La acest nivel de preț, este greu de imaginat un monitor de gaming de 27″ mai bun decât Dell SE2717H. Oferă precizie plug-and-play și FreeSync, care se va potrivi bine cu majoritatea sistemelor de jocuri. Limita sa inferioară de 48Hz poate reprezenta o problemă pentru cei cu plăci grafice mai vechi, dar credem că majoritatea jucătorilor care vor calitate, îl vor considera un excelent plus sistemelor lor.
Pro
- Acuratețe deosebită
- Gama tracking
- Ecran IPS
- FreeSync
- Întârziere scăzută de input
- Ecran receptiv
- Stil
Contra
- Reglarea limitată a suportului
- Fereastră FreeSync îngustă
- O singură intrare video digitală
Este bine știut că ecranele cu FreeSync oferă o economie de costuri, față cele care utilizează G-Sync. Dar, când adaugi și rezoluție QHD sau Ultra HD, ecrane IPS mari și rate de actualizare de până la 144Hz, este greu să împiedici creșterea prețului.
Prin reducerea atât a rezoluției, cât și a actualizării, în concordanță cu sistemele de gaming care au prețuri medii, este posibil să cumperi un monitor adecvat pentru gaming care nu va costa mult mai mult decât un ecran de 60Hz.
Astăzi, testăm Dell SE2717H. Spre deosebire de o mare parte din concurența sa orientată spre valoare, acesta oferă tehnologie IPS (față de TN), împreună cu rezoluția FHD și o rată de actualizare maximă de 75Hz. Este suficient acest lucru pentru a satisface nevoile unui gamer? Hai să vedem.
Specificații
Cu 1000 RON poți cumpăra un monitor decent de gaming dar, pentru asta, va trebui să renunți la densitatea mare de pixeli și la rata de refresh. Este foarte posibil ca un ecran FHD să ofere o experiență de gaming egală cu un produs QHD sau UHD, dacă alte elemente sunt prezente și implementate corect. Adaptive-sync se află în centrul listei de funcționalități ale lui SE2717H.
FreeSync de la AMD oferă o potrivire a ratei de refresh în intervalul 48-75Hz. Acest lucru este oarecum restrâns, iar rata redusă este totuși mai mare decât la majoritatea monitoarelor. Dar, cu un număr de pixeli relativ scăzut, nu este prea dificil să păstrezi cadrele la peste 48 FPS, chiar și cu un sistem de gaming echipat modest.
Multe monitoare de jocuri, chiar și scumpe, folosesc un ecran TN pentru a asigura cea mai rapidă afișare posibilă și cea mai mică întârziere. Totuși, nici IPS nu este rău. Din experiența noastră, diferențele sunt literalmente doar câteva milisecunde. De fapt, rata de actualizare are un impact mult mai mare asupra performanței decât tipul panoului. Încă nu am văzut un monitor cu rată mare de refresh și întârziere vizibilă al input-ului.
SE2717H arată destul de atractiv, pe hârtie. În plus față de caracteristicile menționate deja, lumina de fundal este lipsită de licărire și, după cum vei vedea din testele noastre, culoarea este foarte precisă, iar contrastul este competitiv cu alte afișaje din clasa sa.
Este, de asemenea, un ecran autohton pe 8 biți, care ar trebui să reducă la minimum unduirile. În timp ce mulți utilizatori își doresc QHD cu dimensiunea de 27″, asta va crește prețul cu cel puțin 1000 RON; mai mult poți avea doar dacă alegi și G-Sync. Aceasta pare o alegere excelentă pentru bugete mai reduse. Să examinăm mai îndeaproape.
Ambalajul, aspect și accesorii
Dell își continuă tendința actuală de ambalare ecologică, ușoară, cu un carton tip clamă, care se deschide pentru a dezvălui o inserție de celuloză, care ține conținutul. Este mult mai ușor decât Styrofoam și mult mai ușor de reciclat. Protecția împotriva loviturilor cauzate de transport pare a fi suficientă.
