Review monitor Dell SE2719H – Monitor IPS 1080p accesibil pentru utilizare mixtă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Dell SE2719H.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Dell SE2719H este un monitor foarte accesibil de 27 inch, cu ecran IPS 1080p, ideal pentru utilizarea zilnică, în casă sau birou. Produsul nu oferă specificații de top, dar faptul că are un ecran de calitate, precum și designul elegant și sofisticat, îl fac o opțiune atractivă. Să verificăm dacă Dell SE2719H poate oferi un nivel de performanță care să-l egaleze sau să-l depășească pe cel al lui SE2717H.

Specificații Dell SE2719H

 • Dimensiunea ecranului: 27 inch
 • Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
 • Raport aspect: 16:9
 • Tehnologie Display: In-Plane Switching (IPS)
 • Rata de refresh: 60Hz
 • Timp de răspuns: 5ms
 • Raport de contrast: 1000:1 (static)
 • Luminozitate: 300 cd / m²
 • Vorbitori: Nu
 • Reglare suport: Înălțime – Nu
 • Reglare suport: Înclinare – Da
 • Reglare suport: pivotant – Nu
 • Reglare suport: pivot – Nu
 • Compatibilitate VESA: Nu
 • Conectivitate: HDMI 1.4 x 1, VGA x 1
 • Dimensiuni (L x P x P): 61,14 cm x 45,21 cm x 18,54 cm
 • Greutate: 8,0 kg

Design și caracteristici

Dell SE2719H are un design ușor modificat, care este obișnuit la acest producător. Produsul arată ca și când ar costa mai mult, datorită aspectului său elegant, complet negru, subțire. Partea din spate a carcasei are o suprafață lucioasă, așa că este recomandabil să utilizezi o cârpă foarte moale, din microfibră, pentru curățare, deoarece se zgârie ușor.

Ecranul nu are ramă pe trei dintre părți, de aceea produsul este foarte bun pentru aranjamentele cu mai multe monitoare. Marginile subțiri ale ecranului sunt încă vizibile, atunci când ecranul este în funcțiune, dar nu sunt la fel de vizibile ca și benzile de plastic de pe părțile laterale.

Calitatea materialelor lui Dell SE2719H este bună, dar dispozitivul se clatină puțin, atunci când apeși prea tare pe tastatură sau dacă-l atingi, accidental. După cum era de așteptat, controlul calității este excelent, întrucât nu am găsit margini ascuțite sau îmbinări greșite la carcasă. Piesele din plastic ale monitorului nu sunt fragile, dar nu am putut să nu observăm că materialele sunt ceva mai subțiri decât la alte modele pe care le-am testat.

Este de înțeles că Dell SE2719H folosește în continuare butoane OSD, deoarece acest produs este una dintre cele mai accesibile oferte din portofoliul de monitoare al producătorului. Butoanele sunt precise și receptive, fiind amplasate, în mod convenabil, în colțul din dreapta jos.

Cu toate acestea, preferăm, în continuare, joystick-urile, deoarece diminuează dificultatea setărilor din submeniul OSD, mai ales atunci când ești pe întuneric.

O altă limitare a lui Dell SE2719H este suportul său, pe care trebuie să-l păstrezi, dacă ai achiziționat acest monitor. Suportul oferă doar posibilitatea de ajustare a înclinării, astfel încât setarea unghiurilor de vizualizare va fi limitată, în mai multe moduri. De asemenea, nu ai variante de montare VESA, la acest monitor, așa că va trebui să utilizezi acest suport.

Dell SE2719H este unul dintre puținele monitoare disponibile la ora actuală, care nu are DisplayPort 1.2 în spate. Rezoluția și rata de refresh nu au nevoie decât de porturile HDMI 1.4 și VGA pe care le oferă, oricum. Cu toate acestea, ne-am fi dorit ca DP să aibă unele sloturi USB, deoarece utilizatorii moderni folosesc monitorul ca pe un aparat care să faciliteze gestionarea cablurilor.

De asemenea, nu există difuzoare încorporate pe Dell SE2719H, dar acest lucru este de înțeles. De obicei, accesoriile de acest tip nu sună suficient de bine, pentru divertisment, așa că oricum nu prea se folosesc.

Monitor Dell SE2719H vazut din spate.

