Cele mai bune monitoare cu G-Sync

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Monitoarele pentru jocuri au devenit mai ieftine și nu există niciun motiv să nu-ți iei unul. Și, dacă îți plac jocurile, vei dori să cheltui ceva mai mult pe un monitor excelent. Acestea fiind spuse, dacă ai o placă grafică Nvidia, este posibil să vrei să ai un monitor pentru jocuri cu funcția G-Sync.

Pentru cei care nu știu, G-Sync este implementarea Nvidia a sistemului de Vsync adaptiv, care elimină acele întreruperi ale imaginii. Dar merită G-sync? Răspunsul scurt și simplu este, da, cu siguranță. Dacă ai bugetul necesar, un GPU Nvidia și joci jocuri cu grafică complexă. G-Sync va elimina întreruperea imaginii prin sincronizarea cu GPU-ul și monitorizează rata cadrelor. Merită mai ales când ai în vedere un monitor cu rezoluție mai mare, 1440p sau 4k.

De asemenea, este de remarcat faptul că G-Sync este mai scump decât monitoarele FreeSync, din cauza unei caracteristici proprietare, din dispozitiv. Nvidia utilizează un modul FPGA special programat, care funcționează cu GPU-ul tău, pentru sincronizarea ratei de reîmprospătare cu framerate-ul produs în jocuri. Această implementare este fantastică, deoarece împarte încărcarea pe placa video, dar are un preț mare pe care mulți nu sunt dispuși să-l plătească.

Monitoarele G-Sync sunt, în general, mai scumpe cu aproximativ 1000 RON decât omologii lor FreeSync, datorită acestei măsuri. Nvidia aplică, de asemenea, un progres riguros de testare și certificare pentru partenerii săi, înainte de a putea vinde oficial un nou monitor G-Sync.

O altă limitare neplăcută a monitoarelor G-Sync este conectivitatea limitată, dictată de controlerul FPGA. Majoritatea produselor certificate au doar un DisplayPort 1.2 și un slot HDMI 1.4, care este oarecum inutil, deoarece G-Sync necesită o conexiune DisplayPort. O versiune de a doua generație, numită G-Sync HDR, este deja disponibilă, însă natura sa mai complexă o face și mai scumpă.

Nvidia nu este deosebit de deschisă cu privire la datele tehnice ale sistemului G-Sync HDR, dar informații din piață au relevat faptul că prețul suplimentar plătit pentru un monitor precum Asus PG27UQ, ajunge la sume colosale. Modulul a îmbunătățit specificații, cum ar fi DisplayPort 1.4 în loc de 1.2, dar cu siguranță a adăugat un cost suplimentar unei serii de monitoare deja scumpe.

În acest articol, îți voi prezenta cele mai bune monitoare G-Sync pe care le poți cumpăra la ora actuală. Le-am clasificat după cele mai populare trei rezoluții (1080p, 1440p, 4K) și Ultrawide, așa că îți va fi ușor să găsești ceva potrivit pentru tine.

Deci, fără alte detalii, să începem cu cele mai bune monitoare Gaming Sync Gaming de 1080p.

Cele mai bune monitoare de jocuri cu G-Sync 1080p

1080p este rezoluția de bază pentru gamerii din întreaga lume, deoarece este relativ ușor de rulat pe majoritatea unităților cu specificații medii, cu o imagine superbă. Este, de asemenea, standardul universal pentru competițiile de E-Sports, deoarece gaming-ul la 1080p facilitează obținerea unor rate de refresh mai mari.

Aceste monitoare de jocuri G-Sync cu rezoluții Full-HD au făcut parte din unele dintre cele mai istorice lupte, în unele dintre cele mai prestigioase evenimente E-Sports, făcându-le potrivite pentru unitatea ta de gaming, de acasă.

 Asus ROG PG248Q – Monitorul de jocuri cu G-Sync din categoria de top

Monitor Asus ROG PG248Q.

Cea mai mare atracție a monitorului al PG248Q este rata de refresh uimitor de rapidă, de 180 Hz. Acest aspect al acestui dispozitiv este completat de un timp de răspuns de 1ms și de tehnologia GSync Nvidia, care elimină practic întreruperea imaginilor și distorsiunile ecranului.

