Review monitor ViewSonic XG270QG – Monitor IPS 1440p 165Hz pentru E-Sports

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor ViewSonic XG270QG.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Pro

 • Design atractiv cu RGB funcțional
 • Acoperire excelentă a culorilor
 • Întârziere de input redusă
 • G-Sync

Contra

 • Fără FreeSync
 • Scump, comparativ cu monitoarele compatibile cu G-Sync
 • Suport cu amprentă foarte mare
 • Contrast limitat

ViewSonic XG270QG își propune să concureze și să surclaseze monitoare de 165Hz IPS, cum sunt Acer XB271HU și PG279Q Asus. Aceste monitoare acoperă un mic segment al pieței, acum că avem monitoare FreeSync compatibile cu G-Sync, dar produsele de înaltă calitate sunt deseori alese de utilizatorii GPU-urilor Nvidia. ViewSonic XG270QG este venit cam târziu la petrecere, dar haideți să vedem dacă noul produs QHD, făcut exclusiv pentru Nvidia, va fi pe lista ta de achiziții.

Specificații ViewSonic XG270QG

 • Dimensiunea ecranului: 27 inch
 • Rezoluție: 2560 x 1440 QHD
 • Raport aspect: 16:9
 • Tehnologie ecran: In-plane switching (IPS)
 • Rata de actualizare: 144Hz (165Hz OC)
 • Timp de răspuns: 1ms
 • Raport de contrast: 1000: 1 (static)
 • Luminozitate: 400 cd / m²
 • Difuzoare: Da (2 x 2 W)
 • Suport: Înălțime-Da
 • Suport: Înclinare – Da
 • Suport: Rotire – Da
 • Suport: Pivotare – Da
 • Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
 • Conectivitate: HDMI 4 x 1, DisplayPort 1.2 x 1, USB 3.1 x 4, mufă 3.5mm
 • Dimensiuni (L x L x P): 61,4 cm x 37,0 cm x 6,8 cm
 • Greutate: 4,7 kg

Monitor ViewSonic XG270QG vazut din spate.

Design și funcționalități

ViewSonic XG270QG utilizează un design inovator, care-l diferențiază de multe dintre monitoarele brandului cum ar fi ViewSonic XG3240C. Are o carcasă de culoare negru mat, ceea ce îi dă o alură mai distinsă, chiar premium. Afișajul este fără ramă pe trei dintre părți, ceea ce face ca dispozitivul să fie ideal pentru setările cu mai multe monitoare.

ViewSonic XG270QG se remarcă prin LED-ul RGB hexagonal, situat în jurul punctului de atașare al suportului, în spate, și prin cele 10 LED-uri RGB suplimentare, situate în partea de jos. Sistemele Elite RGB ale producătorului sunt compatibile cu mărci precum Coolermaster MasterPlus, Razer Chroma și Thermaltake RGB plus. Aceasta înseamnă că poți sincroniza lumina produsă de LED-uri cu alte piese și periferice, oferite de aceste companii, pentru a crea un sistem unificat de iluminare.

De menționat, de asemenea, că iluminarea Elite RGB al ViewSonic XG270QG creează o lumină distinctă pe perete, totodată luminând mai slab și biroul. Este de la sine înțeles că luminile, care sunt un deliciu, contribuie și la siguranța ochilor, așadar sunt un plus pentru orice produs, în special pentru monitoarele destinate gaming-ului, care au ecrane orbitoare.

Calitatea carcasei lui ViewSonic XG270QG este excelentă, neexistând defecte sau materiale de slabă calitate. Nu am observat crăpături sau îndoituri pe carcasă, iar îmbinările erau realizate perfect. Am avut o experiență plăcută cu produsele acestui brand, cu atât mai mult în cazul acestui produs, care este unul premium.

Una dintre cele mai mari schimbări ale ViewSonic XG270QG, față de modelele anterioare, este suportul, care oferă, totuși, o ergonomie completă. Poți înclina, roti, pivota și regla înălțimea monitorului, astfel încât poți obține foarte ușor un unghi de vizionare confortabil. De asemenea, poți schimba acest suport cu unul VESA, dar, de obicei, nu este necesar să faci această cheltuială.

ViewSonic XG270QG are o bază destul de mare, în formă de T, care ocupă o suprafață considerabilă a biroului tău. Designul oferă o stabilitate excelentă, dar știm că unii utilizatori preferă monitoare care ocupă puțin spațiu pe birou. Vestea bună este că nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu mișcările monitorului, deoarece suportul excelent, având în vedere dimensiunea mare a dispozitivului.

Conectivitatea pe ViewSonic XG270QG este standard, întrucât modulele G-Sync oferă suficiente conectivități tip I/O. Modelul oferă doar un port DisplayPort 1.4 și unul HDMI 1.4, dar există patru conectori USB 3.1. Poți utiliza monitorul pentru console de jocuri, dar nu vei putea să te joci și pe Xbox One X, datorită ratei ridicate de refresh a acestuia, comparativ cu limitările portului HDMI 1.4.

Există, de asemenea, o pereche de boxe de 2 watt pe ViewSonic XG270QG, dar acestea nu sunt suficiente, atunci când vine vorba de jocuri. O variantă mai bună este un set decent de căști, care se pot agăța pe zona specială, tip pop-out, de pe spatele monitorului.