Display și performanță

Dell SE2719H oferă un ecran IPS de 27 inch cu rezoluție 1920 x 1080, rata de refresh 60Hz și timp de răspuns de 5ms. Iluminarea de fundal este setată la 300 cd/m2, în timp ce contrastul se situează la 1000:1, o valoare suficientă pentru a avea o performanță decentă, în activitățile de zi cu zi. Monitorul nu este special pentru jocuri rapide sau creare și design de conținut rapid, ci este conceput ca un aparat cu performanțe bune, pentru activitatea cotidiană, pe segmentul de buget redus.

Dimensiunea ecranului și rezoluția sa pot deveni uneori subiect de discuție între utilizatorii de calculatoare, datorită densității mai mici a pixelilor. Cu toate acestea, monitoare precum Dell SE2719H nu par a fi de calitate slabă, chiar dacă unii pixeli abia se pot vedea. Vestea bună este că nu trebuie să te zbați în privința vizibilității, așa că ochii tăi vor fi mai puțin încordați.

Principala slăbiciune a lui Dell SE2719H este calitatea culorilor, care are o acoperire de gamă de doar 92%. Acesta din urmă este încă suficient pentru utilizarea zilnică, dar ceea ce îl reduce este acuitatea culorilor, care are o medie DeltaE de 3,92. Ecranul nu este viu și, în plus, vor exista inconsistențe la unele dintre nuanțe, în special la cele mai luminoase sau mai bogate, cum ar fi roșul.

Ecranul nu poate fi atât de luminos pe cât susține Dell, în condițiile în care lumina de fundal ajunge la 245 cd / m2 la 100% în OSD. Contrastul este limitat la aproximativ 700:1, ceea ce va crește luminozitatea neagră a ecranului la valori la care ecranul va părea cenușiu, în timpul unor scene întunecate. Utilizarea unui colorimetru poate ajuta la variația culorii dar, din păcate, aproape toate limitările de acest tip sunt permanente.

Am apreciat uniformitatea ecranului lui Dell SE2719H, care nu a avut neconcordanțe vizibile, cum ar fi zonele în ceață. Marginile ecranului au avut o sângerare extrem de mică, dar asta nu a afectat, într-o manieră considerabilă, cadranele alăturate și temperatura culorii. Desigur, acest rezultat ar putea varia de la o unitate la alta, întrucât ecranele IPS sunt diferite, unul față de celălalt.

De asemenea, am remarcat receptivitatea pixelilor lui Dell SE2719H, care a permis tranziții mai ușoare, față de alte monitoare de 60Hz. Setarea overdrive-ului la nivelul Rapid a șters o parte din persistența pixelilor, care a fost observată în timpul testării. Atunci când mișcările sunt foarte rapide pot fi văzute unele desincronizări ale imaginii, dar acest lucru este greu de observat și este scuzabil, având în vedere frecvența de 60Hz.

Dell SE2719H nu acceptă FreeSync așa încât, evident, nu este oferită nici compatibilitatea G-Sync. Monitorul nu a fost proiectat pentru jocuri, astfel încât acest neajuns este de înțeles, dar FreeSync este inclus în aproape toate produsele care se ridică la standardele de la ora actuală. Întârzierea de intrare este de 10ms la 60Hz, așadar jocurile vor rula fără întreruperi.

Intrari si iesiri monitor Dell SE2719H.

Concluzii despre Dell SE2719H

Dell SE2719H este un monitor pentru lucrul de acasă sau pentru birou, bine realizat și foarte accesibil, dar are o mulțime de limitări care îi anulează valoarea pe care o propune. Ecranul IPS oferă o imagine bună și clară, dar contrastul slab și calitatea culorilor înseamnă că imaginile vor părea spălăcite sau nesaturate. Unele caracteristici, cum ar fi conectivitatea și ergonomia, sunt limitate și nu există alternative sau soluții pentru rezolvarea acestora.

Îți recomandăm Dell SE2719H doar dacă ai nevoie de un monitor pentru activitate de birou, cum ar fi procesarea documentelor și navigarea. Alte produse de valoare, cum ar fi BenQ GW2780, sunt mai potrivite, dacă ai nevoie să te mai uiți și la filme sau să pentru gaming ocazional.

Verifică preț Dell SE2719H aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.