Review Alienware 25 AW2518HF – Monitor de 240Hz pentru gaming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Alienware 25 AW2518HF langa un PC.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Alienware 25 AW2518HF este un monitor super-rapid, 1080p E-Sports, conceput pentru a concura cu monitoare gen Asus PG258Q, cu rata de refresh de 240 Hz, care te înfioară. Numele mărcii care produce acest monitor a fost sinonim cu sisteme ultra-premium de gaming, concepute pentru a oferi computere pasionaților care doresc putere și estetică și sunt dispuși să cheltuiască ceva în plus, pentru ca să le aibă.

Ce este excelent la Alienware 25 AW2518H este că produsul este livrat atât cu G-Sync, cât și cu FreeSync, oferind posibilitatea gamerilor să aleagă între cele două funcționalități, în funcție de ce dorește fiecare.

Specificații

Dimensiunea ecranului: 25 inch
Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
Raport aspect: 16:9
Panou Tehnologie: Twisted Nematic (TN)
Rata de refresh: 240Hz
Timp de răspuns: 1ms
Raport de contrast: 1000:1 (static)
Luminozitate: 400 cd/m²
Difuzoare încorporate: Nu
Suport reglabil: Înălțime – Da
Suport reglabil: Înclinare – Da
Suport reglabil: Articulație – Da
Suport reglabil: Pivotare – Da
Compatibilitate VESA: Da
Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4 x 1, USB 3.0 x 4, mufă Jack pentru căști 3.5mm

Monitor Alienware 25 AW2518HF vazut din fata si din spate.

Design și caracteristici

Alienware 25 AW2518HF are un design futurist, în culorile negru și argintiu mat, cu unghiuri ascuțite și linii elegante. La fel ca modelele similare de pe piață, partea din față a acestui produs este, în cea mai mare parte, fără ramă, cu excepția benzii de jos și a marginilor negre ale panoului, care sunt de așteptat. Partea de jos are sigla Alienware, în timp ce butoanele OSD se ascund sub carcasă.

Partea cea mai interesantă a dispozitivului este suportul cu alură robotizată, care parcă a apărut dintr-un film SF. Conceptul general al mecanismului este similar cu suportul elicoidal al monitoarelor Asus Generația 2. Această componentă oferă posibilitatea reglării înălțimii, înclinării, articulației și pivotarea pentru ca să-l poți privi ușor, din orice poziție.

Alienware 25 AW2518HF este livrat cu caracteristici de conectivitate standard, care sunt suficiente pentru setările tipice. Funcțiile I/O dispuse în jos includ DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, patru porturi USB 3.0 și o mufă pentru căști, plus o alta pentru passthrough audio. Nu este specificat dacă opțiunile G-Sync și FreeSync vor avea layout identic. În caz afirmativ, nu ar trebui să fie o problemă sau un semnal de alarmă, deoarece un monitor de gaming ca acesta va putea fi conectat la cel mult două dispozitive sursă.

Dacă designul SF al suportului nu îți place, îl poți îndepărta complet, pentru a dezvălui fantele de montare VESA. Sincer, dacă îți place monitorul, suportul completează aspectul. În fine, ca o cireașă pe tort, Alienware 25 AW2518HF include iluminarea cu LED-uri pe panoul din spate. Cele trei benzi și logo-ul cu capul de extraterestru par a fi limitate la Alienware Teal, deși noi ne-am fi dorit o funcționalitate RGB.

Monitor Alienware 25 AW2518HF.

Display și funcții

Alienware 25 AW2518HF oferă un ecran TN hyper-rapid de 1080p, cu o rată de refresh de 240Hz, timp de răspuns de 1ms și luminozitate de 400cd/m2. Acest modul este, cel mai probabil, similar cu unitatea AU Optronics, care se află pe alte ecrane E-Sports de 240Hz, cum ar fi Asus PG258Q și AOC Agon AG251FZ. În acest caz, acestea nu sunt ecrane obișnuite, în privința performanței și acurateței culorilor, care sunt cotate ca fiind excelente pentru TN-urile de pe celelalte modele.

Un alt aspect semnificativ al panoului de pe Alienware 25 AW2518HF este capacitatea sa de a avea sub 4ms întârziere de input. Toate modelele similare depășesc cu brio această barieră și ne așteptăm ca cele două modele să aibă diferențe de fracțiuni de milisecundă între ele. În teorie, sub-4ms înseamnă că ecranul are zero întârzieri, ceea ce îl face ideal pentru gaming competițional.

După cum am menționat, Alienware 25 AW2518HF este livrat în două forme, cu SKU cu rol de opțiune FreeSync, în timp ce Alienware 25 AW2518H este versiunea G-Sync.

Din experiență, ambele tehnologii sunt excelente pentru jocuri, deși unii susțin că funcția de strobing perfectă pentru încețoșarea mișcării este mai folositoare la jocurile cu rată mare de refresh. G-Sync este, de asemenea, cunoscut că suportă o scădere de 2% a performanței, dar diferența este prea mică pentru ca cineva să o observe.

Există încă unii entuziaști care se îndoiesc de avantajele practice ale unei rate de actualizare de 240Hz care, așa cum am văzut de la produsele recente, au un preț de la 1000 până la 1500 RON, atunci când oferă peste 144Hz.

Îți recomandăm să testezi monitorul pentru a vedea diferența, eventual să revii la un afișaj mai lent, în așa fel încât să fie mai mare impactul. Refresh 240Hz permite, de asemenea, eliminarea imaginilor cu ceață și fantome și, la ora actuală, nu ne-am putea imagina gaming fără cicluri de mare viteză și tehnologia de uniformizare VRR.

Monitor Alienware 25 AW2518HF vazut din spate.

Concluzii

Ne place designul Alienware 25 AW2518HF, care are forme frumoase și este, apoi, înnoit cu rețetele estetice ale lui Alienware. Dacă acest model folosește un modul similar sau mai nou, față de cel care se găsește și la produsele E-Sports premium, cum ar fi Asus PG258Q, atunci putem fi siguri că acesta va avea un mare succes în vânzări. Alienware este un brand al Dell, astfel încât ne putem aștepta la o calitate bună, cu materiale premium.

Alienware nu este cunoscut pentru produsele ieftine, dar dacă acest nou monitor uimitor cu 240Hz are performanțe egale sau mai bune decât competitorii săi principali, nu vedem nici un motiv pentru ca cineva care vrea să plătească suplimentar pentru un astfel de produs premium să nu-l cumpere.

Verifică preț Alienware 25 AW2518HF aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.