Review și păreri căști HyperX Cloud Revolver S

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Căști HyperX Cloud Revolver S
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Verdictul nostru

Căștile HyperX Cloud Revolver S funcționează admirabil în lumea jocurilor cât şi în afara lor. Cu o construcție și un confort deosebit, este cu ușurință un set de căști demn de avut.

Sunet excelent
Confort sporit
Construcție și design rafinat

Poziționarea microfonului un pic incomodă
Cablul poate fi prea lung pentru unele persoane

Kingston HyperX Cloud Revolver S ia setul de căști standard Cloud Revolver și îl îmbunătăţeşte pentru a crea o scenă sonoră mai diversificată pentru jocuri, muzică și divertisment video. Cloud Revolver S are un sunet surround de 7.1 canale, datorită procesării digitale a semnalului Dolby, ceea ce face din aceste căști unul dintre cele mai bune modele pentru jocurile pe PC, care vizează imersiunea completă și conștientizarea situației totale în timpul jocului.

Dacă te uiți la HyperX Cloud Revolver S și la cum se compară cu produse similare precum Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition și Corsair Void Pro RGB – sunt mai scumpe, oferind același surround același canal 7.1 surround dedicat pentru jocuri. Cu toate acestea, există întotdeauna alte oferte de căști pe piaţă care ar trebui să facă din HyperX Cloud Revolver S o alegere potrivită.

După cum veți vedea, cu excepția unor probleme minore, căștile HyperX Cloud Revolver S se dovedesc cu adevărat a fi extraordinare indiferent de testul la care le vei supune.

Căști și cutie HyperX Cloud Revolver S

Design

Estetica căștilor HyperX Cloud Revolver S este destul de bună și nu este exagerata „estetica de gamer” pe care o găsești la alte modele. Câteva puncte indică natura sa de căști de gaming, dar aceste puncte sunt subtile. Cu microfonul scos, doar logo-ul „HX” care înseamnă HyperX de pe ambele cupe strigă cu adevărat „gaming”.

Schema de culori alb-negru de pe căști nu este dramatică, negrul fiind cel mai proeminent iar albul apare doar ca niște accente minore pe cupele căștilor și pe cusătura bandei de pe cap. LED-urile roșii apar doar pe telecomanda de control USB şi nu au alte efecte.

Construcția fizică a HyperX Cloud Revolver S este și mai impresionantă. Căștile sunt construite în jurul unui cadru neted, din oțel, plăcut la atingere și foarte încântător pentru ochi. Cadrul este flexibil și robust în același timp.

Acum, unele cadre metalice au o reputație proastă de a vibra atunci când volumul e dat mai tare, dar o pereche de amortizoare din cauciuc ajută la reducerea reverberației. Cupele din plastic mat se atașează la rama de oțel și pivotează câteva grade în fiecare direcție, iar banda se poate glisa pentru a se potrivi cu capul utilizatorului.

Banda și cupele căștilor sunt acoperite cu piele şi cu spumă cu memorie, care oferă confort pentru ore întregi și justifică utilizarea numelui „Cloud” (nor) în numele căștii. Am purtat o mulțime de căști mai ușoare, care s-au simțit infinit mai incomode decât HyperX Cloud Revolver S. Cupele căștilor au o buclă largă, pentru a se potrivi confortabil urechilor mai mari și pentru a răspândi presiunea de strângere până la punctul de a fi neglijabile pentru urechi.

Microfonul este unul dintre puținele puncte slabe de proiectare al căștilor. Se conectează la HyperX Cloud Revolver S printr-o mufă de 3.5 mm în partea inferioară a căștilor din stânga. Este gros, se poate îndoi și pare a fi durabil, fără sa fie acoperit cu vreun material care să vă facă griji că s-ar putea rupe.

Problema este că tinde sa revină spre gură dacă încerci să îl îndepărtezi prea mult. Nu este ca genul de microfon pe care să îl îndoi și să rămână în orice poziție îl pui. Este, de asemenea, păcat că microfonul nu se poate strânge în cască atunci când nu este folosit, dar volumul adăugat prin strângerea lui probabil, nu ar fi meritat.

Cu toate acestea, HyperX Cloud Revolver S adaugă o anumită comoditate microfonului, vine cu un cablu „splitter” care îți va permite să conectezi separat cu ajutorul a două mufe de 3.5 mm căștile sau microfonul. Însă această comoditate suplimentară te va face să pierzi suportul virtual Dolby surround, deoarece nu ai mai fi conectat la PC printr-o conexiune USB.

