Review LG 49WL95C-W – Monitor de 49-inch DQHD Super Ultrawide IPS cu USB-C

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor LG 49WL95C-W.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

LG 49WL95C-W se află în topul monitoarelor super ultrawide pentru productivitate alături de alte două modele de înaltă rezoluție: LG 38WK95C și LG 34WK95U. Primul model oferă un ecran de excepție cu rezoluție Dual QHD de 5120 x 1440 standard de conectivitate USB-C și compatibilitate HDR10. Desigur LG 49WL95C-W are și un cost pe măsură care justifică performanțele de top. Dar oare se ridică la nivelul celorlalte două monitoare premium din gama LG?

Specificații LG 49WL95C-W

 • Dimensiune ecran: 49 inch
 • Rezoluție: 5120 x 1440 QHD
 • Raport aspect: 32:9
 • Tehnologie display: In-Plane Switching (IPS)
 • Rată de refresh: 60 Hz
 • Timp de răspuns: 5 ms
 • Raport de contrast: 3000:1 (static)
 • Difuzoare: Da (2 x 10 Wați)
 • Luminozitate: 350 cd/m²
 • Suport: Înălțime–Da
 • Suport: Înclinare – Da
 • Suport: Pivotare–Da
 • Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
 • Conectivitate: DisplayPort 1.4 x 1 HDMI0 x 2 USB 3.0 x 4 USB C 3.1 x 1 port de 3.5mm
 • Dimensiune (W x H x D): 4784″ x 1707″ x 121″
 • Greutate: 15.2 kg

Monitor LG 49WL95C-W vazut din spate

Design și caracteristici

LG 49WL95C-W urmează designul și caracteristicile celorlalte două modele LG menționate mai sus. Carcasa este de culoare alb mat ceea ce conferă acestei serii un aspect curat și plăcut potrivit pentru medii de business. Display-ul nu are ramă dar nu este cu adevărat fără margini deoarece există unele foarte subțiri care se pot observa atunci când display-ul este pornit.

Proporțiile monitorului se încadrează în standardul gamei dar dispozitivul propriu-zis nu este în niciun caz compact sau mic. Deși monitorul are o lungime de 120 metri suportul ArcLine are o amprentă îngustă. Acest model are o adâncime de aproximativ 30 cm dar baza în formă de semilună îți va lăsa suficient spațiu pentru o tastatură de dimensiuni complete și pentru alte lucruri personale pe birou.

Suportul ArcLine este de culoare argintiu-auriu mat ușor diferită față de culoarea obișnuită folosită pe celelalte produse ale mărcii. Aceste culori conferă un aspect plăcut și unic. De asemenea adaugă un aspect de lux acestui monitor destinat profesioniștilor.

Calitatea carcasei lui LG 49WL95C-W este de excelentă întrucât producătorul acordă toată atenția calității materialelor și modului în care sunt asamblate. În ciuda dimensiunii sale monitorul nu se clatină și nu se aud nici un fel de scârțâieli atunci când vrei să-i reglezi setările. Toate materialele sunt groase și rezistente nu am observat niciun nivel de rabat la calitate și nici un fel de improvizații.

De asemenea poți să nu mai pierzi vremea cu butoane OSD de pe LG 49WL95C-W deoarece dispozitivul este compatibil cu software-ul On Screen Control al LG. Această aplicație îți permite să ajustați setările din Windows folosind mouse-ul astfel încât optimizarea monitorului este facilă și intuitivă. Ne dorim ca mai mulți producători să implementeze acest software deoarece este mult mai ușor de utilizat în special atunci când discutăm despre monitoare atât de mari.

În cazul nostru nu a fost necesar să eliminăm postamentul ArcLine dar poți să-l schimbi cu sistemul de montare pe perete tip VESA oricând dorești. Totuși având în vedere dimensiunile monitorului fixarea nu este foarte ușoară. Dacă optezi pentru păstrarea suportului atunci acesta îți va permite ajustări de înclinare rotire și înălțime așa că poți să obții unghiul optim de vizualizare în doar câteva secunde.

Unul dintre punctele forte ale lui LG 49WL95C-W este conectivitatea sa care include tot ce-ți trebuie. Panoul ascuns include conectori DisplayPort 1.4 și hdmi 2.0 duali plus patru porturi USB 3.0 pentru accesorii. Slotul USB-C 3.1 oferă 85 Wați alături de semnal video și transfer de date astfel încât acest model este recomandat celor care utilizează laptopurile prosumator mai puternice.

Ne-am delectat cu difuzoarele de 10 wați cu suport Rich Bass oferite de LG 49WL95C-W. Foarte rar găsești boxe incluse care să aibă și calitatea și claritatea audio de care ai nevoie la orice audiție. Deși căștile vor avea performanțe superioare boxele incorporate vor face o treabă excelentă în orice gen muzical.

