Lenovo ThinkVision M14 oferă un ecran IPS cu culori vii, încorporat într-o carcasă subțire ce poate să fie strecurată într-o geantă de laptop sau o servietă. Acest model este excelent pentru profesioniștii care trebuie să-și extindă spațiul de lucru digital în timp ce sunt în deplasări și care folosesc laptopuri USB-C, cum ar fi MacBook Pro. Lenovo ThinkVision M14 concurează cu deja popularul Asus MB16AC, dar hai să vedem dacă are atuuri care-l vor face să vândă mai bine?
Specificații Lenovo ThinkVision M14
- Dimensiunea ecranului: 14 inch
- Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
- Raport aspect: 16:9
- Tehnologie Display: In-Plane Switching (IPS)
- Rata de refresh: 60Hz
- Raport de contrast: 700:1
- Luminozitate: 300 cd / m²
- Difuzoare încorporate: Nu
- Reglare suport: Înălțime – Da
- Reglare suport: Înclinare – Da
- Reglare suport: Rotație – Nu
- Reglare suport: Pivotare – Nu
- Compatibilitate VESA: Nu
- Conectivitate: USB-C x 2
- Dimensiuni cu suport (LxHxD): 55,1 cm x 22,1 cm x 9,7 cm
- Greutate: 0,6 kg
Design și caracteristici
Lenovo ThinkVision M14 are același design minimalist al mărcii, fiind proiectat să dureze. Monitorul are o carcasă negru mat elegantă, care este testată împotriva zgârieturilor și se poate curăța ușor de murdărie. Ecranul în sine nu este fără ramă, dar marginile sunt destul de subțiri și aproape nu se văd, așa că nu-ți vor distrage atenția.
Un dezavantaj de natură fizică pe care am observat-o la Lenovo ThinkVision M14 este că are carcasa din plastic, așadar pare a fi mai ieftină în comparație cele din metal, pe care le vând competitorii. Cu toate acestea, exteriorul este bine realizat, neexistând îmbinări greșite. Produsul este foarte ușor, având doar 0,6 kilograme, dar asta nu înseamnă că este prea fragil pentru a fi transportat.
Lenovo ThinkVision M14 este mai mic decât produsul omolog al lui Asus, dar este mai ușor per total, deoarece are un suport încorporat. Într-adevăr, nu trebuie să te lupți cu coperți care se împăturesc pentru a amplasa acest monitor pe un birou. Mecanismul permite utilizatorilor să încline monitorul între -5 grade și 90 de grade, astfel încât configurarea monitorului este foarte ușoară.
Există, de asemenea, un suport pentru Lenovo ThinkVision M14, așa că poți să-l ții în modul portret, fără să-ți faci griji că ar putea să cadă. De asemenea, are un picior care iese de sub rama de jos în așa fel încât să ridici înălțimea ecranului, ceea ce-i va permite să stea la același nivel cu ecranul laptopului.
Lenovo ThinkVision M14 nu oferă butoane OSD sau joysticks, deoarece OSD-ul său este limitat la doar câteva opțiuni. Nivelurile de luminozitate sunt accesibile direct prin intermediul butoanelor laterale, însă există și un buton dedicat reducerii luminii albastre. Trebuie să utilizezi calibrarea implicită și acesta este un mare impediment pentru cei care editează foto și video.
Principala atracție pentru Lenovo ThinkVision M14 este conectivitatea sa prin USB-C, ceea ce îl face perfect pentru laptopuri cum ar fi MacBook Pro. În timp ce modul DP Alt este pornit, USB-C consumă putere de la laptopul tău, așa că ar trebui să existe mai puține probleme în configurarea stației de lucru mobile. În plus, porturile USB-C îți pot încărca laptopul cu până la 65 W, dacă conectezi cel de-al doilea port la o priză.
