Cele mai bune monitoare pentru Xbox X

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Birou cu PC, monitor, tastatura, mouse si consola Xbox X cu controller.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Noua serie Xbox X tocmai urmează să fie lansată, având funcționalități noi, extraordinare, cum ar fi imaginile 8K sau 120Hz 4K. Dacă aceste date tehnice se vor confirma, atunci noua consolă va face ca multe televizoare să fie depășite, în ciuda concurenței acerbe din acest domeniu. Oamenii se întreabă cum va putea fi folosit Xbox Series X în sistemele pentru jocuri, în special în privința display-urilor.

Ce știm deja despre seria Xbox X?

Xbox Series X a beneficiat de un nou design, față de forma VCR consacrată, aceasta fiind în formă de turn, amintind mai mult de PC-uri și mai puțin de consolele pentru gaming. Sincer, noul produs arată bine și este aspectuos, chiar dacă nu se va potrivi în multe din setup-urile AV. Totuși, amprenta mai mică a suportului îl face să fie ideal pentru desktop-uri, care sunt din ce în ce mai populare, datorită competiției de pe segmentul all-in-one.

Cel mai important la Xbox Series X sunt performanțele sale, care vor fi uluitoare, conform informațiilor deja dezvăluite de Microsoft. Consola are un procesor Zen 2 octa-core de 3,6 GHz personalizat și un GPU bazat pe Navi cu 12 Teraflops și tehnologie RDNA. Dispozitivul va avea, de asemenea, 16 GB memorie GDDR6, împreună cu un SSD NVMe, care-i va oferi o startare mai rapidă.

Performanțele lui Xbox Series X sunt solide și considerăm că ar putea concura cu sau chiar ar putea să învingă multe PC-uri de nivel începător sau mediu. Cu toate acestea, încurajăm consumatorii să evite primul imbold și să aștepte testele specialiștilor sau recenziile, pentru a se asigura că vor primi ceea ce au dorit și au plătit. De asemenea, merită menționat faptul că Xbox Series X va folosi, în continuare, CD-urile, nu sistemul DRM, deoarece unitatea optică este, în continuare, prezentă în specificațiile tehnice.

Xbox Series X este, de asemenea, compatibil cu hardware-ul anterior însă, din nou, nu au fost dezvăluite date suplimentare. Credem că această afirmație se referă mai mult la actualele accesorii Xbox, cum ar fi Elite Controllers, mai puțin la jocuri.

Cea mai importantă probă pentru seria Xbox X este output-ul, care a fost anunțat că va ajunge la 8K (probabil cu scalare) sau 4K nativ la 120Hz. Această performanță va reduce diferența dintre PC-urile high-end și console de ultimă generație, ceea ce reprezintă un alt argument suficient pentru a face upgrade la Xbox Series X. Oricum, aceste performanțe trebuie să fie confirmate, mai ales că specificațiile finale, cum ar fi conectivitatea, nu sunt încă disponibile, la momentul redactării recenziei.

Vestea proastă este că ai nevoie de DisplayPort 1.4 sau de noul și mult așteptatul port HDMI 2.1, pentru a vedea imagini cu astfel de rezoluții, atunci când HDR este activat. Monitoarele capabile, cum este Asus PG27UQ, care are 4K 144 Hz, folosesc deja DP 1.4, însă portul HDMI 2.1 nu există deloc în piață, cu excepția unor televizoare high-end, cum ar fi LG C9 OLED.

Ce monitor pentru jocuri îmi trebuie pentru Xbox Series X?

Cel mai rapid răspuns este că nu ai nevoie de nici unul, deoarece, la ora actuală, nu există monitoare pentru gaming echipate cu HDMI 2.1 (asta în condițiile în care Xbox Series X va fi, într-adevăr, echipat cu HDMI 2.1). Știm că Microsoft va încerca să rezolve acest aspect sau, poate vor include, în sfârșit, un DisplayPort, ca o caracteristică standard a consolei lor de jocuri. Din nou, nimic nu este sigur atunci când discutăm despre conectivitate dar, totuși, nutrim speranța că Microsoft va ține cont și de solicitările noastre, anume ca acest port să fie adăugat în I/O .

Totuși, listăm în continuare, monitoarele pentru gaming care credem că vor maximiza funcțiile Xbox Series X, atunci când acesta va fi lansat: reține că toate recomandările noastre se bazează pe includerea DisplayPort 1.4 sau a unui convertor DP 1.4 activ pentru HDMI 2.1, ceea ce este oarecum incert.

Asus PG27UQ

Monitor ASUS ROG Swift PG27UQ.

Asus PG27UQ este un monitor pentru jocuri full-HDR cu un ecran IPS 4K 144Hz, care oferă o calitate fantastică a imaginii. Acest produs de top este una dintre puținele opțiuni de pe piață care poate maximiza specificațiile deosebit de noi oferite de seria Xbox X, mai ales frecvența de 4K 120 Hz nativă, cu HDR activat. Dacă Microsoft va include DP 1.4 în lista conexiunilor oferite de ultima consolă, atunci acest model este una dintre cele mai bune alternative, având în vedere alternativele din piață.

