Review și păreri căști gaming Turtle Beach Elite Pro Tournament Headset

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Căști gaming Turtle Beach Elite Pro Tournament
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Verdictul nostru

Căștile foarte confortabile Elite Pro Tournament ale celor de la Turtle Beach sunt un set de căști de gaming ce pot fi purtate pentru sesiuni lungi de gaming.

Confort de top
Calitate a sunetului excelentă
Blochează sunetul extern

Lipsa unui bass puternic
Nu au sunet surround pe PS4 fără T.A.C.
Au un preț piperat pentru accesorii

Nu este nevoie să dai o mulțime de bani pentru cele mai bune căști de gaming, dar dacă vrei să spargi banii, atunci ar trebui să-ți iei ceva ce se simte extrem de rafinat și premium, precum sugerează prețul.

Din fericire, Turtle Beach Pro Tournament Headset este numai bun. Da, numele este foarte lung, dar este ceva mai mult decât o pereche de căști de gaming mediocre. De asemenea, este mai robust și mai polișat, oferind cam tot ce are de oferit Turtle Beach, dând un exemplu high-end de ce este capabilă compania.

Desigur, nu sunt ieftine, prețul fiind de 1000 RON, plus ceva extra pentru Elite Pro Tactical Audio Controller pentru a avea parte de niște funcții e cam greu de înghițit. Totuși Turtle Beach Elite Pro Tournament Headset excelează cu un sunet grozav și impresionează prin confort. Căștile au și niște opțiuni avansate destul de plăcute, dacă vrei să dai niște bani în plus pe aceste beneficii.

Căști gaming Turtle Beach Elite Pro Tournament

Design

După ce recent am testat ciudatele Turtle Beach Stealth 600, nu eram foarte încântați să ne punem Elite Pro pe capete. Din fericite, temerile noastre erau nefondate: acestea sunt clar unele dintre cele mai confortabile perechi de căști pe care le-am purtat vreodată.

La prima privire nu par. Căptușeala de pe cupe este foarte groasă, dar găurile pentru urechi par mici și înghesuite. Dar vei uita de toate acestea după ce le pui pe cap. Padurile pentru urechi au umplutură spongioasă ce se simte precum spuma cu memorie în modul în care se așază pe cap, și folosirea unui gel pentru răcire în căptușeală – da, pe bune – le face să se simtă precum un vis când le porți pentru o sesiune de gaming frenetică.

Nu am mai avut niciodată o asemenea pereche de căști. Din moment ce îți înconjoară urechile și se mulează în jurul lor, Elite Pro sunt excelente la blocarea sunetului extern. Le face ideale pentru evenimentele LAN sau turneele E-Sports, precum le sugerează și numele.

Elite Pro sunt foarte confortabile în general. Cupele se mută în sus sau în jos pe brațele de plastic atașate la banda de susținere, oferind destule variante să-ți găsești mărimea potrivită pentru capul tău, în timp ce cureaua moale de sub bandă poate fi ajustată pentru a adăuga sau pentru a scoate din tensiune. Dacă e să vorbim pe bune, nu prea am simțit vreo diferență, însă se simt bine tot timpul.

Vizual, Elite Pro sunt o variantă mai rafinată a esteticii obișnuite a celor de la Turtle Beach – nu le vei confunda cu orice altceva decât o pereche de căști de gaming, mulțumită plasticului voluminos și a accentelor portocalii deschise.

Microfonul iese cu ușurință, când este nevoie, iar căștile vin cu un cablu de 3.5mm analog și un USB pentru diferite dispozitive. Pe fir are control in-line pentru volum și comutator de mute pentru microfon.

Căști gaming Turtle Beach Elite Pro Tournament si T.A.C.

Performanță

Din fericire, Turtle Beach Elite Pro Tournament Headset nu dezamăgește când vine vorba de redare audio, deși există niște variație depinzând la ce dispozitiv le conectezi și cum le conectezi.

