Review MSI MAG241CR – Monitor de gaming curbat, cu FreeSync, de 144Hz

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor MSI MAG241CR.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

MSI MAG241CR combină capabilitățile unui monitor de gaming de calitate cu un ecran curbat pentru o experiență vizuală cinematografică, în timp te ești în vâltoarea bătăliilor. Acest model vine într-un format 1080p de 144Hz foarte uzual, ceea ce îl face perfect pentru utilizare competițională, dar are și grijă de buzunarul tău. MSI a îmbunătățit deja destul de mult seria de 24 inch cu 144Hz, așa că haide să verificăm dacă MSI MAG241C este unul dintre cele mai reușite modele ale lor.

Specificații

Dimensiunea ecranului: 24 inch
Rezoluție: 1920 x 1080 HD complet
Raport aspect: 16:9
Panou Tehnologie: Aliniere verticală (VA)
Rata de refresh: 144Hz
Timp de răspuns: 4ms
Raport de contrast: 1000:1 (static)
Luminozitate: 300 cd/m²
Difuzoare încorporate: Nu
Suport reglabil: Înălțime-Da
Suport reglabil: Înclinare – Da
Suport reglabil: Articulație – Nu
Suport reglabil: Pivotare – Nu
Compatibilitate VESA: Da (100 x 100)
Conectivitate: DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 4 x 2, DVI-DL x1, USB 2.0 x 3,5 mm jack
Dimensiune (LxHxD): 212″ x 15.79″ x 9.26″
Greutate fără suport: 11.8 kg

Monitor MSI MAG241CR vazut de sus.

Design și caracteristici

MSI MAG241CR are un design special pentru gameri, care se potrivește cu cel al laptopului de gaming al acestui brand. Negrul mat neted oferă monitorului un aspect elegant, iar tonurile RGB și logo-ul cu dragonul roșu dau caracterul de gaming. Fața monitorului este fără ramă pe trei dintre laturi dar, atunci când monitorul este în funcțiune, vei vedea, totuși, marginile panoului.

Calitatea materialelor folosite la MSI MAG241CR este mai bună, față de cele anterioare. Monitorul este impunător, iar fiecare îmbinare și colț se potrivește perfect cu celelalte componente. Mecanismul de prindere se mișcă lin, dar este ferm, ca să mențină poziția pe care ai ales-o și să nu se încline.

Este extraordinar că nu trebuie să apeși butoane grosolane pentru a regla OSD, deoarece MSI MAG241CR are un joystick, în partea din spate. Fiind situat în colțul de jos, nu trebuie să te întinzi, de fiecare dată când ai nevoie să schimbi vreo setare. Este, de asemenea, mai ușor de utilizat, în comparație cu sistemul cu mai multe butoane, mai ales dacă-l folosești pe întuneric.

Partea frontală a MSI MAG241CR arată modern, dar minimalist, însă spatele poartă semnătura estetică de gaming. Tabloul asimetric din spate include o bandă LED RGB, care funcționează cu aplicația Mystic Light a lui MSI, care îți permite să setezi culorile sau să faci sincronizare cu audio. Lumina este suficient de puternică pentru a adăuga un efect ambiental pe birou, ajutând, de asemenea, confortul ochilor, datorită luminii speciale.

Majoritatea monitoarelor de gaming ale mărcii au avut ajustări foarte mici, însă MSI MAG241CR include acum posibilitatea ajustărilor în înălțime, cu ajutorul mecanismul de înclinare. Ar trebui să cumperi un suport VESA cu dimensiune 100 x 100, dacă vrei mai multă flexibilitate, dar acest lucru nu este necesar, întrucât monitorul este curbat. Forma va face ca ecranul să pară ciudat dacă îl vizualizezi dintr-un unghi mort sau în modul portret.

MSI MAG241CR are o mulțime de opțiuni de conectare, care sunt suficiente pentru utilizarea zilnică. Intrările video includ DisplayPort 1.2, dual HDMI 1.4 și DVI-DL care sunt suficiente pentru PC și pentru maxim două console. Există, de asemenea, trei porturi USB 2.0, pentru accesoriile care sunt necesare pentru managementul cablurilor.

MSI MAG241CR nu are difuzoare incorporate, dar are o mufă de 3,5 mm pentru ieșirea audio. Nu apar probleme, întrucât oricum gamerii folosesc, de obicei, căști pentru o audiție superioară. MSI are și un suport pop-out pentru căști, care îți permite să le așezi comod, fără să-ți mai aglomerezi biroul.

 

Monitor MSI MAG241CR.