SE2717H este acum cel de-al treilea monitor pe care l-am revizuit, ambalat în acest fel și, până acum, nu a existat nici o zgârietură pe niciuna dintre probele noastre. Baza și poziția verticală sunt asamblate cu un șurub, apoi sunt fixate pe panou, într-un punct lângă marginea inferioară a acestuia.
Sursa de alimentare este internă, astfel că în cutie se află un cablu de alimentare IEC. De asemenea, există cabluri video HDMI și VGA. Este inclus un ghid tipărit de pornire rapidă, precum și un CD cu manualul complet al utilizatorului.
Rama este destul de îngustă, având 10 mm în jurul părții superioare și laterale și 15 mm pe partea inferioară. Este fixată bine și nu va arăta a fi prea groasă într-o setare multi-monitor. Plasticul este foarte lucios, acesta întinzându-se pe părțile laterale și în spate. Aceste părți păstrează ușor amprentele așa că, după ce ai îndepărtat învelișul de protecție, e bine să le manipulezi cu grijă.
Controalele constau din butoane mici în partea dreaptă, în josul ecranului. Nu sunt marcate, așa că trebuie să le descoperi prin pipăit. După ce apeși una, pictogramele apar pe ecran, indicând funcțiile respective. Tastele fac un clic ferm și răspund prompt. Pentru a porni monitorul, apasă LED-ul.
Suportul oferă doar o mică reglare a înclinării. Nu există nici o funcțiune pivotantă, de înălțare sau portret. Punctul de pivotare este jos, astfel încât atunci când plasezi înapoi ecranul, partea superioară a acestuia se mișcă mai departe. Deoarece este un ecran IPS, poziționarea nu este un punct critic. Totul pare solid, iar mișcările au loc fără niciun joc suplimentar.
Finisajul arată ca aluminiul, dar este de fapt un plastic de înaltă calitate. Sub carcasă se află piese metalice grele turnate și marcate. Având în vedere că este un ecran pentru buget redus, SE2717H are o greutate potrivită.
Profilul lateral este subțire, dar am fost dezamăgiți să vedem că lipsesc porturile USB. Celălalt element care lipsește îl reprezintă porturile audio. Nu ai output pentru difuzoare sau căști.
Spatele este neted și finisat în același negru de abanos, ca restul carcasei. Suportul montat jos înseamnă că nu este prevăzută fixarea VESA. De asemenea, înseamnă că panoul de intrare este puțin mai dificil de accesat. Din fericire, nu prea ai multe mufe de conectat.
Intrările includ câte un HDMI și VGA. FreeSync și 75Hz funcționează foarte bine fără DisplayPort, atât timp cât te asiguri că actualizezi AMD Catalyst. Foloseam o versiune mai veche, care nu acceptă FreeSync prin HDMI. După ce am actualizat, am rezolvat problema. Nu am mai văzut un monitor cu o singură intrare video digitală de la primele monitoare G-Sync, care aveau doar un singur DisplayPort.
Pentru majoritatea utilizatorilor nu va fi o problemă, dar cei care doresc să adauge o a doua sursă, cum ar fi un player Blu-ray sau o consolă de jocuri, și-ar fi putut dori acel port HDMI suplimentar.
Configurare și calibrare OSD
Două apăsări ale celei de-a treia taste de control vor afișa întregul OSD. Poți accesa alte funcții ale monitorului, cu ajutorul primelor două butoane. Această caracteristică este configurabilă de către utilizator. Să consultăm manualul complet al meniurilor lui SE2717H.
Primul ecran are numai ajustările pentru luminozitate și contrast. Acesta din urmă este setat corect la 75 și ar trebui lăsat nemodificat. Luminozitatea parcurge o setare care are 100 de etape, care reglează output-ul de la 40 la 290 cd/m2.
