Review AOC Q2781PQ – Monitor IPS elegant și sofisticat 1440p

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor AOC Q2781PQ.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

AOC Q2781PQ este un monitor elegant de 27 inch, conceput pentru a stimula simțurile vizuale cu liniile sale aspectuoase și suportul său special. Deși aspectul poate uneori să te înșele, AOC este un brand de renume cu produse excelente, cum ar fi AOC G2460PF care, deși nu a avut un design excentric, a fost extrem de performant.

Segmentul monitoarelor de 1440p de tip business este unul foarte profitabil, iar producătorii lansează, din când în când, astfel de modele. AOC Q2781PQ este în competiție pentru un loc în categoria monitoarelor premium pentru casă și birou, așa că merită să-l studiem cu mai multă atenție.

Specificații

Dimensiunea ecranului: 27 inch
Rezoluție: 1440p QHD
Raport aspect: 16:9
Ecran Tehnologie: In plane switching (IPS)
Rata de refresh: 60Hz
Timp de răspuns: 4ms
Raport de contrast: 1000:1
Luminozitate: 350 cd/m²
Difuzoare încorporate: Nu
Reglare suport: Înălțime – Nu
Reglare suport: Înclinare – Da (-2 ° / + 16 °)
Reglare suport: Rotație – Nu
Reglare suport: Pivotare – Nu
Compatibilitate VESA: Nu
Conectivitate: DisplayPort 1,2 x 1, HDMI x 2, VGA x 1
Dimensiuni cu suport (LxHxD): 61,49 cm x 45,21 cm x 19,71 cm
Greutate: 5,22 kg

Monitor AOC Q2781PQ vazut din spate.

Design și caracteristici

Designul modern al lui AOC Q2781PQ, cu rame subțiri și un suport splendid, îl fac potrivit pentru încăperi elegante. Designul ramei permite utilizatorilor să se bucure de un ecran care acoperă 93% din suprafața monitorului, plus că are o formă compactă, ideal în cazul în care spațiul tău este puțin mai restrâns.

Carcasa de culoare neagră de abanos accentuează aspectul, dar pe carcasă se vor vedea foarte ușor praful, amprentele și zgârieturile, astfel încât întreținerea dispozitivului ar putea fi destul de dificilă.

Pentru un monitor de 27 de inch, AOC Q2781PQ este compact, deoarece ocupă mai puțin de opt inch din suprafața biroului tău. Din lateral, partea cea mai subțire a monitorului este de doar 15 mm și, chiar dacă iei în considerare zona ușor mai bombată, aparatul este încă destul de subțire.

Ecranul de I/O, orientat în spate, are suficiente opțiuni de conectare pentru cele mai multe dintre dispozitive, deoarece include două porturi HDMI, un DisplayPort și un receptor VGA pentru conexiuni mai vechi. Nu are și porturi USB pentru un confort suplimentar, ceea ce este ciudat, deoarece există suficient spațiu pe acest panou. De asemenea, nu are boxe incluse și, în opinia noastră, având în vedere prețul, acestea ar fi trebuit să fie disponibile, chiar dacă ar fi avut un sunet mai subțire sau aspru.

Unul dintre aspectele extrem de interesante ale lui AOC Q2781PQ este suportul său artistic, cu margini netede, prelucrate. Culoarea argintie se potrivește cu accente care sunt dispuse de-a lungul ramelor, astfel că monitorul arată foarte modern.

Baza subțire ar trebui să permită tastaturilor cu sistem de ridicare să treacă peste ea, astfel încât, dacă spațiul tău este mai limitat sau îți place să tastezi cu mâinile întinse, acesta este un model potrivit. De asemenea, ne-a plăcut faptul că poți să-ți lași telefonul, cheile sau alte obiecte pe baza în formă de U, spre deosebire de alte monitoare, care ocupă fără motiv acest spațiu.

