Review monitor Razer Raptor – primul monitor Razer cu ecran IPS de 144Hz și USB-C pentru Gaming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Razer Raptor.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

  • Design fantastic
  • Calibrare excelentă a calității imaginii
  • Întârziere de input redusă
  • Compatibil cu FreeSync și G-Sync

Contra

  • Scump
  • Ergonomie limitată la reglarea și înclinarea înălțimii
  • Fără suport VESA

Razer Raptor este prima încercare a mărcii de a crea un monitor pentru jocuri, în așa fel încât să respecte sloganul Razer: „făcut de gameri pentru gameri“. Primul astfel de produs are un ecran IPS de 27 inch, cu o rată de actualizare de 144Hz, care va permite monitorului să concureze cu rivali consacrați, precum Aorus AD27QD. Razer Raptor trebuie să facă față unei concurențe foarte mari, în piața display-urilor de jocuri, așa că hai să vedem dacă-și merită banii.

Specificațiile Razer Raptor

  • Dimensiunea ecranului: 27 inch
  • Rezoluție: 2560 x 1440 QHD
  • Raport aspect: 16:9
  • Tehnologie ecran: In-plane switching (IPS)
  • Rata de actualizare: 144Hz
  • Timp de răspuns: 4ms (1ms MPRT)
  • Raport de contrast: 1000:1
  • Luminozitate: 400 cd / m²
  • Difuzoare încorporate: Nu
  • Suport: Înălțime – Da
  • Suport: Înclinare – Da
  • Suport: Rotire – Da
  • Suport: Pivotare – Da
  • Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
  • Conectivitate: DisplayPort 1.4 x 1, HDMI 2.0 x 1, USB 3.0 x 2, USB-C x 1, mufe pentru căști 5mm
  • Dimensiuni (L x H x W): 61,34 cm x 38,84 cm x 18,95 cm
  • Greutate: 11,5 kg

Monitor Razer Raptor.

Design și funcționalități

Razer Raptor poate primi, cu ușurință, titlul de cel mai aspectuos monitor pentru jocuri de pe piață, datorită designului său aparte, precum și a materialelor performante. Monitorul are un finisaj negru mat, care este accentuat de iluminarea Chroma în punctele cheie. Displayul este fără ramă pe trei dintre laturi, ceea ce permite utilizatorilor să crească spațiul de lucru, fără să le mai fie distrasă atenția.

Brandul a pus accentul pe nivelul de unicitate în crearea lui Razer Raptor, dar monitorul are și funcționalități pe măsură. Razer a fost criticat, în trecut, pentru produsele lor care aveau design slab, dar ofertele lor mai noi s-au îmbunătățit extrem de mult, în ultima perioadă. De asemenea, considerăm că brandul este unul dintre cele mai bune, atunci când vine vorba de proiectarea funcțională, care este reprezentată de acest model.

Razer a folosit o mulțime de metale la carcasa lui Razer Raptor, ceea ce l-a făcut să fie mai greu, dar mai rezistent, decât concurenții săi care sunt din plastic. Acest lucru oferă produsului o senzație de produs de calitate, premium, astfel încât nu va trebui să-ți faci griji în privința unor eventuale defecte de asamblare sau estetice. De asemenea, este surprinzător faptul că au folosit un strat cu textură de pânză pe panoul din spate, care pare aspectuos și unic, în comparație cu monitoarele făcute din plastic, cu care suntem obișnuiți.

Ai putea crede că producătorul a limitat foarte mult ergonomia, prin faptul că Razer Raptor are reglaj doar la înclinare și înălțime. Poți ridica ecranul cu aproximativ 13 centimetri, dar ceea ce este cu adevărat surprinzător este că poți înclina ecranul până la 90 de grade, astfel încât să stea în poziție orizontală. Scopul principal al acestei soluții este să permită accesul mai rapid la panoul I/O, fără să mai fie necesară rotirea dispozitivului.

Razer Raptor are canale pentru cabluri tip CNC încorporate în suportul său, pentru a permite o aranjare facilă a cablurilor. Monitorul include chiar și cabluri verzi neon, în stilul Razer, care se încadrează perfect în porturi. Sârmele obișnuite se potrivesc, dacă dorești să le înlocuiești pe cele din fabrică, dar ar trebui să iei în considerare grosimea acestora, mai ales dacă trebuie să le împletești.

Suportul se termină cu o bază care dispune de Razer Chroma, ceea ce face monitorul să se potrivească perfect cu un sistem de periferice complet, de la Razer. Poți sincroniza acest monitor cu aplicația Razer Synapse, ceea ce oferă un control complet asupra sistemelor de iluminare și a culorii RGB.

Din păcate, nu poți monta un suport VESA monitorului Razorul Raptor, datorită modului în care este proiectat suportul propriu. Mecanismul se atașează de carcasă prin intermediul a două șine încorporate în fantele ecranului din spate, astfel încât nu există nicio posibilitate de a le scoate. Cu toate acestea, vei fi uimit de mișcările netede și ergonomia unică a dispozitivului.

Razer Raptor este, de asemenea, bine echipat cu funcțiuni de conectivitate adaptate nevoile tale zilnice. Monitorul folosește DisplayPort 1.4 drept port principal, împreună cu un port HDMI 2.0 pentru console, cum ar fi Xbox One X. Există, de asemenea, două porturi USB 3.0 pentru periferice, însă cel mai mare plus îl reprezintă portul USB-C, care acceptă transmiterea de energie și Modul DP 1.4 Alt pentru dispozitive cum ar fi MacBooks Pros.

