Review Dell S3220DGF – Monitor de 32-inch curbat QHD pentru gaming, la un preț accesibil

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Dell S3220DGF langa un calcultator, tastatura cu mouse si casti.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Dell S3220DGF este un monitor de gaming accesibil cu performanțe excelente, cum ar fi rata de refresh de 165Hz. Este, de asemenea, un produs singular, oferit de Dell, ale cărui monitoare curbate sunt rezervate, de obicei, celor ultrawide. Dell S3220DGF este o propunere foarte atrăgătoare dacă dorești să faci gaming imersiv, dar ce poate oferi acest produs, pentru a fi peste competitori?

Specificații Dell S3220DGF

Dimensiunea ecranului: 32 inch
Rezoluție: 2560 x 1440 QHD
Raport aspect: 16: 9
Ecran Tehnologie: Aliniere verticală (VA)
Rata de refresh: 165Hz
Timp de răspuns: 4ms
Raport de contrast: 3000: 1
Luminozitate: 400cd / m²
Boxe încorporate: Da (2 x 2 W)
Reglare suport: Înălțime – Da
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Rotire – Da
Reglare suport: Pivotare – Nu
Compatibilitate VESA: Da 100 x 100
Conectivitate: DisplayPort 1.4x 1, HDMI 0 x 2, USB 3.0 x 4, 3.5mm Jack x 2
Dimensiuni cu suport (L x H x D): 70,9 cm x 50,0 cm x 24,9 cm
Greutate: 7,63 kg

Monitor Dell S3220DGF.

Design și caracteristici

Dell S3220DGF arată ca un monitor Dell adevărat și are o alura business, dar care se potrivește și altor scopuri. Carcasa de culoarea negru mat metalizat este foarte uzuală, într-o piață în care majoritatea preferă un design agresiv, noi preferăm aspectul mai clasic. Display-ul nu are rame pe trei dintre laturi însă marginea este vizibilă, atunci când monitorul este în funcțiune.

Specificația aceasta, împreună cu dimensiunile reduse ale lui Dell S3220DGF, îl fac un candidat ideal pentru cazul în care dorești să ai 3 monitoare, de exemplu pentru cazul în care joci jocuri cu mașini sau simulatoare de zbor. De asemenea, trebuie să știi că monitorul are 28 de inch lățime, așa că s-ar putea să fie să fie nevoie de o prindere specială în perete sau de un birou mai mare.

Calitatea carcasei lui Dell S3220DGF este extraordinară și nu există defecte vizibile în privința monitorului pe care îl am testat. Fiecare parte se îmbină perfect cu celelalte, iar plasticul utilizat nu este fragil sau subțire.

Dell S3220DGF poate fi considerat ca o îmbunătățire semnificativă a gamei de monitoare pentru gaming, cu excepția butoanelor pentru setări. Aceste butoane se găsesc la baza monitorului, așa că sunt ușor de accesat. Totuși poți ușor să apeși, din greșeală, butonul greșit, dacă nu ai mai memorat secvența de apăsare, în special dacă ești pe întuneric.

Dell S3220DGF se poate monta pe perete folosind sistemul VESA, însă nu este necesar să cumperi separat acest suport, mai puțin în cazul în care dorești să utilizezi mai multe monitoare. Suportul inclus oferă stabilitate excelentă, însă permite și înclinarea, rotirea, și ajustarea înălțimii monitorului. Postamentul ocupă un spațiu semnificativ, dar acest lucru este de înțeles, având în vedere dimensiunea dispozitivului.

O altă caracteristică excelentă a lui Dell S3220DGF este panoul I/O care include absolut toate porturile necesare. Zona de input video conține două porturi HDMI 2.0 și un conector DisplayPort 1.4, pe care va trebui să-l utilizezi dacă dorești să-l folosești monitorul la 165Hz. Există două mufe jack 3.5mm pentru ieșiri audio și un total de cinci porturi USB 3.0, la acest monitor.

Apreciem faptul că Dell S3220DGF a hotărât să plaseze două dintre porturile USB și mufa pentru căștile jack în partea de jos a monitorului, în loc să le dispună în secțiunea I/O. În acest mod, utilizatorii pot conecta mai ușor cablurile sau accesoriile pentru încărcare, fără să fie necesar să încline aparatul. Monitorul nu are boxe, însă acest lucru este rareori un impediment, în special pentru cazul în care folosești pentru gaming.

Monitor Dell S3220DGF vazut din fata si din spate.

