Cele mai bune plăci de bază pentru gaming

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Placa de baza Gigabyte Aorus vazuta de aproape.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Când vorbim despre PC-uri pentru jocuri, majoritatea oamenilor indică întotdeauna cele mai bune plăci video pe care le-ar putea cumpăra, dar deseori trec cu vederea o componentă importantă dintr-un PC pentru jocuri: placa de bază. Placa de bază este o parte esențială a computerului, deoarece găzduiește cele mai importante componente ale computerului, cum ar fi placa video, procesorul etc.

2019 a fost un an dificil de urmărit, dacă ești un client care se interesează de cele mai noi procesoare Intel și AMD și plăcile de bază care sunt compatibile cu ele. Piața nu a fost niciodată atât de competitivă, ca în ultimii ani, așa că este crucial să verifici și să vezi placă este cea mai potrivită pentru procesorul tău valoros.

Acum, la fel ca în cazul tuturor celorlalte componente pentru jocuri, există o mulțime de plăci de bază care se găsesc, din abundență, în piață. Există plăci de bază foarte ieftine, perfecte pentru persoanele cu buget limitat. Există, de asemenea, câteva placi de bază pentru jocuri de nivel mediu care oferă unele caracteristici excelente și, desigur, există și unele plăci de bază scumpe, care sunt perfecte pentru cei ce doresc să aibă performanțe maxime.

În acest articol, vom trece în revistă unele dintre cele mai populare plăci de bază pentru jocuri, disponibile în 2020. Vom separa plăcile de bază în funcție de prețul lor, astfel încât să poți căuta imediat ceea ce este cel mai potrivit pentru tine, în funcție de bugetul tău. Dar, înainte de a cumpăra o placă de bază, la ce trebuie să fii atent, când cauți una? Dacă dorești să afli mai multe despre alegerea unei plăci de bază pentru computerul tău, studiază acest ghid din Tom’s Hardware.

Acum că știi care sunt factorii la care trebuie să te uiți înainte de a cumpăra o placă de bază de gaming, îți voi sugera unele dintre cele mai populare oferte de pe piață. Le voi grupa în patru segmente de preț, astfel încât să le poți repera cu ușurință pe cele dorite de tine. Ideea principală este că există plăci de bază performante pentru toată lumea.

Vrei o placă de bază pentru buget redus, astfel încât să poți cheltui mai mulți bani pe o placă video? Există o placă de bază pentru tine. Vrei o placă de bază care să aibă un raport excelent calitate-preț? Există, de asemenea, una pentru tine. Sau ce zici de acele plăci de bază pentru jocuri de înaltă calitate și cu performanțe superioare, care oferă totul? Există și astfel de plăci. Așadar, fără a lungi vorba, iată recomandările noastre pentru diferite placi de bază pentru jocuri, pe categorii de preț:

Plăci de bază ieftine pentru jocuri

Voi începe cu unele dintre cele mai bune plăci de bază ieftine pentru jocuri. Aceste plăci de bază sunt ideale pentru persoanele care nu doresc să cheltuiască mulți bani pe o placă de bază pentru jocuri, deoarece vor dori să o cheltuiască pe altceva, de exemplu pe o placă video.

Gigabyte Z390 UD

Placa de baza Gigabyte Z390 UD.

Gigabyte Z390 UD oferă un raport excelent preț-calitate, în special datorită chipset-ului Z390 complet, dar și prețului similar unei plăci care are doar B360. Achiziția acestei plăci îți va permite să faci upgrade la alte componente, cum ar fi un GPU mai puternic sau mai multă memorie RAM. Este foarte bună această abordare, mai ales că această placă poate suporta mai multe stick-uri de memorie, dispozitive de stocare și periferice USB.

Gigabyte Z390 UD are, de asemenea, cel mai bun design al sistemului de sursă, din clasa aceasta de preț, datorită VRM-ului cu 10 + 2 faze. Plăcile Z390 sunt făcute pentru overclocking, așadar încă un plus este controlul excelent al tensiunii pe care îl oferă, la acest preț. Această caracteristică permite acestei plăci să se gestioneze procesoare de gen i9 9900K și să îi ofere spațiul necesar pentru un overclocking decent.