Lenovo ThinkVision M14 este, de fapt, o extensie mobilă foarte simplă, dar este și o stație portabilă pentru laptopul cu USB-C. Toate monitoarele portabile ar trebui să ia în considerare acest tip de flexibilitate, mai ales că nu toată lumea poate transporta dispozitive groase și grele sau multiple cabluri de alimentare. Singura problemă, pe care mulți au observat-o, este aceea că nu ai opțiuni de gestionare a cablurilor, așadar ai putea încerca să folosești benzi zimțate.
Display și performanță
Lenovo ThinkVision M14 are un ecran IPS de 14 inch cu rezoluție 1920 x 1080, rată de refresh 60Hz și timp de răspuns de 6ms. Lumina de fundal este de 300 cd / m2, în timp ce contrastul este limitat la 700:1. Aceste performanțe nu sunt cele uzuale pentru monitoarele de birou, dar trebuie să știi că M14 a fost conceput pentru a fi portabil, nu pentru a te uimi cu ecranul său.
Densitatea pixelilor lui Lenovo ThinkVision M14 este aproape comparabilă cu cea a unui ecran de 1440p la 27 inch. Aceasta înseamnă că imaginile sunt mai clare și mai curate, deoarece marginile nu vor fi șterse. Textul și obiectele mici vor fi, în continuare, lizibile pentru majoritatea utilizatorilor, astfel încât scalarea nu este necesară.
Lenovo ThinkVision M14 este monitorul portabil cu cele mai vii culori pe care l-am testat, datorită acoperirii sale de 99% a gamei sRGB. Precizia culorii ar putea fi mai bună, având în vedere că are un DeltaE de 2,7, dar oricum nu poți calibra monitorul, așa că nu este prea important. Temperatura culorilor ecranului este puțin peste 6500K, astfel încât pare mai rece decât unele monitoare sRGB pe care le-am văzut.
Raportul de contrast, pe de altă parte, a atins un maxim de 750:1 ceea ce indică faptul că Lenovo ThinkVision M14 nu va funcționa suficient de bine, dacă este folosit pe întuneric. Imaginile negre par mai degrabă cenușii, în timp ce unele scene din jocuri precum Vermintide 2 tind să pară un pic spălăcite. Lumina de fundal este suficientă pentru camerele bine luminate, la 280 cd / m2, așa că ar putea fi necesar să o scazi, dacă vrei niște setări care să protejeze ochii.
Lenovo ThinkVision nu se descurcă atât de bine în jocurile cu ritm rapid, cum ar fi Apex Legends. Vei vedea unele zone în ceață, în timp ce parcurgi rapid ecranul, existând și unele persistențe în timpul tranzițiilor stricte între culori. Totuși, această performanță este de înțeles, deoarece acest produs nu a fost proiectat pentru jocuri, la fel ca multe dintre monitoarele pe care le-am analizat.
Concluzii despre Lenovo ThinkVision M14
Lenovo ThinkVision M14 este cel mai bun monitor portabil pe care-l poți cumpăra în acest moment, datorită designului fantastic și ecranului cu culori vii. Ne place faptul că nu trebuie să te lupți cu suporturi de tip origami, care sunt fragile și instabile. De asemenea, ne place faptul că monitorul poate deveni un dock pentru laptop, dacă este conectat la o priză, maximizând valoarea și capacitatea de utilizare, în timpul unei deplasări.
Cea mai mare problemă pe care am remarcat-o la Lenovo ThinkVision M14 ar fi lipsa opțiunilor de calibrare. Acest model este ideal pentru laptop-urile prosumator, cum ar fi MacBook Pro, destinate unor persoane care se ocupă cu design sau editare. Editarea de imagini cu ajutorul a două ecrane care nu sunt reglate bine poate fi extrem de dificilă, mai ales pentru cei meticuloși.
Verifică preț Lenovo ThinkVision M14 aici!
Citește și:
- Cele mai bune monitoare USB-C pentru MacBook Pro și Windows PC
- Cele mai bune monitoare de 144Hz sub 1000 RON
- Review boxe Logitech Z906
- Review și păreri Soundbar Sony HT-RT5