Review Acer CG437K – Monitor de gaming 4K 144Hz de 43-Inch HDR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Acer CG437K.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Acer CG437K oferă un display mare, de calitate, special pentru jocuri, cu specificații de top, cum ar fi ecranul 4K 144Hz cu funcții HDR 1000. Acest monitor este, în esență, un LFGD (large format gaming display), adică un fel de televizor, datorită ecranului imens, dar care nu are problemele asociate. Acer CG437K este o soluție atractivă, atunci când vrei să te joci de pe canapea, fiind în același timp mai ieftin ca un BFGD. Deci, hai sa vedem de ce este capabil, cu adevărat, acest monitor.

Pro

  • Ecran mare, 4K
  • Calitate excelentă a imaginii la setări standard
  • Performanță impresionantă a sistemului HDR
  • Compatibil cu FreeSync / G-Sync
  • Luminozitate și contrast ridicat
  • Recomandat călduros

Contra

  • Rezoluția 4K 144Hz are nevoie de două conexiuni DP
  • Funcționarea la 144Hz oprește sistemele HDR și G-Sync
  • Pot să apară imagini în ceață

Specificații

Dimensiunea ecranului: 43 inch
Rezoluție: 3840 x 2160 UHD
Raport aspect: 16:9
Tehnologia ecranului: Aliniere verticală (VA)
Rata de reîmprospătare: 144 Hz
Timp de răspuns: 4 ms
Raport de contrast: 3000:1
Luminozitate: 1000 cd/m2 vârf
Boxe încorporate: Da (2 x 10 W)
Reglare suport: Înălțime – Nu
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: pivotant – Nu
Reglare suport: pivot – Nu
Compatibilitate VESA: Da (100 x 200)
Conectivitate: DisplayPort 1.4 x 1, HDMI 2.0x 3, USB-C x 1, USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 2, Jack 5 mm (In / Out)
Dimensiuni (L x P x P): 97,79 cm x 67,31 cm x 26,42 cm
Greutate: 18,66 kg

Monitor Acer CG437K vazut din spate.

Design și caracteristici

Acer CG437K nu este un monitor tipic, datorită dimensiunilor, designului și specificațiilor sale, care sunt destinate gamerilor entuziaști. Designul Predator este folosit pentru a oferi produsului un aspect mai provocator, dar și unul premium, în același timp. Ecranul are rame, dar putem să trecem cu vederea acest lucru, întrucât majoritatea ecranelor VA au rame mult mai groase.

Dimensiunea lui Acer CG437K nu este la fel de impresionantă sau impunătoare cum sunt cele ale lui Alienware AW5529QF sau HP Omen X 65. Totuși, aceasta înseamnă că monitorul este mai potrivit pentru configurațiile desktop, fără însă să piardă din potențialul de gaming pentru jocurile de pe canapea. CG437K este mai versatil, datorită acestui lucru, mai ales dacă nu cauți un monitor pentru camera de zi.

Carcasa din spate a lui Acer CG437K are fante masive pentru ventilație, fiind în același timp o caracteristică estetică care se potrivește cu marca Predator. Acest model include patru benzi LED RGB care se conectează la sloturile din monitor și sunt controlate de un submeniu din OSD. Îl poți seta să se sincronizeze cu muzica sau cu anumite jocuri, de exemplu League Of Legends sau poți alege anumite modele sau culori pe care le preferi.

Una dintre caracteristicile speciale ale lui Acer CG437K este senzorul său de lumină ambientală, care se lipește chiar sub rama de jos. Componenta suplimentară detectează cât de luminoasă sau întunecată este lumina din încăperea în care te afli, apoi ajută monitorul să o compenseze. Există, de asemenea, un senzor de proximitate care pune monitorul în așteptare, atunci când nimeni nu este în jur și îl declanșează atunci când detectează o persoană.

Acer CG437K este susținut de un suport metalic extins, care este fixat pe o bază metalică grea, ce oferă siguranță și rezistență. Poți ajusta înclinarea monitorului, față de setarea din fabrică, dar rareori va trebui să ajustezi un monitor atât de mare. Poți să cumperi separat un suport VESA de 100 x200, dar e destul de greu să găsești unul care să poată suporta o greutate atât de mare.

Acer CG437K poate arăta ca un televizor de înaltă performanță dar, în fapt, este un monitor de gaming complet echipat. Aspectul include trei porturi HDMI 2.0, la fel ca în cazul majorității televizoarelor 4K, dar vei găsi, de asemenea, două porturi DisplayPort 1.4, pentru PC și semnalul 4K 144Hz. Există, de asemenea, un total de șapte porturi USB 3.0 pe monitor, ceea ce îi permite să gestioneze aproape orice fel de periferice pe care le poate avea o configurație normală de calculator.

O altă caracteristică specială a lui Acer CG437K este că vine cu un slot USB-C pe care îl poți utiliza pentru a conecta dispozitive mobile. Acest conector adaugă și mai multă flexibilitate monitorului, care oricum este deja foarte versatil, deoarece poate primi semnale video de la mai multe tipuri de dispozitive. Cu toate acestea, din păcate, sursa sa de energie este limitată la doar 30 de wați.

Există, de asemenea, o telecomandă dedicată pentru Acer CG437K, care facilitează ajustarea câtorva setări, atunci când ești pe canapea. Cu toate acestea, combinația de patru butoane și joystick este ușor de utilizat, fiind chiar mai rapidă pentru accesul la diverse submeniuri ale OSD-ului.

