Review monitor LG 27GL63T-B – Monitor IPS de 27 inch UltraGear accesibil pentru gaming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor LG 27GL63T-B.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Compatibil cu G-Sync (Certificat)
 • Preț scăzut
 • Întârziere de input redusă
 • Receptiv

Contra

 • Raport de contrast scăzut
 • Uniformitatea ecranului necesită îmbunătățiri

LG 27GL63T-B oferă un ecran mult așteptat, 1080p IPS, cu o rată de refresh 144Hz, care a fost reglat în mod special pentru a avea o calitate mai bună a culorilor și o receptivitate mai mare. Acest model este considerabil mai ieftin decât LG 27GL650F, dar ultimul dispune de mai multe funcționalități, cum ar fi suportul HDR. LG 27GL63T este, cu siguranță, mai atractiv, datorită prețului său, dar oare ce dezavantaje se ascund în spatele acestui model?

Specificații LG 27GL63T-B

 • Dimensiunea ecranului: 27 inch
 • Rezoluție: 1920 x 1080 Full HD
 • Raport aspect: 16:9
 • Tehnologie ecran: In-plane switching (IPS)
 • Rata de actualizare: 144Hz
 • Timp de răspuns: 1ms
 • Raport de contrast: 1000:1
 • Luminozitate: 320cd / m² (400 cd / m2 Max)
 • Difuzoare încorporate: Nu
 • Suport: Înălțime – Da
 • Suport: Înclinare – Da
 • Suport: Rotire – Nu
 • Suport: Pivotare – Da
 • Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
 • Conectivitate: DisplayPort 1,4 x1, HDMI 2,0 x 1, mufă pentru căști 3,5 mm x 1
 • Dimensiuni (L x P x P): 61,47 cm x 57,4 cm x 27,43 cm
 • Greutate: 6,4 kg

Monitor LG 27GL63T-B.

Design și funcționalități

Majoritatea monitoarelor LG UltraGear, cum este și LG 27GL63T-B, sunt identice, din punct de vedere estetic, dar asta nu le face să fie fade sau fără personalitate. Modelul, care are aspect modern, are o carcasă subțire, de culoare negru mat, cu accente de culoare roșie, în unele zone. Afișajul este fără ramă pe trei dintre părți, ceea ce oferă gamerului o imagine maximală asupra ecranului.

După cum am menționat, carcasa lui LG 27GL63T-B, atunci când suportul nu este atașat, este destul de subțire, comparativ cu alte monitoare de gaming. Cu toate acestea, vei avea nevoie de 27 centimetri în adâncime, după ce ai asambla complet monitorul, deci trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu pe birou.

Calitatea carcasei lui LG 27GL63T-B este excelentă, datorită materialelor de calitate și designului reușit. Nu există defecte estetice sau îmbinări greșite, ceea ce indică faptul că producătorul are un bun control al calității. Suportul are o ușoară clătinare, dar aceasta este o caracteristică care se întâlnește la aproape toate monitoarele UltraGear pe care le-am văzut.

Unul dintre punctele care ne-au plăcut la monitoarele LG, cum este și cazul lui LG 27GL63T-B, este că au control OSD. Dispozitivul are un joystick OSD amplasat central, chiar sub rama de jos, pentru a oferi un acces ușor și comod. Oricum, acest dispozitiv acceptă, de asemenea, controlul On Screen de la LG, care-ți permite să reglezi setările prin intermediul unei aplicații.

LG 27GL63T-B este un model pentru buget redus, care are, totuși, un suport complet ergonomic, care-ți permite să înclini, să rotești și să reglezi înălțimea ecranului. Baza, care are formă de bumerang, ocupă o zonă considerabilă de pe birou, dar asigură o stabilitate bună uriașului ecran. Poți opta, de asemenea, pentru suporturi VESA, dacă dorești, dar cumpărarea unuia trebuie luată în considerare la totalul achiziției pe care o faci.

Conectivitatea lui LG 27GL63T-B este și mai limitată, în comparație cu alte modele. Dispunerea I/O, orientată spre spate, include doar DisplayPort 1.4 și HDMI 2.0, astfel încât vei putea să conectezi doar un computer și încă un dispozitiv, cum ar fi Xbox One X, însă nu și alte dispozitive. Unele conectoare USB ar fi fost utile pentru alte periferice, dar nu putem să comentăm prea mult, deoarece prețul este destul de scăzut.

De asemenea, LG 27GL63T-B nu are difuzoare încorporate, astfel că singura opțiune audio este să conectezi setul cu cască la mufa sa de 3.5 mm. Din nou, aceasta este o omisiune rezonabilă, având în vedere că discutăm despre un model pentru buget redus, al cărui accent este pe gaming. Built-ins-urile, așa cum știm cu toții, de obicei, nu sunt ideale pentru jocuri, datorită intervalelor limitate ale frecvenței.

