Review monitor HP Pavilion 27 Quantum Dot – Monitor IPS Ultrasubțire cu acoperire largă a gamei de culori

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor HP Pavilion 27 Quantum Dot.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Acoperire largă și precisă a gamei de culori
 • Design ultra subțire
 • Performanță HDR decentă

Contra

 • Suportul permite doar înclinarea monitorului
 • Contrastul ar putea fi îmbunătățit

HP Pavilion 27 Quantum Dot oferă un ecran suplimentar cu culori vii, care îți îmbunătățește experiența de divertisment, datorită gamei de culori. Produsul oferă un design îndrăzneț, dar minimalist, care îl face să fie un punct de atracție de pe biroul de acasă sau cel de la servici. HP Pavilion 27 Quantum Dot este o propunere atractivă pentru cei care doresc utilizare mixtă, dar să vedem cum se situează, față de rivalii săi mai populari.

Specificațiile HP Pavilion 27 Quantum Dot

 • Dimensiunea ecranului: 27 inch
 • Rezoluție: 2560 x 1440 QHD
 • Raport aspect: 16:9
 • Tehnologie ecran: In-plane switching (IPS)
 • Rata de actualizare: 60Hz
 • Timp de răspuns: 5ms
 • Raport de contrast: 1000:1 (static)
 • Luminozitate: 400 cd / m²
 • Difuzoare încorporate : Nu
 • Suport: Înălțime – Nu
 • Suport: Înclinare – Da
 • Suport: Rotație – Nu
 • Suport: Pivotare – Nu
 • Compatibilitate VESA: Da 100 x 100
 • Conectivitate: DisplayPort 1.4x 1, HDMI 4 x 1, USB 3.0 x 2, USB 3.0 Type-C x 1, 3.5mm mufă x 1
 • Dimensiuni cu suport (LxHxW): 61,34 cm x 43.97 cm x 17,81 cm
 • Greutate: 4,6 kg

Monitor HP Pavilion 27 Quantum Dot vazut din spate.

Design și funcționalități

HP Pavilion 27 Quantum Dot are un cadru extrem de subțire, cu adâncime redusă, având în vedere dimensiunile acestui monitor. Carcasa este negru mat, dar suportul metalic argintiu îl face să pară mai potrivit pentru studiourile de design. Afișajul este fără ramă pe trei dintre părți, dar marginile foarte subțiri se văd, totuși, atunci când este în uz.

Datorită ramelor înguste, HP Pavilion 27 Quantum Dot este ideal pentru setări cu mai multe monitoare, deoarece separațiile dintre acestea vor fi minime. Amplasarea va fi ușoară, datorită dimensiunilor mici ale bazei suportului. Cu toate acestea, există anumite limitări, în specificații, care îi pot determina pe gameri să caute alte produse.

Calitatea lui HP Pavilion 27 Quantum Dot este decentă, datorită selecției și designului bun. Nu au existat defecte cosmetice ale produsului, dar cadrul său subțire și ușor te poate face să crezi că este fragil. Există, de asemenea, o mică balansare a suportului, dar aceasta nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Una dintre limitările pe care le-am menționat anterior este suportul lui HP Pavilion 27 Quantum Dot, care limitează sever opțiunile de configurare. Din fericire, HP Pavilion 27 Quantum Dot este compatibil VESA cu ajutorul unui adaptor, care va înlocui suportul din zona de fixare. De asemenea, HP a inclus acest suport în pachet, spre deosebire de celelalte monitoare, la care trebuie să-l cumperi separat.

Sincer, acest design implică un nivel mai mare de dificultate pentru utilizatorii care doresc o configurație diferită. Nu există nicio opțiune de detașare rapidă pe HP Pavilion 27 Quantum Dot, așadar va fi necesar să citești manualul de instrucțiuni și să ai un pic de răbdare, dacă intenționezi să folosești suportul VESA.

Unul dintre lucrurile care ne plac, referitor la HP Pavilion 27 Quantum Dot, este joystick-ul său cu patru direcții, pentru reglajele OSD. Gadgetul este foarte ușor de utilizat, deoarece nu trebuie să apeși de prea multe ori, dar pentru utilizarea lui vei avea nevoie de ceva antrenament. Testerul nostru a învățat imediat să-l folosească, astfel încât ajustarea setărilor, cum ar fi nivelurile de luminozitate, va deveni foarte ușoară, după câteva încercări.

Un alt punct forte al lui HP Pavilion 27 Quantum Dot este modulul de conectivitate, care-ți oferă tot ceea ce ai nevoie, dar și ceva în plus. Există câte un port pentru DisplayPort 1.4 și HDMI 1.4, ca intrări video principale, dar există și un port USB-C care acceptă modul DP 1.4 Alt pentru dispozitive cum ar fi MacBooks. Din păcate, acesta din urmă nu poate să încarce, așa că trebuie să păstrezi unul dintre porturile USB-C de pe dispozitiv pentru încărcare.

Există, de asemenea, două porturi USB 3.0 pentru periferice și o mufă audio de 3,5 mm, dar nu există difuzoare cu HP Quantum Dot Quantum 27. Omisiunea este acceptabilă, deoarece carcasa este foarte subțire, chiar dacă produsul este destinat divertismentului. Oricum, boxele sau căștile vor suna mai bine, dar ar fi fost bine să existe și acestea, având în vedere prețul solicitat.

