Review Dell P2419HC – Monitor IPS accesibil 1080p cu USB-C

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Dell P2419HC.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Dell P2419HC este cel mai mic monitor USB-C pe care-l poți obține de la un brand cu reputație excelentă în privința monitoarelor business. Dell are un portofoliu extins pentru orice nișă și fiecare buget, dar am fost foarte mulțumiți că există conectivitate USB-C și în afara categoriei premium. Dell P2419HC este foarte atractiv, deoarece este extrem de practic, dar oare oferă o performanță pe măsura prețului mai ridicat?

Pro

  • Monitor USB-C foarte accesibil
  • Ecran IPS precis
  • Contrast bun
  • multitudine de opțiuni de conectare
  • Calitate excelentă

Contra

  • Uniformitatea ar putea fi mai bună
  • Butoane OSD
  • Răspuns lent

Specificații Dell P2419HC

Dimensiunea ecranului: 24 inch
Rezoluție: 1920 x 1080p
Raport aspect: 16:9
Ecran Tehnologie: In-Plane Switching (IPS)
Rata de refresh: 60Hz
Timp de răspuns: 5ms
Raport de contrast: 1000:1 (static)
Luminozitate: 250 cd / m²
Difuzoare încorporate: Nu
Reglare suport: Înălțime – Da
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Rotație – Da
Reglare suport: Pivotare – Da
Compatibilitate VESA: Da
Conectivitate: DisplayPort 1.2, DP Out x 1, HDMI 1.4 x 1, VGA x 1, USB 3.0 x 4, USB-C x 1 (variante HC) jack 3.5mm
Dimensiuni (L x W x H): 60,96 cm x 39,42 cm x 18,49 cm
Greutate: 7,26 kg

Monitor Dell P2419HC vazut din spate.

Design și caracteristici

Dell P2419HC arată la fel ca majoritatea monitoarelor Dell, cu excepția designului mai subțire, ceea ce îl face ideal pentru medii sofisticate. Tonurile de negru și gri au fost întotdeauna la modă, spre deosebire de designul strident sau agresiv, care încearcă să facă un produs să arate mai cool.

Acest model are, de asemenea, designul InifinityEdge care elimină ramele groase; totuși, vei vedea, în continuare, marginile foarte subțiri ale ecranului, în lateral.

Dell P2419HC are materiale de calitate foarte bună, care au arătat și s-au simțit excelent atunci când am scos monitorul din cutie. Materialele sunt rezistente și suficient de groase pentru a rezista chiar și unor șocuri, iar îmbinările carcasei sunt, de asemenea, de mare calitate. De asemenea, monitorul rămâne stabil, odată instalat pe birou, deci nu trebuie să-ți faci griji pentru accidente.

Un lucru care nu ne-a plăcut la Dell P2419HC este faptul că folosește butoane pentru setări, în loc de joystick, care este mai facil de utilizat. Prețul nu este o scuză, întrucât alte mărci, cum ar fi Samsung, oferă setări simple cu ajutorul unui singur buton JOG. Utilizarea setărilor și a submeniurilor necesită ceva timp și efort, mai ales atunci când lucrezi pe întuneric.

Dell P2419HC are un suport complet reglabil, care îți va permite să alegi, cu ușurință, unghiul favorit. Poți să-l înclini, rotești, pivotezi și să-i reglezi înălțimea ecranului, spre deosebire de majoritatea monitoarelor business, care sunt mult mai limitate, în această privință. Poți opta, de asemenea, pentru utilizarea unui suport VESA, dar asta nu este necesar, în afara de cazul în care nu mai ai spațiu pe birou.

Recomandăm să cumperi un suport VESA doar dacă dorești să utilizezi două sau trei monitoare. Dell P2419HC are o dimensiune rezonabilă, în conformitate cu standardele actuale ale monitoarelor de 24 inch, așa că ne imaginăm că va încăpea, cu ușurință, pe majoritatea birourilor. Suportul este puțin mai lat decât la alte modele, dar monitorul este subțire, astfel încât poți să-ți pui unele lucruri pe el.

Una dintre caracteristicile speciale ale Dell P2419HC este conectivitatea, care a fost proiectată pentru aplicații business. I/O include DisplayPort 1.2 și o ieșire DP 1.2, un port HDMI 1.4 și un port USB-C cu o putere de până la 65 de wați. Există, de asemenea, un număr de patru porturi USB 3.0 pe dispozitiv, două fiind poziționate în lateral, pentru ca să poată fi accesate mai ușor.

