Cloud Flight este prima pereche de căști a brandului ce are lumini încorporate, logourile HyperX de pe cupe aprinzându-se. Altfel, vei avea doar o pereche de cabluri roșii ce conectează cupele de banda de cap, ca și bucată de decorațiune.
Poate părea plictisitor pentru o pereche de căști de gaming, însă este o pereche de căști de care nu te vei rușina să o porți în weekend.
Precum alte căști wireless, controalele sunt plasate pe căști. Pe cupa stângă ai un buton de power – ce controlează pornirea, oprirea dar și efectul de “respirație” al luminii căștilor – și un buton de mute integrat pe panoul din afară al urechii stângi.
Între timp, controlul de volum se află pe cupa dreaptă, însă, din păcate, nu îți permite să schimbi volumul chat-ului sau al jocului, precum te lasă Arctis 7 și Astro A20.
O altă alegere de design ce nu ne-a plăcut este faptul că nu poți ambala microfonul. În loc de asta, poți doar să ai microfonul în fața ta sau să-l detașezi complet. Ne-am fi dorit să avem comoditatea de a-l răsuci în sus precum la Logitech G533 și Astro A20, sau abilitatea de a se retrage, precum oferă Arctis 7.
Când vine vorba de calitatea construcției, HyperX Cloud Flight este în totalitatea făcut din plastic, în afară de sliderele ajustabile din oțel, dar se simt solide. Mai mult, cântăresc foarte puțin, doar 300 de grame, cu suport de spumă ce stă delicat pe capul tău.
Cupele sunt de asemenea destul de largi pentru a cuprinde majoritatea urechilor, fără a te face să te simți de parcă ai purta căști antifonice. Spre deosebire de SteelSeries Arctis 7 sau Logitech G533, Cloud Flight îți strânge foarte puțin capul pentru a menține o potrivire decentă, ceea ce le face mai confortabil de purtat pentru perioade îndelungate.
Performanță
Vorbind de perioade îndelungate de ascultare, una dintre trăsăturile scoase în evidență ale acestor căști este bateria de 30 de ore. Pe cât de absurd sună, am putut folosi Cloud Flight pentru mai mult de o zi. Desigur, durata extinsă a bateriei căștilor Cloud Flight este foarte folositoare în a reduce ciclurile de încărcare de la câteva zile, precum la alte căști wireless, la câteva săptămâni.
Va trebui să închis complet lumina căștilor pentru a te bucura de durata lungă a bateriei. Altfel, dacă folosești luminile LED, durata bateriei va scădea până la 13 sau 18 ore, cu efectul de respirare pornit.
Din păcate Cloud Flight au doar un output de sunet stereo 2.0, deci nu vei avea aceeași atenție pe care ți-o oferă sunetul surround 7.1 al căștilor SteelSeries Arctis 7 sau Logitech G533 sau chiar canalul audio 5.1 al Astro A20.
Dar unde HyperX duce lipsă în sunet, compensează cu două drivere de 50mm. Mulțumită celor două tweetere masive, Cloud Flight sună destul de puternic – ceva impresionant având în vedere că nu au subwoofere – ceea ce este preferabil dacă te joci jocuri pline de acțiune precum Wolfenstein 2.
Din fericire, bass-ul nu este copleșitor. Restul profilului de sunet balansat și nuanțat, făcându-le perfecte pentru muzică, dar și pentru jocuri.
Descărcând aplicația Dolby Access poți evita lipsa de sunet surround pe care o au căștile la început, și poți folosi software-ul pentru a avea o experiență audio calitativă Atmos.
Am fost fericiți că este nevoie doar să le conectezi la un singur transmițător USB care să meargă și la PS4 și PS4 Pro. Și mai bine, conexiunea este atât de bună încât poți merge prin cameră sau să stai în spatele unui zid fără a pierde din calitatea audio. Din păcate căștile nu merg cu sistemele Xbox One, dar acest lucru este mai mult din cauza tehnologiei wireless a consolelor Microsoft.
Verdict
Dacă 30 de ore de baterie sună ca o funcție super bună pentru tine, atunci nu există altă pereche de căști care să fie la egalitate cu HyperX Cloud Flight când vine vorba de longevitate. Mai mult, sunetul puternic și bassul admirabil sunt impresionante, având în vedere că setul folosește doar două drivere masive.
HyperX Cloud Flight nu este o pereche de căști wireless proastă – este doar înconjurată de mulțime de rivali la un preț mai accesibil cu un design și capabilități de sunet surround mai bune. Pentru aceste motive noi am alege Logitech G533 sau SteelSeries Arctis 7 pentru a ne juca pe PC si PS4. Iar cei ce folosesc Xbox One ar trebui să încerce căștile de gaming Astro A20.
Verifică HyperX Cloud Flight aici!