Opțiunea Reglare automată este destinată semnalelor analogice care vin prin portul VGA. Aici poți seta cronometre, pentru a-ți asigura o imagine clară. Este inactivă, atunci când utilizezi intrarea HDMI.
Selectorul sursei de intrare este minimalist, deoarece trebuie să gestioneze doar două intrări. Odată cu selectarea automată pornită, SE2717H găsește rapid, la pornire, primul semnal activ.
Meniul Culori oferă posibilitatea selectării din 10 moduri de imagine, dintre care Standard este implicit. Este destul de aproape de setarea optimă fără calibrare, așa că Dell nu a inclus modulul sRGB, fiind redundant. Alte setări modifică temperatura culorilor și gama, pentru diferite activități.
Pentru a efectua o calibrare la nivel de gri, alege ”Custom Color”. Vei fi apoi prezentat cu un set precis de reglaje RGB, care încep la valorile maxime. Am deplâns, inițial, lipsa unui control gama, dar după cum vei vedea mai târziu, acesta este complet inutil.
În modul personalizat ales, meniul Display oferă doar câteva opțiuni de bază. Poți modifica raportul dintre lungimea și lățimea ecranului, poți regla precizia (lasă-l la 50, pentru cele mai bune rezultate) și poți alege o setare overdrive. Super Fast provoacă apariția unor umbre, care sunt mai vizibile în timpul testelor, decât într-un material real, reducând și estomparea mișcării.
Singura opțiune de economisire a energiei este de a opri LED-ul de alimentare. Deoarece SE2717H este deja destul de eficient, nu va fi o economie importantă, în acest caz.
Meniul oferă posibilitatea de a alege între mai multe limbi, cinci niveluri de transparență, timeout de până la 60 de secunde și o funcție de blocare, care împiedică setările neautorizate.
Primele două taste de control pot fi setate pe una dintre cele cinci funcții disponibile în meniul Personalizare. Ne-au plăcut valorile implicite ale luminozității/contrastului și ale modului imagine.
Opțiunea ”Others” are două destinații finale: DDC/CI, care ar trebui să rămână nemodificate; și condiționarea LCD, care este complet inutilă, deoarece ecranele moderne nu se pot arde.
Singura noastră nemulțumire generală în legătură cu OSD este lipsa informațiilor FreeSync. Pentru a ști dacă este activ trebuie să verifici AMD Catalyst. De asemenea, informațiile refresh arată „60Hz max”, ceea ce este incorect. Am confirmat funcționarea corectă la 75Hz, în timpul tuturor testelor efectuate.
Calibrarea
SE2717H arată destul de bine în modul Standard și se apropie de majoritatea parametrilor de culoare, gama și tonuri de gri. Poți să-l folosești pentru aproape orice activitate, fără calibrare. Am măsurat o culoare sRGB frumos saturată, tonuri de gri D65 și gama tracking 2,2 aproape perfect, înainte de a face ajustări.
Selectarea culorii personalizate și reglarea RGB are o precizie puțin mai mare, dar rezultatul este foarte puțin diferit, față de imaginea standard. Iată setările noastre recomandate și valorile de luminozitate pentru testele de output obișnuite.
Setări de calibrare Dell SE2717H | |
Mod | Culoare personalizată |
Luminozitate 200cd / m2 | 70 |
Luminozitate 120cd / m2 | 34 |
Luminozitate 100cd / m2 | 26 |
Luminozitate 80cd / m2 | 17 |
Luminozitate 50cd / m2 | 5 |
Contrast | 75 |
Temp. Culoare | Roșu 100, verde 97, albastru 97 |
Necalibrat – Nivelul maxim de iluminare a fundalului
Majoritatea monitoarelor de gaming care au prețuri comparabile cu SE2717H au ecrane FHD de 24 „și acceptă FreeSync. În momentul de față concurenții sunt ViewSonic XG2401, AOC G2460PF și G2770PF și VG245H și Asus MG278Q. Ultimul are rezoluție QHD, dar și un preț mai mare.