Display și performanță

HP Pavilion 27 Quantum Dot utilizează un ecran IPS de 27 inch de la Samsung (PLS), care are o rezoluție de 2560 x 1440, o rată de reîmprospătare de 60Hz și un timp de răspuns de 5ms. Lumina de fundal este evaluată la maximum 400 cd/m2, în timp ce contrastul este limitat la 1000:1. Acest model este desemnat ca fiind compatibil cu HDR, datorită acoperirii sale mai largi, prin tehnologia Quantum Dot.

Quad HD funcționează perfect pe un monitor de 27 de inch, cum este HP Pavilion 27 Quantum Dot, ceea ce conduce la o densitate echilibrată a pixelilor. Ecranul arată mai detaliat decât cel al monitoarelor obișnuite, dar nu este prea exact, așa că necesită o scalare. Acest format este recomandat dacă dorești o creștere a numărului de pixeli, dar mai degrabă ai dori să nu ai de-a face cu problemele asociate 4K.

HP Pavilion 27 Quantum Dot oferă o calitate fantastică a culorilor datorită layerului Quantum Dot. Acoperirea gamut pentru sRGB atinge mult peste 100%, în timp ce DCI-P3 ajunge la 89,5%. Acesta din urmă este foarte aproape de cifra avansată de HP, adică de 90%, ceea ce înseamnă că acest model este unul dintre cele mai bune produse din acest an ale brandului.

Precizia, cu setările standard, este excelentă, la Delta E 1,9 și ar trebui să fie suficient de bună pentru activitatea de bază pentru care acest monitor a fost realizat. Utilizatorii care doresc să utilizeze monitorul pentru lucrări profesioniste de editare pot calibra ecranul pentru a-l face mai precis, dar, pentru cei mai mulți, costul achiziționării unui colorimetru nu se justifică. Temperatura culorii este doar puțin mai caldă decât 6500K, care este cea ideală, așa că poți imediat să începi să-l folosești.

Gamma se situează în jurul valorii de 2,3 atunci când modul Vivid este activat, dar oprirea acestuia îl va poziționa la un 2,23, care este mai potrivită pentru fotografii luminoase. Ecranul poate atinge până la 420cd/m2, când luminozitatea este maximă, ceea ce redă mai bine detaliile și iluminarea pentru conținutul HDR.

Jocurile compatibile, cum ar fi Modern Warfare, prezintă unele îmbunătățiri în strălucirea portocalie a exploziilor, în timp ce contrastul laserelor verzi în scene întunecate pare să se distingă mai bine de fundal, fiind mai vizibil.

Un dezavantaj este raportul de contrast, care a depășit 995:1, ceea ce face ca ecranul să pară cenușiu atunci când sunt imagini întunecate. Doar ecranele VA și modulele IPS Nano de la LG sunt mai bune, în această privință, desigur fiind chiar o dezbatere în acest sens, dar cert este că ultimele sunt mai scumpe.

Numai monitoarele HDR1000, cum ar fi Asus PG27UQ, pot oferi o gamă dinamică mai completă, dar acest monitor este, cu siguranță, mai scump decât cel care face obiectul recenziei.

Unitatea de test HP Pavilion 27 Quantum Dot nu a avut probleme semnificative de iluminare a fundalului, cum ar fi sângerarea. Au fost câteva scurgeri, în colțurile superioare, care au adăugat unele înnorări abia vizibile, dar nu a fost deranjant sau în detrimentul celorlalte calități ale ecranului.

Cu toate acestea, ia în considerare faptul că acest aspect poate varia întotdeauna la ecranele IPS, deoarece există marje de toleranță destul de mari, la producători.

Atunci când vine vorba de timpi de răspuns la pixeli, HP Pavilion 27 Quantum Dot nu este cel mai rapid monitor. Trebuie să utilizezi funcția overdrive din OSD pentru a elimina imaginile neclare, care vor deveni vizibile atunci când apar imagini în mișcare. Cu toate acestea, îți recomandăm să o utilizezi puțin, deoarece setarea maximă induce o depășire vizibilă chiar și în secvențe cu ritm moderat.

HP Pavilion 27 Quantum Dot este un monitor pentru jocuri compatibil cu FreeSync, ceea ce îl face să fie ideal pentru PC-urile cu placă Radeon. Compatibilitatea G-Sync nu este certificată și, chiar dacă funcționează prin activare manuală, nu există nicio garanție că va rula fără probleme. Întârzierea de input este de 10ms, deci nu ar trebui să apară imagini nesincronizate, în timpul jocurilor.

Monitor HP Pavilion 27 Quantum Dot vazut din lateral.

Concluzii legate de HP Pavilion 27 Quantum Dot

HP Pavilion 27 Quantum Dot este o alegere excelentă dacă vrei o acoperire completă a culorilor, dar și o precizie excelentă a acestora. Ecranul și layerul quantum dot fără cadmiu creează imagini vibrante, care-ți captează ochii, ceea ce este excelent pentru activitate de birou și jocuri media.

Ecranul are, de asemenea, performanțe HDR rezonabile, dar îmbunătățirile vizuale nu sunt suficient de importante pentru a fi considerate ca fiind un monitor HDR nativ.

Primul dezavantaj al HP Pavilion 27 Quantum Dot este prețul puțin mai mare decât cel al concurenților săi direcți. Există, de asemenea, unele limitări ale setului de funcții ale monitorului, chiar dacă USB-C este disponibil la acest model.

Cu toate acestea, HP Pavilion 27 Quantum Dot este o achiziție excelentă, dacă ai nevoie de un dispozitiv simplu, care să poată oferi culori deschise, pentru jocuri și fișiere media.

Verifică preț HP Pavilion 27 Quantum Dot aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.