Nu există difuzoare pe carcasa subțire al Razer Raptor, dar asta nu contează, deoarece majoritatea gamerilor preferă, de obicei, căștile. Razer are o multitudine de soluții audio performante, astfel încât această omisiune nu ar trebui să deranjeze clienții din piața țintă.

Razer Raptor dispune de funcționalitatea Synapse însă, din păcate, accesarea OSD prin aplicație nu este posibilă. Totuși, vei putea folosi un joystick, pentru o navigare ușoară cu OSD, dar credem că aici producătorul ar putea să îmbunătățească produsul. Pe de altă parte, fiind primul model al lui Razer, sperăm că CEO-ul companiei, Min Liang Tan, va lua în considerare acest aspect.

Display și performanță

Razer Raptor are un ecran IPS de 27 inch, cu o rezoluție de 2560 x 1440, o rată de reîmprospătare de 144Hz și un timp de răspuns de 1ms. Lumina de fundal este de aproximativ 420 cd / m2, în timp ce contrastul se situează la 1000:1. Acest model este certificat DisplayHDR 400 pentru compatibilitatea HDR, cu unele îmbunătățiri ale imaginii, însă acestea au fost realizate în mod limitat.

Razer a ales 1440p la rate de actualizare îmbunătățite, deoarece oferă cel mai bun echilibru între claritate, viteză și necesarul de putere al GPU-ului. Ecranul de pe Razer Raptor este clar, dar nu va necesita scalarea pentru alte scopuri, cum ar fi cititul sau navigarea Web. De asemenea, considerăm că 1440p este cel mai competitiv segment în acest moment, chiar dacă monitoarele HDR 4K, care sunt foarte scumpe, încep să apară pe piață.

Razer Raptor oferă o calitate excelentă a culorilor, având o acoperire de 100% a gamei sRGB. Ecranul poate oferi, de asemenea, acoperirea de 89% DCI-P3, permițând o mai bună saturație în jocuri și media HDR. Precizia standard a culorii ar putea fi îmbunătățită, datorită nivelului ridicat al Delta E, de 3,9, precum și datorită temperaturii culorii, care este foarte ridicată.

Poți corecta foarte ușor aceste erori, cu câteva ajustări în OSD, care vor plasa temperatura culorii mai aproape de 6500K și vor reduce foarte mult DeltaE, la 0,5. Gamma s-a comportat destul de bine atât în ​​modul de imagine MMO implicit, cât și în starea calibrată a Razer Raptor, astfel încât nu este necesar să utilizezi un colorimetru.

Contrastul, pe de altă parte, ajunge la 1200:1, ceea ce este comparabil cu rezultatele concurenților, cum ar fi LG Nano IPS. Culoarea neagră nu este la fel de adâncă și de profundă cum este cea din variantele VA, în timp ce separarea culorilor este în parametri normali. Ecranul încă pare să fie cenușiu, atunci când sunt redate scene cu negru, dar aceasta este o limitare frecventă în cazul tehnologiei IPS, deci este de înțeles.

Razer Raptor a avut valori ambigue, în momentul măsurării uniformității ecranului, deoarece nu au existat scurgeri de lumină pe spate, însă erau vizibile unele imagini în ceață. Ecranul a înregistrat câteva zone mai albe, vizibile, care au afectat saturația culorilor în imagini întunecate, dar acest fapt nu este sesizabil atunci când pe ecran rulează media full-HD.

Acest aspect variază de la o unitate la alta, datorită toleranțelor de fabricație, așadar dacă sesizezi probleme este bine să schimbi produsul, pe garanție.

Razer Raptor poate gestiona imagini în mișcare, datorită ecranului IPS modern, cu o rată de actualizare ridicată. Cu toate acestea, unele tranziții de pixeli sunt ușor mai lente decât în cazul altor monitoare IPS, astfel încât uneori se poate întâmpla o estompare minoră și apariția unor imagini în ceață. Utilizarea setării monitorului din overdrive te va ajuta, dar îți recomandăm să eviți nivelul maxim, pentru că acesta va avea o depășire semnificativă.

Razer Raptor este compatibil cu FreeSync, dar este, de asemenea, certificat privind compatibilitatea cu G-Sync, pentru GPU. Acest model are un preț apropiat de cel al monitoarelor G-Sync, dar reprezintă o soluție alternativă superioară, în general, deoarece nu trebuie să folosești o singură marcă a GPU-ului în  anii următori. Întârzierea de input este de 4ms, ceea ce face Raptor să fie unul dintre cele mai rapide monitoare QHD pentru jocuri, disponibile la ora actuală.

Monitor Razer Raptor vazut din fata si din spate.

Concluzii legate de Razor Raptor

Razer Raptor este unul dintre monitoarele noastre preferate, din acest an, datorită designului fantastic, funcționalității și performanței sale în gaming. Considerăm că producătorii trebuie să se inspire de la el, atunci când vine vorba de inovație, deoarece design-urile monitoarelor nu au mai evoluat, în ultimii cinci ani.

Există câteva mici probleme, cum ar fi selecția imaginilor și absența VESA, dar toate acestea sunt de iertat, datorită designului și a faptului că a fost primul monitor lansat de Razer.

Singura problemă pe care o sesizăm la Razer Raptor este prețul său, care este considerabil mai mare decât cel al altor monitoare IPS de jocuri, cum ar fi Asus VG27AQ. Știm că trebuie să plătești suplimentar datorită designului special al produsului, dar display-urile de 1440p există de suficient timp și, ca atare, există alternative mult mai ieftine. Pe de altă parte, recomandăm Razer Raptor pur și simplu pentru că-ți îmbunătățește productivitatea, fiind potrivit și pentru jocuri.

Verifică preț Razor Raptor aici!


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.