Review și păreri căști gaming Razer Nari Ultimate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Căști gaming și cutie Razer Nari Ultimate
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

A avea un motor haptic tremurând în jurul creierului tău va fi unul dintre acele lucruri pe care ori le iubești ori le urăști. Nari sunt un concept interesant şi cu siguranţă te vor face măcar să vrei să le încerci o dată dacă nu chiar să le cumperi.

Sunet solid
Toată conectivitatea oferită
Plug and play
Confortabile
Razer Chroma

Relație dragoste/ură cu vibrațiile motorului haptic
O investiție cam scumpă

Toate invențiile bune au provenit de la cei suficient de curajoși ca să iasă din tipar, să se desprindă de normal și să dezvolte ceva de care oamenii normali nu au considerat că au nevoie.

La urma urmei, de ce să cumperi o mașină, când calul funcționează la fel de bine? Care este rostul unui tren, când poți pur și simplu să mergi pe o barcă pe canal? De ce să obții o tastatură mecanică, când cea normală funcționează? Ai înțeles ideea.

Trebuie să spargi tiparul, apoi să îi convingi pe ceilalți că ceea ce ai făcut este o idee minunată. Nicăieri nu este nevoie de asta mai mult decât în lumea periferice.

An de an vedem iterație după iterație după iterație al designului. Produse mai ușoare, mai subțiri şi mai puternice. O persoană face ceva interesant și adaugă lumini la un produs şi dintr-o dată toată lumea caută modele cu lumini.

Un producător iese din tipar și investește în drivere de bună calitate şi dintr-o dată toată lumea face la fel (nu că ar fi ceva rău în asta). La urma urmei, este mult mai ușor să investeşti într-o caracteristică deja cercetată decât în una care există undeva acolo şi pe care trebuie s-o cauţi. Din punct de vedere al unei afaceri, nimic nu este mai dorit decât o creștere previzibilă și tocmai de aceea lucrurile nu progresează la fel de rapid cum ar trebui.

Pe de altă parte, Razer pare că a uitat asta, sau a spus doar „la naiba cu tiparele” și s-a apucat să inventeze lucruri nebuneşti. Doamnelor și domnilor, cu acestea fiind spuse, vă prezentăm Razer Nari Ultimate. Primul set de căști pentru gaming, cu actuatoare vibrante în fiecare cupă pentru urechi. Da, acesta este feedback-ul haptic care reverberează în jurul urechilor tale și credeţi-mă că este un adaos interesant.

Xbox One și căști gaming Razer Nari Ultimate

Design

Designul Razer Nari Ultimate nu este prea diferit față de seria pentru console „Thresher” sau de acum bine înființată serie „Kraken„. Așadar, așteptați-vă la cupe mari, căptușite care stau perfect în jurul urechilor, cu tampoane de răcire ascunse pentru a vă menține capul răcoros în lunile mai călduroase.

Pe deasupra, există o bandă din aluminiu, pentru a oferi rezistență și o bandă captușită auto-reglată, pentru a păstra confortul capului tău.

Cu toate acestea, cireașa de pe tort sunt opțiunile de conectare incluse. Vă puteți conecta prin wireless 2,4 GHz (cu dongle-ul încorporat în căşti), analog cu cablul inclus și puteți, de asemenea, să vă conectați prin USB într-un mod pseudo-wireless cu fir, care îți permite să încarci și să asculți în același timp, atâta timp cât dongle-ul este conectat.

Un pachet destul de sănătos de opţiuni de conectare. Sunt un pic voluminose și poate mai grele decât ne-am dori, dar, în general, calitatea de construire este bună.

Driverele au în compunere doi magneți din neodim de 50 mm și, obții o durată de viață bună a bateriei de 8 ore sau 20 de ore dacă opriți lumina și feedback-ul haptic.

