Review Samsung Space S32R750U – Monitor ergonomic 4K UHD VA pentru utilizare mixtă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor Samsung Space S32R750U atasat de un birou alb.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Samsung Space S32R750U este un monitor unic, pentru utilizare mixtă, cu un design ergonomic, conceput pentru a economisi spațiul, care oferă toate funcțiunile importante. De asemenea, produsul oferă un afișaj 4K mare, excelent pentru o multitudine de activități, inclusiv design digital sau chiar jocuri de înaltă performanță. Samsung Space S32R750 este o alegere excelentă pentru cei care doresc setări minimaliste, dar oare poate oferi performanța care să se potrivească cu designul său ultra-modern?

Pro

  • Design unic și funcțional
  • Ecran VA clar
  • Calitate a contrastului și a gamei de culori
  • Ecran mare 4K
  • Preț excelent, față de competitori

Contra

  • Conectivitate limitată și nu are boxe
  • Nu are compatibilitate VESA
  • Nu poate fi înclinat sau pivotat
  • Uniformitatea displayului ar putea fi îmbunătățită

Specificații Samsung Space S32R750U

Dimensiunea ecranului: 32 inch
Rezoluție: 3840 x 2160 4K
Raport aspect: 16: 9
Ecran Tehnologie: Aliniere verticală (VA)
Rata de refresh: 144Hz
Timp de răspuns: 4ms
Raport de contrast: 2500: 1
Luminozitate: 250 cd / m2
Boxe: Nu
Reglare suport: Înălțime – Da
Reglare suport: Înclinare – Da
Reglare suport: Rotație – Nu
Compatibilitate VESA: Nu
Conectivitate Mini DisplayPort: 1,2 x 1, HDMI 2,0 x 1
Dimensiuni (W x H x D): 71,45 cm x 75,72 cm x 11,53 cm
Greutate: 2,47 kg

Monitor Samsung Space S32R750U vazut din lateral.

Design și caracteristici

Designul său unic îl scoate în evidență pe Samsung Space S32R750U, dar acest monitor nu se limitează doar la a arăta bine. Carcasa de culoare negru mat îl face să fie trendy și să se poată întreține ușor, dar ne-am fi dorit ca această serie să se fi lansat și în culoare albă. Monitorul nu are rame, însă se pot vedea unele margini subțiri, atunci când este în funcțiune.

Unul dintre aspectele distinctive ale lui Samsung Space S32R750U este reprezentat de dimensiunile reduse. Ecranul propriu-zis are o grosime de doar 2,5 cm și este complet plat, așa că poate fi amplasat pe un perete, dacă biroul tău se află în vecinătatea acestuia. De asemenea, este foarte ușor, comparativ cu alte monitoare de 32 de inch, așa că suntem convinși că suportul pe care-l ai va putea să susțină monitorul, fără probleme.

Calitatea materialelor lui Samsung Space S32R750U este excelentă și nu pare deloc fragil, deși are un cadru oarecum reuds. Nu se văd nici un fel de defecte ale carcasei sau ale îmbinărilor și ne exprimăm opinia că nici monitorul tău nu ar trebui să aibă astfel de probleme. Balamalele suportului sunt foarte robuste, așa că nu se vor slăbi, odată cu trecerea timpului.

Suportul lui Samsung Space S32R750U îl scoate în evidență, pentru că-i permite monitorului să stea lipit de o suprafață care se află în spatele monitorului. De asemenea, poți să-l tragi în jos, către suprafața biroului, apoi să pui monitorul pe el, ca și când ar fi o tabletă sprijinită de un suport care se împăturește. Totuși, acest suport îi permite monitorului doar să se încline și să-și regleze înălțimea, deci nu vei putea să rotești monitorul sau să-l fixezi în mod portret.

Suportul special este, de asemenea, chiar una dintre limitările lui Samsung Space S32R750U, întrucât nu poate fi înlocuit cu un suport VESA. Înțelegem că amplasarea monitorului pe un suport VESA ar fi anulat designul acestuia, dar ar fi fost bine să fi existat unele soluții, în acest sens.

Partea bună este că sistemul nu-ți va ocupa un spațiu prea mare pe birou, întrucât poți să utilizezi un mecanism de clemă tip c. De asemenea, este și foarte ușor, comparativ cu alte monitoare de 32 de inch, așadar suntem convinși că suportul poate susține monitorul în poziția aleasă de tine, fără probleme.

O altă limitare a lui Samsung Space S32R750U este cea legată de conectivitate. Panoul de la spate are doar un singur port DisplayPort 1.2 și un singur port HDMI 2.0 pentru input video, plus încă un port USB pentru service. Pentru conectare cu un PC sau o consolă îți vor fi necesare doar ultimele două porturi, dar ar fi fost bine să fi existat mai multe mufe, pentru o flexibilitate mai mare a produsului.