HyperX Cloud Revolver S folosește cabluri împletite care sunt oarecum rigide. Din căști, prima parte a cablului este de aproximativ 1 metru, ceea ce este o lungime suficientă pentru a ajunge la panoul de control USB. Panoul are o clemă pe care pare a fi destinată fixării pe buzunar sau pe curea.

De acolo, cablul este mai lung şi ajunge la o lungime de aproximativ 2.5 metri. Dacă aveți calculatorul aproape, cablul poate părea ca excesiv de lung. Dar, întrucât este compatibil cu consolele unde s-ar putea să stați mai departe, să ai un pic de cablu în plus este mai bine decât să nu îl ai atunci când ai nevoie.

Toată această flexibilitate a cablului înseamnă că este compatibil cu o mulțime de platforme. Se poate conecta la PS4 Pro, PC și la orice alte dispozitive care suportă sunetul prin USB utilizând dongle-ul USB inclus. De asemenea, o mufă simplă  jack de 3.5 mm îi permite conectarea la orice alt dispozitiv, indiferent dacă este smartphone-ul sau Xbox One X-ul tău.

Telecomandă căști gaming HyperX Cloud Revolver S

Sunetul

Dacă ai impresia ca am lăudat prea mult designul căștilor, nu îți face griji. Performanța căștilor HyperX Cloud Revolver S este lăudabilă în mod similar şi în alte privințe.

Cum ar fi configurarea lor, care este una extrem de simplă. Kingston spune că „Plug N Play-ul” și HyperX Cloud Revolver S merg împreună foarte uşor. Nu vei căuta drivere şi nu ai nevoie de un software pentru gestionarea profilurilor de sunet. Am conectat dispozitivul USB, am apăsat butonul de pe telecomandă pentru a activa procesorul digital de semnal Dolby și – am putut folosi căștile imediat.

Driverele de 50 mm sunt extrem de puternice păstrând intactă claritatea sunetului. Le-am folosit în jocuri până în punctul în care cu volumul la maxim exploziile îmi spărgeau timpanul, și totuși totul se auzea încă foarte clar și curat. HyperX Cloud Revolver S nu distorsionează înaltele sau liniile de bass și redă tonuri medii curate.

Dolby DSP produce unele zgomote, dar raportul zgomot/semnal este bun, iar interferența este acoperită rapid. Singurele ori în care am observat cu adevărat acele zgomote a fost când ascultam muzică care începea foarte liniștit, cu o singură notă cântată la un moment dat.

Pe partea muzicală, HyperX Cloud Revolver S nu sunt la nivelul căștilor profesionale de ascultat muzica, dar își fac treaba cum trebuie. Cu totul setat la normal, căștile sunt chiar bune pentru muzică. Panoul de control oferă trei presetări pentru egalizare: un boost de bass și un EQ plat sau vocal. Bass-ul este destul de frumos redat, dar nu am găsit prea mult folos pentru opțiunile EQ plate și vocale. Am încercat totuși să folosesc Dolby DSP în timp ce ascultam muzică și a fost o experiență inedită.

Procesarea digitală a semnalului Dolby poate introduce un pic de zgomot în căști, dar, de asemenea, răspândește toate elementele din melodii, astfel încât să vă simțiți înconjurați de ele, oferindu-ți o senzație aproape de live. Al, John și Paco sunau de parcă stăteau în jurul meu atingând frenetic chitarele. Kevin Barnes strigând: „come on, chemicals” din toate părțile a fost ceva surprinzător în momentul testului.

Există un ecou pe care îl pot urî audiofilii, dar oferă și unele elemente noi melodiilor pe care le-am ascultat de sute de ori până sa testez aceste căşti. Solo-ul lui Eddie Hazel din Maggot Brain de la Funkadelic poate să te ducă într-o dimensiune diferită chiar și cu nişte căști proaste, dar în timp ce l-am ascultat cu HyperX Cloud Revolver S și Dolby DSP pornit pot sa va spun ca a fost ca şi cum aş fi descoperit pentru prima oară această piesă.

Atmosfera oferită în muzică a reușit să fie transmisă și în conținut video testat. Le-am testat folosind în filmele Wonder Woman și Dunkirk. Desigur, Dunkirk a fost intens, la fiecare împușcare tresărind un pic. Ceea ce s-a evidențiat cel mai mult au fost sunetele minore din fundal, precum sunetul păsărilor și alte elemente de fundal pe care nu le observasem până acum. Prin răspândirea acestor elementelor, atmosfera filmelor este mult mai convingătoare.

