Review monitor AOC 27G2 IPS de 144Hz cu FreeSync

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor AOC G2 27".
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

AOC 27G2 este un monitor accesibil de 144Hz, cu diagonală de 27 inch, IPS, care are imagini de calitate deosebită, în ciuda prețului mic. Acest model este comparabil cu Asus VG279Q, care este foarte popular, însă este semnificativ mai ieftin, fără a avea dezavantaje majore. Performanțele AOC G27G2 par să fie prea bune pentru a fi adevărate, așa că haide să vedem dacă acest model este, într-adevăr, unul dintre cele mai reușite monitoare lansate în acest an.

Pro

  • Imagine de calitate extraordinară
  • Compatibil cu FreeSync și G-Sync
  • Ecran receptiv
  • Foarte accesibil și lansat la un preț competitiv

Contra

  • Având în vedere prețul, nu există!

Design și caracteristici

AOC 27G2 are același aspect elegant, în ton cu designul început de seria G1. Monitorul este negru mat, cu câteva accente de roșu lucios, care îi conferă un aspect misterios. Ecranul nu are ramă, pe trei laturi, așa că nu vei fi deranjat de linii separatoare sau lumini care s-ar putea reflecta.

Ne place, de asemenea, că producătorul a reușit să subțieze monitorul AOC 27G2, care rămâne însă foarte stabil. Monitorul are o grosime de aproximativ nouă centimetri, ceea ce înseamnă că ocupă o zonă mai îngustă, comparativ cu modelele concurente. Fiind îngust, este ușor să-l montezi pe perete.

Monitoarele ieftine au, de obicei, carcase din materiale mai subțiri și de calitate mai slabă, dar acesta nu este și cazul lui AOC 27G2. Plasticul este gros și solid, chiar dacă este ușor, în timp ce mecanismul său funcționează extrem de lin. Nu vei vedea defecte ale carcasei, cum ar fi îmbinări grosolane, ceea ce confirmă calitatea superioară a acestui monitor produs de AOC.

Cel mai mare dezavantaj al conceptului AOC 27G2 îl reprezintă butoanele sale pentru setare, care sunt mai dificil de utilizat, față de un joystick. Fiecare dintre taste acționează imediat și exact, dar poți apăsa greșit una dintre ele, mai ales pe întuneric. Prețul scăzut face ca această limitare să fie de înțeles, dar cât de mult ar fi costat să implementeze un joystick?

AOC 27G2 este compatibil cu suporturile VESA; totuși, nu trebuie să cumperi un astfel de suport, întrucât producătorul a inclus unul în pachet. Pentru ca să-ți ofere un unghi de vedere optim, monitorul se poate ajusta extrem de mult, astfel: înclinare și rotire a ecranului, pivotare și reglaj pe înălțime. Nu trebuie să cheltui suplimentar pe accesorii decât în cazul în care dorești să ai un setup cu trei monitoare, dar chiar și în configurația implicită poți să realizezi asta, singura condiție fiind să ai un birou suficient de larg.

Conectivitatea este la înălțime, deoarece input-ul video are un DisplayPort 1.2 și două porturi HDMI 1.4. Acest lucru este suficient pentru echipamentul tău de gaming și pentru încă două dispozitive de 1080p, cum ar fi console de gaming, ceea ce înseamnă că AOC 27G2 este un display all-in-one accesibil. Există, de asemenea, patru porturi USB 3.0 și o pereche de mufe de 3,5 mm, pentru căști și microfon, în spatele monitorului.

AOC 27G2 are boxe de 2W, care însă nu au o putere suficientă pentru jocuri. Întotdeauna este bine să existe boxe încorporate la monitoarele ieftine, însă calitatea acestora indică faptul că nu vor fi prea mult utilizate pentru gaming sau divertisment.

Monitor AOC G2 27" vazut din spate.

Display și performanță

AOC 27G2 oferă un ecran IPS de 27 inch cu o rezoluție de 1920 x 1080, o rată de refresh de 144Hz și un timp de răspuns minim de 1ms MPRT. Lumina de fundal a displayului este mai slabă decât cea a majorității ecranelor, de doar 250 cd/2, însă contrastul este de 1000:1. De remarcat că indicația de 1ms a fost, întotdeauna, inexactă, dar ea indică faptul că monitorul IPS are o oarecare reducere a încețoșării, cum ar fi strălucirea fundalului.