Puterea maximă nu reprezintă o preocupare uriașă pentru monitoarele de gaming, decât dacă încorporează ULMB. Datorită luminii de fundal, estomparea mișcării este redusă, dar luminozitatea și contrastul scad și ele. Ecranele FreeSync, cum este SE2717H, nu au această problemă, așa că noi considerăm că 290cd / m2 este suficient, dacă nu intenționezi să joci jocuri lângă o fereastră scăldată în soare.
Vizualizarea superioară ViewSonic este suficient de strălucitoare pentru a fi folosită în aer liber, dacă dorești să te uiți la camping, de exemplu.
Nivelurile de negru oferite de cele șase ecrane sunt destul de apropiate, Dell fiind pe locul doi datorită puterii de iluminare a fundalului. Contrastul rezultat este puțin sub 1000:1, ceea ce nu este prea departe de lideri, cu excepția XG2401, care se remarcă printre monitoarele TN cu un raport de peste 1200:1. SE2717H are un preț rezonabil și oferă o imagine precisă și detaliată, cu o adâncime și dimensiune bună.
Setarea luminii de fundal la zero duce la nivelul minim de output până la 40.9096 cd/m2. Este destul de scăzut pentru camerele întunecate, așa că îți sugerăm să crești setarea la cinci, pentru mai multă lumină. Cu un rezultat mediu pentru tonul de negru, contrastul lui SE2717H rămâne constant la 932,1:1; aproape identic cu numărul maxim.
Cu toate că am dori întotdeauna să vedem mai mult contrast la orice monitor, este deosebit de util pentru gaming, atunci când încerci să distingi detalii fine în zonele importante și la umbre. Încă considerăm că viitorul aparține ecranelor VA. Aceasta este încă tehnologia noastră preferată pentru monitorizare, întrucât acoperă un spectru atât de cuprinzător.
Calibrarea reduce puțin contrastul, dar SE2717H își păstrează încă performanțele medii. În afară de XG2401, vei observa mici diferențe între aceste ecrane, atunci când le compari unul lângă altul. Ne bucură faptul că Dell a setat corect comutatorul de contrast, așa că nu sunt necesare compromisuri pentru a obține o precizie maximă a culorii și a lui gama. Performanța aceasta este obișnuită la această categorie. Nici unul dintre ecrane nu se evidențiază.
Contrastul NSI este doar puțin mai mic decât valoarea secvențială, ceea ce înseamnă calitatea displayului și sugerează că procesul de fabricație a fost respectat. Menținerea perfectă a polarizării grilei este esențială pentru crearea unui contrast intra-imagine maxim. Monitorul SE2717H testat afișează, de asemenea, o uniformitate excelentă, ceea ce îmbunătățește acest rezultat al testului.
Scala de gri, gama și culoarea
Urmărirea tonurilor de gri
SE2717H oferă 10 moduri de imagine, fiecare cu un comportament de tracking ușor diferit, la tonurile de gri. Standardul este recomandarea noastră pentru utilizatorii care doresc cea mai bună precizie posibilă, fără calibrare. Se întâmplă, de asemenea, să fie modul implicit. Vei putea să distingi o tentă de verde la nivelurile de luminozitate 90 și 100%, dar toate celelalte sunt fără vreo eroare observabilă.
Jucătorii ar putea fi tentați să încerce modul de joc FPS, dar nu credem că este ideal în privința albului. Erorile roșu/verde cresc odată cu luminozitatea și vei vedea problema asta începând cu setarea de 50%.
Dacă ai un dispozitiv de calibrare sau dorești să încerci setările noastre, alege Color Custom pentru accesul la controalele RGB. Câteva modificări vor maximiza potențialul de performanță al lui SE2717H. Acum erorile sunt extrem de mici. Am trecut de la foarte bine la excelent în trackingul tonurilor de gri.
