Review Lepow Z1 – Cel mai ieftin monitor portabil IPS 1080p cu USB-C

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor portabil Lepow Z1.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Lepow Z1 este, în prezent, cel mai accesibil monitor USB-C portabil de pe piață, cu specificații bune și design atractiv. Este una dintre ofertele la care reziști cu greu atunci când cauți un monitor secundar portabil, mai ales dacă nu vrei să cheltui prea mult. Lepow Z1 pare prea bun pentru ca să fie și adevărat, față de concurența sa de aproximativ 1000 RON, așa că hai să vedem ce poate să ofere.

Pro

  • Preț excelent
  • Design simplu și funcțional
  • Subțire și ușor
  • Performanțe rezonabile pentru jocuri

Contra

  • Calitatea slabă a imaginii
  • Luminozitate și contrast limitat

Specificații Lepow Z1

Dimensiunea ecranului: 15.6 inch
Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
Raport aspect: 16: 9
Tehnologie ecran: In-Plane Switching (IPS)
Rata de refresh: 60Hz
Raport de contrast: 1000:1
Luminozitate: 300 cd/m²
Difuzoare încorporate: Da (2 x 1 W)
Reglare suport: Înălțime – Nu
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Rotație – Nu
Reglare suport: Pivotare – Nu
Compatibilitate VESA: Nu
Conectivitate: USB-C x 1, Micro HDMI 1.4 x 1
Dimensiuni cu suport (W x H x D): 36,83 cm x 22,35 cm x 0,86 cm
Greutate: 0,77 kg

Monitor portabil Lepow Z1 langa un controller si un telefon.

Design și caracteristici

Lepow Z1 are un design obișnuit, care nu-l va face să atragă privirile, față de majoritatea laptopurilor, în special la modelele tip workstation. Carcasa are o textură neagră mată, cu un logo Lepow scris cu litere albe, care iese în evidență, față de ramă. Raportul dintre ramă și ecran, la fel ca și grosimea displayului, sunt rezonabile.

Lepow Z1 este mai mare decât majoritatea monitoarelor portabile, cum ar fi Lenovo M14, dar este comparabil cu modelele Asus pe care le-am recenzat recent. Este foarte subțire și ușor, având doar 1 cm și, respectiv, aproximativ 0,78 kilograme. Așadar, este ușor să-l strecori în geanta laptopului, fără să simți o greutate mult mai mare, per total.

O caracteristică notabilă a Lepow Z1 este că folosește o rotiță cu scroll pentru navigarea OSD, în locul butoanelor sau joystick-ului. Sincer, sistemul este foarte ușor de utilizat, deoarece îl rotești doar la dreapta sau la stânga pentru a te deplasa prin submeniu și-l apeși pentru a activa o selecție sau pentru a deschide OSD. Joystick-urile sunt preferabile, deoarece sunt mai tactile, dar acest sistem este ușor de utilizat, după puțină practică.

La fel ca majoritatea monitoarelor portabile, Lepow Z1 se livrează cu un capac care se pliază, care se dublează și se poate folosi ca suport. Ne-a plăcut faptul că acest capac acoperă atât partea din spate, cât și pe cea din față, deci monitorul este bine protejat în timp ce te deplasezi. De asemenea, se atașează la partea din spate a carcasei, cu ajutorul unei benzi magnetice și are crestături în partea de jos, astfel încât să poți controla înclinarea afișajului.

În privința capacului, singurul neajuns este că nu poți să-l utilizezi și în modul portret, care este foarte util pentru spațiile înghesuite. Există și alte modalități de susține monitorul, dar cel mai convenabil mod de a-l împiedica să alunece sau să cadă rămâne mecanismul special conceput în acest scop.

Lepow Z1 are două porturi USB-C și un port Micro HDMI pentru input, împreună cu cablurile necesare. Poți să alegi între portul USB-C și portul HDMI care sunt ambele în dreapta, iar cealaltă mufă USB-C din partea opusă este doar pentru încărcarea aparatului.

Da, poți folosi acest monitor cu un singur cablu USB-C, dar vei avea nevoie de o sursă de alimentare externă, dacă laptopul tău nu poate furniza suficientă putere sau dacă utilizezi portul HDMI.

Produsul este livrat cu un adaptor USB-C la USB-A și un adaptor AC, însă oricine preferă să alimenteze de la laptop, cu cabluri mai mici. Cu toate acestea, vor exista, în continuare, cazuri în care adaptorul îți va fi util, mai ales dacă dorești să utilizați un dispozitiv non-USB-C, cum ar fi un Nintendo Switch cu Lepow Z1.

Lepow Z1 are și o pereche de boxe de 1 watt, care îți va fi de folos dacă nu ai alte opțiuni pentru ieșirea audio. Sunetul pare slab și are un răspuns foarte mic la bass, așa că nu ne imaginăm că vei vrea să le folosești, comparativ cu boxele laptopului sau o pereche decentă de căști.

