Review monitor Asus PA24AC – Monitor WUXGA profesional pentru editare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Asus PA24AC.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Calibrare excelentă ProArt
 • Contrast mare
 • Conectivitate USB-C
 • Design atractiv

Contra

 • Scump
 • Probleme de uniformitate

Asus PA24AC reprezintă rampa de lansare pentru linia ProArt a mărcii, care este special concepută pentru editarea foto și video, la nivel de top.

Seria include flagship-uri ultra-premium, cum ar fi PA32UC, așa că ar fi interesant de văzut cum funcționează primele variante. Cu toate acestea, Asus PA24AC este la un preț mai mare, în comparație cu alte monitoare WUXGA, așa că suntem curioși dacă linia ProArt adaugă o valoare reală, pentru acei bani.

Specificații Asus PA24AC

 • Dimensiunea ecranului: 24 inch
 • Rezoluție: 1920 x 1200 WUXGA
 • Raport aspect: 16:10
 • Tehnologia ecranului: (IPS)
 • Rata de reîmprospătare: 60Hz
 • Timp de răspuns: 5ms
 • Raport de contrast: 1000:1 (static)
 • Luminozitate: 350 cd / m²
 • Difuzoare încorporate: Da (2 x 2 W)
 • Stand: Înălțime – Da (5 inch)
 • Stand: Înclinare – Da
 • Stand: Rotire – Da
 • Stand: Pivotare – Da
 • Compatibilitate VESA: Da 100 x 100
 • Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 0 x 2, USB 3.0 x 4, USB-C x 1, mufă audio x 2
 • Dimensiuni inclusiv suportul (L x H x D): 53 cm x 38,5cm x 20 cm
 • Greutate: 8,5 kg

Monitor Asus PA24AC.

Design și caracteristici

Asus PA24AC are același aspect de lux ca PA32UC, dar la o scară mai mică sau cu un factor de formă. Monitorul are un finisaj gri mat în partea din față, acesta fiind combinat cu un spate de culoare negru mat și un suport argintiu satinat. Afișajul este fără rame pe trei părți, dar limitele minime ale ecranului sunt încă prezente în partea superioară și laterală.

Acest aspect și funcțiile adiționale ale Asus PA24AC îl fac foarte potrivit pentru birourile cu monitoare multiple. Este uzual să vezi sisteme cu ecrane duale sau chiar triple, așa că este foarte important, pentru o productivitate bună, să ai un produs care te poate ajuta în muncă.

Calitatea carcasei lui Asus PA24AC este foarte bună, la fel ca la multe dintre modelele mărcii. Materialele plastice utilizate sunt groase și rezistente, și nu există defecte cosmetice, pe niciuna dintre părți. Mișcarea mecanismului este lină și ușoară și, în plus, nu am observat vreo imperfecțiune a carcasei.

Asus PA24AC are cu un suport reglabil, cu un design minimalist atractiv. Poți înclina, roti și regla înălțimea afișajului, astfel încât practic orice unghi de vizualizare este ușor de găsit. Baza plană ocupă ceva spațiu, dar poți depozita obiecte mici, cum ar fi telefoane sau stick-uri deasupra sa.

De asemenea, poți opta pentru suporturi VESA cu adaptoare de 100 x 100, compatibile cu Asus PA24AC, dar acest lucru nu este complet necesar. Într-un astfel de caz, estetica monitorului va avea de suferit, așadar cei care țin la imaginea biroului lor vor păstra suportul din fabrică.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Asus PA24AC este multitudinea de porturi pentru conectivitate, care includ și opțiuni pentru utilizatorii experimentați. Dispozitivul oferă porturi DisplayPort 1.2 și dual HDMI 2.0 pentru intrări video, dar există și un conector USB-C compatibil cu DP Alt Mode, cu 60 W de energie, pentru laptopuri cum sunt MacBook Pro.

De asemenea, ne place aspectul OSD-ului Asus pentru majoritatea monitoarelor de clasă superioară, care includ un joystick și tastele rapide pentru presetări. Navigarea prin OSD este parte din activitățile clasice ale unui prosumator ce a cumpărat un monitor, deci ușurarea navigației prin OSD este obligatorie.

Asus PA24AC este înconjurat de o pereche de boxe încorporate de 2 watt pentru redare audio de bază. Nu trebuie să te aștepți la o calitate care să te lase cu gura căscată sau un bass foarte puternic, deci căștile sau alte boxe separate sunt alegeri mai inspirate, pentru vizionarea filmelor sau pentru gaming.  Oricum, este bine să ai boxe integrate funcționale, pentru ca să auzi notificările sau pentru muzica de fundal, ce alungă starea de monotonie.

