Review monitor Acer Nitro XV273 X Review – Primul monitor IPS de 240 Hz cu compatibilitate G-Sync

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Acer Nitro XV273 X
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Calitate implicită excelentă a culorilor
 • Lag de intrare și timp de răspuns al pixelilor foarte mic
 • Compatibil cu FreeSync/G-Sync
 • 240Hz

Contra

 • Scump
 • Doar 1080p

Acer Nitro XV273 X oferă un ecran IPS cu rata de reîmprospătare foarte ridicată, cu specificații de gaming, cum ar fi compatibilitatea FreeSync și G-Sync, pentru cea mai bună experiență posibilă. Dar ceea ce îl face cu adevărat special este rata de reîmprospătare de 240Hz, care era posibilă doar la ecrane TN. Acer Nitro XV273 X este în segmentul premium, datorita tehnologiei IPS, deci să vedem dacă merită să plătești prețul solicitat.

Specificații Acer Nitro XV273 X

 • Dimensiunea ecranului: 27 inch
 • Rezoluție: 1920 x 1080 Full HD
 • Raport aspect: 16:9
 • Tehnologia Ecranului: IPS
 • Rata de reîmprospătare: 240Hz
 • Timp de răspuns: 1ms
 • Raport de contrast: 1000:1 (static)
 • Luminozitate: 350 cd / m² (400 cd / m² Vârf)
 • Boxe încorporate: Da (2 x 2 W)
 • Stand: Înălțime – Da
 • Stand: Înclinare – Da
 • Stand: Rotație – Da
 • Stand: Pivotare – Da
 • Compatibilitate VESA: Da
 • Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 2.0 x 2, USB 3.0 x 4, 3.5mm mufă x 1
 • Dimensiuni cu suport (LxHxW): 61,39 cm x  53,01 cm x  23,60 cm
 • Greutate: 6,22 kg

Monitor Acer Nitro XV273 X vazut din spate.

Design și caracteristici

Acer Nitro XV273 X a adoptat linia estetică a lui XV273K, ceea ce-l face să aibă un aspect mai modern, în comparație cu cel al lui Acer XB272. Monitorul este finisat în negru mat, cu accente argintii pe suport, ceea ce, după părerea noastră, a îmbunătățit aspectul țipător al ecranelor de jocuri Acer. Afișajul este fără rame pe trei părți, astfel încât te poți bucura de ecranul mare, din oricare unghi.

Vei vedea, totuși, ramele ecranului atunci când monitorul este pornit, dar acestea au doar câțiva milimetri grosime și abia se observă. Acest lucru face ca Acer Nitro XV273 X să fie ideal pentru un ansamblu cu mai multe monitoare, în care ramele dintre monitoare contează foarte mult. Caracteristicile fizice ale dispozitivului sunt, de asemenea, un ajutor extraordinar în această privință, ceea ce face mai ușoară configurarea poziției monitorului.

Calitatea carcasei lui Acer Nitro XV273 X este spectaculoasă, așa cum este de așteptat, și nu avem decât cuvinte de laudă. Plasticul este gros și robust, iar utilizarea generoasă a armăturilor metalice oferă stabilitate și rezistență produsului. Nu există defecte cosmetice, pe niciuna dintre piese, datorită ambalării excelente a produsului.

Acer Nitro XV273 X are un suport bine realizat, ceea ce îți permite să-l înclini, rotești, pivotezi sau să-l reglezi pe înălțime. Așadar, monitorul permite utilizatorilor să-l seteze, în funcție de nevoile lor, acest lucru fiind util în special atunci când utilizează mai multe monitoare. Poți, de asemenea, să elimini suportul, prin intermediul unui mecanism de detașare rapidă, dacă preferi un suport VESA.

Baza metalică în formă de Y nu intră în contact complet cu suprafața biroului tău, însă monitorul are o poziție foarte stabilă. De asemenea, merită menționat faptul că acest nou design este mult mai aspectuos, față de modelele Predator care, în opinia publicului, aveau un aspect prea încărcat.

Conectivitatea lui Acer Nitro XV273 X este foarte bogată, așa cum trebuie să fie, deoarece monitorul nu are instalat un FPGA G-Sync complet, spre deosebire de Acer XB272. Layout-ul include DisplayPort 1.2, conectori dual HDMI 2.0 și un total de patru porturi USB 3.0 pentru periferice.

Două dintre acestea din urmă sunt amplasate într-un hub din partea stângă, ceea ce face mai ușor să conectezi accesoriile USB, cum ar fi stick-urile de memorie și orice periferice pentru jocuri.

Pe de altă parte, OSD-ul lui Acer Nitro XV273 X este ușor de utilizat chiar și pentru începători, datorită includerii unui joystick. De asemenea, vei găsi trei taste rapide pe care le poți programa pentru a accesa imediat setările, de exemplu pentru presetări sau dacă dorești controlul luminozității. Monitorul dispune de o serie de submeniuri și setări, deci implementarea intuitivă și ușor de utilizat este un mare avantaj.