Totuși, aspectul plăcii Gigabyte Z390 UD nu este la superlativ, spre deosebire de cele ale omologilor Aorus. Deși designul este atractiv, nu are și accesoriile RGB, pe care mulți le caută. De asemenea, vei avea un singur slot PCIe x16, deci configurațiile multi-GPU nu sunt recomandate pentru acest model.

Verifică preț Gigabyte Z390 UD aici!

Gigabyte X570 Gaming X

Placa de baza Gigabyte X570 Gaming X.

Gigabyte X570 Gaming X este echivalentul pentru Ryzen 3000 al plăcii anterioare, care are un preț accesibil, fără a face prea multe compromisuri în privința performanțelor și funcționalităților. Îți recomandăm să cumperi acest model dacă dorești să aloci mai mulți bani pentru alte componente, deoarece placa are toate funcționalitățile importante. Chipset-urile B dedicate celor mai recente procesoare AMD nu sunt încă disponibile, deci, achiziționarea unei plăci X570 la un preț rezonabil este o soluție foarte bună.

VRM-ul în 12 faze este funcționalitatea care o face pe Gigabyte X570 Gaming X să fie specială, în această categorie de prețuri, astfel că vei putea să folosești procesoarele cele mai puternice și mai consumatoare de resurse și să le overclockezi, după cum vei dori. Modelul folosește același design al PCB-ului, ca și plăcile din seria UD, dar această placă are și iluminare RGB, pentru setări speciale.

Un alt aspect important de menționat despre această placă este suportul PCI 4.0 pentru alte upgrade-uri. Este cea mai recentă tendință pentru SSD-uri semnificativ mai rapide, deși GPU-urile încă nu au ajuns la maximul capacității portului PCIe 3.0. Acest model nu este potrivit pentru unitățile multi GPU, deoarece este limitat la un singur slot PCIe 4.0 x16.

Verifică preț Gigabyte X570 Gaming X aici!

Gigabyte B360 Aorus Gaming 3

Placa de baza Gigabyte B360 Aorus Gaming 3.

Gigabyte B360 Aorus Gaming 3 este cea mai bună opțiune dacă nu dorești overclock-ing la placa de bază, însă dorești să beneficiezi de un aspect la superlativ. Acest model este o alegere excelentă pentru entry-level, dacă ești nou în lumea jocurilor pe PC, dar dorești o placă rezistentă, care să ofere toate funcționalitățile necesare. Acest model acceptă atât procesoarele Intel de a 8-a și a 9-a generație, dar trebuie să te asiguri că BIOS-ul este actualizat recent, dacă dorești să utilizezi ultimele generații.

Gigabyte B360 Aorus Gaming 3 nu oferă prea multe variante de modificare a setărilor, întrucât funcția de overclockare este dezactivată. Totuși, pachetul include numeroase funcții valoroase, cum ar fi două porturi pentru SSD-urile NVMe și iluminatul Gigabyte Fusion 2.0. Dar, ceea ce este cel mai remarcabil, este că primești WiFi pe placă, ceea ce este o dotare rară la plăcile de 500 RON.

Verifică preț Gigabyte B360 Aorus Gaming 3 aici!

Cele mai bune plăci de bază de buget mediu, pentru gaming

Categoria de buget mediu este segmentul de piață în care concurența este cea mai acerbă, deoarece există entuziaști și cumpărători obișnuiți care caută cele mai bune plăci de bază. De obicei, produsele acestea au un preț de peste o sută de dolari.

Toate modelele din această categorie au acum chipset-uri Z390 și X570 de top, care oferă funcții extraordinare, cum ar fi suport multi-GPU, PCIe și lățimea de bandă a memoriei mai mari, plus multe altele. Această secțiune a materialului este ghidul de cumpărare pentru cei entuziaști și pentru cei care vor overclocking, însă fără să ajungă la prețuri piperate.

În plus, sunt mult mai ușor de găsit, deoarece la ora actuală sunt cele mai populare chipseturi de plăci de bază de pe piață, iar suportul pentru aceste plăci de bază este mult mai bun în comparație cu orice alt chipset de placă de bază.

Asus Prime Z390-A

Placa de baza Asus Prime Z390-A.

