Review Ebook Reader Amazon Kindle Paperwhite

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Amazon Kindle Paperwhite e-book reader.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Kindle Paperwhite ia multe lucruri care ne plac de la modelul mai scump Kindle Oasis (gasiți review aici) și aduce caracteristicile principale într-un pachet mai accesibil. Acesta este un ereader „must-have” dacă vreți sa citiți ebooks, dar nu doriți să cheltuiți peste 1500 RON.

Amazon este numărul unu când vine vorba de ereaders, iar cea mai recentă versiune a Kindle Paperwhite vine dotată cu o mulțime de caracteristici care sunt de obicei rezervate pentru dispozitivele de top.

Paperwhite este cel mai bine vândut produs din gama Kindle de la Amazon, iar cea mai recentă versiune ia unele dintre cele mai bune elemente ale dispozitivului de top Kindle Oasis și le îmbină într-un ereader mai accesibil.

Acest lucru include un design impermeabil și capacitatea de a asculta audiobook-uri.  Sunt multe lucruri bune, dar e cel mai bun Kindle pentru tine?

Amazon Kindle Paperwhite – Preț și dată de lansare

Puteți să comandați acum cea mai recentă versiune a Amazon Kindle Paperwhite aici. A fost lansat în 2018.

Prețul pentru versiunea de 8 GB îl puteți verifica aici, iar pentru versiunea Wi-Fi de 32 GB, puteți verifica aici.

Unele țări au posibilitatea de a cumpăra fiecare Kindle cu sau fără oferte speciale, iar prețurile de mai sus sunt pentru ereader-ul care vă arată ofertele speciale.  Veți cheltui aproximativ 10 euro pentru a scăpa de aceste anunțuri. Dacă o sa-l folosiți foarte mult, vă recomandăm să faceți acest lucru.

Design și display

Kindle Paperwhite este ereader-ul Amazon din clasa medie, situat între Kindle-ulurile mai accesibil și Oasis-ul de vârf din gama Amazon, iar designul reflectă acest lucru.

Nu se simte la fel de bine ca Oasis – mai ales că are spatele din plastic – dar este ușor de înțeles și de folosit.  Am constatat însă că a ajuns repede să fie plin de amprente pe partea din spate.

În marginea inferioară veți găsi butonul de alimentare, precum și slotul micro USB pentru încărcare, dar în afară de asta marginea nu are butoane, astfel încât să puteți prinde dispozitivul fără a apăsa din greșeală ceva.

Ramele din jurul ecranului sunt mai groase față de alte ereadere mai mari.

Acestea stau la același nivel cu ecranul, oferind Paperwhite-ului un aspect mai atrăgător decât ultimele sale iterații asigurând un look asemănător cu Kindle Voyage.

O precizare este că nu există butoane hardware pentru schimbarea paginii.  În schimb, vei folosi ecranul tactil pentru a trece prin pagini.  Am descoperit că acest lucru este reactiv la atingere, astfel încât să nu îți pierzi timpul căutând prin paginile din ultima ta carte.

Afișajul în sine este de 6 inch (15.24cm), cu o rezoluție de 300 de pixeli pe inch, care este același cu ultimul Paperwhite și rezoluția perfectă pentru citirea textului.

Luminozitatea a fost ușor îmbunătățită aici, deși nu este ceva ce am observat în mod special.

Acestea fiind spuse, ultimul Kindle Paperwhite era deja destul de luminos, dar ați putea aprecia această schimbare care vă va oferi ceva în plus atunci când citiți pe un șezlong la soare.

Dacă doriți să modificați aspectul Kindle Paperwhite-ului, îi puteți alege o husă.  Există opțiuni de materiale textile, precum și articole din piele.

Acestea pot fi cumpărate de aici, din materiale textile și piele.

Un mare upgrade față de originalul Paperwhite și una dintre cele câteva caracteristici moștenite de la Oasis de ultimă generație este faptul că Kindle Paperwhite (2018) vine acum cu un design impermeabil.

Asta înseamnă că poți citi în baie sau în timp ce te relaxezi la piscină, fără sa te îngrijorezi ca s-ar uda. Poate supraviețui până la 60 de minute la adâncimi de până la 2 metri.

Durata de viață a bateriei

Amazon pretinde că acumulatorul de pe ultimul său Kindle Paperwhite este făcut să dureze săptămâni și am constatat că acest lucru este corect.

Am folosit Kindle Paperwhite aproximativ o oră pe zi în ultima săptămână și a scăzut în jur de 30% din bateria sa în acel moment.  Aceasta înseamnă că ar trebui să dureze aproximativ trei săptămâni, în funcție de cât de mult îl utilizați.

Dacă veți citi mai mult, bateria va scădea mai repede.  Dar chiar dacă citești câteva ore pe zi cu o luminozitate ridicată, o să descoperi că va dura cel puțin o săptămână înainte de a avea nevoie de o reîncărcare.

Diferite niveluri de luminozitate vor determina bateria să supraviețuiască pentru diferite perioade de timp, dar la Kindle Paperwhite încărcarea cu un cablu micro USB conectat la partea inferioară a ereaderului nu durează foarte mult.

Acest lucru nu va oferi șase săptămâni de viață a bateriei pe care îl puteți obține de la Kindle Oasis , dar este destul de bun pentru a putea să vă convingă sa îl aruncați în ghiozdan și sa îl folosiți în drum spre muncă pentru o lectură rapidă.

De asemenea, merită notat că va trebui să îl încărcați cu un cablu micro USB, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de un cablu diferit de încărcătorul telefonului dacă utilizează USB-C sau iPhone.