Căști și telecomandă HyperX Cloud Revolver S

Performanță

Desigur toate aceste detalii legate de muzică şi filme sunt doar cireașa de pe tort. Performanţa în jocurilor video este cea care ne interesează pe noi, iar HyperX Cloud Revolver S nu ne dezamăgește. Pentru a spune clar, sunetul surround virtual de 7.1 canale nu mi-a permis să identific cu exactitate locația unui pas auzit în spatele meu, astfel încât să pot să întorc și să îmi surprind adversarii  cu un headshot. Cu toate acestea, oferă totuși un sunet spațial solid, care poate ajuta imens în jocuri.

Deoarece Dolby DSP face o treabă atât de bună de a răspândi sunete, este ușor să distingi sunetele chiar și în atmosfere din joc foarte zgomotoase. Apăram King’s Row-ul în Overwatch și, deși payload-ul era în apropiere și se dădeau lupte în jurul lui, puteam auzi paşii unui Reaper inamic destul de puternic cât sa-mi fac o idee generală despre locul în care se afla (el stând și pândind pe balcon deasupra) și mi-am putea avertiza la timp colegii de echipă pentru a evita o surpriză urâtă.

De asemenea, am testat HyperX Cloud Revolver S în Rainbow Six Siege și Battlefield One. În Rainbow Six, sunetele pot juca un rol important pentru a rămâne în viață și a câștiga jocul, iar HyperX Cloud Revolver S nu a avut nici-o problemă să ne țină la curent cu mediul înconjurător.

În Battlefield One, sunetul surround a reușit să ne integreze perfect în mediul înconjurător, făcându-ne să ne simțim înfundați adânc în noroi, cu lunetiștii care trăgeau focuri din turnul din dreapta noastră auzind perfect pocniturile gloanțelor în pământ lângă noi, în timp ce un nemernic arunca grenade incendiare în fața noastră.

Microfonul, în ciuda flexibilității sale ciudate, este o alegere foarte solidă pentru jocuri. Kingston se mândrește cu certificarea TeamSpeak și Discord și au reușit să ne facă şi pe noi sa fim mulțumiți de aceasta.

Niciunul dintre colegii mei nu a comentat în chat „microfonul tău se aude prost”, în timp ce m-am jucat cu ei. Anularea zgomotului s-a dovedit şi ea eficientă într-o serie de teste. În cel mai rău mediu de testare, o cafenea zgomotoasă cu muzică, cea mai mare parte a sunetului de fundal a fost redusă, doar ocazional se auzea sunetul ceștilor si farfuriilor de sticlă care se ciocneau pe la mesele învecinate.

Zgomotul de fundal a fost ușor depășit de vocea mea în microfon. Cu toate acestea, trebuie sa găsești poziţia perfectă pentru microfon. Prea aproape și respirația va suna ca o rafală puternică de vânt. Prea departe și se va auzi foarte încet. Jucătorii sau streamerii serioși probabil for folosi un microfon dedicat, vor scoate microfonul şi vor uita de el (sau pot găsi o altă utilizare pentru acesta).

Căști HyperX Cloud Revolver S

Verdict final

HyperX Cloud Revolver S este o pereche de căşti de gaming impresionantă, destinată  jocurilor, dar gata să facă mult mai mult. Sunetul surround cu 7.1 canale oferit prin Dolby DSP creează o paletă sonoră largă, utilă în jocuri și care te cufundă în filme și muzică. În același timp, calitatea sunetului te va încânta de la bass până la înalte.

Dincolo de sunet, HyperX Cloud Revolver S iese în evidență ca fiind un set de căști excelent construite, care justifică prețul mai ridicat. Metalul, plasticul cauciucat, pielea falsă și spuma cu memorie se combină pentru a crea o cască confortabilă și durabilă care se simte premium. Zece ore de joc într-o sâmbătă este de ușor de realizat cu HyperX Cloud Revolver S.

Sigur, microfonul nu este cel mai flexibil sau cel mai ușor de depozitat microfon pe care l-am folosit vreodată, dar sunetul este clar și se ocupă de menținerea coechipierilor informați în jocurile competitive. Și, da, prețul este puțin mai mare decât o mulțime de alte căști care oferă surround 7.1, dar când vine vorba de întregul pachet, HyperX Cloud Revolver S merită cu ușurință fiecare leu.

Verifică preț HyperX Cloud Revolver S aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.