Acer CG437K are o pereche de boxe de 10 wați, puternice, cu bass rezonabil, cu sunet clar, în așa fel încât pot fi folosite pentru jocuri și filme. Calitatea sa este comparabilă cu cea oferită de unele televizoare 4K de nivel mediu, așadar unii vor prefera căștile sau sistemele de boxe dedicate, pentru jocuri mai intense. Dar, desigur, este excelent să ai boxe atât de puternice, în condițiile în care majoritatea monitoarelor de gaming oferă doar câte două boxe de 2 wați fiecare.

Monitor Acer CG437K.

Afișaj și performanță

Acer CG437K are un ecran VA de 43 inch cu rezoluție 3840 x 2160, rata de reîmprospătare maximă de 144Hz și timp de răspuns de 4ms. Lumina de fundal are o performanță maximă de 1000 cd/m2 în timp ce contrastul este evaluat la 4000:1. Acest monitor acceptă specificațiile VESA DisplayHDR 1000, ceea ce înseamnă că monitorul are profunzime și culori mai vibrante, la fiecare imagine.

Monitoarele de această dimensiune sunt mai puțin clare decât monitoarele 4K pentru computere, cu care suntem obișnuiți, dar densitatea de 103 PPI a pixelilor nu este ușor de atins. Ecranul arată, în continuare, clar și detaliat și vei vedea punctele individuale doar dacă te apropii foarte mult de ecran. Este posibil să fie nevoie de scalare, la unii dintre utilizatori, dar ecranul extins este extrem de util pentru multitasking.

Acer CG437K oferă o calitate fantastică a culorilor, chiar pe setările standard, începând cu 97% sRGB și 88% acoperire DCI-P3. DeltaE pentru cele două game este de aproximativ 1,33, astfel încât ecranul redă fidel culorile, care sunt saturate, pe setările standard. Temperatura culorii depășește puțin valoarea 6500K, dar variația este prea greu de observat și nu dăunează imaginilor oferite de monitor.

Nivelul Gamma de pe Acer CG437K și modurile sale se încadrează în 2,2, astfel încât ecranul nu pare prea întunecat sau prea luminos, în anumite cazuri. Contrastul maxim înregistrat pe ecranul VA s-a situat la 4900:1, în timp ce lumina de fundal a ajuns până la 940 cd/m2 în SDR și 1250 cd/m2 în HDR. Scala de gri și luminozitatea negrului sunt excelente, astfel încât umbrele și scenele întunecate vor fi vizibile și echilibrate.

Calitatea imaginii monitorului Acer CG437K este deja excelent, pe setările standard. Chiar dacă OSD-ul prezintă o mulțime de opțiuni, cum ar fi glisoare color cu șase axe pentru calibrare, nu o să fie nevoie să le atingi prea des. Îți recomandăm doar să ajustezi luminozitatea și să activezi manual HDR-ul, astfel încât să te poți bucura de maximul de luminozitate, când folosești modul HDR.

Ecranul uniform al lui Acer CG437K a lăsat să se vadă un mic punct focal pe un cadran din colț, care se observa mai greu, atunci când te uitai la o imagine complet neagră. Restul ecranului nu a fost afectat de clouding și defectul nu se observă în timpul jocurilor sau filmelor. Reține că există toleranțe de fabricație, astfel încât nu există două monitoare care să fie identice, în această privință.

Acer CG437K a afișat o rată de reîmprospătare excelentă a pixelilor la 144Hz, cu estompările la valori minime. Trebuie să privești de aproape ecranul pentru a observa traseele, dar asta este normal la monitoarele cu ecran tip VA. Scăderea până la 120Hz nu a arătat nicio diferență majoră, în afară de unele mici estompări, pe alocuri.

Diferența dintre 120Hz și 144Hz este aproape neglijabilă, dar acolo este defectul lui Acer CG437K. Trebuie să utilizezi două cabluri DisplayPort pentru ca monitorul să funcționeze la 144Hz, spre deosebire de Acer X27 și PG27UQ. Cu toate acestea, dacă procedezi așa, vei bloca funcțiile de adaptare sincronizată și HDR, caz în care FreeSync și G-Sync devin inutile.

Utilizarea unui singur cablu DP este mai indicată, chiar dacă pierzi câteva frame-uri, pentru că performanța HDR a produsului este extraordinară. De asemenea, vei avea nevoie de G-Sync și FreeSync la această rezoluție, pentru că toate GPU-urile, chiar și cele de top, vor trebui să lucreze din greu. Întârzierea de input este de 6 ms pentru 120 Hz și, respectiv 5 ms pentru 144 Hz, astfel încât nu există vreo întârziere, indiferent de modul pe care îl alegi.

Monitor Acer CG437K vazut din lateral.

Concluzii

Acer CG437K este un monitor 4K 144Hz fantastic și este obligatoriu atunci când dorești un dispozitiv premium cu toate extra-opțiunile necesare. Ecranul VA este capabil de o calitate excelentă a culorilor, chiar pe setarea standard, în timp ce performanța HDR este impresionantă, în special pentru jocurile compatibile. Monitorul răspunde foarte rapid și precis, așa că nu este necesar să-ți faci griji cu privire la încețoșări și întârzieri, în timp ce te joci pe jocurile preferate.

Singurul defect pe care îl poți lua în considerare la Acer CG437K este problema portului DP, la care trebuie să utilizezi două cabluri pentru a obține rata de reîmprospătare de 144Hz, ceea ce anulează G-Sync și HDR. Acer X27 se poate descurca și cu un singur cablu dar, în acest caz, vei avea o sub-eșantionare cromatică. Cu toate acestea, la ora actuală, monitorul încă este unul dintre cele mai bune opțiuni, dacă vrei să ai o experiență vizuală superioară, în timpul jocurilor.

Verifică preț Acer CG437K aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.