Cele mai bune monitoare pentru gaming sub 1500 RON

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Birou cu monitoare, calculator boxe si alte accesorii.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Piața abundă de monitoare sub 1500 RON, datorită evoluției tehnologiei din modelele consacrate, precum și a lansării de noi produse.

Monitoarele cu rata de refresh sau cu rezoluția mare erau foarte scumpe, dar, acum suntem în situația în care unele dintre modelele anterioare de top sunt în segmentul de preț mediu. Totuși, asta nu înseamnă că monitoarele nu-ți vor oferi o performanță superioară.

Așadar, alegerea unui monitor cu preț sub 1500 RON este o decizie foarte bună, chiar și dacă luăm în considerare suportardele tehnologice de ultimă oră.

Nu vei avea parte de perfecțiune, întrucât unele modele au limitări, însă este important să precizăm că în această categorie putem găsi, cu ușurință, monitoare cu rată de refresh de 144Hz sau cu o întârziere de input mică. Mai jos sunt descrise cele mai bune monitoare pe care le poți cumpăra în limita a 1500 RON:

ViewSonic XG240R – Monitor de 144Hz E-Sports pentru gaming, cu preț sub 1500 RON

Monitor ViewSonic XG240R.

Pro

 • Timp de răspuns foarte rapid al pixelilor
 • Calitate excelentă a culorilor, având în vedere că discutăm despre un monitor TN
 • RGB
 • Compatibil cu FreeSync/G-Sync

Contra

 • Unghiuri de vizualizare limitate
 • Culorile nu sunt extrem de vibrante

ViewSonic XG240R este varianta recomandată de noi, în cazul în care receptivitatea și timpul mic al întârzierii de input sunt prioritățile tale. Produsul are un display extrem de rapid tip TN, care este perfect pentru gaming-ul competițional, iar design-ul este unul de excepție.

Design și funcționalități

ViewSonic XG240R are un design mai simplu, cu o carcasă negru mat, cu dimensiuni decente. Suportul inclus se poate ajusta complet, iar funcțiile de conectivitate pot să facă față PC-ului, consolelor de gaming și altor periferice. În plus, ViewSonic XG240R este unic datorită LED-ului RGB Elite, situat în spatele ecranului, care se poate sincroniza cu sistemele uzuale RGB, cum ar fi Razer Chroma.

În plus față de funcția lor estetică, LED-urile sunt suficient de luminoase pentru a acționa în sensul atenuării culorilor, pentru a oferi o siguranță suplimentară ochilor. Având o carcasă de calitate, vei putea să folosești timp de mulți ani acest monitor atractiv, cu preț sub 1500 RON.

Calitatea imaginilor și performanța în jocuri

ViewSonic XG240R nu are cele mai vibrante culori, comparativ cu alternativele tip IPS, dar este foarte bine că nu trebuie să le calibrezi de la bun început, pentru a beneficia de acuratețea culorilor. Contrastul și gamma sunt în limite acceptabile, așadar nu trebuie să-ți faci griji pentru vizibilitate și echilibrul luminanței.

ViewSonic XG240R este unul dintre cele mai rapide monitoare pe care le-am testat, în privința timpului de răspuns al pixelilor, iar întârzierea de input este de sub 4ms. Acest model este compatibil atât cu procesoarele grafice AMD, cât și cu Nvidia, așa că vei obține imagini clare în gaming, datorită compatibilității FreeSync sau G-Sync.

Verifică preț ViewSonic XG240R aici!

Acer XF250Q – Cel mai ieftin monitor de 240Hz pentru jocuri

Monitor Acer XF250Q.

Pro

 • Monitor accesibil, cu 240Hz
 • Carcasă robustă
 • Compatibil cu FreeSync/G-Sync

Contra

 • Calitatea culorilor ar trebui îmbunătățită
 • Aspect învechit
 • Unghiuri de vizualizare limitate

Acer XF250Q este un upgrade logic, dacă-ți dorești un monitor de cel mult 1500 RON pentru gaming, cu rată de refresh de 240Hz. Toate caracteristicile acestui model sunt la un nivel superior, spre exemplu rata de receptivitate a pixelilor și întârzierea de input, având în vedere că acest model poate să ofere mai multe cadre per secundă.

Design și funcționalități

Acer XF250Q urmează linia clasică a monitoarelor de gaming ale acestui brand, însă este excelent că au decis să facă ecranul fără ramă. Ceea ce este mai important este funcționalitatea și suportul de conectivitate pe care-l oferă, care poate să recepționeze semnalul de la un PC performant și de la o consolă de gaming.

Având un design atemporal, Acer XF250Q are carcasa dintr-un plastic rezistent și de calitate. Nu am auzit de vreo eroare de fabricație, la aceste monitoare, așadar ne putem imagina că vor rezista la mai multe cicluri de upgrade ale PC-ului tău de gaming.

Calitatea imaginii și performanțe

Acer XF250Q este un monitor tip TN, așadar nu poți să te aștepți la unghiuri wide de vizibilitate și nici la culori extrem de vibrante.

Totuși, monitorul este pre-calibrat din fabrică, așadar nu trebuie să pierzi timpul cu nici o procedură de calibrare. Pe de altă parte, dacă dorești să faci setări OSD, atunci este bine să știi că monitoarele Acer au cele mai detaliate setări de acest tip, comparativ cu celelalte mărci.