Display și performanță

ViewSonic XG270QG oferă un ecran IPS de 27 inch cu o rezoluție de 2560 x 1440, o rată de actualizare maximă de 165Hz și un timp de răspuns amplificat de 1ms. Lumina de fundal este limitată la 350 cd/m2, iar contrastul are un raport tipic de 1000:1. Acest model nu este promovat ca fiind compatibil cu HDR, dar specificațiile dispozitivului indică o acoperire largă de a gamei de culori.

QHD sau 1440p se potrivesc perfect pe ecranele de 27 de inch, acesta fiind formatul universal acceptat pentru rezoluție, datorită echilibrului oferit de acesta. Vei obține imagini mai clare și mai detaliate în comparație cu 1080p, dar nu este la fel de solicitant pentru GPU-uri, cum este 4K.

Viteza ridicată a cadrelor poate fi obținută la multe jocuri, în timp ce activitățile zilnice, cum ar fi citirea, navigarea și codificarea, nu vor avea nevoie de scalare.

ViewSonic XG270QG poate oferi o calitate fantastică a culorilor, datorită acoperirii sale 100% de sRGB cu extensii și acoperirea de aproximativ 96% a lui DCI-P3. Precizia culorilor ar putea fi îmbunătățită, deoarece DeltaE are valoarea 2,5, dar gamerii nu vor putea observa diferența. Calibrarea ar fi benefică, dacă dorești să folosești produsul pentru editare, dar, altfel, este foarte bună cu setările din fabrică.

Temperatura culorii este ușor prea caldă pentru gusturile noastre, pe setările implicite, astfel încât ajustarea indicatorilor pe cele șase axe va fi benefică, dacă vrei să diminuezi roșeața ecranului. Gamma este aproape de valoarea ideală de 2,2, dar celelalte valori prestabilite ale monitorului, care acoperă 1,8, 2,4 și 2,6, sunt foarte precise și calitative.

ViewSonic XG270QG devine foarte luminos, atunci când lumina de fundal este setată la maxim, atingând o valoare de aproximativ 390 cd/m2. Acest lucru oferă utilizatorilor posibilitatea de ajustare, dar îți recomand să rămâi la aproximativ 40% sau chiar mai puțin, ca să obții cele mai bune rezultate. Singura slăbiciune pe care am văzut-o pe acest model este raportul său de contrast, care de-abia a ajuns la valoarea 860:1, la setări de iluminare decentă a fundalului.

Ecranul IPS pare cenușiu, când este în întuneric, dar culorile sunt foarte bune, în timpul jocului. Ecranele IPS au această slăbiciune majoră, în afară de sângerarea luminii de fundal, desigur.

Monitorul de test ViewSonic XG270QG a prezentat o uniformitate excelentă a ecranului, în principal din cauza absenței scurgerilor menționate anterior. Ecranul nu a arătat o întunecare semnificativă, atunci când te uiți la imagini negre, dar acest lucru s-ar putea să fie diferit, datorită toleranțelor de fabricație. Ecranul era și mai slab în partea de jos, dar acest lucru nu afectează culorile și contrastul, la valori vizibile, în cadranele adiacente.

Răspunsul la pixeli pentru ViewSonic XG270QG este bun, dar a existat o oarecare persistență, în unele secțiuni ale ecranului. Zonele mici, care prezintă neclarități, devin vizibile dacă te uiți suficient de aproape, dar credem că cei mai mulți utilizatori nu vor observa acest lucru. Overdrive-ul inclus trebuie setat la un nivel moderat, deoarece maximul induce o depășire observabilă.

ViewSonic XG270QG este un monitor pentru jocuri G-Sync deci, evident, poate utiliza VRR numai dacă GPU-ul tău este Nvidia. Această caracteristică a fost un avantaj, dar mulți se gândesc de două ori la aceasta, deoarece mai multe variante FreeSync au compatibilitate G-Sync. Întârzierea de input este de 4ms, deci nu pot să apară întârzieri sau nesincronizări, în timpul jocurilor.

Monitor ViewSonic XG270QG vazut din fata si din spate.

Concluzii legate de ViewSonic XG270QG

ViewSonic XG270QG este un monitor bine proiectat, destinat gaming-ului, care are un ecran IPS foarte viu, care poate aduce la viață peisaje luxuriante sau chiar explozii uriașe. Întârzierea de input redusă și rata de actualizare ridicată, împreună, creează o experiență vizuală excelentă, care nu dezamăgește. G-Sync este cireașa de pe tort, dacă ai un GPU Nvidia puternic, dar plăcile AMD nu pot fi utilizate pe acest model.

ViewSonic XG270QG ar putea fi îmbunătățit în ceea ce privește reducerea încețoșării și proprietățile sale de uniformitate a ecranului, dar aceste aspecte nu sunt atât de importante pentru noi. Prețul și amprenta pe birou a dispozitivului ar putea fi o problemă pentru mulți gameri dar, în rest, ar trebui să fie un upgrade excelent pentru sistemul tău de gaming.

Verifică preț ViewSonic XG270QG aici!


Citește și: 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.