SE2717H devine cel mai recent monitor din lista noastră de ecrane care nu necesită calibrare. Faptul că iese pe locul al doilea atât înainte, cât și după calibrare, se datorează faptului că are un raport bun calitate/preț. Nu este prea dificil să găsești monitoare de gaming care să se compare cu rezultatele la tonurile de gri cu ecranele profesionale, dar la acest preț scăzut, o astfel de precizie este mai rară.
Răspuns Gama
Cea mai bună metrică a lui SE2717H este, de departe, gama tracking. Fără să ajustăm, urmele sunt aproape invizibile, deoarece urmează aproape perfect linia 2. Ceea ce înseamnă că nu lipsește absolut niciun detaliu, iar urmărirea culorilor, atât la testele de saturație cât și la cele de lumină, va fi foarte bună.
De asemenea, crește contrastul perceput. Setarea corectă a gama poate însemna o îmbunătățire a adâncimii imaginii la monitoarele care nu au un contrast nativ foarte bun. Din nou, Dell oferă o calitate mai bună, având în vedere prețul său.
Modul FPS Game prezintă un rezultat gama denaturat, deoarece implică opțiunea Contrast dinamic. Această setare specială nu este disponibilă în modurile Custom Color și Standard. Îți sugerăm să o eviți din două motive.
În primul rând, aceasta va acoperi zonele importante și va umbri detaliile, făcând gaming-ul mai dificil. În al doilea rând, vei putea vedea schimbarea luminozității imaginii odată cu conținutul acesteia. Compensarea rămâne în urma acțiunii și creează un efect de pompare; aceasta este o distragere a atenției pe care nu ți-o dorești în momentele de intensă acțiune sau când te uiți la un video.
Un interval de valori gama de 0,19 este unul dintre cele mai mici din baza noastră de date. Este comparabil cu cele mai precise display-uri pe care le-am revizuit. Doar foarte puține ecrane au avut un rezultat în media de 2,2 la testul nostru. Aceasta este o performanță excelentă.
Gama de culori și luminanța
Modul Standard ne oferă o bună imagine asupra gamei de culori native a lui SE2717H. Albastrul este ușor sub-saturat, indiferent de modul ales. Și roșului îi lipsesc câteva dintre indicatorii săi de saturație, aproape de centrul triunghiului. Totuși, acestea sunt puncte minore. Luminanța culorilor este chiar în punctul neutru, pe întregul display. Erorile rezultate sunt aproape imposibil de perceput cu ochiul liber.
Pentru a măsura Modul de joc FPS, a trebuit să dezactivăm contrastul dinamic, astfel încât graficul de saturație să fie aproximativ același cu cel Standard. Totuși, luminanța este destul de mare, ceea ce conferă culorilor un aspect artificial. Acesta este un motiv suplimentar pentru a păstra setările Standard sau Custom Color, indiferent de aplicație sau tipul de joc.
Calibrarea modului de culoare personalizată aduce fiecare punct de culoare unde trebuie, cu excepția albastrului 100%, ceea ce un inconvenient. Din fericire, nivelul său de luminanță a fost ridicat pentru a-l compensa, făcând invizibilă eroarea reală. Toate valorile DeltaE sunt acum sub trei, cu excepția celui mai strălucitor verde, care depășește puțin bariera. Într-adevăr, nu poate fi setat mai bine de atât.
Nu prea ai motive să dorești calibrarea lui SE2717H datorită acurateței gamei de culori. În modul standard implicit, am măsurat 2.14dE înainte de ajustări și 1.50dE după. Aceasta este o schimbare imperceptibilă, dar dorim întotdeauna să stoarcem și ultima picături de performanță de la fiecare ecran pe care-l testăm. Dell oferă, cu siguranță, un produs de înaltă calitate, la un preț extrem de atractiv.