Acesta este un monitor cu  TN de 24 inch cu rezoluție de 1080p, care este considerat a fi standardul industriei, atunci când vine vorba de jocuri.

Asus PG248Q este una dintre liniile de monitoare ROG ale companiei, ceea ce îl face să fie frumos, din punct de vedere estetic. Are un suport dreptunghiular, cu o gaură mică în centru, care se aprinde când este deschis. Acest monitor acceptă atât inputuri DisplayPort cât și HDMI. Și, din fericire, Asus a inclus în pachet ambele cabluri necesare pentru utilizarea sa.

De asemenea, are o serie de porturi USB pe care le poți utiliza pentru a conecta celelalte dispozitive, de exemplu. Desigur, partea de ergonomie este, de asemenea, verificată și bună. Înălțimea monitorului poate fi ajustată, poate fi rotit până la 60 de grade în ambele direcții și, de asemenea, îl poți înclina până la 25 de grade către spate.

Asus face monitoare de jocuri uimitoare, iar PG248Q nu este diferit. Are funcția GamePlus a companiei, care oferă servicii excelente pentru fiecare gamer. Poți utiliza un crosshair static, configura un cronometru și există chiar și un contor FPS.

Acest model este un adevărat succesor al monstrului creat pentru gaming, Asus VG248QE. Cu o rată de refresh impresionantă de 180Hz, timp de răspuns de 1ms și o estetică tipică pentru gaming, nu există cu adevărat nimic care să te descurajeze să cumperi acest monitor.

Verifică preț  Asus ROG PG248Q aici!

Acer Predator XB241H – Monitor de 180Hz de top cu G-Sync

Monitor Acer Predator XB241H.

Acer Predator XB241H este un alt monitor cu ecran TN care are o rezoluție Full HD (1920 × 1080), o rată de reîmprospătare nativă de 144Hz și un timp de răspuns de 1ms. Acum, poți observa că am spus rata de reîmprospătare „Nativă”. Ei bine, asta se datorează faptului că XB241H poate fi overclock-at la o frecvență de 180Hz. Toate acestea pot fi făcute cu doar cu câteva taste și comutând rata de refresh dinn panoul de control Nvidia.

Suportul lui XB241H este diferit. Pare un boomerang robust cu accente roșii la margine. Pentru ergonomie, Acer Predator XB241H este capabil să se încline 5 grade înainte și până la 35 de grade înapoi. În plus, monitorul poate fi rotit, iar înălțimea ecranului poate fi reglată la maximum 5 inch. Panoul I/O limitat în mod natural îți oferă un DisplayPort 1.2 pentru operarea de 180 Hz și G-Sync, în timp ce un slot HDMI suplimentar permite utilizarea unei console.

Nu există foarte multe monitoare G-Sync 1080p, dar pot să te asigur că acesta își va merita cu adevărat banii. Cu un panou TN overclock-abil cu o rată de reîmprospătare de până la 180 Hz, un timp de răspuns de 1ms care elimină umbrele nenecesare și un design fantastic, Acer Predator XB241H este o alegere bună.

Verifică preț Acer Predator XB241H aici!

Asus PG258Q – Cel mai bun monitor pentru jocuri de 240Hz cu G-Sync

Monitor Asus PG258Q.

Asus PG258Q este unul dintre primele monitoare de 240Hz de pe piață care oferă viteze fantastice, atunci când vine vorba de rate de refresh. Această opțiune vine cu cele mai bune experiențe de imagine dintre monitoarele echipate cu ecran TN, despre care unii ar spune că ar putea rivaliza aproape cu performanțele unor modele IPS.

Performanța premium promisă de Asus PG258Q include, de asemenea, un timp mic de input de 4ms sau chiar mai puțin, ceea ce îl face potrivit pentru gaming-ul E-Sports.

240Hz poate să ducă la o încărcare foarte mare pentru placa video, dacă nu este capabilă să ruleze pe mai mult sau mai puțin de 240FPS. Diferențele uriașe de FPS vor produce cu siguranță întreruperi și ruperi care pot învinge scopul acestui monitor, deși nu ar trebui să îți faci griji, deoarece include un modul G-Sync. Când sunt utilizate împreună cu un GPU Nvidia, grafica este garantată, fără alte probleme.

