Review monitor gaming Lenovo Y25F – 144Hz 1080 cu FreeSync

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Lenovo Y25F.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Lenovo Y25F-10 are un excelent raport calitate-preț, având în vedere că este un monitor de gaming de la o marcă premium și are toate caracteristicile necesare pentru jocuri. Acest model concurează cu mai multe modele rivale respectate, dar putem spune că este una dintre opțiunile care arată cel mai bine. Lenovo Y25F-10 nu este la fel de uzual ca monitoarele noastre preferate de gaming, așa că hai să verificăm dacă merită să-l achiziționăm.

Specificații Lenovo Y25F-10

Dimensiunea ecranului: 24 inch
Rezoluție: 1080p FHD
Raport aspect: 16:9
Panou Tehnologie: Film Nematic Twisted (TN)
Rata de actualizare: 144Hz
Timp de răspuns: 1ms
Raport de contrast: 1000:1 (static)
Luminozitate: 400 cd/m²
Difuzoare încorporate: Nu
Reglare suport: Înălțime-Da
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Articulație – Da
Reglare suport: Pivot – Da
Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
Conectivitate: DisplayPort 1,2 x 1, HDMI 1,4 x 1, USB 3.0 x 3, jack 3.5mm
Dimensiune (LxHxD): 21,94 ″ x 15,5 ″ x 9,24 ″
Greutate fără suport: 6,4 kg

Monitor Lenovo Y25F vazut din spate.

Design și caracteristici

Lenovo Y25F-10 adoptă un aspect business, care include o culoare argintie mată în locul negrului mat obișnuit. Totuși, este trădat de marca Legion înscrisă pe rama de jos, cu roșu, împreună cu câteva caracteristici suplimentare. Partea frontală este fără ramă, pe trei părți, ca majoritatea monitoarelor de joc de 25 inci dar, în realitate, este un design cu două trepte, care are o ramă interioară subțire.

Calitatea materialului este la fel de bună ca unele dintre cele mai cunoscute produse ale mărcii, cum ar fi laptopurile, care sunt considerate foarte durabile și de încredere. Lenovo Y25F-10 nu a fost fabricat și proiectat cu zgârcenie, așa cum dovedesc îmbinările strânse și panourile nivelate, din plastic. Ecranul nu este înconjurat cu vreo zonă bombată, datorită designului lui bine realizat.

Un lucru care ne place la Lenovo Y25F-10 este utilizarea de butoane OSD în loc de joystick pentru manipularea OSD. Reglajele sunt dispuse în partea din față, în colțul de jos, astfel încât sunt ușor de accesat, dar asta este mai puțin convenabil și este considerat învechit, după standardele actuale.

De asemenea, vei primi câteva suplimente valoroase cu Lenovo Y25F-10, care este conceput în mod subtil, dar este încă un produs pentru pasionații de jocuri. Există o ieșire pentru căști pe una din părțile ecranului și un hub de conectivitate cu porturi USB și o mufă jack pentru căști, pentru comoditate. Sincer, ne plac aceste suplimente, de obicei trecute cu vederea pe monitoarele de jocuri, deoarece sunt folositoare utilizatorilor care sunt interesați de jocuri.

Dispozitivul este susținut de un suport supradimensionat, cu o bază în formă de bumerang, care este prea voluminos pentru dimensiunea afișajului. Poți înclina, roti, pivota și ajusta înălțimea lui Lenovo Y25F-10, astfel încât este ușor să găsești un unghi perfect de vedere. De asemenea, poți opta pentru montarea VESA cu adaptor de 100 x 100, după ce scoți această plăcuță, pentru a găsi găurile pentru șuruburi.

Lenovo Y25F-10 este un monitor FreeSync, deci nu vine cu restricții de conectare ca modelele G-Sync. Porturile din spate includ DisplayPort 1.2 și HDMI 1.4, împreună cu alte două porturi USB pe care le poți utiliza pentru accesorii, cum ar fi încărcătoarele wireless pentru telefon. Nu există difuzoare în pachet, dar acest lucru este scuzabil, deoarece majoritatea vor folosi oricum căști.

Suport casti de pe monitor Lenovo Y25F.

