Review monitor LG 38GL950G – 175Hz WQHD UltraWide cu HDR și G-Sync

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor LG 38GL950G pe un birou.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

LG 38GL950G este un monitor ultrawide pe care amatorii de jocuri îl vor aprecia datorită specificațiilor sale uimitoare, care completează ecranul enorm. Acest model are specificații de top, cum ar fi G-Sync și extraordinara rată de refresh de 175 Hz. LG 38GL950G este destul de scump și se adresează segmentului premium. Dar performanțele sale merită oare prețul solicitat?

Pro

 • Ecran mare
 • 175Hz
 • G-Sync
 • Calitate excelentă pre-calibrată a imaginii

Contra

 • Scump
 • Limitat la G-Sync
 • Conectivitate limitată

Specificații LG 38GL950G

 • Dimensiunea ecranului: 38 inch
 • Rezoluție: 3840 x 1600 WQHD +
 • Raport aspect: 21:9
 • Tehnologie Display: In-Plane Switching (IPS)
 • Rata de refresh: 175Hz
 • Timp de răspuns: 1ms
 • Raport de contrast: 1000:1 (static)
 • Luminozitate: 450 cd / m²
 • Difuzoare încorporate : Nu
 • Reglare suport: Înălțime – Da (4 inch)
 • Reglare suport: Înclinare – Da
 • Reglare suport: Rotire – Nu
 • Reglare suport: Pivotare – Nu
 • Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
 • Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 2.0 x 1, USB 3.0 x 2, jackuri audio 3.5mm
 • Dimensiuni (LxHxD): 89,66 cm x 55,12 cm x 28,7 cm
 • Greutate: 10,0 kg

Design și caracteristici

LG 38GL950G oferă un design specific UltraGear, pe care l-am văzut și la alte monitoare mai mici, cum ar fi LG 27GL850G. Carcasa negru mat este simplă, însă majoritatea preferă un astfel de design, care este mai rafinat. Ecranul masiv nu are ramă pe trei dintre laturi, ceea ce crește calitatea display-ului.

Datorită acestei caracteristici, LG 38GL950G este recomandat și pentru sistemele care folosesc mai multe monitoare dar, având în vedere dimensiunea și rezoluția sa, nu trebuie să cumperi trei monitoare, dacă vrei să te bucuri de imersiune. Trebuie să iei în considerare, de asemenea, faptul că acest monitor este imens, astfel că ai nevoie de un spațiu de un metru pe orizontală și aproape 30 cm în adâncime. Atunci când este asamblat complet, dispozitivul este destul de greu, așadar nu credem că sunt prea multe suporturi tip multi-display care să poată susține mai mult de un astfel de monitor.

Calitatea carcasei lui LG 38GL950G este impresionantă, datorită materialelor rezistente și designului atractiv. Materialele plastice sunt groase, iar suportul este stabil. Monitorul este bine ambalat în cutia sa, astfel încât produsul nu se va deteriora, în cazul transportului pe un drum cu gropi.

LG 38GL950G nu are nevoie de butoane OSD, deoarece poți utiliza software-ul OnScreen Control al mărcii. Aplicația îți permite să reglezi setările OSD direct pe desktop, eliminând disconfortul care apare atunci când trebuie să apeși, de mai multe ori, butoanele.

O altă caracteristică distinctă a LG 38GL950G este funcția de iluminare Sphere 2.0 RGB, care este amplasată în zona de prindere, din spatele monitorului. Poți seta culori și scheme, dar cel mai interesant ni s-a părut Modul de sincronizare video (Video Sync Mode), care încearcă să replice culorile de pe ecran. Această implementare oferă o lumină în spatele monitorului, care protejează ochii și  este, în același timp, decorativă.

LG 38GL950G are un suport foarte masiv, cu baza în formă de bumerang. Designul acestuia oferă o stabilitate fantastică, dar ergonomia sa este limitată doar la reglările înclinării și înălțimii. Poți înlocui această componentă cu un suport VESA, dar nu considerăm că această cheltuială este necesar să fie făcută de la bun început sau că este justificată.

LG 38GL950G este un monitor G-Sync, deci are incorporat un controller al Nvidia care va limita intrările video. Panoul din spate oferă doar un slot pentru DisplayPort 1.2 și altul pentru HDMI 2.0, împreună cu trei porturi USB 3.0 pentru accesoriile tale. Această caracteristică reduce flexibilitatea monitorului dar, în schimb, obții performanțe VRR impecabile.

LG 38GL950G nu are difuzoarele de 10 wați pe care le oferă LG 38WK95C, care se puteau conecta și prin Bluetooth. Gamerii vor prefera căștile sau chiar un set de boxe 2.1 separat, dar sunetul integrat, de calitate, adaugă valoare dispozitivului. Acestea din urmă sunt bune doar atunci când te așezi și vrei să te relaxezi sau dacă vrei să asculți muzică pe fundal, în timp ce-ți faci treburile.

Monitor LG 38GL950G pe un birou.

Display și performanță

LG 38GL950G are un ecran IPS de 38 inch cu rezoluție 3840 x 1600, rata de refresh 175Hz și timp de răspuns de 1ms, generat de overclocking-ul și overdrive-ul ecranului. Lumina de fundal are o putere maximă de 450 cd / m2, în timp ce contrastul este de 1000:1. Ecranul este certificat DisplayHDR 400, dar nu poate oferi funcții HDR reale, cum sunt modelele cu FALD, pe care le-am testat.