Display și performanțe

Dell S3220DGF are un ecran curbat de 32 inch tip VA, cu o rezoluție de 2560 x 1440, rată maximă de refresh 165Hz și timp de răspuns de 4ms. Rata de contrast este de 3000:1, iar lumina de fundal ajunge la 400 cd/m2 pentru VESA Display HDR 400. Dimensiunea acestui monitor, cu raza lui de 1800mm, îl fac o alegere ideală pentru jocuri imersive, în special dacă dorești să utilizezi trei monitoare.

Densitatea pixelilor ecranului lui Dell S3220DGF este comparabilă cu cea a unui monitor de 24 inch 1080p, așadar imaginea s-ar putea să nu fie la fel de proaspătă ca la un monitor de 27 inch, atunci când este privit de aproape. Totuși, creșterea de aproximativ 67% a numărului de pixeli va îmbunătății aspectul obiectelor, de exemplu făcând marginile mai drepte. 4K este mai potrivit pentru această dimensiune, dar cel puțin nu va fi necesar să utilizezi scalarea.

Dell S3220DGF poate produce aproximativ 100% din gama sRGB, însă nu reușește să atingă anumite specificații. DCI-P3 acoperă aproximativ 79%, așadar nu poți să te aștepți la o la o experiență HDR, din partea acestui monitor. Vestea bună este că ecranul are o setare excelentă din fabrică, care produce o acuratețe medie Delta 1.19, cu setările standard.

Temperatura culorilor necesită câteva setări întrucât este mai mare decât cea obișnuită, dar asta este tipic pe monitoarele sRGB oricum. Rata de contrast a modulului VA folosit ajunge la 2980:1, așa că nu trebuie să-ți faci griji în privința culorilor spălăcite sau a iluminării slabe. Gamma este puțin mai mic decât valoarea optimă, fiind de 2.18. Trebuie să specificăm că diferența este vizibilă doar unui ochi foarte experimentat.

Uniformitatea lui Dell S3220DGF este bună, mai ales dacă considerăm că este un display curbat. Vei vedea câțiva norișori în colțuri și în partea de sus a monitorului, însă acestea sunt vizibile doar la imaginile complet negre. Trebuie să știi că acest aspect poate varia de la un monitor la altul, însă nu trebuie să îți faci în privința distorsiunilor imaginilor, așa cum este cazul la monitoarele IPS.

Dell S3220DGF oferă compatibilitate HDR, însă aceasta este la un nivel limitat, specifică standardului VESA DisplayHDR 400. Monitorul poate să redea efectul HDR doar parțial, așadar nu vei vedea o lumină fantastică sau detalii ale obiectelor atunci când acest mod este activat.

Există câteva îmbunătățiri pentru funcționarea generală a jocurilor, dar trebuie să știi că acest model utilizează o iluminare a marginilor care nu are zone individuale pentru întunecări.

Dell S3220DGF este un monitor tip VA, deci are un timp de răspuns mai mic al pixelilor, ceea ce îl face predispus apariției de fantome. Recomandăm setarea funcției Overdrive pe Super Fast, pentru eliminarea dârelor nedorite și a urmelor care se întâlnesc la jocurile cu acțiune rapidă. Monitorul nu are mod 1ms MPRT, dar suntem fericiți că implementarea OD funcționează fără să adauge un overshoot semnificativ.

Dell S3220DGF este un monitor pentru gaming FreeSync 2, ceea ce îl face să fie o pereche excelentă pentru Radeon 5700XT. Totuși, poți utiliza plăci video Nvidia mai puternice, cum ar fi RTX 2080Ti, pentru a vedea mai multe FPS, întrucât este compatibil cu G-Sync. Întârzierea de input este de aproximativ 5ms la 165Hz, deci nu trebuie să îți faci griji că vei avea întârzieri, în timp ce joci jocurile preferate.

Monitor Dell S3220DGF vazut din lateral.

Concluzii

Dell S3220DGF este un monitor de gaming extraordinar, fie că discutăm despre jocuri imersive sau competiționale. Displayul de 32 inch este extraordinar și-ți va uimi simțurile, dar unii ar dori rezoluție 4K, având în vedere dimensiunea ecranului. Monitorul are o calitate extraordinară a imaginii, cu setările din fabrică, deși poți să te joci puțin prin meniuri, pentru ca să-l personalizezi cum dorești.

De asemenea, este extraordinar că Dell S3220DGF lucrează fără probleme cu G-Sync și FreeSync, ceea ce îl face atractiv pentru mai mulți utilizatori. Singura noastră sesizare este lipsa unui joystick pentru setările monitorului, însă mulți nici nu vor trebui să seteze altfel monitorul. Poți considera acest monitor este în top 3 al opțiunilor, dacă cauți un monitor de 32 inch QHD pentru gaming.

Verifică preț Dell S3220DGF aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.