Afișaj și performanță

Lenovo Y25F-10 oferă un ecran TN de 24 de inch cu rezoluție 1920 x 1080, rata de actualizare de 144Hz și timp de răspuns de 1ms. Un raport de contrast uzual de 1000:1 este, de asemenea, afișat, împreună cu o iluminare de fundal de 400 cd/m2, care este mai strălucitoare decât cea obișnuită la alte variante de monitoare de 1080p. Firma îi face reclamă cum că acest model ar fi compatibil cu HDR, dar acesta nu are caracteristicile necesare, astfel încât va traduce numai semnale HDR10, cât poate de bine.

Standardul universal pentru jocurile competitive rămâne 1080p la 144Hz, iar acesta se potrivește cel mai bine la un dispozitiv de 24 inch. Această formulă înseamnă, de asemenea, că produsul va avea un preț rezonabil, oferind o experiență superioară, în jocuri. Lenovo Y25F-10 este, de asemenea, ușor de maximizat cu un GPU de nivel mediu, deoarece nu necesită multă putere pentru a afișa jocuri, la rata maximă de refresh.

Lenovo Y25F-10 are o excelentă calitate a imaginii standard, după ce testele cu un colorimetru. Panoul TN acoperă 98,5% din gama de culori sRGB, care este puțin mai mică, dar o realizează cu un scor de precizie de Delta E 2.3. Temperatura culorii este puțin mai ridicată decât cea ideală 6500K, dar calmul  suplimentar a balansului de alb este un lucru pe care știm că cei mai mulți l-ar prefera, față de căldura unei ieșiri de culori sRGB reglate perfect.

Gama este exact la valoarea 2.2, așa că nu ai prea multe de reglat la Lenovo Y25F-10, în afara setării de luminozitate. Trebuie să modifici acest lucru puțin înainte de a utiliza monitorul, deoarece este livrat la 430 cd / m2, care este pur și simplu prea luminos pentru o utilizare uzuală. Singura parte slabă pe care am putut-o observa este contrastul 890:1 al monitorului, care este mai mic decât al celelalte panouri TN pe care le-am testat.

Acesta din urmă a afectat puțin luminanța de negru, dar ecranul nu pare prea gri în comparație cu ecranele IPS, pentru toate tipurile de utilizatori. Doar un ecran VA este superior datorită limitei de contrast mai ridicate dar, iarăși, aceasta determină și vibrația suplimentară a ecranului.

Lenovo Y25F-10 nu are probleme de uniformitate a displayului, deoarece el luminează uniform, fără să apară pete de roșu, la iluminare. Uniformitatea culorii nu are variații care să depășească DE 2.8, față de standardul ideal D65, deși uniformitatea negrului ar putea fi îmbunătățit. Desigur, acest aspect diferă de la display la display, datorită naturii sau limitărilor în fabricație.

Manevrabilitatea lui Lenovo Y25F-10 nu este la fel de bună cum ne-am fi așteptat, deoarece timpul său mediu de răspuns este mult mai lent decât al altor alte monitoare TN pe care le-am testat. Ecranul afișează neclarități minime pe care le poți observa dacă te uiți de la o apropiere mai mică în timpul secvențelor rapide, afișând specificațiile de 1ms listate de producători. Din fericire, monitorul realizează o setare de overdrive pe care o poți seta la nivelul mediu, pentru a înlătura complet defectele.

Lenovo Y25F-10 este un monitor FreeSync, ceea ce-l face ideal pentru un GPU AMD, dar nu este certificat să funcționeze cu GPU Nvidia și G-Sync. Intervalul de întârziere este puțin mai mare, la 10ms față de cei mai apropiați concurenți, dar diferența este prea mică pentru a o putea observa.

Monitor Lenovo Y25F vazut din lateral.

Concluzii despre Lenovo Y25F-10

Lenovo Y25F-10 este fantastic în privința calității culorilor sau design, dar totuși are nevoie de îmbunătățiri în alte privințe, cum ar fi contrastul sau întârzierea mai mare.

Ne place modul în care producătorul a livrat monitorul, dar și prețul acestuia, ceea te face să treci cu vederea unele dintre defecte. Monitorul funcționează destul de bine pentru utilizarea specifică, dar există variante cu performanțe mai bune, la aproximativ același preț.

Ia în considerare Lenovo Y25F-10 dacă dorești ceva ambalat îngrijit, care are imagine mai bună, în comparație cu majoritatea monitoarelor de gaming negre și roșii pe care le avem deja. Monitorul nu este cel mai bun dintre cele disponibile, dar merită o cercetare amănunțită.

Verifică preț Lenovo Y25F-10 aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.