Review monitor HP Z27 – Monitor USB-C IPS Premium 4K pentru casă și birou

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor HP Z27.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Design atractiv, minimalist
 • Conectivitate excelentă
 • USB-C
 • Calitate standard excelentă a imaginii
 • Calitate superioară a carcasei

Contra

 • Nu are FreeSync
 • Timpul lent de răspuns al pixelilor
 • Greu

HP Z27 este un monitor atractiv, 4K IPS, care nu te va dezamăgi chiar dacă este folosit la activitățile de acasă sau de la birou, atunci când îți dorești un dispozitiv de calitate deosebită. Produsul a fost conceput pentru a se potrivi cu laptopurile și desktopurile de top ale HP, dar este și un display potrivit pentru alte dispozitive, cum ar fi MacBook Pro. HP Z27 se încadrează într-o categorie care este dominată de produsele LG, cum ar fi 27UK850, așadar hai să vedem și o comparație între cele două.

Specificații HP Z27

 • Dimensiunea ecranului: 27 inch
 • Rezoluție: 3840 x 2160 4K UHD
 • Raport aspect: 16:9
 • Tehnologie ecran: In-plane switching (IPS)
 • Rata de actualizare: 60Hz
 • Timp de răspuns: 8ms
 • Raport de contrast: 1300: 1 (static)
 • Luminozitate: 350 cd / m²
 • Suport: Înălțime – Da
 • Suport: Înclinare – Da
 • Suport: Rotație – Da
 • Suport: Pivotare – Da
 • Compatibilitate VESA: Da
 • Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 2.0 x 1, USB-C x 2, USB 3.0 x 3, 3.5mm
 • Dimensiuni cu suport (LxHxW): 61,42 cm x 61,42 cm x 23,00 cm
 • Greutate: 9,35 kg

Monitor HP Z27.

Design și funcționalități

HP Z27 arată elegant și aspectuos, datorită designului minimalist, fiind realizat cu componente metalice care oferă un aspect premium. Culoarea negru mat este uzuală în piața monitoarelor, dar unghiurile și forma aparatului îi conferă un aspect luxos. Monitorul nu are ramă pe trei dintre laturi, ceea ce permite utilizatorilor să crească zona vizibilă fără probleme, dacă folosesc mai multe monitoare.

HP Z27 este ideal pentru ansamblurile cu mai multe monitoare. Ramele sunt suficient de subțiri, astfel că aproape nu se văd, așa că nu te vor distrage unele rame, care îți fragmentează zona de lucru. Monitoarele ultrawide sunt, desigur, mai bune, în această privință, dar nu există vreun model care să aibă un număr atât de mare de pixeli, în comparație cu două monitoare HP Z27 dispuse unul lângă altul.

Calitatea carcasei lui HP Z27 este excelentă, datorită faptului că producătorul a folosit, în mod generos, părți metalice. Plasticul folosit nu pare fragil și nu se îndoaie, așadar utilizatorii nu trebuie să-și facă griji datorită unor posibile stricăciuni de natură fizică. Monitorul este foarte stabil, așa că utilizatorii nu vor trebui să înlocuiască suportul original.

Pentru HP Z27 poți alege suportul VESA 100 x 100, cu sistem de prindere pe șuruburi, dar nu credem că acest lucru nu este necesar, în afara cazului în care dorești să utilizezi două sau mai multe monitoare. Mecanismul suportului se rotește, se înclină, pivotează și se poate ajusta pe înălțime, așadar poate fi realizată vizualizarea din orice unghi. Designul suportului conferă un aspect minimalist, așadar, dacă-l elimini, vei reduce atractivitatea produsului.

Conectivitatea lui HP Z27este extraordinară, deoarece include orice ai nevoie și încă ceva în plus. Output-ul include un port pentru DisplayPort 1.2, Mini DP 1.2 și HDMI 2.0 pentru intrări video și un total de trei porturi USB 3.0. Dar, ceea ce face ca acest model să fie deosebit, sunt cele două porturi USB-C, care oferă modul DP Alt și o putere de 65 W pentru încărcarea laptop-urilor USB-C, cum ar fi MacBook Pro.

Această funcție îi permite lui HP Z27 să aibă și funcție de stație de andocare pentru laptopurile cu USB-C, întrucât poate să recepționeze semnalul video, să transfere date și să încarce laptopul, în același timp. Este important de menționat că există un port USB-C și un USB 3.0 care sunt dispuse în lateral, așadar poți să le accesezi ușor și să-ți conectezi dispozitivele.

HP Z27 nu are difuzoare încorporate, dar există o mufă de 3.5mm, ca ieșire. Oricum, difuzoarele încorporate sunt rareori printre solicitările utilizatorilor dar, totuși, monitoarele pentru productivitate ar trebui să le aibă întotdeauna, pentru ca să poți asculta melodii, în surdină, sau să auzi notificările.