Volumul gamei culorilor sRGB este doar puțin sub 100% din cauza sub-saturației la albastrul de bază. Dacă te uiți la graficele CIE anterioare, vei vedea că și cianul și verdele sunt puțin mai șterse. Noi cam căutăm nod în papură și nimic din toate acestea nu va avea vreun impact asupra calității imaginii pentru jocuri, video sau activitatea zilnică. Utilizatorii care au nevoie de un instrument de verificare vor putea utiliza un profil ICC pentru SE2717H.
Unghiuri de vizualizare, uniformitate, răspuns și întârziere
SE2717H excelează în concursul nostru foto, comparativ cu ecranele tipice TN de gaming. Poți observa o ușoară tentă de albastru și un cadru ușor de 30%, dar detaliile rămân solide, iar diferențele sunt mici, în timp ce te deplasezi către margini. Culoarea este mai caldă puțin când te uiți de sus în jos, dar detaliile se păstrează bine și în acest plan. Deși nu este chiar la nivelul unui ecran AHVA, acest Dell are unele dintre cele mai bune unghiuri de vizualizare pe care le-am testat.
Comentariul nostru „printre cele mai bune” se aplică tuturor celor trei teste de uniformitate SE2717H. Aceste rezultate sunt mai bune decât majoritatea afișajelor din baza noastră de date, indiferent de preț sau tehnologie. Chiar dacă diferite eșantioane pot avea diferențe de calitate, este bine să spunem că bleeding-ul sau strălucirea nu vor fi o problemă pentru cei care cumpără acest monitor.
Răspunsul pixelilor & întârzierea de input
Cifrele de mai sus facilitează detectarea ecranelor care au o rată de actualizare maximă de 75Hz. Primele patru merg până la 144Hz și au o durată de afișare mai rapidă a ecranului și o latență de input mai mică. Totuși, nu ai nevoie de o viteză super mare pentru a te bucura fără probleme de gaming.
FreeSync oferă o experiență fără întreruperi și menține întârzierea (decalajul) de input la nivel scăzut. Cu siguranță există monitoare mai rapide, dar atunci când cauți monitoare în această gamă de prețuri, sistemul de gaming asociat este probabil să fie modest.
Rezultatul de 144 FPS este excelent, dar vei avea nevoie de o placă video scumpă pentru a atinge acest nivel, chiar și la rezoluția FHD. 75Hz este suficient, când monitorul are parte și de o putere de procesare pe măsură.
Gaming cu FreeSync
Desigur, am fost răsfățați cu monitoare de gaming de 144Hz, care au fost testate recent în laboratorul nostru. Unii gestionează viteze și mai mari, deși chiar și computerul nostru de putere digitală Storm, cu placa sa grafică GTX Titan X, nu poate să crească framerate-ul mult peste 144 la rezoluția FHD. Și ecranele QHD ajung la aproximativ 100 FPS, în acea configurație.
Desktop-ul nostru de gaming FreeSync este mai modest, având încă vechiul dar puternicul Radeon R9 285. SE2717H oferă, pentru gaming, o experiență similară cu cea pe care am văzut-o la Asus VG245Q. Acțiunea nu va atinge rata maximă de refresh a monitorului, decât dacă rezoluția este redusă semnificativ. Dar ne putem bucura de detalii nemaipomenite la rezoluția FHD și 50-60 FPS.
Asta am văzut atât în Far Cry 4, cât și în Tomb Raider. Îngrijorările cu privire la limita inferioară de 48Hz au fost nefondate. În timp ce FRAPS a raportat ocazional un număr sub aceasta, a fost pentru un timp prea scurt pentru a produce întreruperi ale jocului. Acțiunea a rămas uniformă, pe tot parcursul experienței și imediat am uitat să mai urmărim contorul FPS, în timp ce ne-am afundat în joc.
Un joc mai puțin solicitant, cum este Battlefield 4, înglobează lucrurile în gama FPS 60-70. Nu am reușit niciodată să atingem 75 FPS cu detaliile complet activate, ceea ce este un lucru bun. În mod ideal, vrei să fii chiar sub limita superioară, pentru a evita orice întârziere asociată cu aglomerarea cadrelor.