Căști gaming Razer Nari Ultimate

Feedback-ul haptic

Așadar, să vorbim despre marele punct de vânzare: feedback-ul haptic sau „HyperSense”, după cum îl comercializează Razer. Asigurate de Lofelt, o companie specializată atât în partea hardware cât și în ceea ce privește software-ul pentru ca aceste căști să funcționeze.

În mod implicit, acestea vor funcționa direct din cutie, conectați-l la telefon și gata, sunt bune de folosit. Cu tot cu vibrații și toate cele. Este o experiență ciudată, cu siguranță, fiecare driver reacționează intuitiv la bass-ul pompat din piesele audio sau de mediul de joc în care te afli.

Trage cu un lansator de rachete în Quake Champions şi vei simţi literalmente asta. Ascultă cum vine un tanc după colț în Battlefield V și vei avea impresia ca îţi tremură creierul în ritmul șenilelor.

Este o experiență ciudată, cu siguranță dar în acelaşi timp şi interesantă. Uneori este ca și cum ai fi gâdilat, alteori vei simți că îţi tremură ochii. Din cauza asta vei simți ori că le iubești ori că le urăști.

Performanță

Iar ceea ce privește performanța? Ei bine, este o aventură destul de solidă. Cu siguranță poți găsi căști cu un răspuns mai bun la frecvență și un sunet mai puternic la acest preț, dar, vei pierde din celelalte funcții.

Razer Nari Ultimate este, de fapt, destul de bine echilibrat pentru o pereche de căşti Razer, care, de obicei, tind să se axeze mai mult pe notele de bass decât să lucreze pentru a asigura mediile și înaltele.

De asemenea, sunt comode, nu am avut nicio problemă să le port pentru o zi lucrătoare de opt ore; pot părea uneori cam grele, dar nu e ca şi cum ai avea atârnate două gantere de urechi, fiind uşor de purtat pentru o perioadă îndelungată.

Un lucru pe care l-am spune este că am fi dorit ca Razer să fi petrecut poate ceva mai mult timp investind în niște drivere dinamice mai bune pentru opțiunile lor premium.

Intervalul 20Hz – 20kHz se simte puțin plat, iar atunci când le compari cu căşti precum Steelseries, HyperX și Sennheiser care oferă câteva soluții audio stelare la acest preț și chiar mai jos, te poate dezumfla un pic vis-a-vis de cât de grozave pot fi aceste Nari Ultimate. Întrucât sunt relativ plug and play, existenţa unui buton pentru a dezactiva HyperSense ar fi avut mai mult sens, mai ales dacă vrei să le conectezi la diferite dispozitive.

Aşa poţi controla Hypersense-ul doar pe PC şi asta doar cu soft-ul celor de la Razer.

Însă chiar şi aşa căștile îţi vor oferi o senzaţie unică şi ori te vei întreba de ce nu se fac toate modelele cu acest feedback haptic ori te vei bucura că această opţiune există momentan doar la Razer Nari Ultimate. Recomandarea noastră e ca măcar să le încerci şi sa apoi să decizi dacă le iubeşti sau le urăşti.

Căști gaming Razer Nari Ultimate

Verdict

Există o vorbă veche care spune că „o navă într-un port este în siguranță, dar nu pentru asta se construiesc navele”, iar Razer a împins nava în larg cu acest model. Şi trebuie totuşi să lăudăm curajul celor de la Razer pentru că au încercat să vină cu ceva nou pentru gameri.

Razer Nari Ultimate este un concept interesant și ceva care trebuie încercat ca să fie crezut. Razer a conceput o pereche puternică de căști, cu o caracteristică foarte ieșită din comun, și trebuie să felicităm pe Razer pentru că și-a asumat acest risc.

Cu toate acestea, mai sunt câteva puncte de rezolvat și am dori ca o opțiune hardware să oprească feedback-ul haptic atunci când ne simțim capul de parcă am stat toată ziua cu pickhammer-ul în mână, decât să ne bazăm pe software-ul Synapse.

Verifică preț Razer Nari Ultimate aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.