Display și performanță

Acer Nitro XV273 X oferă un ecran IPS de 27 inch cu rezoluție 1920 x 1080, rata de reîmprospătare de 240Hz și timp de răspuns de 1ms. Iluminarea de fundal are un rating tipic de 350 cd/m2 și maxim 400 cd/m2, în timp ce contrastul este încă 1000:1. Acest model este primul care oferă un ecran IPS de 240Hz, care presupune depășirea concurenților săi cu monitoare tip TN, în ceea ce privește culorile și unghiurile din care poți privi ecranul.

Full HD la 27 inch nu este preferat de unii utilizatori, respectiv pare că este difuz sau pixelat, în comparație cu variantele de 24 de inch. Experiența ne indică faptul că acest aspect nu este o problemă pentru multe dintre monitoare decât atunci când dacă stai prea aproape sau când te deranjează o difuzare a imaginii, datorită densității mai slabe a pixelilor. Citirea textelor sau navigarea nu vor fi dificile, deși unele fonturi mai mici vor arăta mai puțin ascuțite, în comparație cu un monitor de 1440p.

Acer Nitro XV273 X are o calibrare excelentă din fabrică și alte calități ale ecranului IPS, foarte speciale. Ecranul acoperă aproximativ 110% din gama sRGB cu o medie DeltaE de numai 2.0, ceea ce înseamnă că majoritatea nu ar trebui să calibreze monitorul pentru a obține rezultate îmbunătățite. Poți reduce variația culorilor până la o valoare DE de doar 0,5, dar vei avea nevoie de colorimetru, deoarece reglajele manuale nu au îmbunătățit substanțial precizia ecranului.

Acer Nitro XV273 X este, de asemenea, capabil să ajungă la 1150:1 pentru contrast, ceea ce-l situează înaintea multor monitoare IPS pe care le-am văzut. Cu toate acestea, scenele negre sau chiar întunecate pot părea în continuare gri, atunci când este puțină lumină în cameră, spre deosebire de monitoarele tip VA, care sunt întotdeauna mai bune în această privință.

Gamma a fost, de asemenea, perfect la 2,2, așa că imaginile vor fi de calitate, chiar și atunci când sunt mai luminoase sau mai întunecate.

Uniformitatea imaginilor de pe ecranul monitorului Acer Nitro XV273 X a fost bună, cu excepția câtorva defecte vizuale minore la colțurile de jos, care adaugă o ușoară diferență de culoare și contrast în scene mai întunecate.

Totuși, de obicei acest lucru trece neobservat și apare la imagini complet negre, deci jocurile precum Modern Warfare nu vor fi prea mult afectate. Cu toate acestea, reține că această caracteristică a monitoarelor IPS variază mult de la unitate la unitate, datorită toleranțelor de fabricație.

Acer Nitro XV273 X are unul dintre cei mai buni timpi de răspuns al pixelilor de pe piață, astfel încât mulți utilizatori nu vor simți nevoia să utilizeze overdrive la 240Hz. Ruperile imaginii, care persistă, sunt minore și sunt îndepărtate cu ușurință atunci când se utilizează nivelul Normal al OD-ului. Totuși, setarea Extreme nu va putea fi utilizată de către unii, datorită depășirii pe care o implică, însă aceasta oricum nu este necesară.

Acer Nitro XV273 X este un monitor pentru jocuri FreeSync, dar este, de asemenea, încă de la lansare, certificat ca fiind compatibil cu G-Sync. Este foarte bine să ai un astfel de monitor, pentru că nu va trebui să păstrezi tipul de GPU, atunci când vei face upgrade al sistemului. Viteza de răspuns se situează la puțin peste 2ms la 240Hz, ceea ce face ca acest model să fie unul dintre cele mai rapide de pe piață.

Monitor Acer Nitro XV273 X vazut din lateral.

Concluzii legate de Acer Nitro XV273 X

Acer Nitro XV273 X este un must-buy, dacă cauți o combinație puternică între calitate fantastică a culorilor și frecvență foarte mare. Ecranul IPS nu necesită calibrare, iar rata de reîmprospătare de 240Hz și timpul mic de răspuns al pixelilor îl transformă în una dintre cele mai bune opțiuni pe piață.

Posibilitatea de a comuta între GPU-urile AMD și Nvidia pentru a te bucura de beneficiile VRR este un bonus imens, în special pentru monitoarele destinate jocurilor competitive.

Cu toate acestea, Acer Nitro XV273 X are câteva minusuri, și anume, prețul ridicat și densitatea mai mică a pixelilor. Primul poate descuraja mulți utilizatori care nu doresc să cheltuiască o sumă mare de bani, în timp ce rezoluția 1080p (care, de asemenea, face ca prețul să fie prea mare, în opinia noastră) poate să-i îndepărteze pe perfecționiști.

Cu toate acestea, performanțele sale încântătoare sunt un argument îndeajuns de buni pentru cei ce îl cumpără, anume cei aflați în căutarea produselor foarte bune.

Verifică preț Acer Nitro XV273 X aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.