Review monitor LG 34WL75C – Monitor compatibil QHD Ultrawide pentru utilizare mixtă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor LG 34WL75C.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

LG 34WL75C este un monitor pre-calibrat IPS cu o rezoluție 3440 x 1440, care oferă o calitate excelentă a imaginii, pentru o varietate de utilizări. Prețul îl face să fie atractiv pentru editare foto și video la nivel începător, plus că este excelent pentru gaming ocazional și multitasking. Suntem destul de sceptici cu privire la un ultrawide care costă doar 2000 RON (aproximativ), dar să testăm și să vedem dacă LG 34WL75C își merită banii.

Pro

 • Accesibil
 • Precizie excelentă a culorilor
 • Design atemporal

Contra

 • Gamma are nevoie de îmbunătățire
 • 60Hz

Specificații LG 34WL75C

 • Dimensiunea ecranului: 34 inch
 • Rezoluție: 3440 x 1440 UW-QHD
 • Raport aspect: 21:9
 • Tehnologie Display: In-Plane Switching (IPS)
 • Rata de refresh: 60Hz
 • Raport de contrast: 1000:1
 • Timp de răspuns: 5ms
 • Luminozitate: 300 cd / m²
 • Difuzoare încorporate : Nu
 • Reglare suport: Înălțime – Da
 • Reglare suport: Înclinare – Da
 • Reglare suport: Rotire – Nu
 • Compatibilitate VESA: Da 100 x 100
 • Conectivitate: DisplayPort 1.4x 1, HDMI 2.0 x 2 3.5 Jack audio x 1
 • Dimensiuni cu suport (LxHxD): 81,53 cm x 45,97 cm x 25,15 cm
 • Greutate: 8,0 kg

Monitor LG 34WL75C.

Design și caracteristici

LG 34WL75C pare mai subțire, comparativ cu modelele superioare ale acestui brand, dar acest lucru nu este neapărat o veste proastă, în special pentru utilizatorii care-și doresc produse mai simple. Dispozitivul are un finisaj negru mat, care-i conferă un aspect atractiv și enigmatic. Monitorul nu are ramă pe trei părți, astfel încât ecranul lui mare poate părea, uneori, și mai mare.

Din această cauză, LG 34WL75C este ideal pentru setările cu mai multe monitoare, ceea ce este un plus față de aspectul său simplu și modern. Deși majoritatea utilizatorilor nu vor avea nevoie de rezoluții mai mari de 3440 x 1440, doar în cazul unor editări video ar putea să fie necesar de ecrane mai mari. Reține că ai nevoie de un birou special, dacă dorești să folosești două sau trei astfel de monitoare.

Ne bucurăm că LG nu a scăzut calitatea materialelor lui LG 34WL75C, chiar dacă produsul face parte din seria lor medie de monitoare ultrawide. Carcasa din plastic se simte solidă și groasă, în timp ce mecanismele de pe suport sunt suficient de rezistente pentru a menține poziția aleasă. Nu am observat defecte estetice, ceea ce indică faptul că LG are un excelent control al calității.

Dacă alegi LG 34WL75C nu va trebui să ai de-a face cu butoane pentru setări, datorită joystick-ului pe șase axe și funcției exclusive de control pe ecran. Această funcție îți permite să controlezi sau să reglezi setările direct de pe desktop-ul tău, cu ajutorul unui mouse. Acest lucru elimină dificultatea apăsării butoanelor pentru reglarea luminozității sau comutării între moduri, în special atunci când ești pe întuneric.

LG 34WL75C are, în plus, suportul LG ArcLine, care conferă un design sofisticat monitoarelor acestui producător. Suportul oferă doar reglarea înălțimii și înclinării dar, sincer, doar de acestea vei avea nevoie la monitoarele ultrawide curbate. Poți opta pentru suportul VESA, deoarece aparatul cântărește doar 8 kg, însă un suport care să susțină un monitor ultrawide poate fi scump.

Prinderea verticală situată în mijlocul arcului facilitează amplasarea lui LG 34WL75C mai aproape de perete. Baza este destul de lată, însă forma sa de semilună face loc pentru obiecte, cum ar fi telefoane mobile sau alte accesorii. Aparatul ocupă doar o adâncime de 25 centimetri, deci este aproape la fel ca orice alt monitor, în această privință.

Printre funcțiile pe care producătorul a trebuit să elimine de la LG 34WL75C, pentru a ajunge la acest preț, se numără porturile USB. Vei găsi, totuși, două porturi HDMI 2.0 și un DisplayPort în partea din spate, ceea ce, sincer, este tot ceea ce-ți trebuie pentru utilizarea uzuală. Orientarea spre spate a porturilor face ușoară introducerea cablurilor, însă îngreunează aranjarea acestora.

