Review monitor Philips 346B1C – Un monitor accesibil de 100Hz, ultrawide cu conectivitate USB-C

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Philips 346B1C.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Foarte accesibil!
 • QHD Ultrawide cu o rata de reîmprospătare de 100Hz
 • Compatibil cu FreeSync/G-Sync
 • Caracteristica ‘Smart Uniformity’ funcționează bine
 • USB-C cu încărcare la 90 W

Contra

 • Uniformitate slabă, dacă nu este activată funcția ”uniformitate inteligentă”
 • Timp de răspuns al pixelilor destul de mare și întârziere la redarea imaginilor

Philips 346B1C este un monitor ultrawide cu un preț avantajos, iar datorită specificațiilor sale de top este potrivit pentru o largă gamă de utilizatori. Ecranul VA curbat oferă o rată de reîmprospătare de 100 Hz pentru gameri, iar conectivitatea produsului îl recomandă și pentru utilizatorii din zona ”business”.

Philips 346B1C are un preț excelent, fiind vândut pentru jumătate din prețul altor monitoare ultrawide de 100Hz ale competitorilor, așa că haide să vedem ce performanțe are.

Specificații Philips 346B1C

 • Dimensiunea ecranului: 34 inch
 • Rezoluție: 3440 x 1440 UW-QHD
 • Raport aspect: 21:9
 • Tehnologia ecranului: Aliniere verticală (VA)
 • Rata de reîmprospătare: 100Hz
 • Timp de răspuns: 4ms
 • Raport de contrast: 3000:1 (static)
 • Luminozitate: 300 cd / m²
 • Boxe încorporate: Da (2 x 5 W)
 • Stand: Înălțime – Da
 • Stand: Înclinare – Da
 • Stand: Rotație – Da
 • Compatibilitate VESA: Da
 • Conectivitate: DisplayPort x 1, HDMI 2.0 x 1, USB 3.2 x 5, USB-C2x 1, mufe audio 3,5mm
 • Dimensiuni (L x P x P): 80,70 cm x 60,10 cm x 25,0 cm
 • Greutate: 11,50 kg

Monitor Philips 346B1C vazut din spate.

Design și caracteristici

Philips 346B1C este conceput la fel ca orice alt monitor modern tip business sau pentru birou, astfel încât să fie mai degrabă funcțional, decât foarte aspectuos. Dispozitivul are o carcasă negru mat, pe care mulți o preferă, fiind mai rezistentă la praf și murdărie, pe termen lung. Ecranul nu are ramă pe trei dintre părți, dar vei vedea totuși rame destul de groase, atunci când ecranul este pornit.

Acest aspect face ca Philips 346B1C să fie ideal pentru un ansamblu cu mai multe monitoare, dar trebuie să iei în considerare și curbura sa, de 1500r, care este mai strânsă decât la alte monitoare. Vei avea nevoie de un birou personalizat, dacă vrei să maximizezi potențialul monitorului, întrucât dacă vei utiliza 3 monitoare, vei simți că acestea te învăluie.

De asemenea, merită remarcat faptul că ecranul are aproape 90 cm lățime, deci îți trebuie spațiu în plus dacă dorești să amplasezi mai multe monitoare.

Carcasa lui Philips 346B1C este excelentă, deoarece nu vei observa defecte sau probleme fizice, după ce ai montat monitorul. Materialele plastice sunt groase și rezistente, iar suportul inclus nu prezintă îmbinări defectuoase, în ciuda greutății produsului. Mecanismele pentru reglaje ergonomice sunt ușoare și ferme, astfel încât monitorul va rămâne în poziția pe care ai ales-o.

Suportul lui Philips 346B1C oferă o flexibilitate excelentă datorită reglajelor pentru înclinare, rotire și înălțime. Este întotdeauna plăcut să poți alege poziția monitorului, dar monitoarele curbate trebuie amplasate în ”punctul mort”. Desigur, poți alege un alt suport tip VESA, însă poate fi dificil să găsești unul care să fie adecvat lungimii și adâncimii acestui monitor.

Ce este fantastic la Philips 346B1C este secțiunea de conectivitate, care include DisplayPort 1.2 și HDMI 2.0. În plus, există cinci porturi USB 3.2 la monitor, care sunt toate plasate pe partea exterioară, pentru accesibilitate. Dar ceea ce iese în evidență este portul USB-C 3.2 care acceptă DP Alt Mode și oferă până la 90 W putere pentru dispozitive mobile, cum ar fi MacBook Pro.

Acest port extinde capacitatea de utilizare a lui Philips 346B1C, deoarece permite conectarea, ceea ce îl face o alegere practică pentru laptopuri mai noi. De asemenea, are un port LAN RJ45 și o mufă de 3,5 mm în secțiunea I/O, ceea ce-ți va permite să gestionezi mai ușor cablurile.

Este, de asemenea, excelent faptul că Philips a amplasat convertorul de putere în carcasă, astfel încât nu trebuie să mai folosești și un docking station mare, chiar dacă această soluție face ca dispozitivul să fie mai gros decât alte monitoare similare de pe piață.

Ceea ce ne displace la Philips 346B1C este aspectul sistemului de control, care se bazează pe butoanele plasate sub rama de jos. Fiecare este tactil și receptiv, dar joystick-urile sunt de preferat în zilele noastre. După ce te obișnuiești cu funcțiile fiecărui buton îți va fi mai ușor să faci reglajele, mai ales atunci când încerci să ajustezi luminozitatea, în timp ce ești pe întuneric.