Folosind jack-ul de 3.5mm, le poți conecta ușor la un controller de PS4 sau de Xbox One, le poți conecta la un PC sau la un telefon, tabletă și multe alte dispozitive. Testul de apropiere stereo în Call of Duty: WWII pe PS4 s-a dovedit a fi destul de plăcut.

Driverele de 50mm ale căștilor Elite Pro produc un soundscape foarte balansat, în care toate sunetele par să aibă o greutate egală. Pașii și gloanțele se aud curat și clar, iar când ne jucam, ne-am simțit foarte imersați, chiar dacă nu a existat sunet virtual surround pe această platformă.

Când am schimbat pe Rocket League, recunoaștem că ne-am dorit un bass mai puternic – în special după ce am testat excelentele căști Beyerdynamic Custom Game, cu sliderul surprinzător de eficient pentru bass. Cu muzica fiind prezentă, output-ul căștilor se simte puțin mai limitat decât Custom Game, dar nu este o diferență foarte mare. Per total, am fost fericiți fu performanța de redare.

Pe Xbox One poți activa suportul de sunet virtual surround Windows Sonic, însă diferența este extrem de modestă pentru urechile noastre în Halo 5: Guardians și Rocket League. Rezultatul a sunat puțin mai clar, dar nu foarte mult.

Între timp, conectorul Elite Pro USB Amplifier inclus în ediția de PC a căștilor, te lasă să activezi sunetul virtual surround DTS 7.1 de la Windows 7 în sus, prin driverele Turtle Beach. Este destul de impresionant, oferind o arie mai largă pentru a-ți amplifica sesiunea de gaming. Pe PC, poți de asemenea să folosești funcția de “Superhuman hearing” a celor de la Turtle Beach, ce amplifică pașii din joc și alte zgomote subtile și te lasă să folosești preseturi audio diferite.

Amplificatorul USB se poate conecta și la PS4, dar nu activează sunetul virtual surround. Se presupune că îmbunătățește nivelul de sunet audio, însă nu ne-am dat seama de diferență în timp ce jucam Call of Duty: WWII. Măcar activează monitorizarea microfonului, lăsându-te să te auzi în timp ce vorbești online.

Menționat mai sus, Elite Pro Tactical Audio Controller (T.A.C.) are încorporat DAC și aduce sunetul virtual surround pentru PS4. În plus, oferă mai mult control peste controlul audio și te lasă să conectezi mai multe dispozitive T.A.C. pentru jocurile LAN. Pentru cei ce sunt entuziasmați de sunet și pentru fanaticii LAN, poate fi o investiție bună. Restul se pot descurca doar cu căștile.

Iar microfonul flexibil al căștilor este excelent, în experiența noastră. Este mult mai clar decât microfonul căștilor Stealth 600. Turtle Beach vinde un microfon noise-cancelling, dar nu este chiar necesar pentru gaming.

Cutie căști gaming Turtle Beach Elite Pro Tournament

Verdictul final

Turtle Beach Elite Pro Tournament Headset suntă făcute pentru competiții și excelează la acest lucru, mulțumită confortului incredibil, cupelor izolate fonic și a sunetului ascuțit pentru jocuri. S-ar putea să găsești un sunet puțin mai plin cu un bass mai puternic la alte căști, dar este greu să argumentăm împotriva a ce Turtle Beach oferă aici.

Acestea fiind spuse, să dai în jur 1000 RON pe un set de căști căruia îi lipsesc unele funcții, fără a mai da și vreo 7-800 lei pe periferice – în special dacă ai PS4 – poate fi puțin frustrant, iar acum este multă competiție în zona căștilor de gaming high-end. Dară dacă îți place aspectul și vrei funcții avansate de la căștile de gaming, atunci Elite Pro nu te vor dezamăgi.

Verifică preț Turtle Beach Elite Pro Tournament Headset aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.