Este de reținut faptul că un monitor precum SE2717H oferă o experiență excelentă de joc, la acest preț. Nu va oferi detaliile pe care le are concurența mai scumpă, dar faptul că elimină ruperea cadrelor și că implementează o funcție utilă și non-intruzivă de overdrive, crează o experiență similară în proporție de 95% față de cea livrată de un produs premium. Faptul că Dell-ul costă mai puțin de jumătate față de un ecran QHD cu G-Sync, îl face doar mai atractiv pentru potențialii cumpărători.
Concluzie
Este cert că adaptive-refresh sub forma G-Sync și FreeSync nu mai este o tehnologie nouă sau la început. Am văzut zeci de display-uri noi care prezintă un tip sau altul, toate introduse în ultimii trei ani. Ceea ce devine clar este faptul că G-Sync, cu costul să ridicat, este destinat mai mult produselor premium, în timp ce FreeSync este orientat mai mult spre produsele care doresc să creeze valoare.
Desigur, aceasta nu este o regulă. Unele monitoare mai scumpe, în special cele ultra-largi și curbate, încorporează FreeSync și te vor ”ușura” de aproximativ 4-5000 lei. Însă tehnologia AMD a adus prelucrarea video premium într-o zonă mai accesibilă, din punct de vedere al prețului.
După ce ai citit comentariile noastre cu privire la recenzie, este clar că suntem fani ai luli SE2717H. Pentru aproximativ 1000 RON (la momentul recenziei) obții un ecran IPS de calitate cu FreeSync și o acuratețe excelentă a culorilor.
Gama este deosebit de strânsă și rivalizează cu majoritatea afișajelor din baza noastră de date. Contrastul este relativ mediu, dar percepția adâncimii este crescută, datorită gama tracking, care este precisă. Culoarea este excelentă, de asemenea.
În afară de o sub-saturație minoră în albastrul de bază, testele noastre la gama de culori și luminanță arată rezultate care sunt aproape de optim. Chiar dacă poți stoarce ultima picătură de performanță din SE2717H făcând o calibrare, nu este chiar atât de necesar. Credem că se vede minunat fără aceasta.
Unii potențiali cumpărători pot fi îngrijorați cu privire la rezoluția FHD și la fereastra operațională FreeSync destul de mică. Testele noastre de gaming nu au arătat nici o problemă. Am mai repetat faptul că rezoluția nu contează la fel de mult cât contează calitatea mișcării, contrastul și acuratețea culorii. Atunci când aceste lucruri se întâmplă, densitatea suplimentară de pixeli furnizată de un ecran QHD sau UHD nu are un impact suplimentar.
Ne-am menținut sistemul de testare FreeSync la un nivel scăzut cu un motiv anume. Reprezintă o configurație mai obișnuită decât cea a calculatorului nostru super-puternic Digital Storm cu placă GTX Titan X și procesor răcit cu lichid. Pentru mai puțin de o mie de dolari, oricine poate găsi un sistem de gaming decent bazat pe o placă Radeon, la prețuri avantajoase și să-și procure un ecran ca Dell SE2717H.
Într-o bună zi, cu toții vom juca jocuri la UHD și chiar peste, cu 144Hz și adaptive-refresh. Dar ziua aceea încă nu a venit; nici nu este probabil să vină prea curând. Deocamdată, și în viitorul rezonabil, cei care avem bugetele medii pentru sistemul de gaming ne putem delecta cu produse precum SE2717H. Oferă o experiență excelentă în gaming și are puterea să le ruleze pe toate. Pentru performanțele sale solide și valoarea deosebită, îi oferim nota zece.
Verifică preț Dell SE2717H IPS FreeSync aici!
Citește și:
- Monitor LG 25UM58-P – Review și păreri
- Laptop Lenovo Legion Y540 – Review și păreri
- Cele mai bune căşti de gaming pentru PC