E-book Amazon Kindle Paperwhite

Citire și caracteristici

Așa cum am spus în secțiunea de display, acesta oferă o experiență deosebit de confortabilă la citire iar software-ul Amazon îl face un dispozitiv ușor de folosit.

O altă caracteristică luată de la Oasis și adăugată la Paperwhite este integrarea audiobook-urilor, permițându-vă să ascultați titlurile Audible pe ereader utilizând căști Bluetooth sau un difuzor Bluetooth.

Puteți să le încărcați pe toate în Kindle Paperwhite, apoi să vă conectați cu ușurință la dispozitivul dumneavoastră pentru a vă asculta cărțile în timp ce mergeți.

De asemenea, puteți trece fără probleme între versiunea cărții electronice și cea audiobook a unui titlu din software dacă aveți ambele versiuni.  Acest lucru poate deveni costisitor deoarece titlurile audiobook-urilor pot costa uneori destul de mult, dar este util dacă încercați să parcurgeți o carte extrem de lungă.

Pentru a va putea salva audiobook-urile, există acum 8GB sau 32GB de stocare în interiorul Kindle Paperwhite-ului, în funcție de modelul pe care il alegi. 8GB este dublul stocării ultimului Kindle Paperwhite și, deși este posibil să nu conteze dacă citiți doar cărți electronice, acest lucru este important dacă doriți să includeți cărți audio pe ereader.

Dacă nu doriți să aveți audiobook-uri, vă recomandăm să alegeți versiunea de 8GB, deoarece vă oferă spațiu pentru mii de cărți electronice (aceste fișiere sunt relativ mici).

Software

Noul Paperwhite vine cu cele mai recente programe Kindle, astfel încât aveți toate caracteristicile existente, precum și accesul la magazinul Amazon unde găsiți milioane de cărți electronice și sute de mii de audiobook-uri.

Software-ul va fi familiar dacă ați folosit un Kindle înainte, dar există câteva modificări și unele caracteristici noi, preferatul nostru fiind cel care vă permite să setați fonturile, astfel încât mai multe persoane pot folosi același dispozitiv.

Să presupunem că cineva din familia ta preferă să citească la un font mai mare, în timp ce altcineva preferă să aibă un font mai mic și mai mult text pe pagină. Cu această funcție nouă puteți configura acum profiluri pentru mai multe persoane.

Un exemplu deosebit de bun este atunci când citiți cu copii, deoarece înseamnă că puteți schimba rapid între fonturi chiar și atunci când sunteți în mijlocul unui capitol.

Cu o simplă apăsare pe partea dreaptă sus, veți vedea un drop-down al tuturor profilurilor, astfel încât să puteți comuta cu ușurință între acestea.

În caz contrar, software-ul este similar cu ceea ce am văzut în variantele Kindle anterioare. Există un mod util Dark care vă permite să citiți text alb pe o pagină întunecată și veți găsi că este ascuns în secțiunea Accesibilitate din Setări.

Îl face deosebit de ușor de folosit la citit în întuneric fără a vă obosi ochii.  Luminozitatea este, de asemenea, ușor de controlat cu câteva apăsări pe ecran și este ușor să navigați printre setări pentru o varietate de alte caracteristici.

Verdict

Noul Kindle Paperwhite este un pas mare  înainte în comparație cu ultima ediție a ereaderului lansat în anul 2015.

Tehnologia s-a mișcat rapid în multe alte industrii și, în timp ce ereaderul nu s-a schimbat fundamental în aceasta perioada este bine să vedem că totuși unele îmbunătățiri au ajuns si la Paperwhite.

De fapt, acum există doar un singur motiv real de a cumpăra un Kindle Oasis care este mai scump.  Acesta este designul, și dacă dorești un produs premium-feel, vei dori probabil să optezi pentru un Oasis în schimb.

Dar acesta este aproape dublu față de prețul Paperwhite-ului, deci dacă sunteți mulțumit de aspectul și performantele acestui ereader, acesta va fi mult mai potrivit pentru dvs.

Amazon Kindle Paperwhite

Pentru cine e făcut?

Cititorul de cărți care nu dorește să cheltuiască o mulțime de bani pe un nou ereader este cel care probabil ca îl va cumpăra. Dacă doriți un ereader ce care sa îl folosiți în drum spre muncă sau doriți doar o modalitate confortabilă de a citi cărți, noul Kindle Paperwhite este perfect.

Vine cu câteva îmbunătățiri importante, și nouă ne place că este rezistent la apă, făcându-l mai durabil ca versiunile precedente și faptul că puteți asculta cărți audio.

Dacă dețineți deja ultima generație Kindle Paperwhite, este puțin probabil că veți dori să faceți upgrade la aceasta deoarece experiența normală de citire nu s-a schimbat fundamental. Doar că ce oferă Paperwhite este mult mai bun acum.

Ar trebui să-l cumperi?

Aveți un ereader mai vechi?  Veți dori probabil să faceți upgrade la noul Kindle Paperwhite pentru caracteristicile sale suplimentare, experiența plăcută la lectură și capacitatea de a descarcă audiobooks pe el.

Veți dori să cumpărați Kindle Paperwhite dacă sunteți în căutare de o experiență de lectură mai buna și nu sunteți prea îngrijorat de a nu avea un design de top-end.

Verdictul nostru

Pro

  • Design impermeabil
  • Integrarea cu Audiobooks
  • O experiență excelentă de citire

Contra

  • Design din plastic
  • Opțiuni de culoare limitate
  • Încă mai utilizează microUSB

Verifică preț Kindle Paperwhite aici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.