Brandul ROG Swift și-a schimbat reputația estetică la lansarea Asus PG258Q. Cel mai nou produs proiectat utilizează o culoare de bază de grafit mai ușoară, potrivită cu accente de portocaliu, care diferențiază acest monitor de negrul și roșul tipic al concurenților săi. Îmbunătățirile, cum ar fi un proiector LED sau panouri I/O ascunse, au completat designul robust și ergonomic, care este îndrăgit de pasionații de pe tot globul.

Verifică preț Asus PG258Q aici!

Acer XB252Q – Monitor superb G-Sync GHz 240Hz

Monitor Acer XB252Q.

Acer XB252Q este un alt monitor E-Sports de 240Hz, care este echipat cu G-Sync pentru performanțe de neegalat în grafică și receptivitate. Ceea ce ne place în primul rând la acest nou model este că înlocuiește combinația de negru și roșu, suprautilizată, în favoarea unei palete bazate pe negru mat, care arată mai frumos și mai matur. Ecranul fără margini al acestui dispozitiv îl face, de asemenea, potrivit pentru ansambluri cu mai multe monitoare, dacă sistemul tău este destul de puternic.

Acer XB252Q a fost lansat mai târziu decât multitudinea de monitoare de 240Hz care sunt deja disponibile pe piață, dar totuși reușește să iasă în evidență. Ieșirea panoului AU Optronics oferă culori vibrante și clare, excelente chiar și pentru un ecran TN, chiar dacă acestea nu sunt caracteristicile principale ale tehnologiei ecranului.

S-ar putea să fie nevoie să depui efortul de a calibra setările, dar, odată finalizat, Acer XB252Q nu ar trebui să te dezamăgească.

Deoarece acesta este un monitor din gama ultra-rapidă, Asus XB252Q pune accent pe viteză și imagini fără încețoșări. Timpul de răspuns de 6ms nu este cel mai rapid de pe piață, dar diferențele sunt neglijabile în timpul luptelor și secvențelor intense, din timpul jocurilor.

Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la ruperea și întreruperea imaginii cu aceste dispozitive, deoarece este echipat și cu G-Sync până la 240Hz, asigurând experiențe vizuale plăcute tot timpul.

Verifică preț Acer XB252Q aici!

Acer XV273 X – Primul monitor IPS G-Sync de 240Hz

Monitor Acer XV273 X.

Acer XV273 X este, în prezent, cel mai puternic monitor pentru jocuri cu G-Sync, deoarece este primul care oferă un ecran IPS de 240Hz. Este unul dintre produsele necesare unui gamer, în 2020, datorită calității sale excelente a imaginilor, comparabilă cu unele ecrane tip prosumator. Ecranul este capabil de o precizie superioară a culorilor și a contrastului, asigurând jocurile cu culori mereu vibrante și bine saturate.

Un alt aspect surprinzător al Acer XV373 X este timpul de răspuns natural al pixelilor, care nu produce neclarități semnificative. Rata de reîmprospătare de 240Hz ajută în acest sens, dar acest model este vizibil mai bun la suprimarea umbrelor, în comparație cu variantele non-TN.

Un alt motiv pentru care Acer XV273 X este o achiziție bună este designul său îmbunătățit, care s-a îndepărtat de aspectul vechilor monitoare Predator. Carcasa are un design elegant, negru mat, care nu are rame, în timp ce baza metalică adaugă un aspect luxos. Noile monitoare s-au maturizat când vine vorba de estetică, iar acesta este un mare avantaj, în opinia noastră.

Verifică preț Acer XV273 X aici!

Cele mai bune monitoare pentru jocuri G-Sync de 1440p

Gama de monitoare 1440p este locul unde vei găsi majoritatea monitoarelor cu G-Sync. Datorită multitudinii de opțiuni din care poți alege, îți poate fi destul de greu să te hotărăști care dintre ele este cel mai bun. Din fericire, nu trebuie să faci asta, deoarece îți vom recomanda cele mai bune monitoare G-sync de 1440p pe care le poți găsi pe piață.