De asemenea, LG 34WL75C nu are boxe, la fel ca 34WL85C, ultimul având o pereche puternică de boxe de 7 watt. Majoritatea utilizatorilor dispun de căști sau boxe separate, dar ne pare rău că monitorul nu are boxe audio, pentru muzica de fundal, necesară în timp ce ne facem treaba.

Display și performanță

LG 34WL75C oferă un ecran IPS de 34 inch cu rezoluție 3440 x 1440. Rata de reîmprospătare este 60Hz și timpul de răspuns de 5ms. Lumina de fundal are o luminozitate minimă de 240 cd/m2 și una standard de 300 cd/m2, în timp ce contrastul standard este de 1000:1, în fișa tehnică. Aceste specificații nu sunt pentru jocuri, dar ecranul foarte larg este fantastic pentru gaming, chiar dacă rata de refresh este mai mică.

Ecranul LG 34WL75C are o densitate a pixelilor de aproximativ 110PPI astfel încât, față de un monitor de birou, vei obține un ecran mai mare și cu imagini mai clare. Filmele și imaginile sunt mai clare și mai detaliate, dar efectul nu este suficient de puternic pentru a utiliza scalarea pentru citire și navigare. Cu toate acestea, vei avea nevoie de un GPU extrem de performant, pentru a juca jocuri la 60FPS constant la setări ultra, astfel încât limita de refresh pentru acest model este acceptabilă.

LG 34WL75C este capabil să acopere 99,5% din gama sRGB și are o precizie medie Delta E de numai 2,05. Acest lucru înseamnă că reclamele LG și calibrarea din fabrică sunt corecte, asigurându-se că monitorul este gata de utilizare imediat ce l-ai scos din cutie. Temperatura culorii depășește punctul 6500K, dar nu este la un nivel în care va trebui să aplici ajustări la setările de culoare din OSD.

Ecranul IPS al lui LG 34WL75C este, de asemenea, capabil de un contrast decent, care ajunge până la 1020:1, la setări de luminozitate moderată. Atunci când este într-o încăpere întunecată, ecranul poate să fie ușor gri, dacă imaginile sunt negre, dar aceasta este o limitare acceptabilă a tehnologiei IPS. Gamma, în schimb, deviază ușor la 2,1, astfel încât unele scene pot părea prea luminoase.

Uniformitatea ecranului pentru eșantionul LG 34WL75C a fost afectată de mici deșirări ale imaginii, vizibile în partea de sus a ecranului. Un pic de întunecare se poate observa atunci când vizionezi o imagine complet întunecată, dar această scădere a saturației culorilor și a contrastului trec, de cele mai multe ori, neobservate în jocuri și filme. Desigur, acest aspect variază de la un monitor la altul, deoarece există anumite toleranțe de fabricație.

Pe de altă parte, nu te poți baza pe LG 34WL75C atunci când vine vorba de reducerea încețoșării, datorită caracteristicilor naturale ale ecranului și vitezei de reîmprospătare de 60Hz. În jocuri cu ritm rapid și schimbări drastice de culoare pot apărea niște fantome, în special în jocuri cum ar fi BFV sau Modern Warfare. Poți reduce această problemă cu overdrive-ul din OSD, dar putem recomanda doar utilizarea setării medii sau rapide, deoarece maximul va conduce la o depășire notabilă.

LG 34WL75C acceptă FreeSync, iar G-Sync funcționează dacă încerci să-l activezi manual prin intermediul ecranului de control Nvidia. Cu toate acestea, nu putem garanta că nu vor fi probleme dacă ești utilizator Nvidia, deoarece monitorul nu a fost testat și certificat de către producător. Întârzierea de input este de 10ms, ceea ce este decent pentru un ecran de 60Hz, astfel încât pot să apară unele întârzieri în timpul jocului.

Monitor LG 34WL75C vazut din profil.

Concluzii despre LG 34WL75C

LG 34WL75C este un monitor ultrawide dotat, la un preț puțin sub 2000 RON, cu un ecran IPS. Monitorul este ideal pentru toate tipurile de utilizare a PC-ului, cum ar fi jocuri și editare, astfel încât nu poți greși dacă-l cumperi. Designul este potrivit pentru orice gusturi și este atemporal, așa că-ți poți maximiza valoarea fiecărui dolar cheltuit, pe durata de utilizare a monitorului.

LG 34WL75C este calibrat din fabrică, dar există câteva puncte care ar fi putut fi îmbunătățite, cum ar fi gamma, care face ecranul un pic mai luminos decât ar trebui.

Cu toate acestea, aceste probleme sunt minore, iar majoritatea utilizatorilor abia vor observa vreo diferența, dacă nu au un monitor dotat cu un colorimetru. LG 34WL75C este o achiziție excelentă, dacă cauți un monitor ultrawide pentru buget redus, cu imagini de calitate excelentă.

Verifică preț LG 34WL75C aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.