Asus Prime Z390-A este o alegere de top pentru utilizatorii care nu doresc să cheltuiască peste 200 de dolari sau pentru cei care au o unitate de culoare albă. Acest model îți demonstrează că nu trebuie să cheltui mulți bani pentru a cumpăra componente de înaltă calitate și cu un design atractiv, cu iluminare RGB. Placa acceptă SLI cu 2 căi și are caracteristici de conectivitate îmbunătățite, cum ar fi USB 3.1 Gen1, împreună cu o placă audio actualizată.

Asus Prime Z390-A este construit pentru overclocking, chiar dacă Asus promovează brandul ROG pentru acest segment de clienți. Placa are un upgrade optimizat în 5 căi cu AI-overclocking, care oferă un overclock-ing procesorului, în siguranță și în mod eficient, folosind inteligența artificială. Această placă este dotată, de asemenea, cu caracteristici de siguranță, cum ar fi protecția la supratensiune și hardware pentru a-i prelungi viața.

Asus Prime Z390-A acoperă aproape toate cerințele unui entuziast ce caută o placă de bază foarte bună pentru unitatea sa, la preț rezonabil. Dacă culoarea albă nu ți se potrivește la calculator, atunci poți alege, de asemenea, varianta Strix, care are aceleași caracteristici, însă un aspect mai agresiv.

Verifică preț Asus Prime Z390-A aici!

MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi

Placa de baza MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi.

MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi este, cu siguranță, una dintre cele mai atractive plăci X570 de pe piață, având o culoare neagră cu accente din fibră de carbon. Acest model prezintă trei zone RGB, astfel încât să poți maximiza funcția Mystic Light, lansată de acest producător, care va sincroniza iluminarea RGB pe monitoarele MPG ale MSI.

MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi oferă, de asemenea, un excelent potențial de overclocking pentru procesoarele de top Ryzen 3000. Porturile sale DIMM acceptă până la 64 GB de 4400 MHz, ceea ce este excelent, deoarece procesoarele Ryzen au performanțe mai bune, dacă memoria este mai rapidă. Conectivitatea nu va fi o problemă, deoarece există o mulțime de tipuri de porturi pe placă, chiar și conectivitate WiFi 6.

MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi este o investiție excelentă dacă dorești o placă care să fie pregătită pentru upgrade-uri în viitor, datorită suportului său PCIe 4.0. Poți face o unitate dual GPU cu putere mare cu acest model sau poți utiliza porturile duale m.2 pentru cele mai rapide dispozitive de stocare. Este un pic scump în comparație cu omologii Z390, dar produsul oferă, cu adevărat, un raport excelent preț/calitate.

Verifică preț MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WiFi aici!

Cele mai bune plăci de bază premium, pentru gaming

Asus ROG Maximus XI Hero Wi-Fi

Placa de baza Asus ROG Maximus XI Hero Wi-Fi.

Asus ROG Maximus XI Hero Wi-Fi este câștigătorul pe segmentul de plăci inteligente de înaltă calitate, datorită caracteristicilor sale de top și potențialului fantastic de overclocking. Asus oferă alte câteva variante, cum ar fi Apex și Formula, dar credem că nu este necesar să \cheltui suplimentar, deoarece performanța pentru nivelul entuziast oferă deja overclocking. În plus, prețul este rezonabil, ceea ce a făcutca placa să fie foarte competitivă și vândută.

Asus ROG Maximus XI Hero Wi-Fi este cea mai bună alegere dacă dorești să obții 5GHz sau mai mult de la procesorul Intel. Funcția de optimizare cu 5 căi și AI Overclocking fac procesul de overclockare instantaneu, fiind ghidat de temperatură, voltaj și condiția procesorului, date scanate permanent, în timp real. Vei putea, de asemenea, să instalezi un sistem de răcire cu apă în jurul plăcii, datorită zonelor sale dedicate, controlului dedicat al ventilatorului și pompei, dar și al radiatoarelor incorporate.

Există puține motive de a cheltui suplimentar pe plăcile de nivel superior față de Asus ROG Maximus XI Hero Wi-Fi, deoarece ai deja toate funcționalitățile importante la această placă. Dispozitivul are un sistem audio actualizat, diverse opțiuni de conectare și caracteristici de siguranță bazate pe hardware, pentru a asigura fiabilitatea.

Verifică preț Asus ROG Maximus XI Hero Wi-Fi aici!

Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero

Placa de baza Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero.