Monitor LG 49WL95C-W vazut din lateral.

Afișare și performanță

LG 49WL95C-W are un display IPS de 49 inch cu o rezoluție imensă de 5120 x 1440 o rată de refresh de 60Hz și un timp de răspuns de 5ms. Această variantă este compatibilă HDR10 dar iluminarea de fundal de 350 cd/m2 și raportul de contrast tipic 1000:1 este insuficient pentru performanțe HDR reale. Deși oferă imagini de cea mai bună calitate acest model este destinat preponderent activităților multitasking și editare mai degrabă decât jocurilor.

Display-ul de 49 inch cu rezoluție DQHD de 5120 x 1440 este comparabil cu două monitoare 1440p de 27 inch unul lângă altul. Densitatea pixelilor este foarte clară și mai detaliată în comparație cu cea a unui ecran de 3180 x 1080 plus că-ți oferă mai mult spațiu pentru gaming. Cu toate acestea s-ar putea ca GPU-urile de nivel mediu să nu facă față dacă setezi performanța grafică pe high la unele jocuri.

În privința fidelității culorilor LG 49WL95C-W nu este la fel de impresionant ca alte modele Nano-IPS. Acoperirea gamei este limitată la 97% volum sRGB cu o precizie medie de DeltaE 2.7. Poți calibra monitorul pentru a îmbunătăți ultimul dintre parametri dar performanța se schimbă foarte puțin.

Pe de altă parte contrastul ecranului de 1200:1 ne-a depășit așteptările valoarea aceasta ajungând similară cu cea a tehnologiei Nano IPS. Monitorul oferă o lumină neagră cu valoare mai mică decât media ecranelor cu tehnologia IPS ceea ce înseamnă că imaginile întunecate vor arăta mai puțin gri într-o încăpere cu lumină scăzută. Gamma nu are o valoare optimă fiind de 2.17 iar perfecționiștii vor căuta din această cauză cel mai probabil alte produse.

Lumina de fundal a ecranului abia a ajuns la specificațiile sale de 349 cd /m2. Oricum această valoare este mai mult decât suficientă pentru o utilizare zilnică sigură și confortabilă. Cu toate acestea este clar că LG 49WL95C-W nu poate ajunge la performanța HDR deci poate reda doar semnalul HDR10 relativ bine. Asta nu înseamnă că imaginile nu ar fi excelente însă unii dintre indicatorii de performanță nu ating valorile optime.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui monitor IPS atât de mare este uniformitatea acestuia mai ales faptul că ar putea să apară defecte rupere a imaginii. LG 49WL95C-W nu are scăpări considerabile însă colțul său din dreapta sus este puțin mai estompat față de restul. Contrastul este mai slab în acea parte dar culoarea DeltaE nu a fost la fel de mult afectată deoarece DeltaE a crescut la 28 față de restul ecranului care are valoarea de 25 conform standardul D65.

Manevrabilitatea mișcării nu este cea mai bună dar modulul IPS a lui LG 49WL95C-W a fost peste media testelor. Timpul de răspuns al pixelilor ecranului este suficient de bun pentru a nu avea ghosting dar panoramarea rapidă a ecranului poate să lase loc unor urme sau pete. Scenele cu contrast ridicat care trec rapid de la lumină la întuneric pot suferi astfel de probleme dar pentru corectitudine trebuie să ne amintim că acest model are rată de refresh de 60Hz.

LG 49WL95C-W nu are capabilități specifice pentru gaming cum ar fi compatibilitatea FreeSync sau G-Sync. Este păcat deoarece produsul este fantastic pentru jocuri captivante datorită câmpului vizual foarte larg. Cel puțin întârzierea semnalului este de sub 10ms ceea ce înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji pentru întârzieri sau semnale „nesincronizate”.

Mufe monitor LG 49WL95C-W.

Concluzii despre LG 49WL95C-W

LG 49WL95C-W este un monitor fantastic dacă vrei să-ți îmbunătățești performanța de lucru cu documente. Sunt necesare câteva setări pentru a obține cea mai bună combinație de culori dar nu vei putea ajunge la performanțele monitoarelor tip Nano IPS. Performanța în gaming este slabă dar ne place că întârzierea semnalului de intrare este extrem de redusă pentru un monitor tip prosumator.

Ne place designul și calitatea materialelor lui LG 49WL95C-W. Suportul este de calitate iar conectivitatea este una de top. Conectorul USB-C de 85 wați înseamnă că monitorul este potrivit pentru laptopuri cum ar fi MacBook Pro cu procesoare i9. Pe de altă parte unii dintre indicatorii de calitate a imaginii acestui display vor lăsa de dorit.

Verifică preț LG 49WL95C-W aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.