Cele mai bune monitoare pentru jocuri, lansate la CES 2020 – afișaje hiper-rapide și imagini uimitoare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Birou cu monitor, tastaura, mouse si casti.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

La CES 2020 au fost lansate mai multe monitoarele pentru jocuri și de-abia așteptăm să le testăm, pe fiecare dintre ele. Branduri de top, cum ar fi Asus, Dell și Samsung aproape întotdeauna impresionează, mai ales în acest an, în care contează fiecare strop de performanță care este extrasă prin intermediul tehnologiilor moderne. Mai jos prezentăm cele mai interesante monitoare pentru jocuri, care au fost dezvăluite în week-end, la CES 2020:

Asus ROG Swift 360Hz – Cel mai rapid monitor E-Sports pentru jocuri, lansat la CES 2020

Monitor Asus ROG Swift 360Hz.

Asus ROG Swift, cu frecvență de 360Hz, era un fel de păcăleală, dar iată că acum a devenit realitate, reușind chiar să împingă limitele gaming-ului E-Sports. Monitorul de gaming cu G-Sync se reîmprospătează de 54 de ori la fiecare clipire a ochilor, în comparație cu cele 9 reîmprospătări ale unui monitor de 60Hz. Asus a menționat, de asemenea, că ROG Swift 360Hz oferă cu 50% mai multe cadre per secundă, ceea ce îl face semnificativ mai rapid decât limita de 240Hz a lui Asus PG258Q.

Nu au fost comunicate toate specificațiile, dar Asus ROG Swift 360Hz va avea, probabil, un modul tip TN, nou. Înainte de a te plânge, trebuie să știi că 360Hz oferă un cadru nou la fiecare 2,78 ms, astfel încât tehnologia TN este cea mai bună variantă, dacă vrei ca pixelii să poată să țină pasul cu o rată de refresh atât de ridicată.

Asus ROG Swift 360Hz va avea același design ca monitoarele ROG Swift din prezent, începând cu suportul distinctiv, în formă de elice. Știm că aspectul atrage pe mulți dintre utilizatori, dar Asus ar fi putut folosi această ocazie pentru a veni cu un design mai proaspăt. Cu toate acestea, imaginile oferite până acum sunt la nivel de prototip, așa că este posibil să mai vedem unele schimbări, în următoarea perioadă.

Verifică preț Asus ROG Swift 360Hz aici!

Asus PG32UQX – Monitor de 32,4 inch 144Hz 4K HDR cu mini LED-uri, pentru gaming

Monitor Asus PG32UQX.

Mult-așteptatul Asus PG32UQX se mândrește cu un ecran de 32 inch 4K, care are o rată de refresh de până la 144Hz, la fel ca PG27UQ. S-a menționat adeseori că 4K se potrivește mai bine într-un format de 32 de inch, astfel încât beneficiile acestuia să fie mai apreciate, mai ales la jocurile la care unii susțin că 1440p la densitatea pixelilor acestui monitor este aproape la fel ca un monitor de 27. Oricum, acest monitor iese în evidență datorită mini iluminării LED FALD cu 1152 zone, care diminuează haloul și oferă un control mai bun în producerea de imagini HDR adevărate.

Aceste specificații de ultimă oră înseamnă, de asemenea, că Asus ROG Swift PG32UQX este unul dintre puținele produse care au obținut certificarea Nvidia G-Sync Ultimate. Monitorul este, de asemenea, primul ecran pentru jocuri care a atins suportardul VHH 1400H, care are cerințe foarte stricte. Acest model nu este ieftin, dar certificarea G-Sync Ultimate nu este ușor de găsit, la prețuri mai mici.

Samsung Odyssey G9 – Monitor curbat de 240Hz Super Ultrawide Gaming Monitor

Monitor Samsung Odyssey G9.

Samsung Odyssey G9 este, probabil, cel mai ambițios monitor de gaming de la CES 2020, datorită incredibilului ecran de 5120 x 1440, care are o rată de refresh fantastică, de până la 240Hz!

Pentru a îmbunătăți proprietățile imersive ale monitorului, producătorul a realizat o curbă mai accentuată, de această dată curbura fiind de 1000r. Monitorul este compatibil, de asemenea, cu FreeSync și G-Sync, astfel încât poți să-l folosești pentru cele mai noi plăci video RTX sau Big Navi, care urmează să fie lansate de AMD, care solicită rezoluții foarte ridicate.

Samsung s-a remarcat cu Odyssey G9, pentru că a inclus foarte multe specificații HDR1000. Ecranul QLED oferă culori și contrast care te vor lăsa cu gura căscată, așa că fiecare imagine pe care o vei vedea va fi la uimitoare.

De asemenea, ne place designul futurist, dar minimalist al lui Samsung Odyssey G9, care este extrem de îndrăzneț, dar și unic. Carcasa este un fel de unicorn în segmentul monitoarelor de jocuri, în timp ce punctul focal în stilul Iron Man, situat în spate, îi dă o notă extrem de personală. Prețul și disponibilitatea nu au fost, încă, comunicate, la momentul când am redactat aceste rânduri, dar probabil că va costa destul de mult, având în vedere ce caracteristici are.