Tot Asus ocupă primul loc pentru plăci cu procesor AMD, datorită lui Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero. Placa este liderul în acest segment, în ceea ce privește conectivitatea și potențialul de overclock, caracteristici ce o fac demnă de a gestiona procesoarele AMD din seria 3000. Este mai scumpă ca varianta pentru Intel, dar trebuie să ținem minte faptul că plăcile X570 au suport PCIe 4.0 și sunt mai noi.

Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero este proiectat să impresioneze, dar radiatoarele care populează PCB-ul sunt, de fapt, cele care permit creșterea performanței sale termice. Această implementare funcționează bine cu designul de top, care include funcționalități suplimentare, cum ar fi un sistem de livrare a puterii de 14 + 2. Funcția de optimizare cu 5 căi a lui Asus cu AI Overclocking face parte din pachet, astfel încât vei putea să ajungi la maximul de performanță cu procesorul Ryzen 3000.

De asemenea, cu această placă de bază te poți bucura de o implementare RGB bine concepută, împreună cu alte funcții tipice pentru Asus, cum ar fi Asus MU-MIMO WiFi și alte standarde de conectivitate de top. Segmentul de preț din care face parte X570 este unul extrem de competitiv, dar această placă este una dintre cele mai bune pe care le poți cumpăra, în acest moment.

Verifică preț Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero aici!

Topul plăcilor de bază ”elite” pentru jocuri

Plăcile de bază ”elite” pentru jocuri sunt concepute pentru a oferi cele mai bune performanțe în toate aspectele, cum ar fi overclocking, răcire sau control. Aproape fiecare caracteristică modernă pe care o poate include un brand poate fi găsită în această categorie, alături de design și estetică extremă. Unele plăci sunt orientate către overclocking sau testarea intensă a performanțelor mai mult decât pe gaming, dar asta poate însemna un nivel maxim de fiabilitate și longevitate, dacă vrei o configurare care este pregătită pentru viitor.

De asemenea, merită menționat faptul că opțiunile enumerate aici sunt rare și au un preț adesea foarte ridicat, așa că putem recomanda acest segment doar dacă urmărești performanțe de top sau vrei pur și simplu cele mai bune lucruri de pe piață. Pentru ca să ne putem concentra pe jocuri, am decis să nu includem chipset-urile extreme, cum ar fi X299 și X399, ultimele plăci fiind destinate mai mult stațiilor de lucru.

EVGA Z390 Dark

Placa de baza EVGA Z390 Dark.

Placa de bază EVGA Z390 Dark este un monstru de 500 de dolari, conceput pentru a maximiza rezultatele de overclocking, cu ajutorul procesoarelor de generație 9. Acest model este unic, deoarece are două porturi RAM, montate orizontal, în partea de sus, ceea ce îi permite să se potrivească mai bine porturilor LN2 pentru overclocking și benching extrem.

Fiecare componentă a plăcii, de la conectorii înclinați la PCB-ul său cu 10 straturi, permit configurații extrem de puternice, pentru ca tu să reușești să atingi performanțele extreme, prin overclocking.

O altă caracteristică importantă a EVGA Z390 Dark este VRM-ul său digital în 17 faze, care este proiectat pentru a oferi cea mai mare și mai stabilă putere procesorului. PCB-ul nu are legătură cu iluminarea RGB, dar aspectul intimidant al radiatorului este dublat de un design agresiv.

Placa este în format E-ATX, deci include, în continuare, toate caracteristicile necesare, cum ar fi diferite sloturi m.2 și conexiuni interne și externe pentru dispozitive USB și SATA.

Alte aspecte care fac EVGA Z390 Dark foarte special este faptul că are suport pentru trei profiluri BIOS și iar priza are cu 150% mai mult aur. Din nou, totul este pentru a crește potențialul de overclocking dar, de asemenea, oferă un control excelent și o fiabilitate mai bună computerului.

Verifică preț EVGA Z390 Dark aici!

ASRock X570 Aqua

Placa de baza ASRock X570 Aqua.

ASRock X570 Aqua a fost cea mai așteptată placă X570 din acest an, datorită designului său extraordinar și unic. Placa această extremă dispune de un sistem incorporat de răcire cu apă, care acoperă procesorul, alimentarea și chipsetul, pentru a menține temperaturile de funcționare sub control, chiar și în circumstanțe extreme. De asemenea, ne place că scuturile de pe placă sunt, de fapt, din aluminiu, în locul plasticului vopsit obișnuit, care nu disipa căldura.