Din păcate, monitorul are doar un grad limitat de înclinare. Ergonomia este un factor imens, atunci când recomandăm produse, deoarece utilizatorii o caută. O modalitate de a rezolva această situație este să folosești suporturi sau postamente adiționale dar, din păcate, AOC Q2781PQ nu include montarea VESA, deoarece carcasa nu are suficientă consistență pentru găurile VESA.

Monitor AOC Q2781PQ.

Display și performanță

AOC Q2781PQ dispune de un ecran IPS de 27 inch cu rezoluție de 1440p, care are un timp de răspuns standard de 4ms și rata de refresh de 60Hz. Ceea ce este remarcabil, în afară de unghiurile de vizualizare excelente, este acuratețea culorilor. Standard, afișajul produce o acoperire de 97% a gamei sRGB cu un Delta E de 1,4, ceea ce este impresionant pentru un astfel de produs cu utilizare mixtă.

Culorile sunt suficient de saturate, în timp ce contrastul se reduce la aproximativ 800:1, astfel încât imaginile noastre de test par vii, iar jocurile sunt fără probleme. Există momente în care culorile par prea calde, așa că setarea acestora ar putea rezolva acest lucru și ar putea ajuta AOC Q2781PQ să redea gama ideală de culori. În opinia noastră, cel mai bine este să lași setările standard și să alegi doar o luminozitate confortabilă pentru ochi.

O problemă pe care am văzut-o la AOC Q2781PQ este că monitorul a avut o mică sângerare a luminii de fundal în partea superioară. Defectul este greu de observat în timpul unor imagini sau videoclipuri obișnuite, dar este deranjant atunci când ecranul este negru. Scurgerea a dat jocului nostru din Overwatch un fel de aură sau flacără, în anumite secvențe, dar nu ne-a determinat să oprim monitorul, deoarece nu a fost chiar atât de deranjant. Considerăm că problema nu este prea mare, dacă te concentrezi pe jocul propriu-zis, iar variațiile de calitate de la displayurile IPS se aplică și în acest caz.

AOC Q2781PQ nu este un monitor de gaming, dar specificațiile nu ar trebui să împiedice pe nimeni să se bucure de jocurile preferate pe acest ecran splendid. Timpul de răspuns de 4ms al displayului IPS a devenit evident de îndată ce am început să ne jucăm Overwatch, cu intercalarea și estomparea imaginilor, cea mai vizibilă fiind la glisarea mouse-ului.

Din fericire, AOC a inclus o funcție Overdrive, care reduce cumva aceste defecte, dar îți recomandăm să folosești setarea minimă, cea medie și maximă conducând la apariția unor fantome în imagini. O altă problemă este că nu te vei bucura de avantajele sincronizării adaptive cu AOC Q2781PQ, întrucât nu există o rezoluție superioară.

Monitor AOC Q2781PQ vazut din lateral.

Concluzii

AOC Q2781PQ este impresionant, atât în ​​ceea ce privește aspectul, cât și în ceea ce privește performanța, dar unele performanțe sunt insuficiente. Funcțiile de gaming care lipsesc, cum ar fi FreeSync, reprezintă un motiv de renunțare și, chiar dacă monitoarele 1440p se vând ca pâinea caldă, există o concurență acerbă pe acest segment. Prețul nu este mare, dacă compari cu beneficiile oferite și cu reputația AOC, dar ne așteptam ca unele accesorii suplimentare, cum ar fi boxele, să fie disponibile în acest produs.

Cu toate acestea, nu putem renunța prea ușor la AOC Q2781PQ, deoarece performează bine la anumiți indicatori cheie. Culorile și contrastul sunt excelente, în timp ce receptivitatea este în conformitate cu așteptările noastre. Recomandăm acest produs pentru activitatea de bază de acasă, cum ar fi navigarea și filmele, rezoluția nativă permițând multitasking, iar monitorul arată suficient de bine pentru a-l pune în camera de zi sau chiar într-un birou directorial.

Verifică preț AOC Q2781PQ aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.