LG 38GL950G are, de asemenea, o curbură de 1800r, care îmbunătățește imaginile, astfel încât zonele periferice vor fi mai aproape de ochi. Aceasta adaugă o notă de imersiune întrucât utilizatorul simte ca și cum ar fi înconjurat de imagini, dar aceasta poate avea și un aspect perturbator, atunci având în vedere dimensiunile.

Nu vei avea nevoie de scalare la LG 38GL950G, având în vedere rezoluția sa 3840 x 1600, care produce un echilibru decent între claritate și detalii. Imaginile sunt clare și bine definite, dar obiectele mici, cum ar fi textele, nu sunt reduse considerabil.

LG 38GL950G este capabil de o calitate fantastică a culorilor, începând cu o acoperire de 99,9% a sRGB și 95,1% din gama DCI-P3. Ecranul este calibrat din fabrică, având un DeltaE mediu de numai 1,3, ceea ce este excelent pentru un monitor de gaming. Temperatura culorii este puțin mai rece decât punctul 6500K, mai ales când HDR este activat, dar nu credem că acest lucru va deranja pe cei mai mulți dintre utilizatorilor.

Gamma din ecranul IPS al lui LG 38GL950G a avut, în timpul testelor, un rezultat excelent de 2,2, ceea ce indică faptul că LG a avut grijă de setările din fabrică ale monitorului. Ecranul este bine echilibrat, cu excepția nuanței ușor mai răcoroase, ca atare majoritatea nici nu ar trebui să ajusteze altceva decât luminozitatea.

LG 38GL950G este un monitor HDR 400 însă, după cum știm, certificarea înseamnă că funcționalitățile HDR sunt limitate până la un nivel modest. Lumina de fundal poate ajunge până la 510 cd / m2 în scenele HDR, dar îmbunătățirile detaliilor și iluminării nu sunt la fel de importante, deoarece acest model nu are opacitate locală. Culorile foarte vii se pot vedea, dar iluminarea necesară pentru a produce imagini HDR nu este disponibilă.

De menționat, de asemenea, că LG 38GL950G are un raport slab de contrast SDR de 900:1 și aproximativ 1050:1 pentru HDR. Acesta este un rezultat bun pentru monitoarele IPS și TN obișnuite, dar îi mai lipsește ceva pentru a putea să se adreseze mai multor clienți. Ecranul este cenușiu, atunci când este privit în întuneric, dar aceasta este o caracteristică uzuală a ecranelor IPS.

Uniformitatea ecranului LG 38GL950G ar putea fi îmbunătățită, deoarece părea ușor mai întunecat pe o parte, comparativ cu centrul și cadranele opuse. Datorită unei scurgeri minore de iluminare a luminii de fundal, pot fi detectate câteva probleme cu contrastul și claritatea imaginii, dar cei mai mulți nu ar observa aceste defecte în timpul jocului. Totuși, trebuie să știi că acest aspect depinde de toleranțele de fabricație, astfel încât monitoarele IPS pot diferi foarte mult.

LG 38GL950G este foarte receptiv, chiar dacă este un monitor IPS de dimensiune mare, întrucât are funcția Overdrive. Pot fi observate și unele ruperi și încețoșări ale imaginii, atunci când se schimbă foarte mult culorile sau când imaginile sunt dinamice, dar acestea nu sunt, de obicei, neobservate, având în vedere dimensiunea ecranului. Setarea overdrive-ului în OSD pe poziția rapid rezolvă, de obicei, toate problemele.

LG 38GL950G este un monitor de gaming cu G-Sync, de aceea poți folosi VRR doar dacă ai un GPU Nvidia, cum este RTX 2080 Ti sau unul inferior. Preferăm monitoarele FreeSync compatibile cu G-Sync, deoarece sunt mai practice, iar faptul că ai un cip testat care garantează calitatea înseamnă că nu vei avea probleme. Întârzierea de input este de aproximativ 4ms la 175 Hz, astfel încât nu vor fi întârzieri sau instanțe „de-sincronizate”, în timpul jocului.

Monitor LG 38GL950G.

Concluzii despre LG 38GL950G

LG 38GL950G este o opțiune foarte atractivă, dacă vrei să ai un ecran enorm, de 38 inch și 175Hz. Ecranul curbat oferă o calitate fantastică a culorilor, dar contrastul său ar putea fi îmbunătățit, pentru a-l face comparabil cu variantele Nano IPS ale mărcii.

Ne place mult receptivitatea pixelilor și întârzierea redusă de intrare a monitorului, plus funcția G-Sync, care garantează că nu vei avea variații ale numărului de cadre, dacă ai un GPU Nvidia puternic.

Cea mai mare problemă a lui LG 38GL950G este prețul său, care se apropia de două mii de dolari, la data lansării. Acest lucru îl face să fie în concurență cu monitoare 4K 144Hz și 49 de inch super-ultrawide, care încă se vând foarte bine. Totuși, dacă vrei un monitor ultrawide de dimensiune mare, pentru jocuri și orice altceva, acest model este unul dintre cele mai bune alegeri.

Verifică preț LG 38GL950G aici!


Citește și: 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.