Verdictul nostru
Cu o estetică clasică și un sunet uimitor, cea mai recentă cască SteelSeries este materialul unei legende. Cu mai multe opţiuni de conectare, sunet surround virtual excelent, confort și accesibilitate de control, este visul oricărui gamer.
Sunet extraordinar pentru audiofili
Design ergonomic și controale accesibile
DAC dedicat
Bass-ul este proeminent
Paleta de sunete ar putea fi mai largă
Sunetul surround ar putea fi mai bun
Aceste căști de la SteelSeries poate fi cel mai bine păstrat secret al comunității gamerilor. Practic, au schimbat totul, ajutând la evoluţia celor mai bune căști de gaming să ajungă de la căști cu un bass exagerat la paradisul oricărui audiofil.
Arctis 7, care a câștigat o mulțime de laude și este încă una dintre cele mai bune căști de gaming pentru noi.
La un an după ce SteelSeries Arctis 7 ne-a încântat cu prezența sa, SteelSeries a început să perfecționeze toate micile imperfecțiuni acestui model. Producătorul danez tocmai a lansat cel mai nou model de căşti, Arctis Pro – și, trebuie să spunem, că este absolut minunat.
Am avut plăcerea să punem mâna SteelSeries Arctis Pro + GameDAC pentru un test înainte de lansarea pentru consumatori. Și nu numai că am fost impresionați de calitatea sunetului și de caracteristicile deosebite, dar am constatat, de asemenea, că acest model corectează şi problemele minore pe care Arctis 7 le avea.
Cu toate acestea, ar trebui să fiți conștienți că Arctis Pro nu este cel mai ieftin model de căști gaming – dar nu este un preț rău pentru o pereche de căști de înaltă calitate. Au un sunet atât de grozav încât vor fi mulţi care vor plăti fără să regrete preţul plătit.
Design
Există un singur cuvânt pentru designul lui Arctis Pro + GameDAC şi anume: eleganța. În timp ce cei mai mari concurenţi ai săi par să proiecteze căștile , cu design cât mai ambiţios, SteelSeries vine cu un design simplu, minimalist și fără elemente exagerate.
SteelSeries optează din nou pentru un aspect elegant și un design ergonomic. Banda de oțel are o finisare în still gunmetal cu partea interioară captusită. Cupele de urechile pivotante cu plăcuțe detașabile au o vopsea discretă cu elemente Airweave inspirate din atletism.
De asemenea, are o bandă secundară, similară cu banda ochelarilor de schi, care urmărește capul purtătorului pentru a se potrivi perfect pe acesta.
Bineînțeles, utilizatorii pot înlocui banda și capacele magnetice ale cupelor de urechi cu ceva mai interesant, pentru că acest model de căşti îţi permite personalizarea lor.
Puteți purta aceste căști pentru mult timp fără să vă doară capul sau urechile. În plus, din cauza benzii și a cupelor de urechi detașabile, te îndepărtezi cu ușurință de schema tipică de culori negre și îţi poţi personaliza căștile cu suita de accesorii care vin în culori și modele diferite.
Pentru a da aspectul acela de gaming pe care îl caută majoritatea, căștile au lumini LED care rulează în jurul marginilor acestora și le puteți personaliza folosind GameDAC-ul. Microfonul, care se răsucește în orice direcție și se împinge cu ușurință în cupa urechii stângi atunci când nu este utilizat, are propria lumină LED care este aprins când este pus pe mute.
Există un detaliu minor pe care l-am lăsat la urmă: amplasarea butonului de mute și selectorul de volum. Sunt amândouă localizate în partea din spate a cupei pentru urechea stângă, deci va trebui să te chinui să te obişnuieşti cu reglatul volumului dacă ești dreptaci. Dezavantajul este că va trebui să-ți iei mâna de pe mouse în mijlocul unui joc pentru a face acest lucru.
GameDAC
Cea mai bună caracteristică a lui Arctis Pro este a convertorul audio digital la analog, conceput special pentru jocuri. Deși majoritatea consolelor de jocuri și PC-urilor au propriile convertoare încorporate, GameDAC-ul inclus în Arctis Pro va trece peste acestea, deoarece oferă performanțe audio de calitate superioară.
Şi, ca un avantaj suplimentar, are, de asemenea, propriul circuit de amplificare. Am observat că această caracteristică nu oferă în mod necesar căștilor un sunet mai puternic decât concurenții săi. Cu toate acestea, contribuie la crearea unei distorsiuni extrem de reduse chiar și la cele mai mari niveluri de volum.
Această consolă GameDAC, ergonomic vorbind, e un pic incomodă. Este mare, voluminoasă, grea și necesită o sursă de alimentare USB. Așadar, nu veți putea niciodată să luați toată configurația Arctis Pro și să o conectați la un telefon pentru a asculta muzică. Dar este un alt detaliu minor pe care îl putem trece cu vederea, în special datorită capacităților sale.