Philips 346B1C dispune de o pereche de boxe de 5 watt care au un sunet mai puternic decât cele încorporate tipice. Boxele au un bass decent, dar nu vor putea să producă o gamă detaliată de sunete mijlocii sau înalte. Căștile vor fi, în continuare, de preferat în cazul jocurilor, dar este plăcut să ai o alternativă viabilă pentru muzica de fundal, în timp ce lucrezi.

Display și performanță

Philips 346B1C oferă un ecran VA curbat de 34 inch cu rezoluție 3440 x 1440, rata de reîmprospătare de 100Hz și timp de răspuns de 4ms. Lumina de fundal se extinde la 300 cd / m2, în timp ce raportul de contrast este de 3000:1, conform producătorului. Ecranul are o curbură de 1500r, aceasta fiind mai ascuțită sau mai îngustă, ceea ce îmbunătățește performanțele monitorului.

Monitoarele QHD ultra-wide oferă un ecran mai mare, cu o precizie superbă, similară cu cea a omologilor săi 16:9. Nu va trebui să folosești scalarea pentru citit și navigat pe internet, în timp ce jocurile și imaginile vor avea, garantat, un aspect mai bun.

Trebuie să iei în considerare faptul că aceste tipuri de monitoare necesită plăci video foarte performante, deci nici măcar un RTX 2080TI nu îți garantează că vei atinge rata maximă de reîmprospătare de 100Hz, atunci când joci pe setări maxime.

Philips 346B1C este capabil de o performanță decentă a culorilor, începând cu o acoperire de 99,5% a spațiului de culoare sRGB, cu o precizie implicită de DE 2,9, care se încadrează în domeniul acceptabil.

Calibrarea duce la o medie ușor mai bună de DE 2,3, dar nu înseamnă că dispozitivul este potrivit pentru editarea foto sau video. Temperatura culorii este ușor mai caldă în mod implicit în comparație cu punctul 6500K, dar câteva setări pot să o aducă mai aproape o imagine mai echilibrată.

Philips 346B1C nu este foarte luminos, deși poate atinge specificațiile de luminozitate de 300 cd / m2 la nivel de 100%. Contrastul ecranului nu este la fel de impresionant ca al altor monitoare VA la 2100:1, dar este mai mult decât suficient pentru a îmbunătăți luminozitatea și saturația neagră, în comparație cu TN sau IPS. Gamma este de 2,2, dacă o setezi din OSD, deci nu există probleme în această privință.

Philips 346B1C nu are o uniformitate decentă a ecranului, în special pe cadranele ecranului. Colțurile de jos sunt de asemenea mai slabe decât restul, creând diferențe vizibile atât la ​​culori, cât și în contrast. O modalitate facilă de a corecta această problemă este utilizarea funcției de uniformizare inteligentă a monitorului, care este foarte utilă și eficientă.

Nu poți rezolva cu variațiile iluminării de fundal, deoarece aceasta este efectul toleranțelor de fabricație, însă uniformizarea inteligentă produce îmbunătățiri notabile ale culorii și contrastului. Ecranul pare mai echilibrat, către margini și realizează acest lucru fără a bloca celelalte setări ale monitorului.

Cele mai multe caracteristici de uniformitate îți vor permite să reglezi și alte setări importante, cum ar fi luminozitatea, astfel încât să poți folosi toate opțiunile disponibile, așa cum este normal.

Philips 346B1C este un monitor tip VA, așa că poate să aibă imagini neclare și umbre în scenele cu ritm rapid. Rata de reîmprospătare a afișajului ajută în această privință, dar unele defecte vizuale persistă, pe tot parcursul utilizării. Setarea funcției SmartResponse a monitorului, pe setarea mai rapidă, va atenua această problemă, dar nivelul maxim nu este recomandat.

Philips 346B1C este un monitor FreeSync, dar a fost testat și pentru funcționarea cu sistemul G-Sync, pentru GPU-urile Nvidia. Flexibilitatea oferită de tehnologia VRR este excelentă, deci nu trebuie să rămâi cu aceeași marcă de GPU-uri, în viitor, când vei utiliza acest monitor. Întârzierea de input este puțin mai mare, de 10ms, însă nu vei simți întârzieri sau „de-sincronizări” ale imaginii, în timpul jocurilor.

Monitor Philips 346B1C vazut din lateral.

Concluzii legate de Philips 346B1C

Philips 346B1C este un monitor ultrawide curbat, excelent pentru utilizare mixtă, datorită setului său de caracteristici și performanței superbe în jocuri. Funcția de uniformitate inteligentă a dispozitivului a fost surprinzător de plăcută, datorită eficienței sale, funcționând fără probleme.

Conectivitatea USB-C, care oferă o putere de 90 W, îmbunătățește utilizarea monitorului, deoarece poți conecta aproape orice laptop USB-C, fără să-ți faci griji cu privire la problemele de încărcare.

Singura limitare considerabilă a lui Philips 346B1C este că este dificil să ofere imagini de calitate pentru nivelul de editare foto&video, chiar dacă-l setezi cu un colorimetru. Ecranul nu atinge atâta saturație ca celelalte monitoare VA pe care le-am văzut, însă acest lucru nu a fost, pentru noi, un inconvenient foarte mare. Oricum, prețul solicitat, de 500 USD, este foarte tentant, așa că ai putea să ignori aceste mici minusuri, în favoarea avantajelor enumerate mai sus.

Verifică preț Philips 346B1C aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.