Display și performanțe

Asus PA24AC oferă un ecran IPS de 24 inch cu rezoluție 1920 x 1200 WUXGA, rata de reîmprospătare de 60Hz și timp de răspuns de 5ms. Contrastul este evaluat la 1000:1, în timp ce lumina de fundal are o luminozitate tipică de 350 cd/m2 și un maxim de 400 cd/m2 pentru conținut HDR. Acest model este compatibil HDR10, dar performanțele sale HDR nu pot fi la nivelul PA32UC, care are un sistem FALD.

WUXGA sau 1920 x 1200 nu este o tehnologie comună zilelor noastre, dar utilizarea sa în monitoarele de uz profesional înseamnă că unii clienți încă o consideră utilă. Densitatea pixelilor de 94PPI este comparabilă cu majoritatea monitoarelor de 24 inch, dar vei avea un spațiu vertical suplimentar cu o variantă de 16:10.

Asus PA24AC oferă o calitate fantastică a culorilor, datorită unei acoperiri de 100% a gamei sRGB. Precizia culorilor pre-calibrate are o medie DeltaE de 1,05, ceea ce asigură că vei obține imagini cât se poate de reale. Ecranul are o temperatură de culoare aproape perfectă, aproape de standardul de 6500K, deci calibrarea nu este neapărat necesară.

Ecranul este, de asemenea, capabil de un contrast excelent, atingând până la 2000:1, datorită iluminării sale dinamice, în 4 zone. Zonele negre sunt considerabil mai bune pe Asus PA24AC, iar redarea zonelor cenușii pe ecranele IPS, pe întuneric, este vizibil mai slabă. Gamma este, de asemenea, perfectă la 2,2, oferind utilizatorilor o imagine echilibrată care nu este slabă sau prea strălucitoare.

Performanța HDR se îmbunătățește, de asemenea, cu Asus PA24AC în comparație cu alte monitoare DisplayHDR 400 pe care le-am testat. Culorile sunt excelente și contrastul ecranului optim, împreună cu lumina de fundal, oferind îmbunătățiri vizibile în jocurile și aplicațiile compatibile cu HDR. Unele detalii ies mai mult în evidență, dar nu te poți aștepta la experiența HDR reală de la un monitor.

Asus PA24AC a avut câteva probleme privind uniformitatea, din cauza unei mici urme de încețoșare, la unul dintre colțuri. Acest defect a adăugat umbre în imagini întunecate și, în plus, a afectat, de asemenea, contrastul și dinamica gamei de culori, la o scară ușor vizibilă. Reține că acest poate fi diferit, la fiecare unitate, datorită toleranțelor de fabricație.

Asus PA24AC nu este cel mai rapid, atunci când vine vorba de tranziții de pixeli, deoarece există neclarități vizibile în scenele cu ritm rapid. De asemenea, nu este important ca monitorul să fie limitat la o rată de reîmprospătare de 60 Hz, astfel că unele jocuri, cum ar fi CSGO, nu vor rula optim pe acest dispozitiv. Monitorul are o caracteristică de overdrive, dar îți recomandăm să rămâi la setarea medie, pentru a evita depășirea capacității monitorului.

Asus PA24AC este un monitor compatibil cu FreeSync, dar unii utilizatori au raportat, de asemenea, că este compatibil și G-Sync. Această caracteristică este excelentă pentru jocuri, dar există și variante mai bine echipate pe piață. Timpul de răspuns se situează în jurul a 10ms, astfel încât, chiar dacă nu este cel mai rapid, tot nu vei simți întârzieri sau imagini „desincronizate”.

Monitor Asus PA24AC vazut din spate.

Concluzii legate de Asus PA24AC

Asus PA24AC este un fantastic monitor tip profesionist, capabil să ofere o calitate și o funcționalitate excelentă. Calibrarea din fabrică este spot-on, în timp ce includerea unor funcții, cum ar fi USB-C, extinde piața țintă a acestui produs. De asemenea, ne place designul monitorului, care nu este prea țipător și încărcat.

Cea mai mare problemă a monitorului Asus PA24AC este prețul său mai mare, care este aproximativ cu o sută de dolari mai ridicat decât alte variante 16:10 de pe piață. Este o pastilă amară de înghițit, mai ales dacă iei în considerare rezoluția, dar plătești pentru calitate și o pre-calibrare excelentă.

Verifică preț Asus PA24AC aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.