Display și performanță

HP Z27 oferă un ecran IPS de 27 inch cu rezoluție 3840 x 2160, rata de actualizare 60Hz și un timp de răspuns de 8 ms. Lumina de fundal este de 350 cd / m2, în timp ce contrastul este de 1300:1. Aceste specificații nu sunt pentru gaming, dar oricum acest produs are ca principal obiectiv oferirea unor imagini de calitate.

Rezoluția 4K a HP Z27 este extrem de clară în timpul jocurilor și la vizionarea conținuturilor media, datorită densității mari a pixelilor. Cu toate acestea, efectul invers al acestuia este că poate reduce uneori dimensiunea obiectelor mici, cum ar fi cea a textelor, obligând utilizatorul să folosească scalarea. Deși 4K este mai potrivit pentru monitoarele de 32 inch, știm că mulți utilizatori vor aprecia claritatea acestui dispozitiv.

HP Z27 are o calitate excelentă a culorilor, începând cu acoperirea sa de 99% din sRGB și aproximativ 77% din paleta de culori Adobe RGB. Această performanță a acoperirii gamma nu este suficientă pentru editarea profesionistă, dar majoritatea celor care lucrează pe fișiere media pentru utilizare online nu-i vor simți prea mult lipsa. În mod implicit, precizia culorilor se situează la DE 1.4, în timp ce temperatura culorii este foarte apropiată de punctul 6500K, deci calibrarea nu este necesară imediat.

Culorile gamma ale lui HP Z27 au urmărit, întru totul, curba 2.2, astfel încât imaginile să fie bine iluminate și echilibrate, atât pentru scenele luminoase, cât și pentru cele întunecate. Contrastul a fost la valoarea 1100:1, la niveluri de iluminare moderată, dar ecranul poate încă să pară destul de cenușiu, atunci când vizionezi scene întunecate și imagini, în încăperi fără lumină.

Oricum, puterea maximă a iluminării de fundal este prea mare pentru o utilizare obișnuită, astfel încât setarea acesteia la aproximativ 40% este o alegere foarte bună.

Uniformitatea ecranului lui HP Z27 este bună, deoarece nu au existat scurgeri considerabile pe marginile ecranului. Cu toate acestea, unele înnorări minore devin vizibile atunci când apare o imagine complet neagră, ceea ce reduce contrastul petelor, dar nu este la fel de vizibilă atunci când vizionezi imagini color. Acest aspect ar putea fi diferit de la un dispozitiv la altul, datorită toleranțelor de fabricație ale ecranelor IPS.

HP Z27 nu are un timp de răspuns rapid al pixelilor, astfel încât pot apărea imagini neclare în timpul jocurilor rapide și a imaginilor în mișcare. Jocurile și filmele obișnuite se vor vedea fără probleme, însă orice aplicație care implică panorame în mișcare vor fi însoțite de fantome și urme vizibile. Am observat și unele momente în care ecranul părea puțin cam lent, în timpul unor jocuri precum Modern Warfare.

HP Z27 nu acceptă FreeSync, deci nu te poți baza pe VRR pentru jocuri mai solicitante. Trebuie să ai un GPU foarte puternic pentru a menține cadrele stabile într-un ritm regulat, dar chiar și așa pot să mai apară unele dintre fenomenele menționate. Întârzierea de input este aproape de 10ms, deci nu există desincronizări între semnalul de intrare și imaginile de pe ecran.

Monitor HP Z27 vazut din spate.

Concluzii legate de HP Z27

HP Z27 este un monitor IPS 4K fantastic, atât pentru acasă, cât și pentru birou, unde dispozitivele USB-C cum ar fi MacBook Pro, sunt foarte populare. Conectivitatea de pe acest model îți oferă o mulțime de opțiuni, astfel încât poți să-l utilizezi ca pe un dispozitiv all-in-one. Calitatea imaginii este bună folosind setările din fabrică, dar editorii de fotografii și videoclipuri ar putea dori să utilizeze un colorimetru, pentru a obține culori mai exacte.

HP Z27 are un preț decent și un aspect ultra-modern, dar modelul are câteva limitări. Lipsa FreeSync la monitoarele HP poate fi un criteriu de renunțare la produs, deoarece performanțele de gaming cresc mult valoarea unui dispozitiv cu utilizare mixtă. Îți recomandăm HP Z27 dacă dorești un monitor de înaltă calitate pentru editare simplă de fișiere media și utilizări obișnuite ale computerului, cum ar fi navigarea sau procesarea documentelor.

Verifică preț HP Z27 aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.