Display și performanță

MSI MAG241CR utilizează un ecran VA curbat de 24 inch cu o rezoluție de 1920 x 1080, o rată de refresh de 144Hz și o durată de răspuns de 1ms. Raportul de contrast este fixat la 3000:1, în timp ce lumina de fundal a ecranului se ridică la 300 cd/m2. Curbura 1500r a ecranului este specială pentru imersiune, dar este mai puțin perceptibilă pe monitoarele mai mici, așa cum este și acesta.

1080p se potrivește perfect pe ecranele de 24 de inch și mulți cred că este limita absolută pentru rezoluție. 91PPI oferă suficiente detalii cu uniformizarea minimală al imaginilor, dar nu micșorează prea mult textul sau alte obiecte mici. Rezoluția de 1920 x 1080 poate fi gestionată de mai multe GPU-uri, astfel încât FPS să poată fi atinse, pentru mai mulți utilizatori.

MSI MAG241CR are o imagine vibrantă, datorită caracteristicilor panoului VA, dar ar putea folosi unele îmbunătățiri ale acurateții. Ecranul redă puțin peste 100% din gama de culori sRGB, dar precizia nu este în regulă la DE 3,5. Culorile suplimentare sunt potrivite pentru jocuri care aduc mai mult cu desenele animate, precum Overwatch sau Apex Legends, dar vei observa supra-saturația, în multe momente.

Temperatura culorii este, de asemenea, echilibrată și depășește punctul de 6500K, astfel încât ecranul poate părea că are uneori o nuanță albăstruie foarte deschisă. Știm că mulți nu vor fi deranjați, deoarece gamerilor nu le place, de obicei, căldura ecranelor sRGB. Gamma este, de asemenea, ușor dezactivată la 2.3, ceea ce aduce o saturație suplimentară, dar aceasta este o problemă minoră în comparație cu celelalte.

Ce este excelent la MSI MAG241CR este raportul său de contrast, care depășește ratingul său, fiind de 3100:1. Negrul este adânc și convingător, în timp ce separarea dintre nuanțe este bine definită și clară. Îți recomandăm să rămâi la aproximativ 40% luminozitate, pentru a maximiza aceste capacități și pentru a reduce aspectul defectelor menționate mai sus.

Uniformitatea ecranului lui MSI MAG241CR este bună, abaterile culorilor fiind în limite acceptabile. Iluminarea de fundal are o variație de 12%, dar cea mai mare parte este concentrată pe marginile afișajului, datorită formei sale curbe. Acest lucru afectează contrastul în zonele respective, rezultând unele înnorări, în imaginile întunecate sau negre.

Performanța culorilor MSI MAG241CR nu este un dezavantaj atât de mare cum este timpul de răspuns al pixelilor. Panoul VA al acestui monitor are unele probleme, în anumite condiții, cum ar fi atunci când fotografiezi foarte rapid ecranul. Din păcate, trebuie să te obișnuiești cu persistența minoră, deoarece caracteristica overdrive și nivelurile sale induc același nivel de depășire.

MSI MAG241CR este un monitor de gaming FreeSync cu frecvență situată în intervalul 48Hz – 144Hz, fiind ideal pentru noile GPU-uri Radeon Navi. Acest model este, de asemenea, testat pentru a fi compatibil cu G-Sync, astfel încât utilizatorii Nvidia nu trebuie să-și facă griji cu privire la scurgerile de imagini. Intervalul de intrare mediu este de 10ms la 60Hz, deci nu ar trebui să existe întârzieri sau „de-sincronizări”, în timpul jocului.

Monitor MSI MAG241CR vazut din spate.

Concluzii

MSI MAG241CR este un monitor de gaming bine conceput pentru utilizatorii care doresc un ecran vibrant, cu o rată de actualizare ridicată. Cu toate acestea, calitatea imaginii are nevoie de multe îmbunătățiri și nu mulți au acces la un colorimetru, care este necesar pentru reducerea defectelor.

Latența este foarte scăzută, dar capacitatea de răspuns la pixeli a panoului VA necesită o implementare mai bună a overdrive-ului pentru ca imaginea să pară mai clară, în general.

Ecranul curbat îl face pe MSI MAG241CR mai atrăgător, dar este mai mult o găselniță ieftină, având în vedere dimensiunea redusă, deoarece efectele imersive sunt limitate. MSI MAG241CR se încadrează în categoria de monitoare accesibile, dar limitările sale îi vor face pe cei care caută un raport mai bun calitate-preț, să mai încerce și alte produse.

Verifică preț MSI MAG241CR aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.