Asus ROG Swift PG278QR – Cel mai bun monitor pentru jocuri de 1440p cu G-Sync

Monitor Asus ROG Swift PG278QR.

Asus ROG Swift PG278QR este favoritul nostru absolut când vine vorba de monitoarele de jocuri de 1440p, pentru performanțele sale excepționale. Spre deosebire de fratele său PG279Q de mai jos, acest model folosește, în continuare, un ecran TN care este predispus la unghiuri proaste și calitate mai mică.

Din fericire, PG278QR întrunește toate calitățile pentru a produce culori vibrante și o claritate uimitoare, în ciuda dezavantajelor sale, fără a face utilizatorii să se lupte cu problemele unui IPS. Timpul de răspuns la pixeli este foarte rapid, astfel încât nu există probleme legate de umbre, care apar, de obicei, la ecranele mai lente.

Viteza de răspuns este, de asemenea, unul dintre ingredientele cheie ale Asus PG278QR, în valoare de doar 4ms. Utilizatorii pot alege, de asemenea, să overclock-eze rata de reîmprospătare la 165Hz, ca la PG279Q, pentru jocuri cu ritm rapid. Dacă grafica devine dificilă pentru GPU-ul tău, te poți baza pe funcțiile de uniformizare ale G-Sync-ului, care funcționează cel mai bine cu un GPU premium.

Simplitatea designului pentru această serie de monitoare de jocuri este absolut genială, după părerea noastră. Carcasa neagră din grafit oferă un aspect premium, dar subtil, în timp ce accentele clare, concentrate pe gusturile unui gamer, cum ar fi logo-urile ROG și funcția de jocuri de lumină, denotă faptul că PG278QR este făcut pentru sesiuni intense de gaming.

Durabilitatea și funcționalitatea sunt, de asemenea, de necontestat, deoarece acest dispozitiv are o ergonomie fantastică și o calitate de top, care merită prețul solicitat.

Verifică preț Asus ROG Swift PG278QR aici!

Asus ROG Swift PG279Q – Cel mai bun monitor IPS pentru jocuri cu G-Sync

Monitor Asus ROG Swift PG279Q.

Acum, monitoarele anterioare pe care le-am recomandat sunt toate cu ecran TN. Ecranul TN, deși fulgerător în ceea ce privește ratele de reîmprospătare și timpii de răspuns, au adesea cea mai slabă precizie a culorii și unghiuri de vizualizare proaste, în comparație cu alte display-uri.

Asus ROG Swift PG279Q este un monitor IPS de 27 inch cu rezoluție de 1440p (2560 × 1440). Are o rată de reîmprospătare de bază de 144Hz, dar poți face overclock la 165Hz, dacă dorești. Datorită naturii ecranului, PG279Q nu este la fel de rapid ca un ecran TN, în sensul că are un timp de răspuns de 4ms, în comparație cu 1ms-ul de la TN.

Totuși, acest fapt nu este o problemă mare, în timp ce te joci, deoarece ar fi mai greu să observi neclarități și umbre, având în vedere calitatea de redare a imaginii oferită de acest monitor.

Asus ROG Swift PG279Q este considerat a fi unul dintre cele mai bune monitoare G-Sync de pe piață și, pe bună dreptate, a depășit monitoarele competitorilor.

De la estetica sa, până la performanța redării culorilor și, desigur, performanța în joc, tot ce ai nevoie este în acest monitor. În ciuda tuturor acestor caracteristici binevenite, însă, PG279Q nu este ieftin; este într-adevăr scump. Dar, dacă ai banii, ia în considerare să cumperi acestui produs.

Verifică preț Asus ROG Swift PG279Q aici!

Acer Predator XB271HU – Monitor excelent IPS pentru jocuri cu G-Sync

Monitor Acer Predator XB271HU.

Un alt monitor excelent de 1440p este Acer Predator XB271HU. Acest monitor poate atinge, de asemenea, valoarea de 165Hz, la fel ca monitorul Asus de mai sus, dar trebuie să faci ceva overclocking pentru a ajunge acolo.

