Review Stand Steady SideTrak Portable Monitor – Ecran suplimentar 1080p pentru laptopuri și notebook-uri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Monitor portabil Stand Steady SideTrak atasat la un laptop.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Monitorul portabil Steady SideTrak este compact și are un design unic, comparativ cu competitorii săi. SideTrak susține că monitorul lor se va potrivi cu orice laptop cu diagonală de cel puțin 13 inch, ceea ce-l face mai versatil decât opțiunile de 14 și de 15,6 inch pe care le-am testat până acum. Stand Steady SideTrak arată foarte promițător, având un design inteligent. Hai să-i verificăm performanțele.

Pro

  • Design inteligent
  • Se potrivește cu cele mai multe laptopuri
  • Funcționare cu un singur cablu USB-C
  • Contrast bun

Contra

  • Acoperire sRGB scăzută și precizie redusă a culorilor
  • Timpul lent de răspuns al pixelilor și întârziere mare de input
  • Prețul nu este competitiv

Specificații Suport Steady SideTrak

Dimensiunea ecranului: 12,5 inch
Rezoluție: 1920 x 1080 FHD
Raport aspect: 16:9
Ecran Tehnologie: In-Plane Switching (IPS)
Rata de refresh: 60Hz
Raport de contrast: 700:1
Luminozitate: 300 cd/m²
Difuzoare încorporate: Da
Reglare suport: Înălțime – Nu
Reglare suport: Înclinare – Nu
Reglare suport: Rotire – Da
Reglare suport: Pivotare – Nu
Compatibilitate VESA: Nu
Conectivitate: USB-C x 1
Dimensiuni cu suport (L x H x D): 32,39 cm x 21,59 cm x 1,78 cm

Barbat cu un monitor portabil Stand Steady SideTrak atasat la un laptop.

Design și caracteristici

Stand Steady SideTrak iese în evidență prin faptul că nu utilizează același design, cu capac care se împăturește sau cu un postament, similar cu alte monitoare portabile de pe piață. Carcasa are este de culoare negru mat, așadar nu se vor vedea prea ușor amprentele și petele, care sunt atât de obișnuite în cazul gadgeturilor pe care le manipulezi. Aparatul are o ramă destul de groasă, ceea ce-l face să fie mai puțin aspectuos, față de alte produse, cum ar fi Asus MB16ACE.

Carcasa lui Stand Steady SideTrak ar putea să mai sufere unele îmbunătățiri, fiind puțin cam grosolană pe la colțuri. Dispozitivul se simte robust, dar marginile lui nu sunt chiar netede, așa cum te-ai aștepta, așa că trebuie să scuturi puțin aparatul pentru ca să iasă din husă. De asemenea, carcasa pare că mai are nevoie de unele ajustări, însă acestea nu sunt așa de importante, față de performanțele ecranului.

Stand Steady SideTrak este semnificativ mai mic față de alte monitoare portabile de 12,5 inch de pe piață. Oricum, producătorul afirmă că este compatibil cu orice laptop-uri care au dimensiunea ecranelor cuprinsă între 13 și 17 inch. Aparatul se deschide până la 29,5 inch, așadar se poate folosi și la aparate mai mari, dar notebook-urile mai mici trebuie să fie de cel puțin 12,25 inch lățime pe 8,5 înălțime.

Sistemul lui Stand Steady SideTrak presupune că-l vei atașa la partea superioară a laptopului, folosind patru magneți și o bandă dublu-adezivă. Asta înseamnă că dispozitivele 2-în-1, cum ar fi Microsoft Suface go, care au un stativ din fabrică, nu vor fi compatibile. După fixare, va trebui doar să-i scoți ecranul și să-l rotești ușor către tine, pentru ca să extinzi monitorul.

Datorită acestui sistem, notebook-ul tău va fi semnificativ mai gros, cu aproximativ 2 cm. Pe de altă parte, acest sistem face ca Stand Steady SideTrak să fie mai portabil decât alte monitoare, întrucât nu va trebui să găsești un spațiu separat în geantă pentru el. De asemenea, utilizarea ulterioară va fi mai ușoară, pentru că nu va trebui să faci câteva mișcări ”magice” de împăturire, pentru ca monitorul să poată fi folosit lângă computerul tău.

Stand Steady SideTrak va apăra, suplimentar, laptopul tău, așa că dacă-l atașezi vei avea mai mult de câștigat. Desigur, poți să-l folosești și ca pe un dispozitiv separat, întrucât mai există un set de magneți în pachet, însă noi i-am păstra pe aceștia ca rezervă, în cazul în care primii magneți s-ar pierde.

Monitorul Stand Steady SideTrak folosește o singură conexiune la portul USB-C atât pentru alimentare, cât și pentru semnal. Acest aparat nu are o baterie internă, așa că o va folosi pe cea a laptopului tău. Consumul este de doar 4,5 W. Cablul tip USB-C, care este inclus, are și un adaptor de tip-A, la celălalt capăt, însă fii atent că trebuie să downloadezi driver-ul DisplayLink pentru DisplayPort, prin portul USB.

