Review LG 32GK850G – Monitor de gaming de 32 inch, 165Hz, cu G-Sync

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor LG 32GK850G pe un birou.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

LG 32GK850G are un ecran atractiv de 32 inch și un design tip gaming, care-ți va stimula vederea. Acest monitor poate ajunge la o rată de refresh de 165 Hz, având și tehnologia G-Sync, pentru a preveni bleeding-ul și întreruperile de imagini. LG 32GK850G pare o soluție fantastică pentru jucătorii care doresc agilitatea unui monitor E-Sports, fără să sacrifice calitățile imersive ale unui ecran mare.

Specificații

Dimensiunea ecranului: 32 inch
Rezoluție: 2560 x 1440 QHD
Raport aspect: 16:9
Ecran Tehnologie: Aliniere verticală (VA)
Rata de refresh: 165Hz
Timp de răspuns: 5ms
Raport de contrast: 3000:1
Luminozitate: 350 cd / m²
Difuzoare încorporate: Nu
Reglare suport: Înălțime – Da (4.33 inch)
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Rotație – Da
Reglare suport: Pivotare – Da
Compatibilitate VESA: Da 100 x 100
Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4 x 1, USB 3.0 x 3, Jack 3.5mm
Dimensiuni cu suport (LxHxD): 71,5 cm x 60,4 cm x 27,18 cm
Greutate: 8,49 kg

Monitor LG 32GK850G vazut din spate.

Design și caracteristici

LG 32GK850G are o carcasă atractivă de culoare negru mat, dintr-un material subțire, care permite utilizatorilor să se concentreze pe cea mai importantă componentă a sa, adică pe ecranul acestuia. Spre deosebire de majoritatea monitoarelor de gaming de această dimensiune, modelul acesta are ecranul plat, în loc de unul curbat, ceea ce este extraordinar, întrucât știm că mulți preferă ecranul clasic. Monitorul nu are margini, model care se mai numește și ramă cu două componente.

Utilizatorii n-ar trebui să se îngrijoreze prea mult, deoarece avem de-a face doar cu un strat exterior de 1,5 mm și o ramă de 8 mm, care nici măcar nu se observă, atunci când ecranul este pornit. Partea din spate a carcasei lui LG 32GK850G este tipică pentru gaming, datorită funcției Light Sphere, care este foarte vizibilă, față de restul suprafeței relativ plate.

La marginea acestui design circular se află o bandă LED, care poate fi colorată și aranjată după cum alege utilizatorul. Ne place faptul că setarea acestei benzi se poate face prin intermediul unei rotițe aflate pe marginea de jos a ecranului, care este folosită și pentru pornire/oprire. Complementele LED RGB de acest gen pot să nu pară extrem de utile, intrând mai mult în sfera esteticii însă, atunci când sunt setate corect, acestea pot să funcționeze și ca o lumină separată, care oferă confort și protejează ochii.

LG 32GK850G este susținut de o montură 100 x 100, situată în centrul benzii Light Sphere. Poți îndepărta suportul inclus, prin apăsarea unui buton, pentru ca apoi să ajungi la secțiunea VESA, care are aceleași dimensiuni și care este prinsă cu șuruburi. Cu toate acestea, nu este neapărat necesar s-o utilizezi, deoarece monitorul se poate înclina, pivota, roti și îi poți regla și înălțimea.

Există accente roșii de gaming pe baza în formă de Y a LG 32GK850G, dar acestea sunt minimale, în opinia noastră. LG a avut întotdeauna un design subtil, spre deosebire de mărci mai agresive, cum ar fi Asus sau Acer. Sincer, monitorul se potrivește bine și în medii de business, cum ar fi birouri sau studiouri, fără să altereze, în vreun fel, decorul.

LG 32GK850G ocupă un spațiu destul de mare de pe birou, aproape 11 inch. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă pentru cei care doresc un monitor gigant, dar asta îți limitează amplasarea altor accesorii, cum ar fi boxele și tastaturile cu suport pentru încheietură. Un alt lucru pe care l-am remarcat este că monitorul se clatină ușor, după ce este amplasat, dar acesta nu este foarte amplu și nu constituie un motiv de alarmă.

După cum am mai specificat, LG 32GK850G este un monitor G-Sync, așa că ne așteptam să aibă o conectivitate limitată, datorită cerințelor modulului G-Sync. Vei găsi doar DisplayPort 1.2 și HDMI, ca intrări video, împreună cu trei porturi USB 3.0, pentru accesorii. Acest model nu include, de asemenea, difuzoare încorporate, dar există o mufă de 3,5 mm pentru căști sau boxe.

