Review monitor Pixio PX7 Prime – Monitor 165Hz 1440p IPS cu FreeSync și HDR pentru gaming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Pixio PX7 Prime.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Preț mai mic scăzut
 • Rata de actualizare de 165Hz
 • Design atractiv
 • Redare excelentă a imaginilor în mișcare

Contra

 • Necesită calibrare
 • Uniformitatea ecranului trebuie îmbunătățită

Pixio PX7 Prime este un monitor QHD la preț rezonabil, pentru jocuri, care are un design modern, funcționalități avansate și capabilități superioare față de predecesorii săi.

Faptul că Pixio a evoluat de la un brand coreean local la un producător care poate emite pretenții pe piața americană este interesant, deoarece avem mai multă concurență! Pixio PX7 Prime se poate compara cu cele mai bune monitoare din categoria sa, așa că hai să vedem dacă poate să ajungă în top.

Specificații Prime Pixio PX7

 • Dimensiunea ecranului: 27 inch
 • Rezoluție: 2560 x 1440 QHD
 • Raport aspect: 16:9
 • Tehnologie ecran: In-plane switching (IPS)
 • Rata de actualizare: 165Hz
 • Timp de răspuns: 4ms
 • Raport de contrast: 1000:1 (static)
 • Luminozitate: 400 cd / m²
 • Difuzoare: Nu
 • Suport: Înălțime – Da
 • Suport: Înclinare – Da
 • Suport: Rotire – Da
 • Suport: Pivotare – Da
 • Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
 • Conectivitate: HDMI 0x 1, DisplayPort 1.4 x 2, USB 3.0 x 1, 3.5mm mufă x 1
 • Dimensiuni (W x H x D): 61,09 cm x 50,55 cm x 4,19 cm
 • Greutate: 5,45 kg

Monitor Pixio PX7 Prime vazut din spate.

Design și funcționalități

Designul lui Pixio PX7 Prime contrastează puternic cu modelele anterioare ale brandului, cum ar fi PX277, întrucât are un concept mai simplu. Monitorul este de culoare negru mat, cu inserții de culoare neagră pentru logo-urile mărcii, ceea ce-i conferă un aspect de monitor pentru gaming. Ecranul nu are ramă pe trei laturi, însă marginile sunt foarte reduse, fiind vizibile doar când aparatul este pornit.

Designul lui Pixio PX7 Prime îl face să pară ușor, bine proporționat, așa că nu va fi vreo problemă să-l muți, dacă ai nevoie de acest lucru.

Cu toate acestea, vei avea un sentiment că monitorul se poate răsturna de la o adiere a vântului. Nu-ți face griji, deoarece va sta în picioare. Totuși, are o oscilație vizibilă atunci când atingi accidental ecranul sau când încerci să-l reglezi.

Carcasa lui Pixio PX7 Prime ar putea fi îmbunătățită, deoarece dispozitivul nu pare a fi la fel de rezistent ca monitoarele mărcilor concurente, cum ar fi Acer. Ecranele din plastic se pot flexa, așadar tindem să credem că sunt mai puțin rezistente, în cazul unui impact. Pe de altă parte, dispozitivul nu are margini ascuțite sau care să poată tăia, iar îmbinările sunt fără cusur.

Pixio PX7 Prime include un suport complet ergonomic, cu reglaje pentru înclinare, pivotare, rotație și înălțime. Este un pic mai instabil, față de majoritatea pe care le-am testat. Intervalul de reglare a înălțimii este, de asemenea, mai scurt, dar poți să modifici acest lucru cu ajutorul unui suport VESA, dacă este necesar.

De menționat că este destul de complicat să scoți suportului lui Pixio PX7 Prime, întrucât nu există un mecanism de detașare rapidă. În cazul în care nu dispui deja de un nou suport, va trebui să adaugi costul respectiv la cel al monitorului, ceea ce te poate duce cu gândul către mai multe alternative premium, cum ar fi Asus VG27AQ.

O altă funcționalitate excelentă a lui Pixio PX7 Prime este joystick-ul OSD, care este mult mai ușor de utilizat decât butoanele fizice. Gadgetul este tactil și receptiv, dar ceea ce este și mai bine este că nu va trebui să te mai chinui să apeși pe butoane, când ești pe întuneric.

O caracteristică unică a Pixio PX7 Prime este conectivitatea sa care, deși nu are o mulțime de opțiuni, se deosebește de cele obișnuite. Secțiunea I/O include doi conectori DisplayPort 1.4 și câte un port HDMI 2.0 și USB 3.0. Spre comparație, alte monitoare au, în mod obișnuit, doar un DP, două HDMI și alte două-patru mufe USB.

Nu există difuzoare pe Pixio PX7 Prime, ceea ce este acceptabil, având în vedere cât de subțire este, dar și prețul său scăzut. Utilizatorii din piața-țintă îi vor simți foarte rar lipsa, deoarece căștile sau chiar sistemele de sunet surround sunt preferate de majoritatea clienților.

