Review Samsung C32F391 – Monitor Ultrawide Curbat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Samsung C32F391.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Monitorul C32F391FW are multe nume și toate se întâmplă să fie un șir alfa-numeric, pentru consumatorii fără experiență. Lăsând denumirile regionale deoparte, acest monitor este recunoscut mai frecvent ca C32F, în caz că cineva îl recunoaște și  face parte din seria de monitoare CF de la Samsung, o serie “făcută de gameri, pentru gameri”.

Cu o dimensiune confortabilă de 32 de inch și un ecran curbat, acest monitor FHD 1080 își propune să fie un display cu răspuns instantaneu pentru multitudinea de gameri cu un buget limitat, care caută ceva mai mult decât un monitor uzual de 1920 × 1080. Cu unele caracteristici care nu se găsesc ușor la același monitor, C32F poartă aceste ciudățenii cu mândrie, dar oare aceste noutăți pot justifica prețul piperat, comparabil cu al unor monitoare WQHD mult mai bune, cu mai multe funcționalități?

Designul lui C32F391

La fel ca în cazul tuturor monitoarelor Samsung CF, designul este acea caracteristică specială care revine la fiecare model nou. Modificările și diferențele față de designul inițial sunt minimale, cea mai importantă fiind aspectul modern, care ajută C32F să se vândă prin faptul că încearcă să fie diferit de monitoarele obișnuite de pe piață. Cu margini ascuțite, linii drepte și teșituri rotunjite frumos, cadrul argintiu lucios face ca panoul VA curbat să arate excelent și îți distrage atenția de la deficiențele sale.

O caracteristică excelentă și o idee destul de bună, care a fost gândită de cei de la Samsung a fost joystick-ul JOG de pe spatele monitorului. Excelent pentru accesarea rapidă și navigarea în meniul de setare al firmware-ului, care încadrează bine toate controalele monitorului într-o matrice în care este ușor de navigat. Dispozitivele de control sau butoanele obișnuite, care au fost observate pe majoritatea celorlalte monitoare, au dispărut, pentru a oferi un aspect nou, foarte stilat. Joystick-ul este chiar în spatele monitorului, în colțul de jos și ocupă foarte puțin spațiu. Foarte precis și instinctiv de ușor de utilizat, joystick-ul JOG al lui C32F este una din cele mai bune dotări ale seriei CF.

De asemenea, Samsung a învățat din greșelile anterioare și a adăugat un suport VESA pe monitor, de această dată. Se pare că i se potrivește destul de bine, parțial datorită dimensiunilor mari. Suportul de montare este amplasat în partea din spate a carcasei, aproape perfect, pentru a nu strica acea carcasă frumoasă din spate.

Carcasa din spate nu are prea multe porturi pe ea, pentru a păstra aspectul stilat și îngrijit. Sunt prezente găurile pentru suportul de montare VESA, precum și o zonă a conectorilor uzuali. Există un HDMI și un port Display, pentru cablurile/plăcile grafice preferate și un port DC pentru conectorul de alimentare. Aici există, de asemenea, un port jack pentru căști, pentru cei ce au nevoie de el.

C32F vine, de asemenea, cu o pereche de boxe de 5 W, care sunt reușite. Monitorul, în comparație cu predecesorii săi, vine cu opțiuni de orientare care, deși limitate, sunt mai bune decât dacă ar lipsi. Și dacă dorești un pic mai multă flexibilitate, suportul uzual poate fi schimbat întotdeauna cu unul tip VESA.

Monitor Samsung C32F391 vazut de sus.

Ecranul

Din păcate, afișajul de pe C32F lasă mult de dorit. Ecranul curbat al predecesorilor săi mai mici a fost capabil să producă câteva imagini destul de drăguțe. Problema cu afișajul de pe C32F este însă că ecranul este puțin prea mare pentru a fi luat în serios, la 1920 × 1080, pentru perioada actuală. Avem telefoane și tablete care funcționează la rezoluții 4k. Avem chiar și tablete WQHD care au aproximativ același preț ca și C23F.

Cu rezoluția de 1920 × 1080 pe 32 de inch obții, în esență, o imagine micuță, care este întinsă pe o suprafață mare, pentru ca să se potrivească. Din această cauză, pierderea densității de pixeli este mai degrabă de așteptat, dar tot este extrem de dezamăgitoare.

Modelul CF mai mic de anul trecut a avut un contrast în jur de 5000:1. Pentru comparație, raportul de contrast al C32F pare a fi la 3000:1 datorită, în parte, dimensiunii mari a ecranului, chiar dacă este listat ca fiind 5000:1 pe site-ul Samsung.

Totuși, ecranul are și un ecran VA care face contrastul să iasă în evidență. Culorile sunt destul de…  colorate, dar nu sunt vii, având în vedere problema densității scăzute a pixelilor. Cu o gamă de culori sRGB, C32F nu este nici măcar aproape de cel mai bun competitor, dar capacitățile de iluminare și contrast WLED ale ecranului ajută.

Panoul de pe acest ecran curbat este, ciudat, un ecran SVA mat aproape invizibil. Are imagini clare până la 175 de grade, după care se va vedea luciul. De asemenea, asta înseamnă că, de fapt, vei avea doar aproximativ câteva zeci de grade de imagine slabă, ținând cont de curbura agresivă de 1800R a monitorului. Frumusețea are prețul ei.

Monitorul are o rezoluție de 1920 × 1080 la 60Hz, ceea ce reprezintă rezoluția obișnuită de rulare și refresh, nimic care să impresioneze cu adevărat. Samsung C32F se mândrește, de asemenea, cu un timp de răspuns de 4ms, ceea ce ar trebui să facă vizibile chiar și cele mai mici schimbări de culoare în actualizările cadrului, dar datorită umbrelor cu gradient scăzut ale ecranului SVA, nu o poți aprecia, cu adevărat.

Lumina de fundal WLED a lui Samsung nu are sclipiri, iar monitorul este dotat, de asemenea, cu un mod de protecție a ochilor, care permite multe ore de utilizare, fără să obosești. Monitorul are și alte câteva moduri și presetări, dedicate jocurilor, filmelor și altele asemenea, dar numele acestora sunt destul de vagi. Va trebui să încerci puțin, pentru a găsi unul care-ți va plăcea.

Monitor Samsung C32F391 vazut din spate.

Concluzie

Samsung C32F este un monitor 1080 decent, dar pierde multe puncte datorită rezoluției sale neplăcută, aplicată pe un ecran relativ mare. Caracteristicile sunt bune, iar joystick-ul este un element genial, dar cu un preț de aproximativ 1600 RON, pare un caz de „prea puțin, prea târziu”.

Samsung C32F391FW nu se poate recomanda prin nimic, întrucât sunt monitoare mult mai bune pe piață, cu un preț mai mic. Dacă vrei un monitor mare, probabil monitoarele de 30 de inch HP OMEN 32 sau ASUS PB328 sunt alegeri mai bune. Acest monitor este tipul de produs care merită cumpărat când sunt reduceri mari, dar nu este cazul să arunci banii pe fereastră altfel.

Verifică preț Samsung C32F391 aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.