Știm că 65 de wați produși de un port nu este prea mult, dar ar trebui să fie suficient pentru a menține bateria unor notebook-uri moderne, cum ar fi MacBook Air sau Chromebook-urile, în timpul utilizării. Laptopurile mai puternice au, de obicei, nevoie de 80 W sau mai mult dar, totuși se vor încărca și de la acest monitor, atunci când sunt în standby sau când nu execută sarcini dificile.

Monitor Dell P2419HC.

Display și performanță

Dell P2419HC oferă un ecran IPS de 24 inch cu rezoluție 1920 x 1080, rata de refresh 60Hz și timp de răspuns de minim 5ms. Lumina de fundal este mai slabă decât varianta de 27 inch, de doar 250 cd / m2, în timp ce contrastul nominal este același, de 1000:1. Specificațiile monitorului nu sunt suficiente pentru a rula jocuri sau pentru a edita imagini, dar sunt potrivite pentru activitățile zilnice, cum ar fi navigarea și procesarea documentelor.

Ecranul Dell P2419HC de 24 inch este perfect pentru o rezoluție de 1080p, deoarece nu strică aspectul pixelilor. Vizualizarea textelor mici este ușoară, deci nu va trebui să utilizezi scalarea din Windows. Este compatibil cu orice GPU de pe piață, așa că poți seta pe maxim rata de refresh.

Dell P2419HC are performanțe decente în privința calității culorilor, începând cu o acoperire de 97% a gamei sRGB. Temperatura culorii este puțin mai mare decât 6500K, dar nu este la fel de deranjantă, comparativ cu alte monitoare sRGB. Setările implicite conduc la o medie DeltaE de 1.9, dar poți s-o calibrezi la un DE cu valoarea de 0.5, dacă ai instrumentele potrivite.

Dell P2419HC poate ajunge la ratingul maxim de iluminare a fundalului cu output de 252 cd / m2, dar ceea ce ne place este că are un contrast bun, care a ajuns la 1050:1, la luminozitate de 30%. Această caracteristică a oferit o performanță mai bună la tonurile de gri, dar s-a menținut aspectul cenușiu al ecranelor IPS, atunci când este folosit pe întuneric.

Uniformitatea displayului, pe de altă parte, ar putea fi îmbunătățită, deoarece cadranele superioare ale ecranului erau mai slabe decât restul. Pot să apară unele decolorări, în special atunci când sunt vizionate filme viu colorate. Nu au existat scurgeri ale luminii de fundal sau întunecări de niciun fel, dar e bine să știi că acest lucru este afectat și de toleranțele din procesul de fabricație.

Dell P2419HC nu este la fel de senzitiv ca alte monitoare de gaming pe care le-am testat, care au prețuri similare, deoarece au fost vizibile unele încețoșări ale imaginii, în secvențele cu ritm rapid. Este de înțeles, deoarece acest model are o rată de refresh de doar 60Hz și, cel mai probabil, nu vei vrea să-l folosești pentru jocuri în regim competițional. Poți utiliza funcția overdrive din meniul OSD, dar îți recomandăm să folosești setarea moderată, deoarece maximul va induce o depășire excesivă.

Dell P2419HC nu are FreeSync, deci, în mod natural, compatibilitatea G-Sync nu există. Este ușor să rulezi jocuri la setări maxime cu acest monitor dar, totuși, trebuie să optimizezi setările de gaming dacă apar imagini sacadate. Întârzierea de input este de 12ms, ceea ce este mai mult decât de obicei, dar majoritatea utilizatorilor nu vor sesiza acest aspect.

Mufe conectare monitor Dell P2419HC.

Concluzii

Dell P2419HC merită să fie cumpărat datorită conectivității sale excelente și prețului solicitat, care este foarte rezonabil. Tehnologia USB-C era disponibilă doar la monitoarele premium, dar ne bucurăm că Dell a decis să o ofere și pentru monitoare de buget redus. Oferă o calitate excelentă a imaginii și funcționalitate superioară, deci are un raport foarte bun calitate-preț.

Există câteva limitări, desigur, cum ar fi problemele de uniformitate și aspectul butoanelor OSD, care ar trebui să fie schimbate cu un joystick. Cu toate acestea, considerăm că aceste aspecte sunt minore, în special în comparație cu ceea ce oferă monitorul și cu prețul solicitat. În general, Dell P2419HC este o achiziție excelentă, mai ales dacă dorești un monitor la preț accesibil pentru laptopurile și stațiile de lucru cu port USB-C.

Verifică preț Dell P2419HC aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.