Verifică preț Samsung Odyssey G9 aici!

Samsung Odyssey G7 – Monitor de 240Hz 1000r curbat, cu HDR 600, pentru jocuri, lansat la CES 2020

Monitor Samsung Odyssey G7.

Samsung Odyssey G7 nu are aceleași caracteristici uimitoare ca G9, dar răspunde solicitării mai vechi de lansare a unui monitor 240Hz cu 1440p. Seria G7 există atât în varianta de 27 inch, cât în cea de 32 inch, dar ambele au curbe de 1000r, pentru îmbunătățirea caracteristicilor. Ambele monitoare au specificații HDR 600, ceea ce le face comparabile cu Samsung C32HG70, însă oferă o rată de actualizare mai mare, față de acesta din urmă.

Seria Samsung Odyssey G7 oferă un design mai simplu, care este, de asemenea, comparabil cu C32HG70, dar oferă, de asemenea, lumini adiționale și un ecran QLED. De asemenea, monitoarele vor fi compatibile cu FreeSync și G-Sync, ceea ce va însemna că aceste monitoare sunt cele mai practice alegeri, dacă dorești să joci jocuri QHD la 240Hz. Datele de lansare și prețurile nu au fost, încă, comunicate, dar vom avea în vedere completarea acestei recenzii, de îndată ce aceste informații vor fi disponibile.

Verifică preț Samsung Odyssey G7 aici!

Acer Predator X32 – Monitor 144Hz UHD cu DisplayHDR 1400 pentru jocuri, lansat la CES 2020

Monitor Acer Predator X32.

Acer Predator X32 este un alt monitor de 32 inch 4K, lansat la CES 2020, destinat gaming-ului, având o rată de refresh de 144Hz și o luminozitate uluitoare de 1400 cd/m2. Acest model utilizează, de asemenea, o iluminare de fundal mini LED FALD cu 1152 zone, combinată cu un ecran IPS care poate produce până la 89,5% din gama REC2020. În plus, Acer s-a asigurat că acest produs are cea mai bună fidelitate, utilizând calibrarea din fabrică, cu o medie Delta E a culorii mai mică de 1,99.

Acer Predator X32 este, de asemenea, certificat G-Sync Ultimate, ceea ce înseamnă că este capabil de performanțe HDR adevărate și jocuri fără întreruperi. Vei avea nevoie de GPU-uri foarte puternice pentru acest monitor, așa că îți recomandăm să mai aștepți GPU-urile Ampere Nvidia, dacă nu ai deja o placă grafică 2080 Ti.

Acer Predator CG552K – Monitor cu 120Hz 4K OLED pentru jocuri, lansat la CES 2020

Monitor Acer Predator CG552K.

Acer Predator CG552K se remarcă prin display-ul său de dimensiuni similare unui TV de 55 inch OLED cu o rată de refresh la 120Hz. Datorită acestor caracteristici, te vei bucura de acoperiri cuprinzătoare de gamma și de raporturi de contrast extraordinare, pentru o calitate îmbunătățită substanțial. Totuși, ceea ce face ca OLED-urile să fie deosebit de interesante pentru jocuri este timpul de răspuns al pixelilor, care au, adesea, valori de sub 0,5 ms.

Acer a menționat, de asemenea, că CG552K va fi calibrat din fabrică la un nivel de culoare Delta E mai mic de 1,0, pentru a spori claritatea imaginilor. De asemenea, este compatibil cu FreeSync și G-Sync, la fel ca și Alienware AW5520QF, așa că poți să-l utilizezi fie pe Ampere Nvidia, fie pe Navi AMD, atunci când este necesar. Cu toate acestea, ceea ce ne-a stârnit interesul, este prețul mai bun pentru această variantă, acesta fiind cu aproximativ o mie USD mai mic decât cel al lui AW5520QF.

Acer Predator X38 – Monitor 17Hz UWQHD + pentru gaming

Monitor Acer Predator X38.

Acer Predator x38 sparge limitările monitoarelor de 38-inch UWQHD +, care avea până la 75Hz și erau utilizate mai mult pentru productivitate sau business.

Acest monitor pentru jocuri, lansat la CES 2020, poate să ajungă până la 175Hz printr-un overclock și un timp de răspuns de 1ms, așadar este potrivit atât pentru jocuri competitive, cât și pentru cele imersive.

Acer oferă acestui model calibrarea din fabrică, astfel încât poate prezenta o culoare Delta E mai mică decât unu, ceea ce ar trebui fie suficient pentru acoperirea sa 98% DCI-P3.

Monstrul de 38 de inch este, de asemenea, certificat VESA DisplayHDR 400, astfel încât monitorul este extrem de atractiv. Acest monitor nu are specificații la fel de impresionante ca X32, care are HDR 1400, dar astfel de caracteristici pot oferi, uneori, performanțe superioare ale imaginilor. Detaliile privind prețurile și datele de lansare urmează să fie publicate, așa că fii atent, atunci când vor fi publicate și ultimele actualizări.


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.