Review monitor Nixeus EDG34S – Monitor de 144Hz QHD ultrawide accesibil pentru gaming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Nixeus EDG34S.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Nixeus EDG34S vine cu un preț extrem de redus pe segmentul monitoarelor ultrawide de 3440 x 1440, cu o rată de reîmprospătare 144Hz, acesta fiind un segment premium. Modelele cu frecvențe între 100Hz și 120Hz costau o mie de euro, dar prețul cel mai redus a fost adjudecat recent de monitoare cu 144Hz, cum este LG 34GK950F. Nixeus EDG34S are niște specificații foarte promițătoare, la fel ca alte monitoare de 16:9 ale brandului, așa că hai să verificăm cum se situează față de concurenții săi.

Specificații Nixeus EDG34S

  • Dimensiunea ecranului: 34 inch
  • Rezoluție: 3440 x 1440 UW-QHD
  • Raport aspect: 21:9
  • Panou Tehnologie: Aliniere verticală
  • Rata de actualizare: 144Hz
  • Timp de răspuns: 4ms
  • Raport de contrast: 3000:1 (static)
  • Luminozitate: 400 cd / m²
  • Difuzoare încorporate: Nu
  • Suport: Înălțime – Da
  • Suport: Înclinare – Da
  • Suport: Rotație – Da
  • Suport: Pivotare – Nu
  • Compatibilitate VESA: Da
  • Conectivitate: DisplayPort 1.4x 1, HDMI 0 x 2, USB 3.0 x 2, jackuri audio 3.5mm
  • Dimensiuni (L x P x P): 81,28 cm x 45,72 cm x 10,16 cm
  • Greutate: 11,08 kg

Monitor Nixeus EDG34S vazut din spate.

Design și funcționalități

Nixeus EDG34S are un design minimalist, care poate semăna cu cel al unui monitor de birou, până când te uiți la partea din spate a acestuia. Carcasa este de culoare negru mat, cu excepția câtorva accente roșii, care sunt deasupra suportului metalic. Afișajul este fără ramă pe trei dintre părți, ceea ce face ca ecranul masiv să fie mai aspectuos.

Nixeus EDG34S nu este, în mod evident, la fel de masiv cum sunt competitorii săi, însă nici nu este chiar ușor, cântărind aproximativ 11 kilograme. De asemenea, adâncimea dispozitivului este de peste 11 cm, așadar este clar mai mare decât monitorul tipic de birou cu care ai fi putut fi obișnuit. Dispozitivul nu se clatină, datorită faptului că este susținut într-o singură zonă de prindere, ceea ce este mai bine decât în cazul monitoarelor care sunt prinse de partea inferioară a carcasei.

Cele trei benzi LED roșii, situate la punctul de fixare al suportului, îi conferă lui Nixeus EDG34S un aspect special. Luminile adaugă o strălucire blândă, care poate acționa ca o lumină polarizată dar, din păcate, culorile nu se pot schimba, acestea fiind fixate pe roșu. Poți, de asemenea, să le dezactivezi, în cazul în care te deranjează, în timp ce joci.

Calitatea carcasei lui Nixeus EDG34S nu este cea mai bună pe care am văzut-o, datorită folosirii abundente a plasticului. Monitorul pare robust, dar există anumite zone ale carcasei cam largi, unde apar apăsări de mică intensitate. Considerăm că acest lucru este rezonabil, având în vedere prețul și, atât timp cât monitorul nu va fi răsturnat sau nu va cădea pe podea, nu vor fi probleme.

De menționat, de asemenea, că Nixeus EDG34S are butoane OSD, în loc de joystick-ul preferat de majoritatea utilizatorilor. Spațiul destinat setărilor este amplasat în dreapta – jos, astfel încât există momente în care trebuie să te întinzi pentru ca să le accesezi. Monitorul nu are prea multe setări pe care să le poți regla, dar căutarea butoanelor, pe întuneric, poate fi puțin cam dificilă.

O altă limitare a lui Nixeus EDG34S este faptul că suportul său oferă doar înclinare, ceea ce poate să-i determine pe unii să nu cumpere produsul. Ecranul este situat puțin mai jos și, dacă ne gândim la utilizatorii mai înalți, reglajele pe înălțime ar fi fost utile.

Poți, totuși, să folosești adaptorul inclus pentru a monta EDG34S pe un suport VESA, dar asta te va costa suplimentar și vei pierde agățătoarea mobilă pentru căști, care este în vârful monitorului.

Ceea ce ne place la Nixeus EDG34S este că include o varietate de opțiuni de conectare pe care le vei avea, în mod normal, la un ecran de înaltă calitate. Intrările video includ două porturi DisplayPort 1.4 și două porturi HDMI 2.0 care acceptă funcționarea 144Hz, respectiv 100Hz. Nu există porturi USB, dar cele patru porturi de intrare îmbunătățesc capacitatea de utilizare a acestui dispozitiv, fiind utile dacă joci pe mai multe platforme.