Nu există boxe pe Samsung Space S32R750U, așa că va trebui să pierzi puțin din spațiul de pe birou, dacă dorești un astfel de set separat de difuzoare. Totuși, aceasta nu este o limitare majoră, întrucât există multe variante de boxe compacte.

Monitor Samsung Space S32R750U.

Display și performanță

Samsung Space S32R750U are un monitor de 32-inch VA cu rezoluție de 3840 x 2160, rată de refresh de 60Hz și timp de răspuns de 4ms. Lumina de fundal este foarte mică, de doar 250 cd/m2, iar contrastul este de 2500:1, în conformitate cu fișa tehnică. Nu este specificată vreo piață țintă pentru acest produs, dar performanțele îl fac potrivit pentru majoritatea activităților de zi cu zi.

Rezoluția 4K UHD este de preferat la monitoarele de 32 de inch, în special pentru că este mai confortabil de privit și vei avea o rezoluție superioară. Densitatea pixelilor este de 140 PPI, așa că monitorul oferă un nivel incredibil de detalii și prospețime, dar unii dintre utilizatori vor avea probleme să citească texte mici și alte chestiuni similare. Poți să utilizezi scalarea dar, din experiența noastră, nu este atât de necesară, dacă ecranul 4K este mai mare decât variantele de 27 inch.

Samsung Space S32R750U este capabil să ofere culori extraordinare, pornind de la acoperirea gamei sRGB de 100%. Nu este la fel de saturată ca în cazul ecranelor premium, însă imaginile, filmele și jocurile vor părea proaspete și pline de viață.

DeltaE are o valoare medie situată în jurul valorii de 2,3 ca standard, așadar nu va trebui să calibrezi monitorul, în general, mai puțin în cazul în care-l folosești la editarea foto și la grafică.

Folosirea unui colorimetru poate îmbunătăți acuratețea lui DeltaE de doar 1,1 dar, în general, nu este necesar să cumperi un astfel de dispozitiv adițional. Gamma, pe de altă parte, are o valoare de 2,25, așadar unele scene ar putea să pară mai întunecate, decât sunt de fapt.

Lumina de fundal a lui Samsung Space S32R750U este extrem de puternică, ajungând la 348 cd/m2, când este setată pe maxim. Totuși, recomandăm stabilirea valorii doar la 40%-50%, pentru că valori mai mari ar putea, în cazul unei utilizări îndelungate, să-ți afecteze vederea. Monitorul a furnizat 2250:1 la iluminare de 40% a fundalului, oferind un negru intens și o saturație excelentă, pe tot ecranul.

Displayul lui Samsung Space S32R750U a prezentat unele defecte în privința uniformității, mai precis unele zone înnorate, către margini. Defectul nu este întru totul observabil, dar este mai vizibil în unele scene întunecate, care pot părea că sunt mai spălăcite și mai inegale. E bine să știi că aceste aspecte se încadrează în limitele de toleranță oferite de producător, așadar unele modele ar putea să se prezinte mai bine decât altele.

Samsung Space S32R750U are un timp de răspuns mai mic al pixelilor de pe ecranul VA, pentru că are o rată de refresh de doar 60Hz. Urmele vor fi vizibile în timpul imaginilor foarte rapide. Nu se poate observa în cazul filmelor sau jocurilor mai lente, însă ar putea să fie deranjante în condiții de gaming competițional.

Monitorul Samsung Space S32R750U este compatibil FreeSync, deci ar putea să fie utilă achiziționarea unei plăci video AMD Navi, care ar trebui să fie una dintre cele mai puternice de pe piață. Pe de altă parte, G-Sync nu a fost testată sau certificată de Nvidia, așadar compatibilitatea nu este garantată. Întârzierea de input este de 11ms, așadar nu ar trebui să observi vreo întârziere sau desincronizare, chiar dacă acesta nu este unul dintre cele mai rapide monitoare 4K de pe piață.

Sistem de prindere si monitor Samsung Space S32R750U vazut din spate.

Concluzii

Samsung Space S32R750U este o variantă excelentă dacă-ți dorești un monitor de calitate, cu și rezoluție 4K, cu performanțe grafice excelente și design unic. Sistemul care-ți permite să economisești spațiul pe birou este unic și funcționează bine, dar implică câteva limitări, pe care unii dintre utilizatori s-ar putea să nu le accepte.

Totuși, ne gândim la mulți alții care au spații limitate în dormitoare sau apartamente, iar pentru aceștia Samsung Space S32R750U este ideal.

Pe de altă parte, același design care-l face pe Samsung Space S32R750U atractiv, este și marea lui limitare. Nu poți să-l rotești sau să-l fixezi în modul portret, plus că va trebui să-l folosești ca atare, nefiind compatibil VESA. Totuși, având în vedere prețul actual, am fi tentați să-l achiziționăm, pentru ca să ne putem uita la un ecran superb de 32 inch, cu 4K.

Verifică preț Samsung Space S32R750U aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.