Design și funcționalități

Pixio PX7 Prime oferă un ecran IPS de 27 inch cu rezoluție de 2560 x 1440, rata de actualizare de 165Hz și timp de răspuns de 5ms. Lumina de fundal este de maximum 400 cd/m2, în timp ce contrastul este în continuare limitat la 1000:1, ca majoritatea monitoarelor IPS. Acest model este anunțat ca fiind compatibil cu HDR, dar nu are hardware-ul necesar pentru a produce imagini dinamice în jocuri.

Monitoarele QHD au o experiență mai bună într-un format de 27 inch, datorită echilibrului perfect dintre vizibilitate și claritate. Densitatea pixelilor acestui monitor oferă un upgrade important în privința clarității imaginilor, dar obiectele mici, cum ar fi textul, nu vor avea nevoie de scalare pentru a fi lizibile. Unii utilizatori preferă 4K pentru această dimensiune, dar credem că beneficiile se diminuează, odată cu creșterea rezoluției.

Pixio PX7 Prime acoperă 100% din gama sRGB, așadar imaginile sunt suficient de vii, pentru utilizarea cotidiană. Acuratețea din fabrică este Delta E 2,9, aceasta nefiind cea mai exactă, însă majoritatea nu vor observa diferențele. Temperatura culorii depășește punctul 6500K, ceea ce face ca albul să fie mai puțin cald sau gălbui.

Poți calibra monitorul pentru o temperatură mai echilibrată, cu îmbunătățiri notabile ale preciziei culorii, ceea ce va conduce să ai DE la o valoare mai mică de 1,1. Gamma, pe de altă parte, este aproape constant, atât pe setările implicite, cât și la cele calibrate, ceea ce este foarte bine.

Lumina de fundal a lui Pixio PX7 Prime nu poate oferi impulsurile necesare performanței HDR, deoarece luminozitatea este doar de 390 cd / m2. Contrastul este decent, la 1050:1, în comparație cu monitoarele IPS mai vechi pe care le-am testat, dar aceasta nu este suficient de relevant pentru a acoperi aspectul cenușiu al ecranului, când ești pe întuneric. Exactitatea culorilor nu este afectată, dar există momente în care unele monitoare VA oferă imagini mai vii.

Cel mai neplăcut aspect legat de Pixio PX7 Prime este uniformitatea ecranului, care a suferit datorită scurgerilor de iluminare în zona din spate, jos. Ecranul afișează culori cenușii în scene întunecate, datorită inconsistenței, dar imaginile colorate sau cele mai calde sunt, în mare parte, nemodificate. Acest aspect, desigur, variază de la un dispozitiv la altul, așa că ai putea să-l schimbi, dacă nu ești mulțumit de imaginile pe care le oferă.

Pixio PX7 Prime compensează uniformitatea slabă printr-o performanță uimitoare în privința imaginilor în mișcare și a reducerii ceții. Modulul IPS de pe acest dispozitiv are un timp bun de răspuns al pixelilor, deci nu trebuie să maximizezi funcția de overdrive a monitorului.

Recomandăm utilizatorilor să lase setarea pe poziția mediană, deoarece un nivel mai ridicat conduce la o depășirea, iar beneficiile cu privire la eliminarea fantomelor de pe ecran sunt extrem de reduse.

Pixio PX7 Prime este un monitor pentru jocuri FreeSync, care este compatibil și cu G-Sync, dacă-l activezi manual. Cu toate acestea, acest model nu este testat și nu are garanția oferită de Nvidia, astfel încât unii utilizatori ar putea avea probleme pe care nu le-am experimentat sau nu le-am prevăzut. Întârzierea de input este de 6ms, astfel încât nu vei observa întârzieri sau desincronizări ale imaginilor, în timpul jocului.

Intrari si iesiri monitor Pixio PX7 Prime.

Concluzii legate de Pixio PX7 Prime

Pixio PX7 Prime este un monitor care poate să se bată cu concurenții săi, datorită unor îmbunătățiri importante. Calitatea imaginilor se poate îmbunătăți doar cu ajutorul unor setări. Monitorul este, de asemenea, foarte receptiv, astfel încât majoritatea jucătorilor nu vor avea probleme cu întârzieri sau imagini neclare, în jocurile competitive.

Acestea fiind spuse, Pixio PX7 Prime ar avea nevoie de câteva modificări sau îmbunătățiri pentru a se transforma într-un concurent adevărat. Carcasa ar trebui, de asemenea, să fie îmbunătățită în privința calității materialelor, în timp ce o modificare a pre-calibrării din fabrică ar fi benefică tuturor utilizatorii novici. Pixio PX7 Prime are un raport calitate-preț foarte bun dar, totuși, nu este atât de ieftin, în comparație cu alternativele mai populare, existente pe piață.

Verifică preț Pixio PX7 Prime aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.