Display și performanță

Nixeus EDG34S oferă un ecran Samsung VA de 34 inch cu o rezoluție de 3440 x 1440, o rată de actualizare maximă de 144Hz și un timp tipic de răspuns de 4ms. Monitorul este compatibil cu DisplayHDR 400, datorită iluminării de fundal de 400 cd / m2 și a raportului de contrast 3000:1. Acest model are o curbă mai puternică, 1500r, care plasează colțurile mai aproape de perifericele tale, însă va trebui să te situezi în punctul mort, pentru a te bucura de toate aceste beneficii.

Nixeus EDG34S este bine echilibrat, oferind imagini clare, cu 109PPI, ceea ce este comparabil cu un monitor QHD de 27 inch. Ecranul oferă imagini fantastice în jocuri, dar nu trebuie să cauți setări diferite sau scalare, pentru ca să citești texte pe ecran. Această caracteristică face ca produsul să fie ideal, atât pentru muncă, cât și pentru jocuri dar, din păcate, nu acceptă modurile PiP sau PbP pentru multitasking.

Nixeus EDG34S acoperă puțin peste 100% din gama sRGB și aproximativ 87% din standardul color DCI-P3 destinat imaginilor vibrante. Cu toate acestea, precizia implicită este destul de mare, datorită erorilor de culoare, care au atins o medie de Delta 3,9, ceea ce înseamnă că deviațiile sunt vizibile. Ecranul are, totodată, o temperatură mai caldă de cea ideală de 6500K și, din păcate, aceasta conduce la erori.

În schimb, este foarte bine că Nixeus EDG34S poate fi setat și calibrat, astfel încât să poți reduce DeltaE manual, până în jurul valorii de 3,0 sau până la un DE excelent de 1,2, folosind un colorimetru. Gamma este cuprinsă între 2,21 și 2,25, în timpul acestor setări, asigurând că scenele afișate nu sunt prea luminoase sau fade.

Nixeus EDG34S a furnizat, de asemenea, performanțe puternice, ajungând până la 2100:1 în mod implicit și 2350:1, după calibrare. Lumina de fundal nu reușește să-și atingă specificațiile, fiind de 370 cd/m2, ceea ce este prea luminos pentru utilizarea obișnuită, dar insuficient pentru HDR.

Monitorul nu este capabil să producă o gamă mai largă de culori și creșterea detaliilor, pe care le aștepți de la un ecran HDR, dar acesta reprezintă un compromis, având în vedere că este un model pentru buget redus.

Uniformitatea ecranului lui Nixeus EDG34S este decentă, deoarece culorile păreau egale, pe întregul ecran. Cu toate acestea, am observat un pic de sângerare de fundal, în colțurile de sus, atunci când este afișată o imagine complet neagră. Întunecarea este minimă în scenele mai întunecate, de exemplu în jocuri cum ar fi Modern Warfare, dar acest aspect poate, desigur, să varieze, de la un display la altul.

Nixeus EDG34S moștenește, desigur, din problemele aferente acestui tip de ecran, mai puțin în cazul în care utilizezi funcția de overdrive.

Îți recomandăm setarea de mijloc, aceasta fiind cea mai bună opțiune, deoarece nu implică o depășire, aceasta conducând la o actualizare bună a pixelilor, care nu va permite apariția unor fantome. Pe cel mai înalt nivel nu vei obține performanțe mai bune, față de cel moderat, dar pot apărea fantome inverse, chiar dacă nu sunt scene prea alerte.

Nixeus EDG34S este un monitor pentru jocuri FreeSync, cu o frecvență situată între 48Hz și 144Hz, când LFC sau Low Framerate Compensation este activat. Dispozitivul este compatibil cu G-Sync, astfel încât utilizatorii Nvidia se pot bucura de cadre netede și jocuri fără imagini întrerupte. Intervalul de intrare se află la 11ms, ceea ce înseamnă că nu trebuie să existe întârzieri vizibile sau instanțe „de-sincronizate” în timpul jocului.

Intrari si iesiri monitor Nixeus EDG34S.

Concluzii legate de Nixeus EDG34S

Nixeus EDG34S oferă o valoare excelentă la un preț de sub 600 USD, comparativ cu alternative, cum ar fi LG 34GK950F care, la prețul întreg, costă dublu. Ecranul VA din această ofertă este capabil de o reacție decentă și o acoperire cuprinzătoare a culorilor, ceea ce-l face ideal pentru jocuri imersive. Mai sunt necesare unele îmbunătăți, dar acest lucru este de așteptat, fiind un monitor pentru nivel basic.

Cele mai mari dezavantaje ale Nixeus EDG34S sunt funcțiile sale semi-permanente, cum ar fi suportul înclinat sau utilizarea butoanelor OSD. Calitatea imaginii este dezamăgitoare, în comparație cu LG, dar poți să faci anumite setări, iar ultimul are un ecran IPS Nano mai rafinat, la un preț mult mai mare. În general, acest model este o achiziție excelentă, dacă-ți dorești un monitor ultrawide QHD, care să fie mai rapid decât modelele uzuale de 100Hz și 120Hz.

Verifică preț Nixeus EDG34S aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.