Are propriul ecran OLED, care vă permite să reglați volumul, curba EQ, input-ul, Sidetone (cât auzi de vocea ta în timp ce vorbești la microfon), culori LED și ChatMix (echilibrul dintre joc și chat audio) fără a avea nevoie de încă un software instalat pe calculatorul tău. De asemenea, vă permite să activați sau să dezactivați DTS-ul cu o apăsare a unui buton pentru a comuta sunetul surround virtual.
GameDAC are un jack audio de 3.5 mm, USB și porturi optice audio pentru intrare. Această flexibilitate a numeroaselor opțiuni de intrare a fost, în esență, unul dintre defectele principale ale lui Arctis 7. Acest nou model poate fi conectat la PS4 și la Xbox One folosind un cablu optic, care permite un sunet mai controlat și ceva mai detaliat decât cel al USB-ul, pentru un audio de înaltă rezoluție, fără a fi nevoie de impulsul DTS.
Un lucru de reținut este că atunci când utilizați GameDAC ai un limitator de volum maxim. Când utilizaţi analog-ul în loc să folosiți GameDAC-ul, căștile sunt mult mai puternice. GameDAC-ul este dotat cu un limitator al volumului încorporat din cauza unei reglementări internaționale, dar din fericire puteți merge cu ușurință în setări pentru a opri funcția de siguranță dacă alegeți acest lucru.
(Cu toate acestea, nu putem promite că nu îți vei afecta urechile)
Performanță
În ceea ce privește sunetul, Arctis Pro este ca o sirenă maiestuoasă. Performanța sa sonoră este pentru cei din soiul audiofililor, indiferent dacă alegeți să folosiți analog-ul sau digitalul.
De fapt, aceste căști sunt atât de bune, încât nu există prea multe diferențe între intrările analogice și cele digitale. Da, sunetul analog nu este la fel de detaliat, dar sună totuși fantastic. Acest lucru spune multe despre calitatea sunetului acestor căşti.
Nu vreau sa afirm că Arctis Pro este fără cusur. Paleta de sunete, de exemplu, nu este la fel de largă ca la unele căști de top de pe piață – Creative Edition Sound BlasterX H7 Tournament Edition, spre exemplu, fiind nişte căşti mai impresionante la acest capitol. Totuși, are o redare stereo foarte bună și fiecare sunet pare să vină din locul potrivit. Cu toate acestea, distanțele diferitelor elemente dintr-un joc nu sunt la fel de palpabile ca la H7.
Prin extensie, paleta sonoră mai largă a lui H7 face ca sunetul său virtual să fie mai natural; dar nu cu mult. Sunetul surround virtual al lui Arctis Pro este destul de convingător, ceea ce constituie un alt deficient pe care îl are Arctis 7. În timp ce jucam Hitman, puteam auzi voci și din spatele nostru; cu Dishonored 2, îi puteam auzi pe paznici alergând până la noi înainte de a-i vedea.
Butonul DTS de pe GameDAC îmbunătățește cu ceva lucrurile ? În testele noastre, nu îmbunătățește cu adevărat imaginea audio a acestor căşti; cel puțin nu într-un mod evident. Cu toate acestea, acționează ca o caracteristică de compresie, cu un plus de înalte şi medii, care împinge vocile în prim plan, face ca muzica să sune mai bine și ajută la filmele moderne care au un amestec teribil de sunete.
Totuși, totul se reduce la sunet.
Aceste căşti pentru gaming produc o gamă impresionantă de frecvențe de egalizare. Nu există „denivelări” audio ciudate la înalte, mdeii și joase. Nu există minusuri în sunet, deci dacă joci sau asculți muzică, nu vei simți că lipsește ceva. Nici bassul nu este copleșitor (deși, dacă doriți cu adevărat, poate fi redus prin EQ).
Rezultatul este un sunet frumos, bine echilibrat, care este aproape demn de laudele aduse.
Verdict
Sigur,am fi apreciat un preț mai mic. Dar să plătești câteva (mai multe) sute de lei pentru nişte căşti de gaming de acest calibru este ceva cu care ai putea trăi.
Arctis Pro + GameDAC este un sistem pentru audiofili și jucători cu gust pentru sunetul nuanțat. În mod evident, SteelSeries a luat cunoștință de caracteristicile lipsă ale Arctis 7 și a aplicat cele mai bune funcții în Arctis Pro – căști care produc un sunet rafinat, practic făcând din Arctis Pro unul din concurenții de top de pe piața dispozitivelor de sunet pentru jocuri.
Cu Arctis Pro + GameDAC, nu veți obține doar un design elegant, confortabil, flexibilitate de conectivitate și un GameDAC care vă pune controlul la îndemână și oferă un convertor dedicat, de o calitate mai bună. Cel mai important, obțineți un sunet demn pentru oricare audiofil.
Verifică preț SteelSeries Arctis Pro + GameDAC aici!