Monitor LG 32GK850G.

Display și performanță

LG 32GK850G are un ecran VA de 31,5 inch cu rezoluție 2560 x 1440, rata de refresh de 165 Hz și timp de răspuns de 5ms. Raportul de contrast de 3000:1 este specificat, împreună cu o luminozitate maximă de 350 cd/m2, prin intermediul luminii de fundal WLED. Unii pot spune că o rezoluție 4K este ideală pentru această dimensiune, dar credem că 93 PPI (pixeli per inch) este o rezoluție suficientă și conferă claritate unui astfel de monitor.

Există o gamă extinsă de culori la LG 32GK850G, astfel încât jocurile să fie mai vibrante și mai atractive, decât pe un display TN. Standard, displayul VA de pe acest monitor este capabil de o acoperire sRGB puțin peste 100%, cu un excelent scor de precizie de Delta E 2.0. Cu toate acestea, Gamma este de 2,3, iar ecranul este un pic prea cald pentru utilizarea de zi cu zi, astfel încât utilizatorii mai atenți ar putea dori să-l seteze într-un alt mod.

Odată calibrat cu un colorimetru cum ar fi Spyder Elite 5, scorurile LG 32GK850G se îmbunătățesc la nivelurile pe care le au, de obicei, monitoarele profesionale pentru editare foto. Media Delta E scade la 0,5, cu un gamma de 2,2. Contrastul scade puțin, față de la valoarea implicită de 3200:1 la aproximativ 2900:1, ceea ce este oricum fantastic, având în vedere orice standarde.

Uniformitatea displayului LG 32GK850G este la fel de bună ca și calitățile sale de culoare, datorită variațiilor ce nu depășesc 10%, în majoritatea ecranului masiv. Colțurile sunt cu 15% mai întunecate decât centrul, dar acest defect este de înțeles, deoarece ecranul este extrem de mare. De asemenea, nu există o schimbare vizibilă a culorii în diferitele cadrane ale afișajului, oferind utilizatorilor o imagine echilibrată.

Cu toate acestea, cel mai mare defect al lui LG 32GK850G este scăderea ratei maxime de refresh, care se poate observa de către persoanele mai sensibile. Acest model include funcția Overdrive, care nu conduce la depășiri nici măcar pe setarea maximă, deși estomparea a persistat în timpul testelor noastre. Acest monitor nu are o lumină de fundal compatibilă ULMB, ceea ce ar fi putut să rezolve această problemă.

Această deficiență este cauzată de timpul lent de răspuns al pixelilor, care nu poate ține pasul cu actualizarea displayului VA, folosit de LG 32GK850G. O soluție pentru atenuarea acestui efect este setarea monitorului la 120Hz, ceea ce a îmbunătățit performanța ecranului, în această privință. Această procedură este rezonabilă pentru majoritatea utilizatorilor, deoarece jocurile nu ating 144 sau 165FPS la setări complexe până la ultra, chiar dacă ai o placă grafică puternică cum ar fi GTX 1080 Ti.

LG 32GK850G folosește tehnologia G-Sync a lui Nvidia pentru ca să elimine întreruperea imaginilor și desincronizările, care sunt obișnuite la rezoluții mai mari. Utilizarea acestei caracteristici ne-a oferit imagini de calitate chiar și în PUBG, care este, din punct de vedere grafic, unul dintre cele mai provocatoare și mai puțin stabile jocuri din acest an. De asemenea, nu am observat întârzieri sau semnale desincronizate, deoarece întârzierea de input nu depășește 3,5 ms.

Monitor LG 32GK850G.

Concluzii

LG 32GK850G este unul dintre cele mai bine realizate monitoare de gaming cu G-Sync de pe piață, datorită designului său elegant și a luminii speciale Light Sphere. Performanțele standard și cele calibrate sunt, cu adevărat, impresionante, ceea ce permite acestui produs fie comparabil cu monitoarele profesionale, în privința fidelității imaginii.

Cu toate acestea, problema cu încețoșarea imaginii lui LG 32GK850G poate să îndepărteze mulți gameri care caută un monitor premium. Această problemă poate fi rezolvată, cu ușurință, prin limitarea ratei de refresh la 120Hz, însă această soluție se opune, oarecum, beneficiului de a folosi un ecran cu overclock. Dar, dacă poți trece peste această problemă, LG 32GK850G devine una dintre cele mai bune alegeri, din categoria monitoarelor de 32 inch.

Verifică preț LG 32GK850G aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.