Verifică preț Asus PG27UQ aici!

Acer XV273K

Monitor Acer XV273K.

Acer XV273K este o opțiune mai practică dacă dorești pur și simplu un ecran 4K 120Hz, care să ofere o calitate excelentă a culorilor, cu utilizare HDR mai redusă. Monitorul este, în continuare, capabil să aibă culori vibrante și niveluri decente de negru, în ciuda luminii de fundal mai reduse, ceea ce-ți va permite să te bucuri de ecranul său neted și precis.

Verifică preț Acer XV273K aici!

Philips 436M6VBPAB

Monitor Philips 436M6VBPAB.

Philips 436M6VBPAB este unul dintre monitoarele noastre preferate 4K HDR, datorită prețului și caracteristicilor sale fantastice. Acest produs este una dintre cele mai ieftine variante DisplayHDR 1000 disponibile pe piață, acesta reușind să aducă performanța HDR reală a unui monitor către consumatori. Acest model este limitat la 60Hz, dar considerăm că gamingul cu 4K nativ HDR1000 va fi o experiență propriu-zisă în sine.

Verifică preț Philips 436M6VBPAB aici!

Asus CG32UQ

Monitor Asus CG32UQ.

Asus CG32UQ este o un tip mai rar de monitoare, fiind destinat mai mult jocurilor de consolă, decât celor de PC. Produsul, echipat cu LED, are o bază situată în jurul controlerelor de încărcare și stocare, iar ecranul oferă rezoluție 4K, cu compatibilitate DisplayHDR 600. Deși monitorul este limitat la 60Hz, întrucât oferă P3, este o alegere excelentă pentru jocurile HDR de pe Xbox Series X.

Verifică preț Asus CG32UQ aici!

Asus XG438Q

Monitor Asus XG438Q.

Asus XG438Q oferă un ecran de dimensiuni similare celor ale TV-urilor, având o ieșire 4K 120Hz, fiind compatibil cu FreeSync 2 și HDR. Monitorul, gândit pentru gaming, oferă o calitate excelentă a imaginii, împreună cu un timp de răspuns și o întârziere de input care va surclasa multe televizoare HDR 4K de pe piață.

Verifică preț Asus XG438Q aici!

HP Omen X Emperium

Monitor HP Omen X Emperium.

HP Omen X Emperium este cel mai mare și cel mai puternic monitor 4K pentru jocuri, disponibil la ora actuală. Acest monstru de 65 inch are un ecran OLED, capabil de performanțe HDR adevărate, împreună cu o rată de actualizare de 120 Hz, care oferă imagini fantastice. De asemenea, este un sistem de divertisment pentru acasă, datorită caracteristicilor sale de top, cum ar fi bara de sunet încorporată, cu două tweet-uri și patru woofere.

Verifică preț HP Omen X Emperium aici!

Concluzie

Toate aceste monitoare pentru gaming au nevoie însă de DisplayPort 1.4 pentru a afișa 4K la 120Hz.

Să ne referim la categoria de jucători care doresc să utilizeze monitoare pentru gaming, în locul televizoarelor de înaltă calitate, pentru Xbox Series X.

Din nou, nu suntem siguri ce porturi sau standarde vor fi incluse, dar recomandăm aceste produse dacă există portul DisplayPort 1.4 sau dacă apar adaptoare pentru acesta. Deocamdată, singura soluție sigură, care suportă capabilitățile de gaming ale lui Xbox Series X, este să cumperi un televizor cu HDMI 2.1, cum ar fi OLED-urile LG Seria 9 sau Samsung Be900 Q900r 8K.

Cu toate acestea, există o rază de speranță, prin produsul RTD2173 al firmei Realtek, care transformă semnalele DP 1.4 în HDMI 2.1. Acest mic gadget permite transferul de până la 3840 x 2160 la 240Hz și este proiectat pentru a permite conectarea între o sursă DP 1.4 (PC sau placă grafică) și un HDMI 2.1. Consola Xbox Series X va necesita un adaptor HDMI 2.1 la DP 1.4, dar credem că o variantă inversă a RTD2173 va putea fi realizată.

De menționat, de asemenea, că nu a fost finalizată conectivitatea HDMI 2.1 a lui Xbox Series X, așa că ar putea utiliza, în continuare, HDMI 2.0b, care poate furniza tehnic lățimea de bandă pentru 4K 120Hz, dar cu sub-eșantionare cromatică 4:2:2.

Notă: Conținutul acestui articol este în continuă dezvoltare, așa că rugăm cititorii să ia în considerare că  anumite aspecte importante nu sunt complete, cum ar fi specificațiile. Vom actualiza acest articol de îndată ce vom primi informații mai precise.


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.