Review monitor AOC G2590PX – 144Hz fără ramă, pentru gaming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor AOC G2590PX pus pe asfalt.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

AOC G2590PX își propune să-l înlocuiască pe AOC G2460PF, care a fost mult timp performerul nostru în privința raportului calitate/preț, în categoria monitoarelor de jocuri. Această versiune mai mică a modelului G2790PX oferă unghiuri bune de vizualizare și un ecran receptiv, fără să-ți subțieze portofelul. Să vedem îmbunătățirile care-l fac pe AOC G2590PX mai atractiv, față de predecesorul său.

Specificații

Dimensiunea ecranului: 25 inch
Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
Raport aspect: 16:9
Panou Tehnologie: Twisted Nematic (TN)
Rata de refresh: 144Hz
Timp de răspuns: 1ms
Raport de contrast: 1000:1
Luminozitate: 400 cd/m²
Boxe încorporate: Da (2 x 2 W)
Suport reglabil: Înălțime – Da
Suport reglabil: Înclinare – Da
Suport reglabil: Articulație – Da
Suport reglabil: Pivotare – Da
Compatibilitate VESA: Da
Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4 x 2, VGA x 1, USB 3.0 x 4, Jack 3.5 mm
Dimensiuni (W x H x D): 21.89 x 1” x 7.75”
Greutate: 26 kg

Mufe monitor AOC G2590PX.

Design și caracteristici

AOC G2590PX are un aspect modern, cu o tentă roșiatică în centru, tipică pentru gaming, care menține vizibilitatea logo-ului. Monitorul nu are rame pe trei dintre laturi, dar utilizatorii vor vedea, în continuare, margini subțiri ale panoului (când monitorul este în funcțiune). Monitorul este, de asemenea, mai subțire și mai aspectuos decât G2460PF, care seamănă mai mult cu monitoarele de birou, decât cu concurenții săi de gaming.

Șasiul este suficient de subțire pentru a fi pus la același nivel, în timp ce absența benzilor de plastic pe laturi face monitorul mai atractiv. Nu suntem fani ai suporturilor circulare dar, per total, întregul dispozitiv ocupă mai puțin de opt centimetri și este stabil, atunci când stă pe un birou.

Una din funcțiile noastre preferate la monitoarele ieftine de gaming ale AOC este ergonomia acestora. AOC G2590PX se poate înclina, roti, pivota și regla în înălțime, pentru a ajuta gamerii să fixeze cât mai comod monitorul. Mecanismul se poate demonta printr-un comutator QD care va dezvălui fantele VESA, dar pentru majoritatea utilizatorilor, acest lucru nu absolut necesar.

Porturile al monitorului sunt excelente, oferind aproape toate conexiunile de care utilizatorii pot avea nevoie vreodată. Panoul include DisplayPort 1.2, două sloturi HDMI 1.4 și un port VGA pentru computere mai vechi. Există, de asemenea, un hub USB cu patru porturi și o pereche de boxe de 2 W care, ca de obicei, nu sunt suficient de puternice pentru a putea fi folosite la jocuri.

Monitor AOC G2590PX.

Display și performanță

AOC G2590PX oferă un ecran TN de 24,5 inch cu rezoluție 1920 x 1080, rata de actualizare de 144Hz și timp de răspuns de 1ms. Raportul de contrast este de 1000:1, dar ceea diferențiază cu adevărat acest model este luminozitatea maximă a fundalului WLED, care a fost crescută până la 400cd/m2. Acest lucru oferă utilizatorilor foarte mult spațiu pentru încercări, atunci când vine vorba de optimizarea ecranului pentru diferite condiții.

AOC G2590PX excelează în privința calității imaginilor, atunci când este examinat cu un colorimetru. Gama de culori sRGB atinge un procent decent de 98%, care este egal, dacă nu superior, față de modelul mai vechi și de alți concurenți. Precizia culorilor nu a putut fi maximizată dincolo de DeltaE 3.0, ceea ce a fost dezamăgitor, dar este de înțeles, având în vedere natura acestui produs.

Pe de altă parte, contrastul și luminozitatea AOC G2590PX au depășit așteptările noastre și specificațiile produsului, deoarece pot atinge 1050:1 și, respectiv, 418cd/m2. Reglarea luminozității a afectat puțin contrastul, fapt care este rar la monitoarele testate. Când este setat între 20% și 40%, ecranul oferă un negru satisfăcător de închis, ceea ce multe monitoare premium nu reușesc să facă.

Când am jucat jocuri ca PUBG cu AOC G2590PX am fost satisfăcuți și aparatul merită mai mult decât prețul solicitat. Culorile erau suficient de bogate, fără a strica aspectul natural al mediilor luxuriante din Sanhok. Au existat câteva neconcordanțe în unele nuanțe, dar ecranul nu părea că are culori scurse, spre deosebire de multe modele TN 144Hz.

AOC G2590PX nu are aproape deloc imagini în ceață sau întrețesute, atunci când funcționează la 144Hz, dar au fost câteva dungi sau urme observabile, dacă te uitai suficient de atent. Din fericire, OSD are caracteristica Overdrive, care poate ajuta la curățarea cadrelor care se succed rapid.

Îți recomand să folosești setarea Medie cu Game Mode activat, dar ia în considerare faptul că acesta din urmă va bloca câteva opțiuni în OSD.

FreeSync este implicat în funcționalitățile lui AOC G2590PX, oferind utilizatorilor săi posibilitatea reglării de la 30Hz la 144Hz, prin intermediul slotului său DisplayPort. Utilizatorii vor constata că această tehnologie rezolvă imaginile care se repetă și care au tendința de a se rupe, în multe jocuri.

Dacă numărul de cadre scade prea mult și monitorul nu se sincronizează, implementarea LFC a lui AMD va acționa pentru a atenua defectele imaginilor afișate.

În cele din urmă, AOC G2590PX este un monitor de gaming la preț accesibil, excelent, dacă îți place E-Sports sau mediul competițional de gaming. Întârzierea de input a dispozitivului este de 4ms, ceea ce va echivala cu mai mult sau mai puțin cu o întârziere de jumătate de cadru. Când am folosit monitorul, am constatat că fiecare input sau mișcare a fost exactă, fără întârzieri perceptibile, care să-ți poată strica concentrarea.

Monitor AOC G2590PX vazut din spate.

Concluzii

AOC G2590PX a depășit așteptările noastre și capacitățile predecesorului său, atât în ​​senzitivitate, cât și în calitatea imaginilor. Panoul TN rapid al monitorului îl apropie de cele mai rapide afișaje premium pentru jocuri, în timp ce raportul fixat al contrastului poate face de rușine chiar monitoarele profesionale. Există loc pentru îmbunătățiri ale preciziei culorilor, dar sunt mult mai multe plusuri, decât minusuri, la acest dispozitiv.

Îți recomandăm AOC G2590PX dacă dorești un display competitiv pentru gaming, care să nu îți afecteze economiile. Considerăm că această variantă este o alegere mai bună decât fratele său mai mare datorită culorilor mai proaspete, dar ține cont că acesta din urmă are un punctaj de acuratețe a culorilor mai bun și poate oferi o experiență de vizionare cinematografică.

Verifică preț AOC G2590PX aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.