Asus MB16AMT este un monitor portabil nou și îmbunătățit, care încorporează mai multe funcționalități, alături de touchscreen. Dispozitivul are un ecran de 15.6 și este ultraslim, așa că va putea fi strecurat ușor în geanta de laptop. Asus MB16AMT are un preț puțin mai ridicat, dar și multe funcționalități, așadar haide să verificăm dacă funcționează mai bine decât Asus MB16ACE.
Pro
- Subțire și ușor
- Ecran IPS precis
- Funcționare cu un singur cablu USB-C
- Micro HDMI și boxe incluse
Contra
- Acoperire sRGB redusă
- Culorile spălăcite
Specificații Asus MB16AMT
Dimensiunea ecranului: 16 inch
Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
Raport aspect: 16:9
Tehnologie ecran: In-Plane Switching (IPS)
Rata de refresh: 60Hz
Raport de contrast: 700: 1
Luminozitate: 250 cd / m²
Difuzoare încorporate: Da (2 x 1 W)
Reglare suport: Înălțime – Nu
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Rotire – Nu
Reglare suport: Pivotare – Nu
Compatibilitate VESA: Nu
Conectivitate: USB-C x 1, Micro HDMI 1.4 x 1
Dimensiuni cu suport (L x H x D): 35,97 cm x 22,61 cm x 1,02 cm
Greutate: 0.90 kg
Design și caracteristici
Asus MB16AMT are același aspect plăcut ca și restul monitoarelor portabile din seria MB16. Dispozitivul arată ca o tabletă profesională, în timp ce carcasa de culoare gri antracit oferă un aspect plăcut, ușor de asociat cu cele mai multe modele de laptop. Displayul are rame, dar acestea sunt înguste și nu pot să distragă utilizatorii.
Dimensiunea lui Asus MB16AMT este identică cu cea a monitoarelor mai accesibile, dar este puțin mai gros cu câțiva milimetri și cântărește aproape un kilogram. Acest model are o baterie internă care oferă până la patru ore, la luminozitate maximă. Deși este puțin mai greu, oferă un compromis binevenit, care îți va permite să lucrezi mai mult timp la laptop.
Un alt aspect care ne place la Asus MB16AMT este faptul că are un joystick OSD pe rama inferioară. Este mai ușor să reglezi setările, iar poziția este confortabilă pentru degetul mare, dacă ții ecranul ca pe o tabletă. Butonul din partea opusă este un comutator de alimentare, așa că produsul este foarte ușor de utilizat.
Există, de asemenea, opțiunea de a utiliza aplicația Asus DislayWidget, care îți permite să controlezi OSD direct din sistemul de operare. Acesta poate fi folosit pentru ajustări minore, cum ar fi luminozitatea, dar joystick-ul OSD este mai confortabil de utilizat.
Asus MB16AMT este livrat cu obișnuitul capac de protecție care se poate împături în trei și care se poate folosi și ca suport al ecranului. Poți să pliezi capacul în mai multe moduri, astfel încât să poți susține monitorul atât în modul portret, cât și modul peisaj. Capacul se atașează de partea din spate a carcasei cu ajutorul unei benzi magnetice, care o ține strâns.
Pe Asus MB16AMT există, de asemenea, o fantă pentru pen, în care poți introduce stiloul pentru a păstra afișajul în poziție verticală. Orice tip de pen este bun, dar recomandăm utilizarea celor metalice pentru o rigiditate și stabilitate suplimentară. Cu toate acestea, această variantă vine deja cu un pen 3 în 1 pe care îl poți folosi ca stylus, pentru a nota pe hârtie și ca suport secundar pentru monitor, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji.
Asus MB16AMT folosește, de asemenea, combinația USB-C cu modul DP Alt pentru funcționarea cu un singur cablu. Cu toate acestea, acest model include și un port Micro HDMI, care îți permite să conectezi mai multe dispozitive.
Este posibil să fii nevoit să utilizezi un adaptor, deoarece este un port micro, dar nu este un inconvenient major, comparativ cu flexibilitatea pe care o oferă.
Perechea de boxe de 1 watt de pe Asus MB16AMT este utilă, în special dacă te uiți la conținut media de pe dispozitive mai mici, cum ar fi telefonul. Totuși, nu au suficientă putere pentru a egala boxele încorporate pe majoritatea laptopurilor, așa că sunt cam inutile. Totuși, nu mă înțelege greșit: desigur, este bine să ai o funcționalitate care crește valoarea și versatilitatea produsului.
Display și performanță
Asus MB16AMT oferă un ecran IPS de 15,6 inch cu o rezoluție de 1920 x 1080, o rată de refresh de 60Hz și un ecran multi-touch capacitiv în 10 puncte. Lumina de fundal este limitată la 250 cd/m2, în timp ce contrastul este, de asemenea, mai mic decât cel tipic, de 700:1.