Gamer jucandu-se pe un monitor portabil Lepow Z1..

Display și performanță

Lepow Z1 oferă un ecran IPS de 15,6 inch cu o rezoluție 1920 x 1080, o rată de refresh de 60Hz și un timp de răspuns nespecificat. Lumina de fundal este de aproximativ la 300 cd/m2, în timp ce contrastul este listat la 1000:1, ceea ce este cel mai apropiat de monitoarele desktop, între toate variantele portabile testate. Aceste specificații nu sunt destinate aplicațiilor foarte specifice cum ar fi editarea sau jocurile, deoarece ecranul este limitat, în anumite aspecte cheie.

Panoul IPS de pe Lepow Z1 are o densitate mai mare de pixeli, de aproximativ 142 PPI, ceea ce înseamnă că va părea mai clar și mai proaspăt, față de majoritatea monitoarelor 1080p. Este aproape identic cu monitoarele de laptop, așa că utilizatorii vor trebui să scaleze ecranul.

Cu toate acestea, spațiul virtual general pe care îl obții se află, în continuare, în limitele rezoluției 1080p, astfel încât nu obții un ecran mai mare, așa cum este cazul la ecranele de 1440p și 4K.

Lepow Z1 a înregistrat rezultate slabe în privința calității imaginii, începând cu acoperirea sa sRGB limitată de aproximativ 65%. Precizia culorii are doar o valoare DeltaE de 5,2, care este prea mare pentru orice monitor, chiar și pentru cele de birou. Calibrarea a dus la un DE cu valoarea 3,6, care este ceva mai bun, dar au apărut abateri vizibile la unele nuanțe.

Lumina de fundal a ecranului a avut parametri mai mici decât cei din specificații, fiind de doar 198 cd/m2 la o luminozitate 100%. Contrastul este, de asemenea, destul de scăzut, de doar 620:1, ceea ce a condus la scoruri de luminozitate ridicată pentru negru, vizibilă mai degrabă către gri, precum și performanțe slabe ale griului.

Utilizarea lui Z1 în întuneric va scoate în evidență și mai mult aceste defecte, dar există și părți bune, deoarece luminozitatea sa limitată va avea tendința să crească pentru a acoperi reflecția, atunci când lucrezi într-o zonă însorită.

Uniformitatea displayului de pe Lepow Z1 este bună, deoarece practic nu există scurgeri ale luminii de fundal pe marginile displayului. Există o oarecare variație în răspândirea iluminării de fundal, dar este prea puțin observabilă, mai ales dacă contrastul este deja scăzut. Reține că nu putem garanta că toate unitățile Z1 vor funcționa identic în această privință, deoarece există toleranțe de fabricație care trebuie luate în considerare.

Lepow Z1 nu este cel mai receptiv monitor, dar pixelii săi pot elimina imaginile încețoșate din jocurile cu ritm lent sau cele normale. Nu este recomandat pentru utilizarea în jocuri cu grafică multă, dar titluri precum Pokemon Sword și Shield pentru Nintendo Switch sau chiar filme vor rula fără probleme. Imaginile în mișcare nu par lente și nu lasă urme, așa că monitorul este suficient pentru divertisment.

Lepow Z1 nu are FreeSync, așa că nu ai VRR pentru pe nici un tip de GPU. Totuși, asta nu va fi o problemă, deoarece 1080p la 60Hz este sub standardele de gaming de la ora actuală, așa că majoritatea GPU-urilor și consolele nu vor avea probleme în a-l reda. Nu am putut măsura exact întârzierea de input, dar nu am găsit diferențe mari, în comparație cu un monitor IPS de 60Hz, cum ar fi BenQ GW2480.

Monitor portabil Lepow Z1 pe un birou langa un laptop Apple.

Concluzii referitoare la Lepow Z1

Lepow Z1 este un kit tentant datorită prețului foarte mic și designului simplu, dar funcțional. Ne place modul în care marca a implementat caracteristicile monitorului, cum ar fi conectivitatea și accesul OSD, împreună cu dimensiunea și greutatea sa reduse. Portabilitatea sa este, de asemenea, foarte bună, așa este în regulă să-l folosești dacă ai un loc de muncă mobil sau chiar pentru gaming.

Cu toate acestea, cea mai mare problemă a lui Lepow Z1 este faptul că sacrifică prea mult din calitatea imaginii pentru a se încadra în preț. Gadgetul beneficiază de o bună calibrare din fabrică, astfel încât utilizatorii să nu trebuiască să piardă timp cu reglaje. Lepow Z1 este o opțiune practică dacă cauți un monitor secundar, dar va trebui să lucrezi cu unele limitări, pe care unii le pot considera ca nefiind acceptabile.

Verifică preț Lepow Z1 aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.