Display și performanță

LG 27GL63T-B are un ecran IPS de 27 de inch cu rezoluție 1920 x 1080, 144Hz și un timp de răspuns îmbunătățit, de 1ms. Lumina de fundal este limitată la valoarea tipică de 320 cd / m2, ajungând la un maxim de 400 cd / m2. Acest model nu este compatibil cu HDR și nici cu suportul DisplayHDR VESA, chiar fișa tehnică specifică contrariul.

Prima reacție legată de monitoarele mai mari, care au 1080p, așa cum este LG 27GL63T-B, este că sunt încețoșate sau pixelate. Este adevărat că cei 82 de pixeli pe inch par insuficienți, dar nu credem că aceasta este o problemă reală. Ecranul pare a fi curat, atunci când este privit la o distanță rezonabilă și, chiar dacă imaginile par să fie mai puțin clare, jocurile se văd bine, în continuare.

LG 27GL63T-B oferă o performanță decentă a culorilor, începând cu acoperirea de 97% a gamei sRGB. Precizia ar putea fi îmbunătățită, deoarece deviațiile de culori au atins, în medie, o valoare DeltaE de 2,8, dar acest lucru este mai mult decât acceptabil, la jocuri. Poți calibra monitorul pentru a obține un rezultat sub-1.0, dar în acest caz costul unui colorimetru nu este justificat.

Temperatura culorilor este puțin mai caldă decât 6500K, dar acesta este un efect acceptabil al ecranelor sRGB. Gamma, pe de altă parte, este la o valoare bună de 2,16, deci ecranul nu arată prea slab sau prea luminos, în timpul unor scene. Îți recomandăm să setezi un nivel de luminozitate care să se ridice la aproximativ 40%, pentru a echilibra ecranul.

Punctul slab al lui LG 27GL63T-B este raportul său de contrast, care de-abia a ajuns la 900:1. Uneori, ecranul poate părea cenușiu, atunci când afișează scene mai întunecate din jocuri cum ar fi Modern Warfare. VA-urile se pot descurca mai bine în această privință, dar acel tip de ecran are probleme și limitări intrinseci.

Uniformitatea ecranului lui LG 27GL63T-B este puțin influențată de scurgerile de lumină pe la colțurile afișajului. Întunecarea devine vizibilă dacă te uiți la o imagine complet neagră, dar scenele colorate nu sunt afectate. Desigur, acest aspect va varia de la o unitate la alta, așa că este bine să cumperi monitorul de la un magazin cunoscut, care are o politică prietenoasă privind retururile.

Timpul de răspuns al pixelilor lui LG 27GL63T-B este excelent, comparativ cu alte ecrane IPS pentru gaming. Ecranul nu prezintă imagini în ceață sau fantome, așa că nu trebuie să utilizezi setarea overdrive. Îți recomandăm să rămâi la nivelul Rapid, dacă dorești să îndepărtezi unele întârzieri minore, întrucât setarea pe un nivel superior va conduce la depășiri.

LG 27GL63T-B este un monitor pentru jocuri, compatibil cu FreeSync, dar este certificat și de către Nvidia, în privința compatibilității G-Sync. Ambele tipuri de GPU vor putea folosi VRR, rezultând imagini nete, impecabile, fără probleme de tip ceață sau ecrane negre. Intervalul de input se află la 5ms, astfel încât nu este nevoie să-ți faci griji datorită unor întârzieri în sincronizarea imaginilor.

Monitor LG 27GL63T-B vazut din spate.

Concluzii legate de LG 27GL63T-B

LG 27GL63T-B este o opțiune excelentă, dacă ai nevoie de un monitor pentru gaming care să aibă unghiuri și claritate superioară, față de modelele obișnuite TN sau VA de pe piață. Ecranul nu are capabilitățile specializate ale tehnologiei Nano IPS de la LG, dar calitatea generală a imaginii este foarte bună pentru jocurile de zi cu zi. De asemenea, ajută faptul că monitorul acceptă atât FreeSync, cât și G-Sync, așa că nu va trebui să păstrezi același brand de GPU, în anii care vor veni.

Cel mai slab punct al LG 27GL63T-B este raportul său de contrast, care este mai scăzut, dar acest aspect este uzual la ecranele IPS. Există, de asemenea, aspectul limitat al conectivității, însă acesta este minor, în comparație cu un ecran care să aibă doar tonuri de gri. Cu toate acestea, recomandăm călduros acest monitor, mai ales că se află frecvent la reduceri, la comercianți.

Verifică preț LG 27GL63T-B aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.