Cu monitorul Acer XF250Q nu vei observa întârzieri sau imagini în ceață, datorită ratei de refresh extrem de ridicate. Monitorul oferă FreeSync cu 48Hz până la 240 Hz dacă ai un GPU AMD, dar este și unul dintre puținele aparate care sunt compatibile, în totalitate, cu G-Sync, fiind certificate de Nvidia.

Verifică preț Acer XF250Q aici!

AOC CQ27G1 – 144Hz 1440p Monitor curbat, cu preț sub 1500 RON, pentru gaming

Monitor AOC CQ27G1.

Pro

 • Ecran QHD curbat la un preț de doar 1500 RON
 • Bine proiectat și rezistent
 • Contrast și gamma ridicate
 • Compatibil cu FreeSync/G-Sync

Contra

 • Pot să apară imagini în ceață
 • Uniformitatea ecranului trebuie îmbunătățită

Datorită ecranului său QHD curbat și a funcționalităților sale extraordinare, AOC CQ27G1 oferă cele mai multe noutăți, comparativ cu monitoarele cu preț sub 1500 RON. Garanția extinsă a lui AOC este valabilă timp de 3 ani, garantând înlocuire dacă apar pixeli morți și, de asemenea, garanția de un an, valabilă în cazul unei singure căderi accidentale.

Design și funcționalități

AOC CQ27G1 are un design atractiv, datorită echilibrului bun și a aspectului de gaming. Combinația de roșu și negru a rezistat probei timpului, iar forma modernă și suportul aspectuos completează un monitor al cărui aspect care va fi, întotdeauna, la modă.

Acest model are un suport reglabil, dar poți opta și pentru un suport VESA, care poate fi aranjat în mai multe moduri. AOC CQ27G1 are un număr suficient de porturi, pentru PC sau Xbox One, așadar este o alegere potrivită și rezonabilă, dacă ai nevoie de un display multi-purpose pentru gaming.

Calitatea imaginii și performanțe

AOC CQ27G1 are un ecran VA, cu gamma și contrast ridicate, ceea ce oferă imagini atrăgătoare și un negru adânc. Aceste caracteristici, combinate cu ecranul curbat, creează o experiență mai captivantă pentru jocurile care au o grafică specială.

Receptivitatea pixelilor nu este un subiect foarte important pentru monitoarele VA, dar funcția de reducere a ceții de la AOC CQ27G1 este extraordinară. Monitorul este, de asemenea, compatibil cu FreeSync și G-Sync și, având în vedere și prețul scăzut, acesta oferă un raport excelent calitate-preț.

Verifică preț AOC CQ27G1 aici!

Philips 276E8VJSB – 4K IPS Monitor cu preț sub 1500 RON, pentru jocuri

Monitor Philips 276E8VJSB.

Pro

 • Monitor 4K IPS, cu preț sub 1500 RON
 • Acoperire excelentă a culorilor și pre-calibrare din fabrică
 • Subțire

Contra

 • Suportul se poate doar înclina
 • Nu este compatibil FreeSync
 • Funcționalități limitate

Philips 276E8VJSB este unul dintre cele mai ieftine monitoare 4K, care a făcut unele compromisuri cu privire la calitatea imaginii și care urmează să fie lansat în acest an. Monitorului îi lipsesc câteva funcționalități, dar este cea mai bună alegere, dacă dorești să te joci pe un monitor 4K și dorești să plătești mai puțin de 1500 RON.

Design și funcționalități

Philips 276E8VJSB are un aspect de lux, fiind subțire, cu carcasă de culoare neagră, pus în valoare de un suport gri GUNMETAL. Baza în formă de semilună oferă o stabilitate excelentă, însă suportul poate fi doar înclinat.

Suportul de conectivitate al lui Philips 276E8VJSB poate primi semnal, în același timp, de la un PC de gaming și de la două console pentru jocuri 4K, deci este perfect, dacă-ți dorești un monitor de gaming cu preț de maxim 1500 RON. Unele funcționalități, printre care boxe sau porturi USB lipsesc, însă considerăm că această omisiune este acceptabilă, având în vedere prețul foarte scăzut.

Calitatea imaginii și performanțe

Philips 276E8VJSB este surprinzător de dotat pe partea de conectivitate, fiind chiar mai generos la acest capitol, față de alți concurenți mai scumpi. Ecranul IPS este precis, cu o acoperire sRGb foarte bună, așa că poți începe imediat să-l utilizezi. Gamma și temperatura culorilor ar putea să necesite unele calibrări dar, totuși, majoritatea utilizatorilor nu pot să observe diferențele.

Philips 276E8VJSB nu este compatibil FreeSync, dar are un timp bun de răspuns al pixelilor, având în vedere ecranul IPS de 60Hz. Încețoșările și întârzierile de input sunt la valori minime, așa că te poți bucura de imagini grafice din jocurile favorite în UHD, pentru mai puțin de 1500 RON.

Notă: În ultimii ani am văzut monitoare foarte capabile și accesibile, datorită concurenței acerbe dintre mărci și maturității tehnologiilor utilizate. Acum câțiva ani, să poți cumpăra un monitor pentru gaming cu mai puțin de 1500 RON era doar un vis, având în vedere că majoritatea modelelor de bază costau aproximativ 2500-3000 RON.

Cu toate acestea, recomandăm în continuare cumpărătorilor să compare bine caracteristicile, întrucât modelele de bază nu au toate funcționalitățile, așa că poți fi înșelat foarte ușor de prețurile mici.

Verifică preț Philips 276E8VJSB aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.