Asrock X570 Aqua este dotat cu cele mai noi caracteristici pentru a beneficia de suport pentru PCIe 4.0 și overclocking extrem. Placa oferă conectivitate Thunderbolt 3, porturi DIMM și VGA cu contact de aur și un sistem de distribuție Dr. Mos în 14 faze, astfel încât să poți păstra performanța și fiabilitatea la valori maxime. De asemenea, sunt inclus accesorii valoroase, cum ar fi diverse opțiuni de conectare și Wi-Fi 6, așa că sunt oferite și alte funcționalități suplimentare.

Nu vedem nicio problemă cu placa de bază ASRock X570 Aqua, în afara prețului de peste 500 USD. Știm că mulți entuziaști sunt dispuși să cheltuiască atât de mult dacă sunt oferite specificațiile enumerate și, în plus, acest produs este foarte rar, deoarece există doar 999 de unități, în întreaga lume.

Verifică preț ASRock X570 Aqua aici!

Aspecte de urmărit atunci când cumperi o placă de bază pentru jocuri

Forma plăcii

Primul lucru important atunci când cumperi o placă de bază pentru jocuri este dimensiunea acesteia. În prezent, există 3 dimensiuni uzuale ale plăcilor de bază populare, deși există și unele care sunt mult mai mari, însă acestea din urmă nu sunt foarte căutate de cumpărători. Cele trei dimensiuni populare ale plăcii de bază sunt ATX, mATX și mITX. ATX este placa de bază de dimensiuni standard, care conține dotările obișnuite, cum ar fi porturile PCIe complete și o mulțime de alte funcții.

mATX, sau microATX, este o placă de bază mult mai mică care sacrifică unele lucruri precum porturile PCIe în favoarea unei plăci de bază mai mici. De asemenea, acestea tind să fie mult mai ieftine decât ATX-ul standard. Și în sfârșit, mITX, sau mini-ITX, este cea mai mică dintre cele trei și măsoară de obicei aproximativ 170mm x 170mm.

Plăcile sunt relativ eficiente din punct de vedere al puterii și, din cauza dimensiunii mici, există o mulțime de modele din care poți alege. Desigur, dezavantajele sunt că au mult mai puține caracteristici, față de primele două dimensiuni ale plăcii de bază. Există, de asemenea, o altă dimensiune a plăcii de bază numită eATX, care este mult mai mare decât placa de bază ATX standard.

Din cauza dimensiunilor sale mult mai mari decât cele originale, majoritatea oamenilor se îndepărtează de aceasta din urmă. Dar, cu dimensiuni mai mari vin mai multe caracteristici. Alege care sunt lucrurile la care poți să renunți, atunci când cumperi o placă de bază și uite-te întotdeauna la carcasa în care o vei pune.

Socket

Atunci când cauți plăci de bază, ai observat cuvântul „socket” urmat de un număr chiar lângă acesta? Fiecare placă de bază are asta, deoarece semnifică faptul că acceptă doar acest tip de soclu al procesorului.

În cazul procesoarelor Coffee Lake și Coffee Lake Refresh, de exemplu, acestea folosesc Socket 1151. Prin urmare, ai nevoie de o placă de bază care acceptă acest socket, astfel încât să poți utiliza cele mai noi procesoare de pe piață.

DIMM/RAM

Următorul lucru pe care trebuie să-l analizezi este portul DIMM sau RAM. De obicei, depinde de dimensiunea plăcii de bază pe care o vei cumpăra. Pentru plăci de bază ATX standard, vei avea de obicei 2-4 sloturi RAM. Pentru mATX și mITX, acesta are, de obicei, doar două sloturi DIMM, deși unele placi de bază mATX vin cu patru.

Pe cât posibil, cumpără o placă de bază cu cel puțin patru sloturi RAM. Chiar dacă vei cumpăra unul sau două stick-uri RAM, deocamdată, existența unor sloturi RAM suplimentare îți va permite să adăugi mai multă memorie, când vei avea nevoie.

Porturi SATA și M.2

Mediile de stocare SSD și HDD sunt, de asemenea, importante pentru computer. Prin urmare, trebuie să ai suficiente porturi SATA pentru a le conecta pe toate. Pentru fiecare dispozitiv de stocare pe care îl ai, vei avea nevoie de un port SATA.