Având în vedere că acest monitor folosește un ecran IPS, culorile sunt uimitoare. Indiferent dacă joci un joc FPS cu ritm rapid sau un joc MMORPG pe care ți-l dorești, rata de actualizare de 165Hz a acestui monitor ar trebui să-ți ofere imagini impresionante, fără probleme.

Monitoarele GSync de 1440p sunt scumpe, înțeleg asta și la fel și Acer. Acesta este motivul pentru care compania s-a asigurat că merită să plătești banii pe acest monitor. Pe lângă ecranul IPS și rata de reîmprospătare de 165Hz, designul XB271HU este ceva remarcabil.

Monitorul are un suport unghiular cu logo-ul companiei, cu o schemă de culori predominant neagră și accente roșii pe margini. A existat o plângere cu privire la acest design deoarece oamenii consideră monitorul prea instabil. Din fericire, Acer a corectat acest lucru, asigurându-se că monitorul stă bine, în timp ce te joci.

Există, de asemenea, un total de patru porturi USB 3.0 pe care le poți utiliza pentru a conecta celelalte periferice, cum ar fi căști pentru jocuri sau un microfon discret, de exemplu. În general, Acer Predator XB271HU este un produs uimitor, iar dacă cauți un monitor de jocuri de 1440p cu o rată de actualizare de 165Hz, timpi de răspuns de 4ms și un ecran IPS superb, atunci sigur ar trebui să iei în considerare Acer Predator XB271HU.

Verifică preț Acer Predator XB271HU aici!

LG 32GK850G – Monitor cu design fantastic, de 32 inch cu ecran QHD și G-Sync

Monitor LG 32GK850G.

LG 32GK850G este o opțiune atractivă în segmentul G-Sync, deoarece oferă un monitor frumos proiectat, cu un ecran QHD de 32 inch.

Produsul oferă toate caracteristicile potrivite, cum ar fi funcționalitatea completă G-Sync și o rată de actualizare de 165Hz, pentru o grafică de calitate. Acest amestec de caracteristici creează un paradis pentru jocurile mari sau competitive.

Specializarea LG în tehnologia ecranului este evidentă la acest model, datorită exactității și culorilor sale vii. Scorurile Delta E sunt deja excelente pe setările standard, în timp ce contrastul reușește să depășească specificațiile producătorului, spre încântarea utilizatorilor. 32GK980G răspunde, de asemenea, destul de bine la calibrare, permițând utilizatorilor meticuloși să forțeze limitele imaginii deja clare.

Ceea ce ne place la LG 32GK850G este designul său extraordinar, care este o alternativă pentru modelele concentrate pe gaming, disponibile la ora actuală. Carcasa este elegantă și subțire, dar reușește să includă un inel cu LED numit Light Sphere în centrul ecranului din spate. Monitorul este, de asemenea, flexibil, păstrând, de asemenea, o durabilitate excelentă și oferă calitate și fiabilitate oricărei configurații.

Verifică preț LG 32GK850G aici!

AOC Agon AG273QCG – Cel mai frumos monitor 1440p cu G-Sync

Monitor AOC Agon AG273QCG.

AOC AG273QCG este un alt concurent special din segmentul 1440p, datorită designul său excelent și performanței ridicate, în concordanță cu prețul. AOC a îmbunătățit designul acestui model pentru a îl aduce la egalitate cu concurenții săi, începând cu o carcasă mai elegantă, cu mai puține elemente inutile. Monitorul are, de asemenea, un LED RGB în spate, care este atât decorativ, cât și util, fiind o lumină secundară, pentru a-ți proteja ochii.

AOC AG273QCG este unic deoarece ecranul lui curbat are G-sync, dar are tehnolgie TN, în locul VA-ului obișnuit. Primul are dezavantaje precum culori mai puțin vibrante și unghiurile de vizualizare slabe, dar acest model se dovedește a avea o acoperire rezonabilă a gamelor de culori și o precizie excelentă. Curba de culori reduce degradarea colțurilor, în timp ce durata de răspuns rapidă al pixelilor elimină imaginile neclare.