Cea mai frecventă nemulțumire, cu privire la monitoarele 1080p de 27 inch, cum este și AOC 27G2, este densitatea mai mică a pixelilor, care reduce calitatea filmelor și imaginilor. Cu toate acestea, nu am observat o scădere a calității grafice, cu excepția cazului în care te uiți la ecran de la o distanță mai mică de 30 cm. Sigur că au o acuitate mai mică, dar vizibilitatea este mai confortabilă pentru utilizator, deoarece nu trebuie să-ți chinui ochii pentru ca să vezi obiectele mai mici.

AOC 27G2 oferă o culoare excelentă, începând cu acoperirea de 100% a gamei sRGB, cu o valoare medie standard Delta E de 2,46. Poți modifica setarea în DE 1.7 cu ajutorul unui colorimetru, dar acest lucru nu este necesar la jocuri sau pentru utilizarea uzuală. Temperatura culorii de-abia depășește 6500K, ceea ce este bine, în fapt, deoarece reduce căldura ecranelor sRGB.

AOC 27G2 are, de asemenea, un contrast puternic, în ciuda maximului de iluminare a fundalului care este doar 260 cd/m2. A fost înregistrat un contrast de aproximativ 1300:1, ceea ce oferă o performanță mai bună, dacă ne referim la luminanța negrului. Aspectul cenușiu al ecranelor IPS în încăperile întunecate este diminuat datorită acestui fapt, dar nu se poate compara cu variantele VA.

Având în vedere că lumina de fundal este neclară în colțurile inferioare ale ecranului, uniformitatea ecranului ar putea fi îmbunătățită. Ecranul lui AOC 27G2 pare să fie înnorat, când imaginea este complet întunecată, dar asta nu este la fel de vizibil în timpul jocurilor. Vei observa o ușoară scădere a contrastului, în jocuri precum Modern Warfare, atunci când sunt scenele nocturne, dar în majoritatea cazurilor utilizatorii nu le vor sesiza.

AOC 27G2 a performat excelent în privința timpului de răspuns al pixelilor, nefiind vizibile fantome, ca la alte monitoare IPS. Dacă setezi overdrive-ul la valoarea medie, îți va oferi un ecran mai curat, astfel încât nu este necesar să optezi pentru nivelul maxim, pentru că atunci există o suprasolicitare. Acest model arată cât de performante au ajuns ecranele IPS, astfel că nu le mai poți spune „melc” atunci când vine vorba de tranziții și de redarea mișcărilor.

AOC 27G2 este un monitor FreeSync, dar oferă și compatibilitatea cu G-Sync pentru utilizatorii GPU Nvidia. Acest fapt crește baza de potențiali clienți, astfel încât nimeni nu este obligat să fie fidel unei anumite mărci GPU. Întârzierea de input este de 4.5ms la 144Hz, astfel încât nu vei simți întârzieri sau de-sincronizări, în timpul jocului.

Monitor AOC G2 27".

Concluzii referitoare la AOC 27G2

AOC 27G2 este un monitor de gaming de 144Hz, 1080p, foarte capabil, care oferă o excelentă receptivitate și culori vibrante. Aceste două caracteristici îl fac un înlocuitor viabil pentru modelele bazate pe TN care sunt, de obicei, mai rapide în tranzițiile de pixeli, dar au performanțe mai slabe în privința calității culorilor. Este, de asemenea, excelent faptul că monitorul este semnificativ mai ieftin decât concurenții săi, în ciuda faptului că nu-i lipsesc nici un fel de accesorii, nici măcar suportul cu înclinare.

Majoritatea defectelor întâlnite pe AOC 27G2 sunt neglijabile, dar reține că produsele cu IPS au tendința de a avea diferențe în privința uniformității ecranului. AOC 27G2 oferă o valoare fantastică, ceea ce îl face o alternativă foarte competitivă și convingătoare față de monitoarele mai scumpe, cum ar fi Asus VG279Q.

Specificații AOC 27G2

Dimensiunea ecranului: 27 inch
Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
Raport aspect: 16:9
Ecran Tehnologie: In-Plane Switching (IPS)
Rata de refresh: 144Hz
Timp de răspuns: 4ms (1ms MPRT)
Raport de contrast: 1000:1 (static)
Luminozitate: 250cd/m²
Difuzoare: Da (2 x 2 W)
Reglare suport: Înălțime – Da
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Rotire – Da
Reglare suport: Pivotare – Da
Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
Conectivitate: HDMI 1.4 x 2, DisplayPort 1.2 x 1, USB 3.0 x 4, 3.5mm Jack x 2
Dimensiuni (W x H x D): 61,21 cm x 39,60 cm x 22,73 cm
Greutate: 5,10 kg

Verifică preț AOC 27G2 aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.