Monitorul Stand Steady SideTrak nu are un sistem de setare, așa că trebuie să te mulțumești doar cu setările standard. Poți folosi meniul laptopului dacă vrei să ajustezi luminozitatea, însă setări de tip RGB nu pot fi făcute. Aceasta este cea mai mare limitare a lui Stand Steady SideTrak, însă știm că cei mai mulți nu vor dori să umble la setări, fiind vorba doar despre un monitor adițional.

Monitor portabil Stand Steady SideTrak atasat la un laptop.

Display și performanță

Stand Steady SideTrak are un display de 12,5 inch IPS cu rezoluție 1920 x 1080, rată de refresh de 60Hz și un timp de răspuns de 30ms. Lumina de fundal este de 300 cd/m2, iar contrastul este de 800:1, care este tipic pentru monitoarele portabile. Aceste performanțe nu par să fie bune pentru alte activități în afară de cele de tip calculație, mai ales datorită timpului incredibil de mare de răspuns, având în vedere monitoarele actuale.

Stand Steady SideTrak are o densitate a pixelilor de 173 PPI, așadar este mult mai precis față de majoritatea monitoarelor de birou. Ecranul pare proaspăt și precis, însă unii utilizatori s-ar putea să aibă probleme când vor să citească texte pe el. Scalarea poate fi folosită, însă aceasta nu este chiar o opțiune, întrucât zona de vizualizare este destul de limitată.

Stand Steady SideTrak nu poate oferi culori vii, întrucât acoperirea culorilor este limitată la 69% din gama sRGB. Asta este uzual pentru majoritatea monitoarelor, dar culori cum ar fi roșu sau verde nu vor fi extrem de puternice, pe acest display. Valoarea medie DeltaE este destul de bună, de 2,7, însă nu vei putea s-o îmbunătățești în vreun fel, întrucât aparatul nu are un panou de setări.

Ceea ce ne-a plăcut foarte mult la Stand Steady SideTrak este contrastul ecranului IPS, de 1150:1 la luminozitate maximă. Vei dori să-l setezi la luminozitate de 100%, întrucât aparatul poate să redea doar 150 cd/m2, ceea ce este jumătate din valoarea specificată de producător. Gamma este la o valoare de 2,05, așadar unele imagini vor părea neechilibrate.

Uniformitatea ecranului lui Stand Steady SideTrak este decentă, întrucât nu sunt scurgeri sau înnorări pe ecran. Monitoarele portabile mai mici sunt, de obicei, mai performante, la aceste capitole, față de competitorii lor mai mari, însă aceasta este strict o consecință a dimensiunii lor mai reduse. Controlul calității se poate aplica mult mai ușor, însă poți să ai probleme datorită toleranțelor din procesul de fabricație.

Stand Steady SideTrak nu poate fi folosit pentru gaming întrucât are culori șterse, comparativ cu alte ecrane IPS portabile. Simpla vizionare a unor filme de acțiune va lăsa unele dâre pe ecran, așadar va trebui să cauți alte alternative mai bune, dacă-ți dorești un monitor pentru media. Totuși, ca să fim corecți, acest produs este făcut mai mult pentru lucru de birou și multitasking și mai puțin pentru conținut media.

Monitorul Stand Steady SideTrak nu suportă FreeSync așadar, evident, funcția G-Sync este disponibilă, și ea. Nu-ți trebuie o placă grafică performantă pentru ca să utilizezi acest ecran dar, oricum, nu vedem cine ar cumpăra monitorul acesta pentru gaming. Nu am putut să măsurăm întârzierea de input, dar Stand Steady SideTrak este unul dintre cele mai lente monitoare pe care le-am văzut până acum.

Sistem monitor portabil Stand Steady SideTrak atasat la un laptop vazut din spate.

Concluzii

Stand Steady SideTrak are un design excelent și multe funcționalități care-l fac o variantă bună dacă vrei să ai spațiu mai mare de vizualizare. Funcționalitatea de bază, aceea de a-l atașa la spatele laptopului și a-l scoate când ai nevoie, este semnificativ mai bună față de sistemele instabile cu suporturi sau capace care se împăturesc. Este excelent faptul că monitorul este compatibil cu foarte multe laptopuri dar, totuși, unele modele, cum ar fi Dell XPS, care este chiar mai mic, nu vor fi compatibile cu acest produs.

Din păcate, părțile bune sunt descrise mai sus, iar performanța nu este chiar la înălțime. Deși contrastul este bun, pentru un monitor IPS, ceilalți indicatori, cum ar fi luminozitatea, calitatea culorilor și senzitivitatea sunt sub medie. De asemenea, nu poți să schimbi setările monitorului, ceea ce pentru unii dintre utilizatori va fi un impediment mai mare decât designul inovativ al produsului.

Verifică preț Steady SideTrak Portable Monitor aici!

Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.