Aceste specificații nu sunt suficiente pentru aplicații de ultimă generație, cum ar fi editarea media, însă sunt destul de bune pentru a îmbunătăți confortul și a avea un al doilea monitor portabil.
Densitatea pixelilor Asus MB16AMT este puțin peste 142 PPI, astfel încât ecranul să arate mai clar și mai curat decât monitorul tău tipic de birou. De asemenea, este excelent pentru citit, deoarece textul nu este prea mic și este comparabil cu majoritatea laptopurilor de 1080p. Singurul dezavantaj este limitarea spațiului virtual, dar asta este tipic pentru displayurile secundare.
Asus MB16AMT este destul de receptiv atunci când utilizezi ecranul său tactil, indiferent dacă folosești degetele sau stiloul inclus. Aproape orice gest pe care l-ai folosi pe o tabletă funcționează și pe acest model, dar asta depinde de locul în care-l conectezi. Produsele bazate pe Windows și Android nu arătau nicio limită, dar MacBook-urile și dispozitivele iOS, cum este iPad-ul, aveau o funcționalitate limitată la atingere.
Performanța afișată pentru Asus MB16AMT este comparabilă cu cea a monitoarelor mai scumpe livrate de acest producător, începând cu acoperirea sa de 70% a gamei sRGB. Precizia este puțin mai bună, de 1.1, așadar vei obține culori puternice, în ciuda lipsei de vitalitate a acestora. Temperatura culorii este mai mică decât cea ideală, de doar 6500K, dar deviația nu conduce la un dezechilibru în aspectul general al imaginilor.
Asus MB16AMT a reușit să ajungă o luminozitate la 240 cd/m2, față de valoarea oficială de 250 cd/m2, care este, totuși, puțin prea mult pentru utilizarea de zi cu zi. Singura situație în care lumina suplimentară a fundalului este utilă ar fi atunci când ești în aer liber sau într-o cameră luminoasă, deoarece poate ajuta la limitarea strălucirii ecranului. Îți recomandăm să începi de la 50% pentru a fi în siguranță, apoi să ajustezi în sus sau în jos, în funcție de lumina din jurul tău.
Unul dintre punctele forte ale lui Asus MB16AMT este raportul său de contrast, care este de 1280:1. Ecranul poate avea, în continuare, un negru cenușiu, ca toate ecranele IPS, dar există o îmbunătățire vizibilă în privința tonurilor de gri și în redarea culorilor. Definiția dintre culori și nuanțe este, de asemenea, vizibil mai bună în acest model, comparativ cu varianta mai veche MB16AC.
De asemenea, nu am observat probleme de uniformitate sau scurgeri de iluminare de fundal pe Asus MB16AMT, ceea ce înseamnă că ecranul are o putere excelentă. Ecranul este mai mic, deci șansele de a avea defecte sunt mai mici. Cu toate acestea, trebuie să știi că toate ecranele tip IPS au performanțe ce pot avea deviații mari, față de valorile standard comunicate de producător.
Asus MB16AMT nu este gândit pentru utilizarea pentru gaming și este limitat la 60Hz, astfel încât estomparea devine vizibilă în jocurile cu ritm rapid. Nu va fi nici o problemă, dacă te joci ocazional pe console Nintendo Switch, mai ales în cazul jocurilor single-player care sunt bazate pe o poveste. Monitorul nu are funcții de îmbunătățire a mișcării, cum ar fi ELMB, așa că trebuie să rămâi cu aceste setări, în cazul în care vrei să-l utilizezi la jocuri.
Asus MB16AMT nu are FreeSync, astfel încât, în mod natural, compatibilitatea G-Sync este, de asemenea, fără probleme. Nu este surprinzătoare lipsa acestei funcționalități, întrucât monitorul a fost conceput pentru creșterea productivității. Întârzierea de input nu a putut fi măsurată cu exactitate, dar se pare că este comparabil cu cea de la MB16ACE.
Concluzii
Asus MB16AMT este o achiziție mai bună dacă te gândești la funcțiile suplimentare pe care le oferă, cum ar fi portul micro HDMI. De asemenea, ne-a plăcut stiloul care este funcțional și esențial pentru monitor și este extrem de util. MB16AMT are o baterie încorporată foarte folositoare, iar multiplele accesorii îl fac să fie un monitor de top.
Cu toate acestea, Asus MB16AMT este considerabil mai scump, deoarece te costă cu 500 RON în plus. De asemenea, nu îmbunătățește semnificativ calitatea imaginii, deoarece acoperirea sRGB este încă foarte limitată. Este o alegere excelentă pentru utilizare profesională sau de afaceri, dar ne-am fi dorit ca Asus să crească calitatea culorilor.
Verifică preț Asus MB16AMT aici!
Citește și:
- Review BenQ Zowie XL2731 – 144Hz E-Sports Gaming Monitor cu Color Vibrance
- Review monitor AOC 27G2 IPS de 144Hz cu FreeSync
- Review și păreri combină frigorifică Liebherr Confort CUag 3311