Alte aspecte ale AOC AG273QCG care ne plac sunt funcționalitățile minuscule încorporate în acesta, cum ar fi postamentul cu căști pop-out și mânerul de transport. Conectorii sunt limitați la DisplayPort și HDMI, la fel ca toate monitoarele G-Sync, dar acesta este deja un fapt acceptat pe scară largă. Este de remarcat, de asemenea, că acest model este acoperit de garanția re-spawned a AOC, care include o perioadă de 4 ani și o garanție de tot de 4 ani pentru pixelii complet morți.

Verifică preț AOC Agon AG273QCG aici!

Cele mai bune monitoare 4K pentru jocuri cu G-Synk

Monitoarele de rezoluție 4K au umplut deja piața, însă în zilele noastre, aproximativ 70% din echipamentele de jocuri nu sunt încă capabile să ofere mai mult de 60 de fps pe o rezoluție 4K. Deci, de ce ai vrea unul, în aceste condiții?

Ei bine, principalul motiv este testarea acestora. În fiecare an sau doi, producătorii de GPU-uri au întotdeauna grijă să livreze plăci video de top, care să poată gestiona încărcări grafice foarte mari.

În cel puțin doi ani de acum, vom vedea plăci video mai puternice, care sunt capabile să producă peste 100 de cadre pe secundă, chiar și la o rezoluție 4K. Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai bune monitoare 4G cu G-Sync pentru gaming:

Acer X27 – Monitor 4K 144Hz cu G-Sync excelent pentru jocuri

Monitor Acer X27.

Acer X27 este una dintre cele mai îndrăznețe evoluții ale liniei Predator, nu numai datorită ecranului 4K 144Hz, dar și datorită designului îmbunătățit. Monitorul vine are culoare negru mat și argintiu, în locul vechii combinații negru și roșu, oferindu-i un look mai serios și profesional. Designul unic al standului „sculpturesque” completează aspectul central al monitorului, demn de un monitor high-end.

Ecranul 4K 144Hz al lui Acer X27 nu va dezamăgi, datorită rezultatelor și contrastelor sale precise. Este, de asemenea, echipat cu o iluminare suplimentară Full Array, pentru a maximiza controlul dispozitivului în HDR. Luminile de fundal specializate sunt necesare pentru performanțele HDR adevărate, iar acesta este un aspect în care X27 te va impresiona.

Acer X27 este, de asemenea, primul monitor din gama 4K 144Hz care are o calibrare specială, care are ca scop să te ajute să te concentrezi. Utilitatea sa pentru fiecare individ depinde de experiențele unice ale persoanei, dar este o caracteristică plăcută. Cumperi într-adevăr un monitor foarte scump aici, dar faptul că vei utiliza aceste noutăți fantastice, justifică prețul solicitat de producător.

Verifică preț Acer X27 aici!

Acer XB273K – Cel mai bun monitor 4K 144Hz cu G-Sync și HDR 400

Monitor Acer XB273K.

Acer XB273K este o alternativă mai bună la modelele de 2000 de dolari echipate cu FALD, dacă dorești un display 4K 144Hz. Nu obții performanțe și luminozitate HDR considerabile, dar calitatea imaginii este încă mai mult decât rezonabilă. Este limitat la certificarea HDR 400, ceea ce înseamnă că îmbunătățirile în domeniul dinamic vor fi limitate.

Totuși, acesta este singurul compromis pe care-l faci, dacă alegi un Acer XB273K, pentru a mai scădea puțin prețul. Ecranul IPS este, în continuare, capabil de precizie de gradul de prosumer, astfel încât jocurile vor fi întotdeauna pline de viață și de detalii, care îți vor capta privirea. Raportul de contrast este, de asemenea, mai mare decât la majoritatea monitoarelor IPS, astfel încât calitatea grafică a lui XB273K iese în evidență.

Nu există probleme estetice pe Acer XB273K, chiar dacă este mai ieftin. Producătorul a inclus, din nou, carcasa specială, care are rolul de a te ajuta să te concentrezi, iar negrul elegant ce acoperă întregul monitor, îl face să arate splendid. Nu este un model ieftin, dar este o investiție bună, dacă dorești să aduci viitorul mai aproape de unitatea ta de gaming.

Verifică preț Acer XB273K aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.