De exemplu, să presupunem că ai trei HDD-uri și un SSD, atunci vei avea nevoie de un total de 4 porturi SATA disponibile. Dacă vrei să ai performanțe cu adevărat mai bune, vei vrea să ai un SSD M.2. Dacă vrei să cumperi un mediu de stocare, asigură-te că ai verificat dacă placa de bază este compatibilă și are porturile corespunzătoare.

Sloturi PCIe

Deoarece vorbim despre plăci de bază pentru jocuri, știu că vrei o placă grafică bună, care să te ajute să te bucuri de imaginile superbe din jocurile moderne. În acest caz, vei avea nevoie de o placă de bază care să aibă suficiente sloturi PCI Express.

În mod normal, vrei un PCIe x16 pentru cardul grafic principal și dacă dorești să faci o unitate cu mai multe GPU-uri, vei avea nevoie de mai multe sloturi PCI Express. Vei găsi, de asemenea, sloturi PCI mai mici. De obicei sunt folosite pentru alte dispozitive, cum ar fi plăci de sunet, adaptoare wifi etc.

Porturi USB

Astăzi, trăim într-o lume în care porturile USB sunt extrem de utile. Folosim HDD-uri externe, unități flash USB, majoritatea perifericelor moderne pentru jocuri necesită acum porturi USB, spre deosebire de porturile PS / 2, care acum sunt defuncte. Din fericire, plăcile de bază moderne oferă o mulțime de porturi USB. Majoritatea oferă cel puțin 6 porturi USB, dar plăci de bază precum variantele high-end enumerate mai sus oferă 10 sau chiar mai multe.

Durabilitate

Plăcile de bază sunt importante pentru că găzduiesc placa grafică, procesorul și o serie de alte componente pe care computerul trebuie să le aibă pentru a putea să ruleze. Dacă placa de bază este stricată, toate celelalte componente din computerul tău nu vor funcționa.

Rezistența este, de asemenea, un lucru de luat în considerare atunci când cumperi o placă de bază pentru jocuri. În majoritate, producătorii de plăci de bază folosesc deja piese rezistente la produsele lor, așa că nu trebuie să-ți mai faci griji pentru durabilitate. Dar, dacă dorești o placă de bază care poate dura mai mult de 3 ani, uită-te mai bine la specificațiile acesteia, pentru a verifica materialele din care a fost fabricată.

Funcții Extra

Și în sfârșit, ai vrea să ai o placă de bază pentru jocuri care să aibă o mulțime de funcții suplimentare. De obicei, plăcile de bază pentru jocuri au plăci audio bune și există unele plăci de bază care sunt perfecte și pentru overclocking. Deși sunt complet opționale, vei dori să ai o placă de bază pentru jocuri care are o mulțime de funcții suplimentare.

Concluzie

Plăcile de bază pentru jocuri completează întotdeauna un PC bun pentru jocuri, deoarece adăpostesc toate componentele esențiale ale sistemului. Ceea ce le face diferite de placa de bază standard este faptul că sunt echipate cu mult mai multe sisteme modern, uneori opționale, care ajută PC-ul să ajungă la performanțele pe care le dorești.

Este extraordinar faptul că acum, aceste plăci de bază pentru jocuri sunt vândute la prețuri acceptabile. Înainte aveau prețuri egale cu anumite componente premium. Acum, plăcile de bază de gaming sunt vândute și consumatorului de rând. Chit că ești un om căruia îi place să joace cu overclocking sau un pasionat de PC-uri sau pur și simplu vrei să cheltui minimul necesar de bani pentru performanțe bune, există cu siguranță o placă de bază de gaming pentru tine.

Sper că acest articol te-a ajutat în alegerea plăcii de bază pe care urmează să o cumperi. De asemenea, știm că nu toți ne vor da dreptate, în legătura cu recomandările făcute. Dacă este și cazul tău, te invităm să ne spui în comentarii ce placă ai alege și de ce. Acum, du-te și alege cea mai bună placă de bază, conform recomandărilor noastre.


Citește și:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Spune-ți părerea:

Abonare Newsletter

Fii primul care află despre ultimele lucruri pe care le recomandăm.